AlexMastermind wrote: Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή και επέλεξα αυτά τα κομμάτια. Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Επίσης θέλω να μου πείτε πόσους ανεμιστήρες-ψύκτρες θα χρειαστώ γιατί δεν ξέρω πολλά απο αυτά.
Τα κομμάτια είναι αυτά
prntscr.com/2sof09
Απο οτι καταλαβα θες απλο build χωρις overclock αφου εισαι με haswell κλειδωμενο επεξεργαστη, οποτε
1- Μεινε με την stock ψυκτρα του επεξεργαστη
2- Δεν θα δουλεψεις υδροψυξη/πανω απο 2 σκληρους κτλπ αρα χρειαζεσε ενα μικροτερο (φθηνοτερο) κουτι. πx:
www.skroutz.gr/s/2601228/Corsair-Carbide-Series-200R.html
Τοπ εταιρεια στα υπολογιστικα, υποστηριζει τα hardware σου, και εχει χωρο και για αναβαθμηση.
Εναλλακτικα θα μπορουσες να πας με Αντεκ:
www.skroutz.gr/s/2996465/Antec-GX-700.html
Η
www.skroutz.gr/s/346899/BitFenix-Shinobi.html
3- Μητρικη, συμφωνω με τον προηγουμενο, απο την στιγμη που εισαι σε κλειδωμενο επεξεργαστη η παρε φθινοτερη μητρικη και βαλε τα εξτρα λεφτα σε gpu/ssd. Η τοτε δωσε 30 ευρω παραπανω για τον 4670κ
Καλη μητρικες:
www.skroutz.gr/s/3426586/Asrock-H87-Pro4.html
Εκτος αν σκεφτεσαι για το μελλον SLI/Crossfire:
www.skroutz.gr/s/3434236/Asrock-
... reme3.html
Μεχρι τωρα πρεπει να εισαι γυρο στα 160 ευρω κατω, οποτε τσιμπας εναν ssd στα 60 ευρω πχ
www.skroutz.gr/s/3314997/Crucial-M500-120GB.html
αφου εχεις ηδη 3 τερα για αποθηκευση.
ΚΑΙ παιρνεις και μια τουμπανιαρα gtx770 με 300 ευρω, προτεινω: MSI με τον Twin Frozr, Asus DCU2 η μετα gigabyte windforce.
Και αφου θες μια οθονη παρε γραφικων με 2gb, οχι τις 3gb.
Τροφοδοτικο, απο 650 μεχρι 750 watt, θα επερνα καποιο της corsair που τα εβλεπα τωρα σε τιμες ιδιες με το δικο σου και σε πολυ καλητερη ποιοτητα.
Ετοιμο το PC.
P.S: Ετσι επειδη βαριωμουνα σου εκανα και ενα PC, που θα εφτιαχνα για μενα συμφωνα με τα λεφτα που θα εδεινες για το παραπανω. Ψαξτα στο skroutz αμα θες, απο εκει τα πηρα:
Asrock Z77 Extreme4 - 110 ευρω
Intel Core i5-3570K - 200 ευρω
Asus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OC -450 ευρω
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz -76 ευρω
Corsair Carbide Series 300R -76 ευρω
Corsair Builder Series CX750 -85 ευρω
Sandisk X110 128GB -80 ευρω
Συνολο -1070 ευρω Και τα υπολοιπα δικα σου.
Ωστοσο στο κουτι μπορεις να κοψεις, ολα τα Carbide της σειρας καλα ειναι.
Ετσι εχεις καλυτερη γραφικων για αρκετο καιρο, επεξεργαστη που παει στα 4/4.3Ghz χωρις καν προσπαθεια, και γρηγορο SSD για..προφανεις λογους.
Ελπιζω να σε βοηθησα στην επιλογη σου, καλο ψαξιμο
.