Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
28 Nov 2015 07:50 - 28 Nov 2015 08:28 #171744 by Myrmidon

geololj wrote: Η 960 GTX θέλει 20Α στα 12v rails. Πιστεύω ότι το τροδοφοτικό σου πρέπει να παρέχει αρκετά παραπάνω, ειδικά αν είναι επώνυμο. Δες στο αυτοκόλλητό του πόσα amber δίνει στα 12v (12v1 +12v2 ή όσα άλλα έχει) και πες μας. Αν και μολονότι και ο επεξεργαστής (και ο σκληρός) τραβάει πάλι από τα 12v, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα πιστεύω.

Όπως έγραψε παραπάνω έχει 600. Σίγουρα έχει να δώσει τα 20Α στην κάρτα. απλά θα χρειαστεί 2 x 6pin Τέτοια θέματα έχουν τα τροφοδοτικά κάτω από 500W πχ 450 400 κλπ Αν Έχει PCI-E καλλώδια 6+2pins και 6pins θα βάλει το πρώτο μέχρι τα 6pins τα άλλα στον αέρα διχως κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχουν οδηγό και είναι αδύνατον να τα συνδέσει λάθος.

Mystique καλό είναι να μας πεις λίγο το μοντελο του τροφοδοτικού σου.
Last edit: 28 Nov 2015 08:28 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Nov 2015 13:05 #171747 by George Vamvakidis

Mystique wrote: Μια 960 GTX ποσο ρευμα περιπου καταναλωνει?. Με ενδιαφερει να κανω καποια αναβαθμιση αλλα πρεπει να ξερω αν την σηκωνει το τροφοδοτικο μου που ειναι 600αρι. ;)

Ένα τροφοδοτικό Antec 450W δεν θα έχει πρόβλημα να σηκώσει μια EVGA GeForce GTX 960 4GB SSC Dual fan.
Eπίσης το Antec 550W σηκώνει άνετα τις EVGA Geforce GTX 970 4GB SC Dual fan & EVGA Geforce GTX 980 4GB SSC Dual fan . Για την Ti 980 6GB θα χρειαστείς 100W παραπάνω (650W).

Η EVGA Geforce GTX 960 4GB SSC Dual fan είναι η καλύτερη επιλογή σε συνδιασμό τιμής/απόδοση. Kαταναλώνει πολύ λιγότερο ρεύμα σε σχέση με τις δυνατότητες της και η EVGA έχει την καλύτερη υποστήριξη αλλά είναι και η πιό αξιόπιστη απο οποιαδήποτε άλλη εταιρία στις GPU.
Τέλος δεν σου προτείνω την 970 για ένα κ μόνο λόγο. Ενώ έχει 4GB μνήμη στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί μόνο 3,5GB. Πρόσφατα το παραδέχτηκε κ η ίδια η Nvidia. Εδώ σχετικό άρθρο από το techreport.com.

Mystique wrote: Αυτο ηθελα να μαθω, ελπιζω να φανει διαφορα στην ταχυτητα σε δυσκολα παιχνιδια οπως το Fallout η το Witcher 3 που υστερει λιγακι σε ομαλη κινηση. Εχει καποια διαφορα αν η καρτα ειναι με 2 η 4 gb μνημη στα frames του παιχνιδιου?

Όχι μόνο θα έχεις διαφορά σε παιχνίδια με μεγαλύτερες απαιτήσεις, αλλά θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο για μελλοντικές αγορές.

More
28 Nov 2015 13:21 - 28 Nov 2015 13:33 #171748 by George Vamvakidis

geololj wrote: Όπως έγραψε παραπάνω έχει 600. Σίγουρα έχει να δώσει τα 20Α στην κάρτα. απλά θα χρειαστεί 2 x 6pin Τέτοια θέματα έχουν τα τροφοδοτικά κάτω από 500W πχ 450 400 κλπ Αν Έχει PCI-E καλλώδια 6+2pins και 6pins θα βάλει το πρώτο μέχρι τα 6pins τα άλλα στον αέρα διχως κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχουν οδηγό και είναι αδύνατον να τα συνδέσει λάθος.

Η EVGA Geforce GTX 960 2GB SSC Dual fan λόγο ότι καταναλώνει λιγότερο ρεύμα σε σχέση με τις αποδόσεις, χρειάζετε μόνο ένα PCI-Express 6 pin power plug. Έτσι μπορείς να την "γλυτώσεις" με μικρότερο τροφοδοτικό απ'ότι θα χρειαζόταν μια αντίστοιχη AMD (π.χ. η AMD R9 285 που θέλει δύο). Επίσης καταναλώνει 4W λιγότερα σε idle & 85W λιγότερα σε load. Σχετικό άρθρο εδώ .
Last edit: 28 Nov 2015 13:33 by George Vamvakidis.

More
28 Nov 2015 14:08 - 28 Nov 2015 14:26 #171753 by Myrmidon

fb_10153845873109273 wrote:

geololj wrote: Όπως έγραψε παραπάνω έχει 600. Σίγουρα έχει να δώσει τα 20Α στην κάρτα. απλά θα χρειαστεί 2 x 6pin Τέτοια θέματα έχουν τα τροφοδοτικά κάτω από 500W πχ 450 400 κλπ Αν Έχει PCI-E καλλώδια 6+2pins και 6pins θα βάλει το πρώτο μέχρι τα 6pins τα άλλα στον αέρα διχως κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχουν οδηγό και είναι αδύνατον να τα συνδέσει λάθος.

