OK ξερω αγγλικα, ναι βρηκα κατι site με οδηγιες θα παω να ρωτησω και στο μαγαζι απεναντι μου..
Στο εφτιαξα το μηχανημα στις πρωτες δοκιμες που εκανα ο συνδιασμος Phanteks enthoo pro M + CM evo 212 μου δινει περιπου 15-18c λιγοτερους σε gaming , οχι ασχημα φενεται οτι το ελυσα το προβλημα με τις υψηλες θερμοκρασιες cpu . εχω αυτην την στιγμη 5 φαν + cpu fan αλλα δεν εχω παρει ακομα για μπροστα τους 2x14mm phanteks και εχω εναν ανεμηστηρα στον evo 212 μου περισευει ενας να κανω και Push-pull και μια θεση για την υδροψυξη για 120εκ...
Τωρα τον υπολογιστη τον εχω απεναντη μου και βλεπω το πλαινο παραθυρο , μονο ετσι βολετε στον δωματιο να τον βαλω , σκευτομαι οτι αμα παρω το ενα λεντ για πισω και βαλω τον μαμα που δεν ειναι λεντ και ακομα εναν μπροστα θα δοσει λιγο ψωος μεσα στο παραθυρο και ταυτοχρονοα δεν θα ενοχλει γιατι εγω οπως βλεπω προς τον υπολογιστη αυτος ο λεντ θα κρυβεται απο το πλαστικο που ειναι συμπαγες (αριστερα οπως βλεπεις το πλαινο) Ενω αν τον βαλω μπροστα μπορει να εχει πλαστικο παλι εκει αντιστοιχα αλλα το πλαστικο μπροστα εχει τρυπες αρα θα φενεται και θα ενοχλει.. οποτε 'η λεντοταινια θα παρω που ειναι η καλυτερη φαση 'η αν ειναι πολυ μπελας θα παρω εναν phanteks στην αρχη να τον βαλω πισω αλλα και μπροστα να δω που μου αρεσει πιο πολυ και αν μου αρεσει μπροστα θα παρω αλλον εναν λεντ αλλιςως θα αφησω τον λεντ πισω και θα παρω αλλον εναν χωρις λεντ..Το επικρατεστερο σεναριο ειναι να παρω τον εναν λεντ για πισω και δυο απλους μροστα.. Και κατι ακομα.. επειδη ειδη εχω συνδεσει 5+1 cpu ανεμηστηρες πρεπει να εχει το πολυ αλλη μια 4pin υποδοχη το πολυ, στην περιπτωση που παρω την καρτα με την υδροψυξη αλλα κανω κai push-pull θελω αλλες 2 υποδοχες , παιζουν converters τυπου να τους κουμπονεις σε ενα 4pin και να βγαζει 8 ή 12 pins ετσι να μπορω να το τιγκαρω στους ανεμηστηρες?
updated:
Ενταξη κοιταχτε τι ανακαλυψα εδω ,
www.phanteks.com/PH-F140SP-LED.html
οτι αυτοι οι phanteks premium ανεμηστηρες στην εκδοση για LED εχουν και on/off διακοπτη για τα LED οποτε παραγγειλα ειδη 2 λευκους που τεριαζουν και με τα power - reset buttons του κουτιου...