Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
01 Jan 2014 13:00 #138363 by Petros
Αυτό το καιρό ψάχνω να πάρω ένα καλο Mouse για Gaming(FPS etc) και κάνα καλό MousePad. Αλλά είναι πολύ ακριβά τα περισσότερα... τώρα να δώσεις 60 ευρό για mouse είναι πολλά και ειδικά το 30 για mouse pad....

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jan 2014 19:15 #138497 by Γιωργος Φραζεσκαρος
Γεια , έχω ένα τροφοδοτικό 550W turbo-x δεν έχω κάποιο πρόβλημα προς το παρών.
Μου προτείνεται να πάρω κάποιο άλλο ; και αν ναι πιο ;

ευχαριστώ.

Ο Καρχαρίας όμως μου το παίζει τσανμπουκάς

More
03 Jan 2014 20:21 #138501 by Jester
Το τι τροφοδοτικό χρειάζεσαι το καθορίζει η κατανάλωση του υπολογιστή σου. Συνήθως το παιχνίδι παίζεται στην κάρτα γραφικών που κατά κανόνα "ζητάει" πολύ. Αν δεν έχεις παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στο σύστημά σου, αυτό σημαίνει ότι τα 550W του αρκούν, αν και για τα σημερινά δεδομένα θεωρούνται γενικά λίγα.
Αν αποφασίσεις π.χ. να αλλάξεις κάρτα γραφικών ή να εγκαταστήσεις κάποιον SSD δίσκο θα χρειαστείς μάλλον αλλαγή σε κάτι στην περιοχή των 700 - 750W. Πάντα βέβαια εξαρτάται από τι υποσυστήματα θα επιλέξεις.
Όσον αφορά τις μάρκες...εγώ τα turbo-x τα αποφεύγω. Μια παραδοσιακά καλή εταιρεία που κατασκευάζει αξιόπιστα τροφοδοτικά (κι όχι μόνο) είναι η Corsair. Η γκάμα της είναι αρκετά πλούσια και τα προϊόντα τους δε με έχουν απογοητεύσει ποτέ.

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
23 Jan 2014 16:09 #139487 by Ανδρέας Γρυπάρης

JaCk_RiDeR wrote: Αυτό το καιρό ψάχνω να πάρω ένα καλο Mouse για Gaming(FPS etc) και κάνα καλό MousePad. Αλλά είναι πολύ ακριβά τα περισσότερα... τώρα να δώσεις 60 ευρό για mouse είναι πολλά και ειδικά το 30 για mouse pad....

Για το Mousepad δεν έχω δοκιμάσει πολλά, ένα της Razer έχω.
Για το ποντίκι θα πω πως ναι, είναι κάτι που όντως ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις χρήματα. Αν κρίνω από το PC σου, είναι μια καρφίτσα πόσο θα δώσεις για Mouse και mousepad σε σχέση ότι έχεις δώσει τώρα.

More
23 Jan 2014 23:57 #139509 by Θοδωρής Μητρόπουλος
Παιδιά προσπαθώ να συνθέσω ένα gaming pc σε μία λογική τιμή, αλλά πχ όποτε προσπαθώ σε πλαίσιο/e-shop μου βγαίνει γύρω στο χιλιάρικο minimum. Εννοείται πως δεν ζητάω κάτι παράλογο, αλλά γνωρίζω ότι για παράδειγμα με 700-800 ευρώ φτιάχνεις αξιόλογο και δυνατό μηχάνημα (για πύργο μιλάω μόνο). Όποιος έχει όρεξη ας μου απαντήσει με Links για τα κατάλληλα κομμάτια.

More
15 Feb 2014 15:33 #140580 by AlexMastermind
Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή και επέλεξα αυτά τα κομμάτια. Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Επίσης θέλω να μου πείτε πόσους ανεμιστήρες-ψύκτρες θα χρειαστώ γιατί δεν ξέρω πολλά απο αυτά.

Τα κομμάτια είναι αυτά

prntscr.com/2sof09

More
15 Feb 2014 15:46 #140581 by Κώστας Λάβαρης
Τροφοδοτικό Turbo-X; Έχεις αυτοκτονικές τάσεις; Όλα τα άλλα μια χαρά μου φαίνονται. Θα σου πρότεινα να βάλεις και ένα SSD δίσκο για τα Windows.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
15 Feb 2014 18:49 #140585 by Γιώργος Λόλας

AlexMastermind wrote: Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή και επέλεξα αυτά τα κομμάτια. Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Επίσης θέλω να μου πείτε πόσους ανεμιστήρες-ψύκτρες θα χρειαστώ γιατί δεν ξέρω πολλά απο αυτά.

Τα κομμάτια είναι αυτά

prntscr.com/2sof09

Μερικές παρατηρήσεις:

1. Το κουτί το βρίσκω λίγο ακριβό. Εγώ προσωπικά θα πήγαινα για πιο φθηνό case. Από τα λεφτά που θα κόψεις από το κουτί, βάλτα στην κάρτα γραφικών για να πάρεις είτε μια Nvidia 770 (ξεκινάνε από τα 292 ευρώ στο bestprice.gr) , είτε μια AMD 280X (ξεκινάνε από τα 299 ευρώ) .

