Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Laptop: Γενική συζήτηση

More
More
19 Mar 2012 00:41 #105978 by Βασίλης Σπετσιέρης
Θα χρειαστώ καλώδιο ήχου?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Mar 2012 01:37 #105982 by Ανδρέας Γρυπάρης
@geololj δεν υπάρχει περίπτωση να του δουλέψει αυτό το καλώδιο (vga -> HDMI), αν η τηλεόραση δεν υποστηρίζει HDMI over analog τζάμπα το αγόρασε. Έτσι την πάτησα και με οθόνη! μακρυά από τέτοια καλώδια.

Εφόσον το λάπτοπ έχει μόνο vga (είσαι σίγουρος; γράψε ποιο μοντέλο έχεις)
το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις καλώδιο vga (όσα μέτρα θα χρειαστούν) συν ένα adaptor VGA -> DVI. Eίναι η ποιο οικονομική λύση αυτή (καλώδιο + adapter). Το είδα μόλις στο βιβλίο οδηγιών. ΑΝ το μοντέλο που γράφεις πάνω είναι το 37PF9830 και δεν είναι κάποιο άσχετο.

AN δεν δουλέψει ,πράμα απίθανο, εκτώς αν είναι εντελώς άσχετο το μοντέλο τηλεόρασης που μας ανέφερες και έχεις κάποια άλλη που δεν υποστηρίζει DVI over VGA. Tότε πρέπει να αγοράσεις ADC (Analog to Digital Converter) για να μετατρέψεις το HD-15pin(VGA) αναλογικο σήμα του υπολογιστή σου σε HDMI (digital) της τηλεόρασης, αυτό δηλαδή.
Το στάνταρ πράμα που χρειάζεσαι πάντως είναι vga καλώδιο. ΠΡΟΣΕΧΕ, το καλώδιο που θα πάρεις να έχει πυρήνα από φερίτη και να είναι καλής ποιότητας (μην έχεις χασούρα στο σήμα). Όπως αυτό , είναι βέβαια 15 μέτρα, δεν ξέρω πόσο μήκος θες, τα 10 με 15 μέτρα καλά είναι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αν το laptop σου είχε HDMI, θα σου έλεγα πάρε ένα HDMI καλώδιο .&- , επειδή έχει μόνο αναλογικές εξόδους και η Tv σου είναι ψηφιακή μπαίνουμε σε περιπέτεια.

επιπλέον:
ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΕΣ Μ***ΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ PLASMA TVs !
Για να κάψεις το πάνελ, πρέπει να έχεις στατική εικόνα για minimum 1000 ώρες ώστε να δημιουρήσει είδωλο. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν χαλάς το πάνελ τόσο απλά, στο κάτω κάτω υπάρχει και ο screensaver.

Υ.Γ. Μας ανακάτεψες, η 37PF9830 είναι LCD TV δεν είναι plasma! Έχει μεγάλη διαφορά στη τεχνολογία.
Υ.Γ.2. Αν θες και ήχο, θα αγοράσεις καλώδιο RCA (L+R) σε jack 3.5mm, σαν αυτό (ανάλογα πόσα μέτρα θες).

More
19 Mar 2012 20:05 #106001 by Βασίλης Σπετσιέρης
Φίλε pokemon η τηλεόραση είναι αυτή που πόσταρα.(έκανα μλκ όταν έγραψα για plasma,κοίταξα μετά τον κωδικό της τηλεόρασης στο πίσω μέρος και στο manual).Σε ότι αφορά το laptop,αυτό που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω είναι το HP Pavilion dv6 Notebook PC.Θέλω να έχω και ήχο στην TV.Για την ακρίβεια,μου χάλασε το dvd player που είχα και θα ήθελα να βλέπω τα dvd μέσω laptop αλλά από TV.Θα μου έρθει πιο οικονομικά από το να αγοράσω καινούριο dvd player (προς το παρόν).Σε ότι αφορά τον αντάπτορα που μου γράφεις,η TV είχε μαζί της ένα τέτοιο digitop.gr/images/dvi2vga.jpg .Η μεγάλη υποδοχή μπαίνει στην TV.H μικρή είναι ίδια με αυτή που έχει το laptop μου.

More
20 Mar 2012 02:26 #106019 by Ανδρέας Γρυπάρης
άρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τον αντάπτορα στην Tv και μετά να αγοράσεις το καλώδιο D-sub(15pin), πρόσεχε να είναι σαν αυτό της φωτογραφίας, τα απλά καλώδια δεν μπορούν να αντέξουν full-HD ανάλυση και χάνουν πολύ σε ποιότητα. Πρόσεχε να έχει τους 2 κυλίνδρους που έχουν πυρήνα από φερίτη.

Σε κατάστημα με ηλεκτρονικά, θα βρείς και RCA stereo σε καρφί 3.5mm για να έχεις και τον ήχο. Έχει επίσης και εκεί καλώδια D-sub.

