Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Linux: Γενική συζήτηση

More
22 Oct 2013 19:20 #134405 by Πας Παρτού
Το wine το έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία για να τρέξω "Legacy" προγράμματα. (Στην πραγματικότητα συχνά είναι καλύτερο από τα windows για αυτόν τον σκοπό, ξέρω φίλο μου που έτρεχε ένα πρόγραμμα για την σχολή του στα XP και το πρόγραμμα δεν έτρεχε στα 7, έτρεχε όμως κανονικότατα στο wine). Με τα παιχνίδια δεν το έχω παλέψει το θέμα αλλά φαίνεται κάπως δύσκολο να έχεις καλά αποτελέσματα. Ξέρω πάντως εγκυκλοπαιδικά ότι υπάρχει κόσμος εδώ και χρόνια που παίζει WOW έτσι καθώς και ότι τρέχει το Stracraft 2 και το Diablo 3 (από σχετικά καινούργια παιχνίδια). Δεν έχω δοκιμάσει το playonlinux αλλά αν έχω καταλάβει σωστά για να καταφέρεις κάτι καλό χωρίς πολύ προσπάθεια είναι η κύρια ελπίδα. Σε κάθε περίπτωση η γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε πραγματικά μπροστά με το wine, ο δρόμος για το μέλλον είναι να τσακιστούν να προσφέρουν ιθαγενή υποστήριξη στο λίνουξ. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι οι σέρβερ τού WOW τρέχουν Linux. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε τυχαία ότι εσωτερικά η εταιρεία είχε φτιάξει και έκδοση που έτρεχε στο Linux, δεν την διένειμε όμως ποτέ. Ακόμα και τώρα που έγινε γνωστό δεν την διανέμει. Αυτά για το τεχνικό μέρος τού θέματος. Είναι πλέον καθαρά θέμα πολιτικής.

Προσπαθώ να μην κρατώ μεγάλο καλάθι. Βλέπω όμως αυτό που έχω ήδη το οποίο είναι εντυπωσιακό. Προσωπικά πιστεύω ότι η Valve δεν βιάζεται στο θέμα αυτό. Για αυτό όχι εντελώς τυχαία τής δίνω διορία δύο χρόνια να φανούν οι αληθινές τις προθέσεις. Τα έχω ξαναναφέρει τα δύο χρόνια παραπάνω. Γιατί δύο χρόνια; Αυτό το βασίζω στούς ρυθμούς ανάπτυξης τού λίνουξ. Πιστεύω ότι η Valve δεν θέλει να είναι ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Δεν θέλει να είναι πίσω γιατί δεν θέλει να χάσει ευκαιρίες. Δεν βιάζεται όμως να είναι ούτε μπροστά γιατί θα δημιουργούσε την αίσθηση τής αποτυχίας. Προτιμά πιστεύω να αφήσει τούς άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να συμβαδίζει με το ρεύμα. Για αυτό λέω να δούμε αυτά που γράφω τώρα στο τέλος τού 15 πώς θα φαίνονται. (δεν κλείνω το θέμα μέχρι το τέλος τού 15 :P )

Θα έλεγα πάντως ότι καλό είναι ο κόσμος να ψάχνει και το πιγκουϊνάκι και όταν το βλέπει να δίνει μεγαλύτερη αξία σε ένα προϊόν (το "multiplatform" είναι ξεκάθαρα προς όφελος τού κόσμου και πρέπει να το βοηθήσει ο κόσμος ακόμα και πριν κάνει την αλλαγή)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Nov 2013 23:43 #135074 by Πας Παρτού
Επιβεβαιώνεται ότι σύντομα το Rome Total War II θα είναι ιθαγενές στο λίνουξ.

steamcommunity.com/groups/steamu ... 9015581944

More
04 Dec 2013 22:09 #136245 by Πας Παρτού
H Valve προσχωρεί στο Linux Foundation

[youtube:dqzn9uvj]
[/youtube:dqzn9uvj]

www.linuxfoundation.org/news-med ... foundation

More
14 Dec 2013 07:47 #137096 by Πας Παρτού
έχω εξαιρετικά ευχάριστα (για μένα) νέα για το steamos. Βασίζεται στο debian και όχι στο ubuntu. Αυτή είναι η σωστή επιλογή από πολλές απόψεις (πχ σταθερότητα, ασφάλεια, συμβατότητα, αξιοποίηση πόρων) και επίσης αποδεικνύει ότι στην Valve είναι διατεθειμένοι να κάνουν λίγη παραπάνω δουλειά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμα είναι ευχάριστο για όλον τον κόσμο τού λίνουξ.

store.steampowered.com/steamos/

steamcommunity.com/groups/steamu ... 741989999/

επίσης το λειτουργικό θα έχει και desktop mode. Μιλάμε για κανονική διανομή λίνουξ με το steam.

More
27 Jan 2014 12:13 #139624 by Πας Παρτού
Η Valve παρέχει δωρεάν τα παιχνίδια της στούς προγραμματιστές τού Debian!

lists.debian.org/debian-devel-a ... 00006.html

More
21 Feb 2014 14:01 #140769 by Πας Παρτού
[BBvideo 560,340:316v31k7]
[/BBvideo:316v31k7]

More
11 May 2014 14:01 #144487 by Πας Παρτού
αισθάνομαι ότι το θέμα θάβεται αν μπαίνει σε ένα topic που ξεκινά με μία μακροσκελή ανάρτηση από το 2006 (αρκετοί γεωλογικοί αιώνες πριν για το θέμα).

Τέλος πάντων. Έπεσα σήμερα πάνω σε αυτήν την δήλωση για το GRID Autosport το οποίο έστω και χωρίς καθορισμένο χρονοδιάγραμμα είναι σημαντικό νέο γιατί υπάρχει υστέρηση στο συγκεκριμένο αρκετά σημαντικό είδος (στα περισσότερα είδη υπάρχει πλέον μια χαρά πληθώρα παιχνιδιών).

More
21 Feb 2019 13:12 - 21 Feb 2019 13:13 #223442 by Blood Prince
Παλιότερα ήμουν φαν αυτού του λογισμικού,έχω πάει και σε σεμινάριο,αγοράσει περιοδικά,εγκαταστήσει στο PC μου,αλλά πλέον έχει αρχίσει και χάνει τον χαρακτήρα του ανοιχτού δωρεάν κώδικα,για τον οποίον δημιουργήθηκε και της μεγαλύτερης ασφάλειας απο διαδικτυακές επιθέσεις διαφόρων ιών κατά την αποψή μου.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 21 Feb 2019 13:13 by Blood Prince.