Δεν πήρα ικανοποιητική απάντηση.. Δεν είναι δυνατόν να βάλω στην ίδια μοίρα ένα λειτουργικό του 2001 με ένα λειτουργικό του 2006. Αυτο συμβαίνει και στα xp και? Εκεί ακριβώς είναι η κουταμάρα.. Οτι σε ενα λειτουργικο 5 χρόνια μετά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Vista έχουν όσοι έχουν-είχαν monster pc και ειδικά το 2007 που είναι και η πλειοψηφία των τίτλων που υποστηρίζουν αυτο.. δηλαδή pc που κόστιζαν πάρα πολα χρήματα -θυμήσου όσο έκανε ακόμα και η πιο φτηνή κάρτα γραφικών που υποστήριζε dx10 το 06/07- ή άτομα που δεν τους ενδιαφέρει το framerate είτε άτομα που δεν έχουν κάνει σύγκριση και δεν γνωρίζουν. Σαφώς και θα κράζω ένα σύστημα που μου ρίχνει απο 10% ως 30% την απόδοση του υπολογιστή μου έλεος.. Τα vista ότι κράξιμο φάγανε το φάγανε απο γνώστες και το αξίζανε μέχρι τελευταίας λέξης. Άλλωστε αν ήταν ένα επιτυχημένο λειτουργικό δεν θα ήταν σχεδόν έτοιμος τόσο σύντομα ο αντικαταστάτης τους.
Επίσης για τα παιχνίδια θα ήθελα να μου πεις κάποια που έχεις παίξει και τι διαφορές είδες. Το μόνο παιχνίδι που έχω απολαύσει σε dx10 είναι το World in conflict και το crysis. Επίσης θα έλεγα και το unreal tournament 3. Και στα δύο οι διαφορές με την έκδοση dx9 ήταν περισσότερο στον φωτισμό. Για να μην σε κουράσω θα σου δώσω εγώ την λίστα με παιχνίδια που υποστηρίζουν dx10 . Αν μέτρησα σωστά μολις 19 με τα περισσότερα να είναι προβληματικά σε dx10 περιβάλλον.. άρα μάλλον επιοικής ήμουνα..
en.wikipedia.org/wiki/List_of_ga
... 10_support
Απο αυτά έχω παίξει τα περισσότερο και ξέρω σίγουρα οτι αρκετά απο αυτά με dx10 είναι σχεδόν unplayable λόγω framerate. π.χ έχω το Universe at war απο ένα σημείο και μετά δεν παίζεται. Άλλα σέρνοντε όπως το lord of the rings. Optimization και dx10 είναι σχεδόν δυο έννοιες.. αντίθετες..
Σε άλλα οι διαφορές είναι ΤΟΣΟ μικρές στα εφέ του φωτός κτλ που τις περισσότερε φορές δεν τις αντιλαμβάνεσαι..π.χ Company of heroes. Και όμως τα frames πάνε περίπατο. Ολα τα τεστάκια που έχω κάνει είναι σε δυνατό pc, 8800gtx 2core 3ghz 4gbram -ειδικά για την περίοδο που κυκλοφόρησαν τα περισσότερα- και ενοείτε με όλα τα πατσάκια πού έβγαλαν οι εταιρίες τους. Η τεχνολογία dx10 βγήκε ανέτοιμη με πολλά λάθη, μικρή υποστήρικη και χωρίς σε καμμιά περίπτωση να είναι το επόμενο βήμα.
Α.. όσο για το πρόβλημα που δεν υπάρχει όπως λες για βάλε στο google/yahoo nvlddmkm και μετά έλα να μου πεις τι βρήκες. Θα βρείς χιλιάδες ανθρώπους μη πω παραπάνω να έχουν το πρόβλημα