More
09 Aug 2012 22:23 - 25 Nov 2015 22:32 #111090 by Γιάννης Ρέμας
Laptop δεν ανιχνεύει το δίκτυο Wi-Fi
οκ με τούς τίτλους δεν τα πάω καλά λοιπόν μπαίνω στο θέμα μιας φίλης μου το laptop δεν ανιχνεύει τα δίκτυα και το δικό μου και της γειτόνισσας ενώ για να μπαίνει στο internet χρησιμοποιεί flashaki της cosmote πρέπει να κάνει κάποια ρύθμιση η φταίει το wifi της έχει windos 7
Last edit: 25 Nov 2015 22:32 by Nikos Georgopoulos.

More
10 Aug 2012 05:09 #111099 by Nightshroud
ας δοκιμασει να κανει ενα windows update!!ισως να λειπουν τα drivers για το wifi

More
11 Aug 2012 00:40 #111114 by Kostas Milonas
Μπορει να εχει κλεισει τον διακοπτη του Wifi απο το laptop, ας τσεκαρει γυρω γυρω να το βρει και να το βαλει στο ON.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
13 Sep 2012 16:48 #112177 by Γιώργος Λόλας

Πέθανε ο πατέρας του πρώτου laptop
Ο Bill Moggridge "έφυγε" στην ηλικία των 69 ετών.

Ο βρετανός βιομηχανικός σχεδιαστής που εφηύρε το πρώτο laptop, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, μετά από μια μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Moggridge ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε για πρώτη φορά έναν φορητό υπολογιστή με την μορφή που γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε σήμερα. Το μοντέλο που κατασκεύασε το 1979 με την ονομασία GRiD Compass, κυκλοφόρησε το 1982 στη τιμή των 8.150 δολαρίων και χρησιμοποιήθηκε τόσο από τον αμερικάνικο στρατό, όσο και από την Nasa, η οποία μάλιστα το έβαλε στο διαστημικό της λεωφορείο Discovery τον Απρίλιο του 1981.

Το πρωτοποριακό για την εποχή του GRiD Compass, διέθετε 340kb εσωτερικής μνήμης, κιτρινόμαυρη οθόνη 6 ιντσών και ένα πληκτρολόγιο που συνδεόταν αρθρωτά επάνω της. Είχε περίβλημα από μαγνήσιο και ζύγιζε κοντά στα 4,5 κιλά. Μπορεί λόγω της τιμής του να μη μπορούσαν να το αποκτήσουν πολλοί άνθρωποι, αλλά ακόμα και όταν τα laptop έγιναν πιο ελαφριά, φθηνά και πιο ισχυρά, οι κατασκευαστές συνέχισαν να βασίζονται στο μοντέλο του Moggridge με τον clamshell σχεδιασμό (όπου η οθόνη διπλώνει επάνω στο υπόλοιπο σώμα της συσκευής σαν καπάκι).

Ο William Grant Moggridge γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Ιουνίου του 1943. Αφού τελείωσε το σχολείο, σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό στο Central School of Design (το σημερινό Central St Martin's College of Art and Design). Το 1969 ίδρυσε την Moggridge Associates, η οποία βρισκόταν μέσα στο ίδιο του το σπίτι και το πρώτο του εμπορικό σχέδιο ήταν μια τοστιέρα για την Hoover UK. Δέκα χρόνια αργότερα, δημιούργησε μια νέα εταιρεία στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, με την επωνυμία ID Two. Εκείνη την εποχή, οι εταιρείες είχαν αρχίσει να φτιάχνουν και ολοκληρωμένα προϊόντα, πέρα από τα chips. Η τύχη ήταν με το μέρος του, καθώς εταιρείες όπως η Apple Computer, η Microsoft και η GRiD Systems συνεργάστηκαν μαζί του.

Το 1991 ο Moggridge συγχώνευσε την εταιρεία του με δύο άλλες κι έτσι δημιουργήθηκε η Ideo, η οποία είχε φτάσει να έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η εμπειρία που αποκόμισε σχεδιάζοντας το GRiD Compass, ενέπνευσε αργότερα αυτό που έγινε γνωστό ως "interaction design", τον τρόπο δηλαδή που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με ένα ολοκληρωμένο σύστημα, από τα κινητά έως τις ταμειακές μηχανές στα super markets. Έγινε αποδεκτός ως ο πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, εκδίδοντας μάλιστα και το βιβλίο Designing Interactions το 2006. Το 2010 διορίστηκε διευθυντής του μουσείου Smithsonian Institution's Cooper-Hewitt National Design Museum στη Νέα Υόρκη. Τις χρονιές 2009 και 2010 του απονεμήθηκαν δύο βραβεία για την τεράστια συμβολή του στο βιομηχανικό σχεδιασμό παγκοσμίως.

More
07 Jan 2013 13:03 #118122 by giorgos13kl
το laptop δεν ανηγει
μου βγαζει μνμ να κανει επισκευη των windows
το παταω και κανει startup repair
και μετα λεει οτι θα αρχισει κανονικα
αλλα δεν γινετε τπτ φορτωνει και δεν ανηγει
τι να κανω???
αν κανω setup θα τα χασω ολα???