Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Laptop: Γενική συζήτηση

More
07 Jan 2013 19:47 #118195 by Γιώργος Λόλας
Χαλκίδα που είδα σήμερα σε αφίσα καταστήματος έλεγε format και εγκατάσταση Windows 40€ και αν σου σώσουν και τα αρχεία, πάει 10€ παραπάνω. Στα καταστήματα Γερμανός δε γνωρίζω αν κάνουν τέτοιες δουλειές, κατά πάσα πιθανότητα όμως θα κάνουν. Πάρε ένα τηλέφωνο ή πέρνα από ένα κατάστημά τους και ρώτα, δε χάνεις τίποτα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jan 2013 19:57 #118196 by Sharkman
Κοιτάξτε επειδή είχα την εμπειρία (σκληρή εμπειρία) πριν από λίγο καιρό είχα θέμα και μου είπε ο μηχανικός..70 χωρίς ανάκτηση αρχείων,100+ αν θες ανάκτηση,οπότε αφήστε το... Σκέψου κανέναν φίλο σου καλά λέει ο Γιώργος,αλλά τον νου σου μην πάθεις χειρότερες ζημιές γιατί δεν είναι όλοι οι φίλοι μας (όσο και αν το παίζουν) απόφοιτοι του MIT.

Wade Wilson/Deadpool: Did I say this was a love story? I meant horror movie!

More
07 Jan 2013 20:36 #118197 by Γιώργος Λόλας
Κοίτα, ο καθένας παίρνει όσα θέλει σε τέτοιες δουλειές. Καλό είναι να πάει σε 2-3 μαγαζιά και να δει ποιος θα του το κάνει με τα λιγότερα χρήματα. Όταν λες ανάκτηση, τι εννοείς; Είχες σβήσει τα αρχεία και ήθελες να τα ξαναβρεις; Γιατί αυτό είναι διαφορετικό.

More
07 Jan 2013 21:54 #118198 by Sharkman

geololj wrote: Κοίτα, ο καθένας παίρνει όσα θέλει σε τέτοιες δουλειές. Καλό είναι να πάει σε 2-3 μαγαζιά και να δει ποιος θα του το κάνει με τα λιγότερα χρήματα. Όταν λες ανάκτηση, τι εννοείς; Είχες σβήσει τα αρχεία και ήθελες να τα ξαναβρεις; Γιατί αυτό είναι διαφορετικό.

Οχι απλά τα χε παίξει το PC και αφού φτιάχτηκε δεν είχα μεγάλο μέρος αρχείων μου,οπότε με ανάκτηση έπρεπε να πληρώσεις πολλά γιατί διαρκεί πολύ η διαδικασία και με πολύ ψάξιμο.
Οσο για τις τιμές σίγουρα να ψάξει απλά ξέρεις.... σε αυτά (ψάξεις ή όχι )θες και αποτελεσματική δουλειά εγώ μέσω γνωστού μου που είχε εξυπηρετηθεί το έκανα.. και απλά λέω πως οι τιμές πάνω κάτω στην αγορά είναι από 50 το λιγότερο και ανέβαινε ανάλογα τι ζημιά και τι ζητάς(ναι ξέχασα να αναφέρω στην τιμή που πα πριν.. ότι έκανα και αλλαγή σε ένα ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού)... :rolleyes:

Wade Wilson/Deadpool: Did I say this was a love story? I meant horror movie!

More
23 Jul 2014 13:15 - 25 Nov 2015 22:44 #146928 by Δημήτρης Κάτσης
Πρόβλημα με τις θύρες USB και τα ηχεία στο laptop
Έχω ένα laptop λοιπών hp probook 4515s εδώ και μια τετραετία. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής. Είχα γενικά πολλά αρχεία και εφαρμογές, παιχνίδια στο λάπτοπ και πέρα από κάποια προβλήματα με κάποια ερορς δεν αντιμετώπιζα κάτι. Μέχρι που μια μέρα όπως πάω να αλλάξω την φωνή στα ηχεία το προγραματάκι κόλησε και μαζί του τα ηχεία νεκρόθηκαν. Και αφού ψάχτηκα στο ίντενρετ και ρώτησα γνωστούς αποφάσισα να κάνω φορμάτ εφόσον χρειαζόταν κιόλας καθώς ήταν τίγκα γεμάτο και είχε γεμίσει πολύ σαβούρα. Πάω λοιπών να κρατήσω back ups και τα σχετικά και τότε εμφανίζεται το πρόβλημα με της θύρες usb.

