Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Υδρόψυξη ή αέρα σε επεξεργαστή;

More
10 Apr 2016 15:46 #179703 by Pan Ram
jimmy , myrmidon ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικοτες απαντησεις σας , ναι jimmy αυτα τα κουτια ειναι πολυ καλα στα ιδια λεφτα ,
αρα απο οτι καταλαβαινω την ξεχναω την λυση με το midi κουτι παω σε φουλ οποσδηποτε..
Τωρα για τις υδροψυξεις , εαν παρω μια r9 290x sapphire vapor-x) 8gb μεταχειρο απο φιλο 190 ευρο περιπου θα φοραει μια artic cooling water cooler Hybrid II οποτε την μια υδροψυξη δεν την αποφευγω , για cpu cooler δεν εχω αποφασησει ακομα θα το ψαξω κι αλλο και pokemon , το badget μου ειναι πολυ μακρια οχι μονο απο 300-400 (ουτε για gpu + cpu cooler + case + 1 tera HDD) που θελω δεν διαθετω τοσα ουτε καν 170 jimmy , με αυτα που ακουω για υδροψυξη το εχω παρει απο φοβο , ουτε καν στην καρτα γραφικων δεν θελω να βαλω , οποτε αν θα παρω αυτην την r9 290x 8gb μαλλον θα αφησω τα vapor-x σε συνδιασμο με ενα φουλ πυργο και μια καλη ψυκτρα αερα , μην σου πω οτι δεν θα παρω καθολου την r9 290x που χτυπαει 96+ σε φουλ παιχνιδι με στοκ φανς, δεν ειμαι της AMD σε καρτες ,προτιμω nvidia ας πουμε καμια 960 4gb ειναι οτι πρεπει για μενα , χαμηλοτερες θερμοκρασιες , λιγοτερο ρευμα - θορυβος , καλυτεροι drivers κτλ , ειναι μπλεξιμο οι high-end gpu , εγω δεν ειμαι κανα ultra freak εγω με medium graphics σε 900 ή 1080 και 60 fps ειμαι μια χαρα , δεν θελω παραπανω..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Apr 2016 15:58 #179704 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: jimmy , myrmidon ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικοτες απαντησεις σας , ναι jimmy αυτα τα κουτια ειναι πολυ καλα στα ιδια λεφτα ,
αρα απο οτι καταλαβαινω την ξεχναω την λυση με το midi κουτι παω σε φουλ οποσδηποτε..
Τωρα για τις υδροψυξεις , εαν παρω μια r9 290x sapphire vapor-x) 8gb μεταχειρο απο φιλο 190 ευρο περιπου θα φοραει μια artic cooling water cooler Hybrid II οποτε την μια υδροψυξη δεν την αποφευγω , για cpu cooler δεν εχω αποφασησει ακομα θα το ψαξω κι αλλο και pokemon , το badget μου ειναι πολυ μακρια οχι μονο απο 300-400 (ουτε για gpu + cpu cooler + case + 1 tera HDD) που θελω δεν διαθετω τοσα ουτε καν 170 jimmy , με αυτα που ακουω για υδροψυξη το εχω παρει απο φοβο , ουτε καν στην καρτα γραφικων δεν θελω να βαλω , οποτε αν θα παρω αυτην την r9 290x 8gb μαλλον θα αφησω τα vapor-x σε συνδιασμο με ενα φουλ πυργο και μια καλη ψυκτρα αερα , μην σου πω οτι δεν θα παρω καθολου την r9 290x που χτυπαει 96+ σε φουλ παιχνιδι με στοκ φανς, δεν ειμαι της AMD σε καρτες ,προτιμω nvidia ας πουμε καμια 960 4gb ειναι οτι πρεπει για μενα , χαμηλοτερες θερμοκρασιες , λιγοτερο ρευμα - θορυβος , καλυτεροι drivers κτλ , ειναι μπλεξιμο οι high-end gpu , εγω δεν ειμαι κανα ultra freak εγω με medium graphics σε 900 ή 1080 και 60 fps ειμαι μια χαρα , δεν θελω παραπανω..

