Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PayPal

More
16 Sep 2011 15:01 #98507 by Μάνος Γρυπάρης

Το topic αυτό είναι για γενική συζήτηση και ερωτήσεις που μπορείτε να έχετε όσοι χρησιμοποιείτε το PayPal.

Το www.paypal.com είναι το μεγαλύτερο site συναλλαγών παγκοσμίως και σας επιτρέπει να εκτελείτε ασφαλείς συναλλαγές (π.χ. αγορές games), χωρίς να εισάγετε πουθενά την πιστωτική σας κάρτα. Απλά δίνετε το Paypal σας, κάνετε login και εκτελείτε έτσι την συναλλαγή. Είναι απόλυτα ασφαλές και μέχρι σήμερα παρά τα όσα έχουν ακουστεί, δεν έχουν παρατηρηθεί κλοπές από hackers.

1)Κλικ στα αριστερά της οθόνης εκεί που λέει: "New to PayPal? Signup"
2)Βάζετε
Your Country: Greece
Your Language: English
Κλικ στο Paypal for you: Get Started
3)Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία σας σωστά και μετά κλικ στο "Agree and Create account".
4)*Πηγαίντε σε οποιαδήποτε τράπεζα της γειτονιάς σας και ζητήστε να φτιάξετε χρεωστική κάρτα (ΟΧΙ πιστωτική γιατί έχει συνδρομή). Βάζετε μέσα στην χρεωστική κάρτα 35 ευρώ υποχρεωτικά. Μαζί σας στην τράπεζα να έχετε οπωσδήποτε ταυτότητα και λογαριασμό (ΟΤΕ ή ΔΕΗ) του σπιτιού σας.
5)Ανοίξτε το e-mail επαλήθευσης που σας έστειλε το PayPal κι ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας. Μετά κάντε Login. Αν σας εμφανιστεί διαφημιστικό μήνυμα, τότε κάντε κλικ στο "Go to my account" κάτω δεξιά.
6)Από την κεντρική σελίδα του προφίλ σας, κάντε κλικ πάνω δεξιά στο "Profile" και μετά "Add or Edit Credit Card" και βάλτε την πιστωτική σας κάρτα.

Τώρα μπορείτε να κάνετε online αγορές με το PayPal. Όταν θα μπείτε σε κάποιο site, είτε ebay, είτε σε κατάστημα Πληροφορικής, θα ζητάτε να κάνετε login με το PayPal κι απλά θα πατάτε "Pay Now" κι η συναλλαγή σας θα ολοκληρώνεται.

Πως δουλεύει
Το Paypal είναι κι ένα προσωρινό μέσο αποταμίευσης χρημάτων. Μπορείτε δηλαδή να κάνετε ανάληψη από τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή από την κάρτα σας και τα χρήματα αυτά να τα έχετε εκεί, για μελλοντικές αγορές. Ισχύει όμως και το ανάποδο. Αν κάποιος φίλος ή συγγενής σας στείλει χρήματα στο PayPal εσείς μπορείτε να τα κάνετε ανάληψη στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Tips
- Το Paypal δεν κρατάει καθόλου χρήματα για οποιεσδήποτε online αγορές πραγματοποιήσετε.
- Το Paypal κρατάει ένα πολύ μικρό ποσοστό από μεταφορές χρημάτων, δηλαδή αν λάβετε χρήματα από άλλο Paypal ή αν στείλετε (κρατάει συνήθως ποσό μικρότερο του ενός ευρώ). Για συναλλαγές που ξεπερνούν τα 100 ευρώ, κρατάει περισσότερα ευρώ. Ξεκινάει με 2-3 ευρώ, στα 150+ ευρώ πάει στα 5 κ.ο.κ. Οπότε καλό θα είναι να μεταφέρετε ή να ζητάτε να δέχεστε μικρά ποσά, ώστε να μην έχετε απώλειες.

Για όσους παίζουν με πολλά λεφτά!
Αν έχετε πάνω από 2.500 ευρώ το χρόνο συναλλαγές, τότε το Paypal θα σας ζητήσει να στείλετε 2 έγγραφα με τα προσωπικά σας στοιχεία:
α)Scanαρισμένη φωτοτυπία της ταυτότητάς σας, μπρος και πίσω.
β)Έναν λογαριασμό τηλεφώνου για πιστοποίηση διεύθυνσης.
Αυτό αφορά μόνο αν ξεπεράσετε το παραπάνω ποσό σε ένα χρόνο, κάτι που μου συνέβη προσωπικά. Αν δεν το ξεπεράσετε δεν θα σας ζητηθεί τίποτα. Επίσης, θα έχετε 2 μήνες προθεσμία για να στείλετε τα δικαιολογητικά. Αν περάσει η προθεσμία θα έχετε περιορισμένη πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Αφού στείλετε τα δικαιολογητικά θα χρειαστούν 24-72 ώρες μέχρι να ενεργοποιηθεί πάλι πλήρως ο λογαριασμός σας.