Όλες οι συσκευές λειτουργούν καννονικά και ξαφνικά όλες σταμάτησαν να λειτουργούν. Και παίζοντας λίγο με τις επαννεκινήσεις και λίγο με την μπαταρία που έδινε μεγαλύτερη ζώη στις θύρες πριν νεκρωθούν κατώρθωσα να κρατήσω τα σημαντικά και να ξεκινίσω την διαδικασία του φορμάτ. Την εγκατάσταση την έκανε από φλασάκι καθώς δεν είχα dvd και εγκατέστησα αυθεντικά windows τα οποία κατέβασα από το επίσημο siite της microsoft. Της δυο πρώτες φορές το λάπτοπ σταμάτησε να βλέπει της θύρες usb και σταμάταγε η εγκατάσταση στην μέση. Εν τέλει η τρίτη ήταν και η τυχερη καθώς άντεξαν οι θύρες και έγινε η εγκατάσταση. Και με την ελπίδα πως το όλο πρόβλημα ήταν λογισμικό και όχι συσκευής διαψεύτικα πανηγιρικά εχτές. Όπως ειχα τον εξωτερικό σκληρό δίσκο συνδεδεμένο σε μια θύρα usb και στην άλλη ένα ασύρματο ποντίκη πήγα να χαμηλώσω την ένταση και τότε έγιναν όλα μαζί. Το πρόγραμμα κόλησε, και η θύρες usb νεκρώθηκαν ξανά και μάλιστα αυτό έγινε ταυτόχρονα.

Με μια επανεκίνιση βεβαία το πρόβλημα λύθηκε και εδώ κάνω παρένθεση καθώς πριν το φορμάτ το πρόγραμμα για τον ήχο δεν ανταποκρίνοταν καθόλου. Ούτε με επαννεκίνιση, ούτε με επαναγκατάσταση ούτε με τίποτα ένω τώρα ξαναλειτούργησε μετά την επανεκίνιση σαν να μην έπαθε τίποτα, το ίδιο και η θύρες usb φυσικά. Ρώτησα και ένα έμπιστο φύλλο σχετικά με αυτό και μου είπε πως μπορεί να φταίει η τροφοδοσία δλδ να χαμηλώνεται η συχνότητα του ρεύματος από ένα σημείο και μετά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκώσει της θύρες usb οι οποίες φαίνονται να παίρνουν ρεύμα άλλα όχι το απαιτούμενο για να τρέξουν. Ωστόσο το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα ηχεία? Δηλαδή λόγω έλειψης σωστής τροφοδοσίας να κόβονται και αυτά?

Εγώ αυτό που συμπέρανα είναι πως αυτό που έπρεπε να κάνω για να διαπιστώσω αν το όλο θέμα είναι software το έκανα και πλεόν το πρόβλημα νομίζω πως είναι καθάρα θέμα hardware. Πιατεύω πως είναι έιτε η τροφοδοσία που έχει το πρόβλημα η ακόμα και η μητρική η οποία δεν υποστηρίζει σωστά της συσκευές. Να τονίσω επίσης πως μπαίνοντας στην διαχείρηση συσκευών δεν μου εμφανίζει κίτρινο ούτε στα ηχεία ούτε σε κάποια θύρα γενικά όλα τα βλέπει νορμάλ. Ζητω συγνώμη που γίνομαι τόσο αναλυτικός ίσως και λιγάκι φλύαρος αλλά επειδή δεν βρήκα αυτό το πρόβλημα κάπου και γίνομαι όσο ποιο αναλυτικός γίνεται έτσι ώστε να εντοπιστεί η λύση και να λάβω τα μέτρα μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας αλλά και όποια ερώτηση έχετε σε περίπτωση που παρέλειψα η δεν διευκρίνησα κάτι....
Last edit: 25 Nov 2015 22:44 by Nikos Georgopoulos.