Η EVGA Geforce GTX 960 2GB SSC Dual fan λόγο ότι καταναλώνει λιγότερο ρεύμα σε σχέση με τις αποδόσεις, χρειάζετε μόνο ένα PCI-Express 6 pin power plug. Έτσι μπορείς να την "γλυτώσεις" με μικρότερο τροφοδοτικό απ'ότι θα χρειαζόταν μια αντίστοιχη AMD (π.χ. η AMD R9 285 που θέλει δύο). Επίσης καταναλώνει 4W λιγότερα σε idle & 85W λιγότερα σε load. Σχετικό άρθρο εδώ .

Σωστά υπάρχει και αυτή. Ακόμα καλύτερα.Mόνο που έχει 8pin PCI-E καλώδιο.
Last edit: 28 Nov 2015 14:26 by Myrmidon.

More
28 Nov 2015 15:56 #171759 by George Vamvakidis
"One 8-pin power connector provides additional power in case the user want to overclock the GPU even further.
The reference GTX 960 card uses only one 6-pin power connector."

More
28 Nov 2015 19:43 #171765 by Κατερίνα Μαρίνου
Το τροφοδοτικο μου ειναι ενα Corsair CX Series 600 W. Νομιζω οτι θα μπορει να αντεξει μια 960 GTX με 2 η και 4 gb μνημη. ;)

More
28 Nov 2015 21:35 #171770 by Myrmidon

Mystique wrote: Το τροφοδοτικο μου ειναι ενα Corsair CX Series 600 W. Νομιζω οτι θα μπορει να αντεξει μια 960 GTX με 2 η και 4 gb μνημη. ;)

...Και δύο αντέχει άμα τις βάλεις σε SLI. :P

More
28 Nov 2015 22:25 #171775 by Κατερίνα Μαρίνου
Η μητρικη δεν νομιζω να δεχεται 2 καρτες γραφικων. Ειναι πολυ καλη MSI και αυτη οπως και η καρτα που εχω ηδη (δεν θυμαμαι το μοντελο, πρεπει να ψαξω την αποδειξη που τα γραφει ολα αναλυτικα). Σκεφτομουν για ενα δευτερο σκληρο δισκο μικρο και ταχυτατο ωστε να φορτωνω τα απαιτητικα παιχνιδια πανω του για να τρεχουν γρηγοροτερα. Καλυτερη αναβαθμιση δεν θα ηταν αυτη?.

More
29 Nov 2015 01:16 - 29 Nov 2015 01:16 #171784 by Purple Wolf

Mystique wrote: Η μητρικη δεν νομιζω να δεχεται 2 καρτες γραφικων. Ειναι πολυ καλη MSI και αυτη οπως και η καρτα που εχω ηδη (δεν θυμαμαι το μοντελο, πρεπει να ψαξω την αποδειξη που τα γραφει ολα αναλυτικα). Σκεφτομουν για ενα δευτερο σκληρο δισκο μικρο και ταχυτατο ωστε να φορτωνω τα απαιτητικα παιχνιδια πανω του για να τρεχουν γρηγοροτερα. Καλυτερη αναβαθμιση δεν θα ηταν αυτη?.

Νομίζω εξαρτάται το παιχνίδι αλλά δεν είμαι ειδικός.
Πάντως και η αναβάθμιση στον Σκληρό και SSD να είναι δεν δίνει τόσα μεγάλα οφέλη στα παιχνίδια.Άντε να κάνεις Boot τα Windows γρηγορότερα!
Last edit: 29 Nov 2015 01:16 by Purple Wolf.

More
29 Nov 2015 12:24 #171805 by Ανδρέας Γρυπάρης

Purple Wolf wrote:

Mystique wrote: Η μητρικη δεν νομιζω να δεχεται 2 καρτες γραφικων. Ειναι πολυ καλη MSI και αυτη οπως και η καρτα που εχω ηδη (δεν θυμαμαι το μοντελο, πρεπει να ψαξω την αποδειξη που τα γραφει ολα αναλυτικα). Σκεφτομουν για ενα δευτερο σκληρο δισκο μικρο και ταχυτατο ωστε να φορτωνω τα απαιτητικα παιχνιδια πανω του για να τρεχουν γρηγοροτερα. Καλυτερη αναβαθμιση δεν θα ηταν αυτη?.

Νομίζω εξαρτάται το παιχνίδι αλλά δεν είμαι ειδικός.
Πάντως και η αναβάθμιση στον Σκληρό και SSD να είναι δεν δίνει τόσα μεγάλα οφέλη στα παιχνίδια.Άντε να κάνεις Boot τα Windows γρηγορότερα!

Δεν έτυχε τότε να έχεις SSD για να το λες.
Με SSD μειώνεται δραματικά όχι μόνο το boot, αλλά και το loading. Όταν έχεις ένα παιχνίδι που τραβάει 30-80GB δεδομένα από το δίσκο (όπως το warcraft). Με SSD δεν έχεις καμία καθυστέρηση. Ενώ με μαγνητικό δίσκο κρασάρεις όλη την ώρα.