Με καλή ψύξη μην φοβάσαι τις AMD ρε συ έχω την 7970 με υλοποίηση της Gigabyte και πιάνω το πολύ 67 βαθμούς. Επίσης σε σχέση με την 960, η 290X την διαλύει απλά δεν ξέρω κατα πόσο θα την κάνει bottleneck ο επεξεργαστής σου και θα δεις πραγματικά τις διαφορές. Αν σκοπεύεις και αλλαγή CPU στο μέλλον θα έλεγα πάρε την 290Χ και βάλε πάνω της την υδρόψυξη. ;)

More
10 Apr 2016 16:17 #179706 by Τάσος Μαραγκός
Eχω υδροψυξη, την corsair 100i gtx σε τιμη γυρω στα 100€ την ειχα βρει σε προσφορα απο το eshop.Πριν ειχα της coolermaster την 240m.Αρα μονο αυτες εχω συγκρινει και μπορω να πω οτι η corsair μου εριξε κ αλλο τις θερμοκρασιες.Σε idle εχω 29-30 και σε play mode δν ξεπερναει τους 45-50.
Δεν ξερω τι αλλο κυκλοφορει τωρα καθως εχει περασει καιρος αποχης απο τα περι τεχνολογιας,αλλα μιας κ ειδα οτι αναφερεσαι σε υδροψυξη ειπα να καταθεσω την εμπειρια που εχω απο αυτες τις 2.

More
10 Apr 2016 16:29 - 10 Apr 2016 16:34 #179707 by Pan Ram
ναι κι εμενα αυτος που θα μουν την πουλησει με τα στοκ φανς που ειναι τα vapor-x τις sapphire (τα καλυτερα για r9 290x) μου ειπε ακριβως το ιδιο , οτι δεν εχει δει παραπανω απο 67c αλλα αυτος ζει στην Σκοτια , και εχει coolermaster HAF full tower (165 euros) με υδροψυξη στον επεξεργαστη και πολλους ανεμηστηρες Οποτε παω σιγουρα με ενα απο αυτα τα full tower (σωστα μαντεψες αυτο το NZXT PHANTOM μου αρεσει πολυ αλλα κανει 150 ευρο στο e-shop το αλλο μαγαζι ειναι θεσσαλονικη και το μαυρο που θελω εφω το εχει 155 + μεταφορικα ) , με τον 212 CM EVO (αν δεν μου κανει τον σκωτονω σε καμια χρυση ευκαιρια καμια 25αρια ευρο (καινουργιο 35) και παω σε κανα φθηνο νερο για τι δεν με περνει για ακριβω + δοκιμαζω οταν παρω τα στοκ φανς τις 29 290x (μεσα στο φουλ πυργο + αρκετους ανεμηστηρες + cm 212 evo) και βλεπω αν χρειαζομαι την υδροψυξη τις artic cooling για την καρτα.. Αυτο μου φενεται το πιο λογικο για αρχη να την βγαλω οσο πιο φθηνα μπορω ..Την artci cooling hybrid II θα μου την δοσει σε καθε περιπτωση: r9 290x 8gb sapphire me stock vapor-x fans + Hybrid II acrtic=190 euros) Τωρα για κουτι 'η θα παω με το phanteks ertho pro window (ε θελω να βλεπω μεσα το hardware οπως ειπες , λεντακια κτλ) για 120 ευρο αλλιος αμα παω στα 150+ οι επιλογες ειναι πολλες , οποιο και να παρω χαμενος δεν θα βγω.. * Αμα εχεις να προτηνεις καναν φθηνο καλυτερο αερα για cpu μεχρι 50 ευρο πες μου..jimmy οπως σου ειπα δεν με νοιαζουν τα ultra γραφικα οποτε την παλευει για την ωρα το phenom t1100 x6 3.2ghz σιγουρα γιατι ειναι και 5+χρονια παλιος καποοια στιγμη θα θελω καινουργιο
propatzis ναι αυτη ειναι αρκετα καλη αλλα κανει 100+ ευρο και δεν τα διαθετω.. πεζουν τωρα κατι φτηνες απο 55 ευρο αλλα αμφιβαλω αν ειναι καλες
Last edit: 10 Apr 2016 16:34 by Pan Ram.

More
10 Apr 2016 16:38 #179708 by Τάσος Μαραγκός
Aν ειναι να δωσεις 60€ και να μην εισαι καλυμμενος μηπως θα επρεπε να περιμενεις λιγο να μαζεψεις αλλα τοσα να πας σε καλυτερη λυση?
Πιστευω ειναι οτι καλυτερο αυτο...