More
23 Jul 2014 19:19 #146947 by Δημήτρης Κάτσης
3η μέρα δοκιμών σήμερα λοιπών και ηχεία με θύρες usb νεκρώνονται ξανά. Αυτήν την φόρα η επαννεκίνηση δεν έφτιαξε το πρόβλημα με τα ηχεία. Και + της άλλης άκουγα έναν παρτεταμένο ήχο σαν μπουκομά να το πω μπας και καταλάβετε. Και μετά από λίγα λεπτά μου έβγαλε μπλέ οθόνη με αυτό το έρορ:
***STOP: 0x0000008E (0X00000005, 0X82c698B5, 0xBC560AE4, 0x00000000)
Kαι πέρα από το ερορ είχε αυτό το μήνυμα (αν και το ερορ στην εικόνα είναι διαφορετικό)
www.tweaks.pl/images/newsy/33817 ... %5B%5D.jpg

More
23 Jul 2014 19:58 #146950 by Sotiris Greece
Κατά 99% πρόβλημα hardware είναι στον σκληρό ή στην μνήμη ram αρχικά τσέκαρε με το Hard Disk Sentinel να δεις που βρίσκεται η κατάσταση του σκληρού όπως π.χ. στο παρακάτω screenshot.

More
24 Jul 2014 19:55 #147027 by Δημήτρης Κάτσης

More
28 Jul 2014 23:29 #147150 by Sotos
Κάτι μου λέει πως το πρόβλημα είναι θέμα μητρικής κάρτας. Κάνε μια έρευνα για μητρική (ως έσχατη λύση) αλλά μην προχωρήσεις σε αλλαγή ακόμη. Αν μπορείς να το πας σε κάποιο κατάστημα για να κάνουν μία διάγνωση θα ήταν ακόμη καλήτερο. Θα έλεγα ότι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ (όχι βέβαια 100%) δεν είναι θέμα software. Προσωπικά θα ξαναέκανα ακόμα μία φορά format και μετά θα πήγαινα μάλλον για μητρική.

Υ.Γ : Όλα τα Laptop τα οποία έχω επισκευάσει από τον Μάϊο μέχρι και τώρα είχα όλα θέμα με την μητρική. Μήπως το κάνουν επίτηδες οι εταιρίες μας!! ;)

More
29 Jul 2014 09:30 #147179 by Δημήτρης Κάτσης

Mpekatsa wrote: Κάτι μου λέει πως το πρόβλημα είναι θέμα μητρικής κάρτας. Κάνε μια έρευνα για μητρική (ως έσχατη λύση) αλλά μην προχωρήσεις σε αλλαγή ακόμη. Αν μπορείς να το πας σε κάποιο κατάστημα για να κάνουν μία διάγνωση θα ήταν ακόμη καλήτερο. Θα έλεγα ότι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ (όχι βέβαια 100%) δεν είναι θέμα software. Προσωπικά θα ξαναέκανα ακόμα μία φορά format και μετά θα πήγαινα μάλλον για μητρική.

Υ.Γ : Όλα τα Laptop τα οποία έχω επισκευάσει από τον Μάϊο μέχρι και τώρα είχα όλα θέμα με την μητρική. Μήπως το κάνουν επίτηδες οι εταιρίες μας!! ;)

Νομίζω πως έχεις 90% δίκιο. Και με την μέθοδο του αποκλεισμού να το πας αυτά τα συμπτώματα δεν παρουσιάζονται από άλλους τομείς. Αν ήταν software το πρόβλημα με format λογικά θα είχε ληθεί. Πάντως έκανα και 2ο φορμάτ αλλά δυστυχώς η κατάσταση έμεινε ίδια. Αν οι θύρες USB είχαν πρόβλημα λογικά δεν θα λειτουργούσαν καθόλου η θα είχαν χαλάσει οι μισές. Το ίδιο πιστεύω και για τα ηχεία. Τώρα η μνήμες ΡΑΜ, ο σκληρος δίσκος και ο επεξεργαστής παρουσιάζουν άλλης φύσεως προβλήματα και συνήθως αν δεν λειτουργούν αυτά δεν ανοίγει ο Υπολογιστής. Το πήγα για διάγνωση πάντως και τώρα περιμένω. Αν η μητρική θέλει αλλαγή δεν νομίζω πως συμφέρει να την αλλάξω.

Σχετικά με το ΥΓ δεν το αποκλείω καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Τα περισσότερα Λάπτοπ πάντως όταν έχουν πρόβλημα στο hardware σχεδόν πάντα είναι η μητρική.