Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Γυμναστική: Γενική συζήτηση

More
02 Jun 2021 16:09 - 04 Jun 2021 13:11 #251868 by Blood Prince
'Εχω παχύνει λίγο και αυτό έχει επηρεάσει και το πρόσωπο.'Εβγαλα φωτογραφία και δεν με γνώρισα ! (ίσως είμαι λίγο υπερβολικός)

'Οχι,ότι είμαι άσχημος αλλά θέλω να χάσω κιλά.

Πρέπει να αρχίσω γυμναστική καθημερινά.'Ολο το λέω και όλο δεν το κάνω.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 04 Jun 2021 13:11 by Blood Prince.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Jun 2021 13:08 #251928 by Blood Prince
Είμαι 92 κιλά με τα ρούχα και θέλω να πέσω στα 85 κιλά ή 87 κιλά τουλάχιστον με τα ρουχα.

Πάντως πόσα push ups μπορείτε να κάνετε συνεχόμενα ; Εγώ 30 άνετα.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
04 Jun 2021 15:28 - 04 Jun 2021 15:50 #251935 by Blood Prince
Δεν είναι εύκολη η μετάβαση στο από δύο φορές την εβδομάδα στο κάθε μέρα γιατί οι μύες θέλουν χρόνο να χτιστούν οπότε πρίν καλά καλά χτιστούν τους τραυματίζω, παρόλα αυτά επειδή δεν κάνω βαριά γυμναστική θα το δοκιμάσω.

Κάνω 100 επαναλήψεις με βαράκια 3 κιλών το ένα λυγίζοντας τους αγκώνες, 3 set 20 επαναλήψεις με τα ίδια βαράκια ανοίγοντας το χέρια δεξιά και αριστερά, μετά κάνω Push Ups 10 φορές 1 set διάλειμα 1 λεπτό, 10 φορές δεύτερο set, 15 φορές τρίτο σέτ, κάνω δύο λεπτά διάλειμα και μετά 10 φορές 1 set push up με το ένα πόδι να μην ακουμπάει το πάτωμα, δεύτερο set πάλι, δύο λεπτά διάλειμα και μετά εναλλάξ.

Επίσης επειδή δεν περπατάω σχεδόν καθόλου τα πόδια είναι αγύμναστα.Σκέφτομαι να ξεκινήσω jogging και επίσης τεντώνω τα πόδια εναλλάξ ανά 20 φορές δύο σέτ.

Στα 27 μου που ζύγιζα 80-82 κιλά ήμουν πολύ πιο γυμνασμένος γιατί και κολύμβηση έκανα και βαριά καθημερινή προπόνηση έκανα και περπάταγα όλη μέρα λόγω δουλειάς.

Αυτά που λένε για την ηλικία είναι μύθος.Αν έκανα ακριβώς τα ίδια με τα όσα έκανα από τα 25 μέχρι τα 29 θα ήμουν στην ίδια φόρμα στα 35.

Βέβαια μετά τα 45 και στα 50+ κυρίως ίσως πρέπει να προσέχω για πίεση τακτικά, δυστυχώς, και να συμβουλεύομαι γιατρό για την γυμναστική που θα κάνω.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 04 Jun 2021 15:50 by Blood Prince.

More
05 Jun 2021 22:04 #251973 by Blood Prince
Εχω στόχο να γυμναστώ στις επόμενες 6 μέρες από αύριο μέχρι παρασκευή. Για να δούμε. 

[IMG

Peter Baylish

More
08 Jun 2021 01:53 - 08 Jun 2021 02:15 #252083 by Blood Prince
Ξέρω άτομα που σηκώνουν βάρη 8 kg ή κάνουν γυμναστική μέχρι τελικής πτώσεως.Αυτό είναι μεγάλο foul για μένα ειδικά το δεύτερο.

Δεν σπούδασα στο ΤΕΦΑΑ, αλλά με την γυμναστική με βαράκια των 3 kg έχω δεί στο παρελθόν που γυμναζόμουν τακτικά, τρελά αποτελέσματα αρκεί να γίνεται γυμναστική συστηματικά  και με πρόγραμμα.

Τις διάφορες κινήσεις  γυμναστικής με βάρη τις έμαθα από βιντεάκια στο youtube.

Ενας που είναι εντελώς αγύμναστος μπορεί να περάσουν και μήνες για να δεί αποτελέσματα αλλά αξίζει.

Επίσης στα 29 μου έκανα και την άσκηση στην φωτό  gr.askmen.com/top-ten-fitness/1102689/topten/10-dunamikes-askeseis-khoris-kanena-baros?p=4 και θα την επαναφέρω στα 35.

Οι μύες κατά την διάρκεια της άθλησης είναι γνωστό πως τραυματίζονται και κάθε φορά γίνονται πιο ισχυροί καθώς αυξάνεται σταδιακά η ένταση.Αν κάποιος όμως γυμνάζεται μέχρι τελικής πτώσης τους τραυματίζει συστηματικά και δεν τους δίνει την δυνατότητα να δυναμώσουν.

Ενα άρθρο για να αποδείξω τα όσα λέω :

Πότε η γυμναστική γίνεται επικίνδυνη;

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 08 Jun 2021 02:15 by Blood Prince.

