Στο φόρουμ είμαι βεβαίως καινούργιος, έψαξα, αν μού διέφυγε κάτι σχετικό (δεν το αποκλείω) δείξε μου. Στις ειδήσεις βρήκα ξερές τις ανακοινώσεις για το SteamOS και το χειριστήριο. Χρειάστηκε να φτάσω ως τον Ιούλιο για να βρω μια απλή ανακοίνωση ότι το Dota2 παίζει και σε Mac και Linux.
Σημείωση: τα περισσότερα παιχνίδια, πχ Dota2, αναφέρουν σαν απαίτηση ubuntu. Ανακριβές. Παίζουν σε όλες τις διανομές. Εγώ παίζω στο manjaro.
Οι κονσόλες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, ΘΑ κυκλοφορήσουν (το 2014 με το καλό) και δεν βλέπω να έχουν σχέση με Android (εκτός φυσικά από τον πυρήνα). Το Android το ανέφερα ως αναλογική σύγκριση. Πχ το Android έχει ξεπεράσει πλέον σε ενεργοποιήσεις το iOS για να δώσω ένα μέτρο σύγκρισης. Αλλά δεν μιλάμε για Android.
Ακόμα βεβαίως δεν έχουν γίνει οι τεχνικές ανακοινώσεις. Ίσως χρειαστεί υπομονή κάποιον μηνών για αυτό αλλά νομίζω μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε τι πάει να κάνει η Valve (εξάλλου δεύτερη ανακοίνωση ήταν αρκετά αποκαλυπτική)
store.steampowered.com/livingroom/SteamMachines/
Οπότε τι βλέπω εγώ. Η κονσόλα σαν αρχιτεκτονική θα είναι κανονικότατο πισί. Σαφέστατα για παράδειγμα θα μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει και άλλα λειτουργικά όπως ακριβώς κάνει και στα PC του.
Το Android είναι στην πραγματικότητα μια ανάπηρη διανομή λίνουξ. Δεν είναι κατάλληλο για «σοβαρά» παιχνίδια. Αυτό που προβλέπω είναι μια πιο «κανονική» διανομή από πλευρά τουλάχιστον εσωτερικής δομής (γιατί επιφανειακά θα είναι το Big Picture). Δηλαδή προβλέπω περισσότερο αναλογία με το ChromeOS. (όχι με την έννοια ότι θα μοιάζει με το ChromeOS αλλά με την έννοια ότι όπως το ChromeOS επιχειρεί να βελτιστοποιήσει το σερφάρισμα, το SteamOS θα επιχειρεί να βελτιστοποιήσει το παιχνίδι. Θα έχει όμως όλο το οπλοστάσιο τού λίνουξ στην διάθεσή του σε αυτόν τον σκοπό. Όχι όπως το ανάπηρο Android. (ανάπηρο σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες τού λίνουξ)