Prismal\ wrote: Η 3.5 ως βασικό βιβλίο όντως δουλεύει.
Αλλά κάναν την ίδια βλακεία που κάναν και στην 2η έκδοση, το πήξαν το ζήτημα με 500+ βιβλία θέλοντας να βγάλουν κάνα φράγκο και καταλήξαν να μην βγαίνει νόημα :cool:
Κατα τη γνώμη μου ό,τι χρειάζεται παραπάνω από ενα δυο βιβλία για να είναι καλό απλά δεν έχει νόημα. Και δεν εννοώ βοβία τα οποία έχουν σχέση με την ανάπτυξη του κόσμου αλλά για εχτρά κανόνες κτλ.
Αγαπητέ Prismal, γνώρισα την 3.5 καλύτερα από τις υπόλοιπες και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πόσο την έχω μελετήσει. Προσωπικά πιστεύω πως με τα 3 βασικά βιβλία(Player's Handbook, Dungeon Master's Guide, Monster Manual) και μπόλικη φαντασία κάνεις μία χαρά παιχνίδι. Καθόμουν και υπολόγιζα πόσα βιβλία έχουν βγεί για την 3.5 τα οποία αριθμούν τα 20 παρακαλώ! Και αυτά μόνο για τον κόσμο του Grayhawk!!! Χωρίς να μετρήσω για άλλους κόσμους! Κάποια βιβλία δεν έχω καν λόγω να τα κοιτάξω π.χ. Monster manual III και Manster Manual IV. Το Monster Manual II είχε κάποια ωραία πράγματα και ήδη μεγάλωνε την αρκετά μεγάλη γκάμα του πρώτου. Το ΙΙΙ είχε κυρίως πλάσματα από τον κόσμο του Ebberon για παράδειγμα. Τώρα το Dungeon Master's Guide ΙΙ αν θυμάμαι καλά έχει κυρίως προτάσεις για το παιχνίδι. Κάτι σαν ένα μεγάλο "Variant Rules" και "Behind the Curtain". Λόγως αγοράς; Εγώ δεν βλέπω να μου προσφέρει κάτι καινούργιο. Κάποια βιβλία έχουν καλά πράγματα όπως επιπλέον Classes και Feats(η σειρά των Complete, Player's Hanbook ΙΙ)ή ακόμη και κάποια ωραία Prestige Classes. Τίποτα από αυτά δεν είναι απαραίτητο αλλά μπορεί να δώσει στο παιχνίδι απλά κάτι παραπάνω. Βέβαια αυτό μπορεί να το καταφέρει και μία ομάδα(παίκτες και DM) όρεξη και πολύ φαντασία. Έχω τα περισσότερα από τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει για 3.5 αλλά έχω χρησιμοποιήσει, το πολύ, το 5% από κάθε βιβλίο.