More
09 Jun 2021 14:42 - 09 Jun 2021 14:44 #252209 by Blood Prince
Για να χάσει κάποιος βάρος δεν παίζει ρόλο μόνο η συστηματική προπόνηση αλλά και η διατροφή. Γι'αυτό σκέφτομαι να κόψω καταρχήν την βυσσινάδα που έπινα καθημερινά και σταδιακά να μειώσω τα άλλα αναψυκτικά και να πίνω μόνο σόδα.

Τώρα είμαι 90,8 κιλά με τα ρούχα,,,,(κάποιοι ζυγίζονται με σλιπάκι δεν ξέρω    ).

Θα συνεχίσω την καθημερινή προπόνηση  και σε δύο μήνες πχ τον Αύγουστο, θα έχω χάσει κάνα δύο κιλά ακόμα δεν ξέρω.

Με ύψος 1,82 θα έπρεπε να είμαι 87 kg τουλάχιστον.Επίσης με ενδιαφέρει και η ευεξία φυσικά και όχι μόνο το βάρος.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 09 Jun 2021 14:44 by Blood Prince.

More
11 Nov 2021 18:45 #257261 by Μαρία Μαλκέζη
Έρευνα: 2 ώρες gaming καίνε ίδιες θερμίδες (420) με 1000 πους απς Τα αποτελέσματα μελέτης σπάνε τα στερεότυπα.

Είναι γνωστά εδώ και καιρό τα οφέλη του gaming, το οποίο  βοηθάει στην όραση , στην ανάπτυξη ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων και οπτικής αντίληψης του χώρου.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη υποδεικνύει ότι το να είστε gamers σας βοηθά και στο να κάψετε λίπος. Η μελέτη, η οποία μεν διεξήχθη από μία πλατφόρμα esports ονόματι Stakester, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν χρήματα και δώρα παίζοντας games, έδειξε ότι οι άντρες gamers καίνε 420 θερμίδες σε 2 ώρες gaming.  Σύμφωνα με το Stakester , τόσες θερμίδες αντιστοιχούν σε 1.000 πους απς.

Ο Tom Fairy, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stakester δήλωσε: "Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και οι περισσότεροι από εμάς έχουν νιώσει τον "ιδρώτα του gamer" που έρχεται όταν κυνηγάς ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό στο FIFA ή όταν βρίσκεσαι περικυκλωμένος στο Warzone".

Ο Fairy πρόσθεσε: "Είναι λογικό λοιπόν αυτή η διαδικασία να καίει θερμίδες, αλλά αυτό που μας εξέπληξε είναι πόσες πολλές καίγονται σε μία περίοδο 2 ωρών. Σίγουρα είναι καλύτερο από το να κάνεις χίλιες κάμψεις". Για την μελέτη της Stakester, ερευνητές μέτρησαν τους καρδιακούς παλμούς και την καύση θερμίδων σε 50 gamers, όσο έπαιζαν FIFA και Call of Duty: Warzone για 2 ώρες. Διαπίστωσαν ότι οι άντρες gamers έκαψαν κατά μέσο όρο 210 θερμίδες ανά ώρα κατά την διάρκεια ενός έντονου μαραθωνίου gaming, αριθμός όμοιος με τις θερμίδες που έκαψαν κάνοντας χίλια πους απς. Και παρότι αυτό φαίνεται εκπληκτικό, η μελέτη της Stakester δεν είναι η πρώτη που δείχνει ότι το gaming συνδέεται με την υγιεινή ζωή.

Πέρυσι, μία μελέτη από το Queensland University of Technology (QUT) με δείγμα 1400 gamers από 65 χώρες έδειξε ότι είχαν 21% περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο υγιές σωματικό βάρος από το μέσο πληθυσμό. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε ότι οι esport gamers καπνίζουν και πίνουν λιγότερο από το γενικό κοινό και έχουν σημαντικά πιο δραστήρια ζωή. Ο Michael Trotter, ερευνητής esports του QUT, δήλωσε: "Τα ευρήματα καταρρίπτουν το στερεότυπο του παχύσαρκου gamer. Όσον αφορά τα esports, συχνά γίνονται στόχος ανησυχιών σχετικά με την καθιστική φύση τους και την συνεπαγόμενη κακή φυσική κατάσταση, αλλά αυτή η μελέτη έδωσε ανάμεικτα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα". 

More
11 Nov 2021 19:25 #257263 by Aνέστης Αδαμίδης
Να, γι' αυτό δεν πήγα ποτέ γυμναστήριο. Γιατί έκανα ατελείωτες ώρες push ups. Ακόμη δεν έγιναν τα χέρια μου σαν του Ποπάυ, αλλά όπου να ναι xD

More
12 Nov 2021 18:21 #257275 by Απόστολος Μητσακούλης
Εντάξει, μπορεί να καίγονται θερμίδες άμα παίζεις αλλά άμα κάθεσε για πολλές ώρες σε μία καρέκλα θα κάνεις ζημιά στη  μέση σου.

More
21 Dec 2021 18:12 #258748 by Blood Prince
Εγω είχα αγοράσει push up bars κυριολεκτικά από τα Lidl αλλά κράτησαν πολλά χρόνια.Νομίζω 8 με 9 χρόνια και έκανα τακτικά.Τελικά όμως έσπασαν. Πλέον έχω μόνο βαράκια...εδώ και τρείς μήνες δεν γυμνάζομαι καθόλου αλλά σκέφτομαι να ξαναξεκινήσω τον Ιανουάριο του 2022 από το μηδέν.

[IMG

Peter Baylish