Αυτά προς το παρόν. Αν έχει κάποιος απορία ας την ρωτήσει εδώ.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Nov 2011 11:42 #101632 by Παναγιώτης Σεντουκάς
λεω να φτιαξω και εγω ενα.βαρεθηκα να θελω να αγορασω κατι και να ψαχνω απο εδω και απο εκει ποιος μπορει να κανει την παραγγελεια

More
20 Nov 2011 11:53 #101634 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Και εγώ θέλω να φτιάξω ένα. Μπορείτε να βάλετε κάποιο αναλυτικό guide?

More
20 Nov 2011 21:09 #101661 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic PayPal
Οδηγός εγγραφής:
1)Κλικ στα αριστερά της οθόνης εκεί που λέει: "New to PayPal? Signup"
2)Βάζετε
Your Country: Greece
Your Language: English
Κλικ στο Paypal for you: Get Started
3)Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία σας σωστά και μετά κλικ στο "Agree and Create account".
4)*Πηγαίντε σε οποιαδήποτε τράπεζα της γειτονιάς σας και ζητήστε να φτιάξετε χρεωστική κάρτα (ΟΧΙ πιστωτική γιατί έχει συνδρομή). Βάζετε μέσα στην χρεωστική κάρτα 35 ευρώ υποχρεωτικά. Μαζί σας στην τράπεζα να έχετε οπωσδήποτε ταυτότητα και λογαριασμό (ΟΤΕ ή ΔΕΗ) του σπιτιού σας.
5)Ανοίξτε το e-mail επαλήθευσης που σας έστειλε το PayPal κι ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας. Μετά κάντε Login. Αν σας εμφανιστεί διαφημιστικό μήνυμα, τότε κάντε κλικ στο "Go to my account" κάτω δεξιά.
6)Από την κεντρική σελίδα του προφίλ σας, κάντε κλικ πάνω δεξιά στο "Profile" και μετά "Add or Edit Credit Card" και βάλτε την πιστωτική σας κάρτα.

Τώρα μπορείτε να κάνετε online αγορές με το PayPal. Όταν θα μπείτε σε κάποιο site, είτε ebay, είτε σε κατάστημα Πληροφορικής, θα ζητάτε να κάνετε login με το PayPal κι απλά θα πατάτε "Pay Now" κι η συναλλαγή σας θα ολοκληρώνεται.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
20 Nov 2011 21:53 #101664 by theogfilis
Replied by theogfilis on topic PayPal
Πολύ χρήσιμο το PayPal παιδιά. Και 100% ασφαλές. Σας το συστήνω!

One more match, I promise..

More
20 Nov 2011 22:04 #101666 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Η χρεωστική κάρτα είναι το ίδιο με την προπληρωμένη κάρτα (prepaid card)?

More
20 Nov 2011 22:17 #101668 by Βασίλης Δρέττας
πολυ καλος και χρησιμος οδηγος. προσωπικα παρολου που εχω φτιαξει paypal account δεν το χρησιμοποιω πολυ. IloveGames εχω την εντυπωση πως ειναι διαφορετικες απλα δεν γνωριζω τις διαφορες τους.

More
20 Nov 2011 22:56 #101673 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic PayPal
Η χρεωστικη καρτα ειναι "βαζω λεφτα και τα χρησιμοποιω οποτε θελω για να κανω αγορες"

Η πιστωτικη καρτα ειναι "βαζω λεφτα αλλα πληρωνω καθε μηνα συνδρομη και καλα για να εχω εκπτωση αν κανω πολλες αγορες." Επισης στην πιστωτικη ξοδευεις και παραπανω λεφτα απ' οσα εχει η καρτα, απλα μετα τα χρωστας στην τραπεζα. ΔΕΝ προτεινεται σε καμια περιπτωση.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
20 Nov 2011 23:43 #101675 by Γιώργος Παπαδρόσος
Σας ευχαριστώ πολύ,γιατί είσασταν πολύ κατατοπιστικός ως προς την διαδικασία απόκτησης προπληρωμένης κάρτας και ανοίγματος λογαριασμού Paypal!

More
21 Nov 2011 17:57 #101702 by Γιάννης Παναγιωτίδης
Manos το ξέρω για την πιστωτική (όσο πιο μακρυά γίνεται) αλλά η ερώτησή μου είναι περί χρεωστικής και προπληρωμένης. Είναι το ίδιο πράγμα ή η προπληρωμένη είναι η λεγόμενη πιστωτική? Το αγγλικό prepaid card που αναφέρεται? Τα έχω μπερδέψει λίγο.