More
10 Apr 2016 17:07 #179709 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: ναι κι εμενα αυτος που θα μουν την πουλησει με τα στοκ φανς που ειναι τα vapor-x τις sapphire (τα καλυτερα για r9 290x) μου ειπε ακριβως το ιδιο , οτι δεν εχει δει παραπανω απο 67c αλλα αυτος ζει στην Σκοτια , και εχει coolermaster HAF full tower (165 euros) με υδροψυξη στον επεξεργαστη και πολλους ανεμηστηρες Οποτε παω σιγουρα με ενα απο αυτα τα full tower (σωστα μαντεψες αυτο το NZXT PHANTOM μου αρεσει πολυ αλλα κανει 150 ευρο στο e-shop το αλλο μαγαζι ειναι θεσσαλονικη και το μαυρο που θελω εφω το εχει 155 + μεταφορικα ) , με τον 212 CM EVO (αν δεν μου κανει τον σκωτονω σε καμια χρυση ευκαιρια καμια 25αρια ευρο (καινουργιο 35) και παω σε κανα φθηνο νερο για τι δεν με περνει για ακριβω + δοκιμαζω οταν παρω τα στοκ φανς τις 29 290x (μεσα στο φουλ πυργο + αρκετους ανεμηστηρες + cm 212 evo) και βλεπω αν χρειαζομαι την υδροψυξη τις artic cooling για την καρτα.. Αυτο μου φενεται το πιο λογικο για αρχη να την βγαλω οσο πιο φθηνα μπορω ..Την artci cooling hybrid II θα μου την δοσει σε καθε περιπτωση: r9 290x 8gb sapphire me stock vapor-x fans + Hybrid II acrtic=190 euros) Τωρα για κουτι 'η θα παω με το phanteks ertho pro window (ε θελω να βλεπω μεσα το hardware οπως ειπες , λεντακια κτλ) για 120 ευρο αλλιος αμα παω στα 150+ οι επιλογες ειναι πολλες , οποιο και να παρω χαμενος δεν θα βγω.. * Αμα εχεις να προτηνεις καναν φθηνο καλυτερο αερα για cpu μεχρι 50 ευρο πες μου..jimmy οπως σου ειπα δεν με νοιαζουν τα ultra γραφικα οποτε την παλευει για την ωρα το phenom t1100 x6 3.2ghz σιγουρα γιατι ειναι και 5+χρονια παλιος καποοια στιγμη θα θελω καινουργιο
propatzis ναι αυτη ειναι αρκετα καλη αλλα κανει 100+ ευρο και δεν τα διαθετω.. πεζουν τωρα κατι φτηνες απο 55 ευρο αλλα αμφιβαλω αν ειναι καλες

Δεν έχω να σου προτείνω καμία υδρόψυξη κάτω από 60€, μία 212 θα σου κάνει τέλεια την δουλειά σου ούτε υδρόψυξη χρειάζεσαι για την κάρτα, απλά να έχεις ένα ικανοποιητικό airflow. Εγώ έχω ένα τραγικό κουτί midi πανάρχαιο μια 212 EVO και φτάνω μέχρι 62 με αρκετό overclocking στον επεξεργαστή (κοντά 25%) και μία 7970 που φτάνει μαξ τους 67. Απλά να έχεις καλή ισορροπία στην είσοδο και έξοδο του αέρα με κατα προτίμηση ίδιους ανεμιστήρες για να ξέρεις ότι έχουν την ήδια ροή (και για ομοιομορφία).

More
10 Apr 2016 17:08 - 10 Apr 2016 17:30 #179710 by Pan Ram
προπατζι δεν δουλευψ , δεν εχω ισοδιμα , και αυτα τα λεφτα που εχω τωρα απο διαφορα παλια μερη υπολογιστη ειναι .. αμφιβαλω αν μπορω να παρω φουλ κουτι γιατι υπολογιζα σε μεσαιο με 60 ευρο περιπου , τωρα τα πλανα αλλαξανε αφου ολοι προτηνουν φουλ..
Μια λεπτομερια για την ψυκτρα επεξ. που εχω τωρα.. ειναι μια artic cooling freezer 7 pro rev2 και ο ανεμηστηρας της φυσαει προς τα κατω , δλδ κατευθειαν προς καρτα γραφικων , εχω καψει μια gtx 580 kai mia HD6970 μεσα σε τρεις μηνες που μου τις δοσανε , το κουτι ειναι τελειως ακυρο δεν αναπνεει απο ποθενα , 5 φανς συνολα αλλα μικρα ειναι ολο συμπαγες κλειστο φθηνο κουτι (παντου πλαστικο ,οχι κυψελες , τρυπες κτλ) απο το πλαισιο αγορασμενο το 2007 40 ευρο..Ειδα σε ενα βιντεο εγκατασταση για τον CM EVO 212 και αυτο που μου εκανε εντυποσει αν καταλαβα καλα ειναι οτι ο ανεμηστηρας του φυσαει προς την εξατμηση (και καποιο βαζουν και απο την πισω πλευρα εναν αλλον για push pul) και οχι προς την καρτα γραφικωνπου φυσαει το δικο μου , πιστευω ο λογος τοω καμμενων καρτων και οι υψηλες θερμοκρασιες ειναι αυτο.. Toν ειχει κανενας τον 212 evo ποτε?
updated:
Οπως φενεται εδω¨https://www.youtube.com/watch?v=XLlrqzwxJig μαλιστα βλεπω οτι βαζει τον ανεμηστηρα απο την μερια που ειναι η ram
και οχι απο την μερια που ειναι τα βυσματα (USB θυρες κτλ) Ενα αλλο που φοβαμαι που λεγαν πολλοι για τον 212 evo ειανι οτι αν εχεις high prifile ram οπως εχω εγω (corsair vangeage ) με μαυρο πλαστικο απο πανω που ειναι ψηλο) δεν χοραει ο 212 σε καπιοες μητρικες και εμενα ακομα και με την feezer 7 στο προτο σλοτ με το ζορι την χοραει.. οπως ειπα τωρα δεν εχω προβλημα γιατι με 8gb ειμαι καλα αλλα καποια στιγμη θα τα κανω 16gb δλδ θα γεμιζω ολα τα σλοτς
Last edit: 10 Apr 2016 17:30 by Pan Ram.

