Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το μηχάνημά μου που είναι 5 χρονών. Θα αλλάξω 5 πράγματα, επεξεργαστή, μητρική, μνήμες, κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό. Και έχω σκοπό να τα κρατήσω για τα επόμενα 5 χρόνια.
Η κάρτα γραφικών θα είναι σίγουρα μια R9 270X. Δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός gamer, παίζω σε μια οθόνη 22'' που η ανάλυσή της είναι 1680x1050 δεν ξέρω αν στο μέλλον πάθει κάτι και αγοράσω καμιά 24'' με 1920x1080 οπότε σίγουρα θα ανεβούν οι απαιτήσεις αλλά όπως και να χει η κάρτα θα αντέξει.
Μνήμες θα είναι σίγουρα ένα dual channel kit των 8GB DDR3 1600 CL9 οποιασδήποτε μάρκας μου έρθει πιο φτηνά με αυτά τα χαρακτηριστηκα.
Είμαι σε διλιμα όμως όσον αφορά τον επεξεργαστή και την μητρική.
Αρχικά ειχα βλέψεις για τον i5 4440 και για μια μητρικη που να εχει τα απολυτος απαραίτητα καινουργια πραγματα, δεν με ενδιαφερει να βαλω 2 καρτες γραφικων. Πχ μια οποιαδήποτε μητρική της Gigabyte, MSI, ASUS οποια ειναι πιο φτηνοτερη με το chipset H87 μου κανει.
Τωρα σκεφτομαι να αγορασω εναν AMD FX 6300 με μια μητρική με το chipset 760G γιατι γλυτώνω αρκετά λεφτα.
Η πρώτη αναβάθμιση κοστιζει 600€ και η δευτερη 470€.
Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι αν στα παιχνιδια θα εχω διαφορα αν αγορασω τον AMD γιατι ξερω οτι ειναι υποδεέστερος του i5 αλλα οχι με μεγαλη διαφορα! Θα μπορεσει να λειτουργησει η καρτα γραφικων στο επακρο η θα δημιουργηθει bottleneck;
Επισης για το τροφοδοτικο σκεφτομαι να αγορασω ενα τουλαχιστον στα 600-650W αλλα οχι ακριβο. Εχω βρει μερικα με 35-50€ το πολυ που εχουν 2 rails των 22W εκαστο για να συνδεσω ρευμα στην καρτα. Εχει κανεις να μου προτείνει κατι συγκεκριμενο; Ειναι αρκετο το τροφοδοτικο η θελει κατι περισσοτερο;
Βασικα θελω τη γνωμη σας για το μηχανημα και αν θα μπορεσει να αντεξει για τα επομενα 5 χρονια. Αυτη τη στιγμη πχ εχω ενα Core 2 Duo 3Ghz με 4GB ram ddr2 800, ενα 550W τροφοδοτικο και μια HD Radeon 3870 512MB καρτα γραφικων και μπορω και παιζω ολα τα παιχνιδια με DirectX 9 χωρις κανενα προβλημα ακομα εκτος πχ απο το Call of duty Ghost που ειναι πολυ απαιτητικο και θελει quad core και direct x 11.
Ξερω οτι αν μια καρτα παιζει σε DX11 πεφτουν πολυ οι επιδοσεις της, θα μπορεσει το μηχανημα με εναν AMD FX και την R9 να ανταπεξελθει τα επομενα 5 χρονια;