Προειδοποίηση στον Bang των SKT για Ανάρμοστη Συμπεριφορά
Η Riot δεν αστειεύεται σε ορισμένα θέματα ιδίως σε ότι έχει να κάνει με την συμπεριφορά των επαγγελματιών της eSports σκηνής. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Junsik “Bang” Bae, παίκτη της SKT T1 Telecom που προσέβαλε έναν viewer κατά την διάρκεια του stream του.
Συγκεκριμένα ένας viewer έγραψε στον Bang:
«Hey Junsik! Δούλευε πιο σκληρά, ο Faker μόλις κέρδισε ένα εκατομμύριο Κορεάτικα won (νόμισμα της Κορέας) από donation».
Η απάντηση του ADC της SKT ήταν αποστομοτική και σκληρή:
«Ο μισθός μου είναι μεγαλύτερος από 100 ανθρώπων σαν εσένα μαζί. Μίλα για τον εαυτό σου και δούλευε πιο σκληρά».
Τα αίματα άναψαν καθώς ο ίδιος και η ομάδα του έλαβαν προειδοποίηση από την οργάνωση του League Champions Korea πως θα υποβληθούν ποινές σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων φαινομένων που θα επηρεάσουν την κατάταξη της ομάδας στο Κορεάτικο πρωτάθλημα League of Legends.
Ο Bang αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της πράξης του και έσπευσε να απολογηθεί στο κοινό του:
«Δεν είμαι υπομονετικός άνθρωπος, όμως είμαι ειλικρινής. Μπορεί να φέρθηκα λάθος σε αρκετούς ανθρώπους χωρίς να το κατάλαβα. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε όσους προσέβαλα με αυτόν τον τρόπο και θα προσπαθήσω να ωριμάσω από δω και στο εξής.»
Τα λόγια του Bang δίχασαν το κοινό του, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που σεβάστηκαν και θεώρησαν πως πράγματι μετάνιωσε, αλλά επίσης αρκετοί ήταν όσοι εξακολούθησαν να είναι εκνευρισμένοι με την απαράδεκτη συμπεριφορά του όντας επαγγελματίας στον χώρο. Το γεγονός έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε η έντονη προειδοποίηση σε αυτόν και τους SKT για μη επανάληψη ανάλογης συμπεριφοράς. Τέτοια γεγονότα καλό είναι να αποφεύγονται.