masturbator wrote: τι λετε παιδια αξιζει το νεο razer blade pro??
Έχει περίπου 2100€ με μόνο 512GB σκληρό.
Τώρα ναι μεν έχει πολύ "εκθαμβωτικά" specs αλλά πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα:
- Για αρχή ο CPU του λειτουργεί με την λειτουργία Base/Turbo δηλαδή αυτό σημαίνει ότι επειδή δεν μπορεί να λειτουργεί ο επεξεργαστης πάντα στα 3,4Ghz, πέφτει στα 2,4Ghz όταν δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλη επεξεργαστική δύναμη. Αυτό ναι μεν είναι καλό αλλά όχι τόσο για laptop. Το να τρεχει ο επεξεργαστής games (γιατί για games θα το παρεις) για πολύ ώρα θα κουράσει τον CPU, ο οποίος θα είναι ολή την ώρα στο Turbo.
-Γενικότερα το laptop δεν έχουν καλή ψύξη και εξαερισμό. Με τέτοια πράγματα που "φοράει" έχω τις επιφυλάξεις μου ότι το laptop δεν θα "καλτάρει" μετά από μερικούς μήνες gaming.
-17.3 Οθόνη. Δεν ξέρω αλλά εμένα μου φαίνεται σχετικά λίγη αν αναλογιστούμε ότι είναι 16:9 κιόλας.
-512GB σκληρός δίσκος. Πολύ λίγο αν δεν έχεις άλλο υπολογιστή και θέλεις να έχεις σε αυτόν όλα τα games σου.
Γενικώς με πολύ λιγότερα λεφτά μπορείς να βρεις ένα εξίσου δυνατό desktop και να πάρεις. Βέβαια εγώ έχω πάντα συνηθίσει σε dekstops και πότε δεν με ενθουσίαζαν τα gaming laptops, παρόλο που αποτελούν το μέλλον.