More
10 Apr 2016 17:10 #179711 by Pan Ram
αρα εχεις τον 212 πες μου αυτο που ρωταω παραπανω σε παρακαλω..
*εννουσα αν εχεις να προτηνεις καναν αλλο καλο αερα μεχρι 50 ευρο (noctua ktl)

More
10 Apr 2016 17:44 - 10 Apr 2016 18:06 #179715 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: αρα εχεις τον 212 πες μου αυτο που ρωταω παραπανω σε παρακαλω..
*εννουσα αν εχεις να προτηνεις καναν αλλο καλο αερα μεχρι 50 ευρο (noctua ktl)

Έχω να σου προτείνω πάνω από 50€ ( www.skroutz.gr/s/416773/Noctua-NH-D14.html ), γιατί η 212 συγκρίνεται άνετα με τους περισσότερους pio ακριβούς. Δεν θα πήγαινα σε πιο ακριβή, ούτε σε push pull (δύο ανεμιστήρες) στην ίδια γιατί δεν θα δεις πάνω από 1-2 βαθμούς διαφορά και δεν έχεις σκοπό να το τερματίσεις με το overclocking. Επίσης αν κρατήσεις το ίδιο κουτί που έχεις κοίτα να χωράει η οποιαδήποτε ψύκτρα πάρεις.
Ρε συ τώρα είδα το post αυτό!
Για το high profile που λες εμένα δεν είναι τόσο ψηλές και δεν έχω πρόβλημα σε άλλη περίπτωση απλά τις μετακινείς στα πιο δίπλα slots για την ώρα και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα (θα σε προδώσει πιο γρήγορα ο CPU από της μνήμες πιστεύω). Επίσης νομίζω ότι έχεις λάθος βαλμένη την ψύκτρα βγάλε μία φώτο να την δούμε πως είναι. θα πρέπει ο ανεμιστήρας να είναι από την πλευρά των RAM και να φυσάει προς τον πίσω ανεμιστήρα εξόδου. Αν την έχεις να φυσάει πάνω στην κάρτα γραφικών τότε όλος ο ζεστός αέρας πήγαινε σε αυτήν και την έσκαγε!
Last edit: 10 Apr 2016 18:06 by Δημήτρης Πασχάλογλου.

More
10 Apr 2016 18:37 - 15 Apr 2016 00:57 #179720 by Pan Ram
ναι ετσι ακριβς ειναι δεν χρειαζεται φοτο , την εβαλα οπως ελεγαν οι οδηγιες και φυσαει προσ την καρτα γραφικων.. δεν ξερω αν εκανα λαθος 'η η συγκεκριμενη μπανει μονο ετσι δεν ξερω και πολλα απο pc building ..αυτην θα την αλλαξω ετσι κι αλλιως αθτη η noctua ειναι ακριβουτσικι στα 75+ ευρο .. τωρα ψαχνω και σε ενα site με πολλα μεταχειρισμενα , ειδα πολλα καλα κουτια σε καλες τιμες μπορει να παρω κανενα μεταχειρο .. να σε ρψτησω και κατι τελευταιο αν ξερεις εμενα η μητρικη ειναι μια asus AM3 formula IV , εχω ακουσει οτι με update στα bios μπορει να παρει AM3+ επεξεργαστες μετα γιατι αν αλλαξω καπιοα στιγμη οι AM3 ειναι πολλοι παλιοι καλο ειναι να μπορω να παω σε κανεναν fx για να μην αλλαζω και μητρικη.. ξερεις τιποτα σχετικα με αυτο ?
Last edit: 15 Apr 2016 00:57 by Πιέρρος Φουστέρης.