2. Από την Motherboard μπορείς να γλιτώσεις επίσης λεφτά. Πήγαινε για καμία Asus Z77-A ή Asrock Z77 Pro3 που κοστίζουν 90κάτι ευρώ. Τα λεφτά που θα σου μείνουν ρίχτα σε SSD.

3. Η ψύκτρα που επέλεξες για τον επεξεργαστή δεν κάνει για το μοντέλο που έχεις διαλέξει. Είναι για socket 2011 και η CPU είναι 1155. Δε νομίζω να χρειάζεσαι όμως γενικά ψύκτρα, πέρα από την stock που δίνουν. Θα είσαι κομπλέ και με την stock.

4. Τροφοδοτικό πάρε κανένα ποιοτικό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ποτέ turbo-x τροφοδοτικά. Πάρε κανένα της Corsair για παράδειγμα είτε στα 650, είτε στα 750 (αν σκέφτεσαι αργότερα να βάλεις κι άλλες κάρτες γραφικών). Το CORSAIR CX SERIES CX750M είναι υπέροχο αν μπορείς να δώσεις 90 ευρώ. Έχει και αποσπώμενα καλώδια, οπότε αφήνεις πάνω μόνο όσα χρειάζεσαι και έτσι το κουτί ανασαίνει καλύτερα.

Ελπίζω να βοήθησα :)

More
16 Feb 2014 15:56 #140605 by Dionisis Katris
Οπως ειπε κι ο Pokemon ειτε Hitachi, είτε αγοράζεις κάποιον Western Digital ή Samsung που είναι αξιόπιστοι.

More
18 Feb 2014 14:01 #140660 by Κωνσταντινος

AlexMastermind wrote: Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή και επέλεξα αυτά τα κομμάτια. Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Επίσης θέλω να μου πείτε πόσους ανεμιστήρες-ψύκτρες θα χρειαστώ γιατί δεν ξέρω πολλά απο αυτά.

Τα κομμάτια είναι αυτά

prntscr.com/2sof09

Απο οτι καταλαβα θες απλο build χωρις overclock αφου εισαι με haswell κλειδωμενο επεξεργαστη, οποτε
1- Μεινε με την stock ψυκτρα του επεξεργαστη

2- Δεν θα δουλεψεις υδροψυξη/πανω απο 2 σκληρους κτλπ αρα χρειαζεσε ενα μικροτερο (φθηνοτερο) κουτι. πx:
www.skroutz.gr/s/2601228/Corsair-Carbide-Series-200R.html Τοπ εταιρεια στα υπολογιστικα, υποστηριζει τα hardware σου, και εχει χωρο και για αναβαθμηση.
Εναλλακτικα θα μπορουσες να πας με Αντεκ: www.skroutz.gr/s/2996465/Antec-GX-700.html
Η www.skroutz.gr/s/346899/BitFenix-Shinobi.html

3- Μητρικη, συμφωνω με τον προηγουμενο, απο την στιγμη που εισαι σε κλειδωμενο επεξεργαστη η παρε φθινοτερη μητρικη και βαλε τα εξτρα λεφτα σε gpu/ssd. Η τοτε δωσε 30 ευρω παραπανω για τον 4670κ
Καλη μητρικες:
www.skroutz.gr/s/3426586/Asrock-H87-Pro4.html
Εκτος αν σκεφτεσαι για το μελλον SLI/Crossfire:
www.skroutz.gr/s/3434236/Asrock- ... reme3.html

Μεχρι τωρα πρεπει να εισαι γυρο στα 160 ευρω κατω, οποτε τσιμπας εναν ssd στα 60 ευρω πχ www.skroutz.gr/s/3314997/Crucial-M500-120GB.html αφου εχεις ηδη 3 τερα για αποθηκευση.

ΚΑΙ παιρνεις και μια τουμπανιαρα gtx770 με 300 ευρω, προτεινω: MSI με τον Twin Frozr, Asus DCU2 η μετα gigabyte windforce.
Και αφου θες μια οθονη παρε γραφικων με 2gb, οχι τις 3gb.

Τροφοδοτικο, απο 650 μεχρι 750 watt, θα επερνα καποιο της corsair που τα εβλεπα τωρα σε τιμες ιδιες με το δικο σου και σε πολυ καλητερη ποιοτητα.

Ετοιμο το PC.

P.S: Ετσι επειδη βαριωμουνα σου εκανα και ενα PC, που θα εφτιαχνα για μενα συμφωνα με τα λεφτα που θα εδεινες για το παραπανω. Ψαξτα στο skroutz αμα θες, απο εκει τα πηρα:
Asrock Z77 Extreme4 - 110 ευρω
Intel Core i5-3570K - 200 ευρω
Asus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OC -450 ευρω
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz -76 ευρω
Corsair Carbide Series 300R -76 ευρω
Corsair Builder Series CX750 -85 ευρω
Sandisk X110 128GB -80 ευρω
Συνολο -1070 ευρω Και τα υπολοιπα δικα σου.
Ωστοσο στο κουτι μπορεις να κοψεις, ολα τα Carbide της σειρας καλα ειναι.

Ετσι εχεις καλυτερη γραφικων για αρκετο καιρο, επεξεργαστη που παει στα 4/4.3Ghz χωρις καν προσπαθεια, και γρηγορο SSD για..προφανεις λογους.

Ελπιζω να σε βοηθησα στην επιλογη σου, καλο ψαξιμο :D .