Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Driver ΑΤΙ σε Windows 8

More
01 Dec 2014 00:24 #152830 by wavee
Replied by wavee on topic Driver ΑΤΙ σε Windows 8
Δεν είναι μονο το IOS είναι και το Windows phone/ Windows που σε ολες τις συσκευες είναι ιδια και όλα εχουν store. Αυτό συμβαινει επειδή είναι κλειστου κωδικα, ετσι δεν είναι? Εμενα δεν μου αρεσει αυτό που γινεται στο android. Ειδικα τα turbo x λενε ότι είναι ότι τα λειτουργικα εχουν πιο λιγες λειτουργιες, ενώ αν παρεις turbox λαπτοπ με windows είναι ολοκληρωμενο λειτουργικο. Αυτό δεν είναι θετικο με το να είναι κλειστου κωδικα?

Κατι άλλο. Μου ειπες ο bobo να μπω στο clevo για να βρω driver της καρτα γραφικαων για windows 8. To laptop είναι turbo x.

Model no G610P
S/N 20060966883
EM G600125
COEUS 610

Τα εψαξα όλα και δεν βρηκα το λαπτοπ αυτο
www.clevo.com.tw/clevo_down.asp?lang=en
Μπορεις να ψαξεις κι εσυ λιγο? Γενικα και στο ιντερνετ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Dec 2014 00:59 #152831 by Πας Παρτού

wavee wrote: Αυτό συμβαινει επειδή είναι κλειστου κωδικα, ετσι δεν είναι?

όχι, ο καθένας μπορείς να βγάλει μια συσκευή και να μην την υποστηρίζει σωστά. Δεν έχει σχέση (τουλάχιστον όχι αιτίας-αιτιατού) με τον ανοικτό ή κλειστό κώδικα.

Εμενα δεν μου αρεσει αυτό που γινεται στο android.

Αν αγοράσεις μια συσκευή που δεν έχει το είδος τής υποστήριξης που επιθυμείς φταις εσύ. Με ποια λογική φταίει το android; Είναι πάρα πολύ απλό: δεν αγοράζεις πράγματα που δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που θες. Και αν δεν υπάρχουν android κινητά που να τα έχουν τότε πράγματι δεν θα αγοράσεις android κινητό αλλά αν υπάρχουν κινητά android που τα έχουν και υπάρχουν και κινητά android που δεν τα έχουν τότε πόσο λογικό είναι να λες ότι δεν αγοράζεις τα πρώτα επειδή υπάρχουν τα δεύτερα;

Τώρα η TurboX μπορεί να βάλει android χωρίς να πληρώσει δεκάρα σε κανέναν αλλά δεν θα έχει και χαρακτηριστικά. Επιλογή δική της. Ας μην αγοράζετε TurboX αν δεν θέλετε αυτόν τον συμβιβασμό. Από την άλλη για να βάλεις windows δεν έχεις την επιλογή να μην πληρώσεις τίποτα στην microsoft και να σού λείπουν χαρακτηριστικά. Η TurboX θα δώσει λεφτά (τα οποία είναι μέρος τού κόστους) στην microsoft.

More
01 Dec 2014 01:19 #152832 by wavee
Αναφέρομαι στο ότι όταν πληρωνεις ένα φθηνο κινητο είναι προτιμοτερο να αφορα το hardware παρα το λειτουργικο. Και ένα φθηνο windows phone θα εχει μεσα store και ολες τις λειτουργιες των Windows phone. Το θεωρω πολύ θετικο. Ότι δηλαδή γινεται και στους υπολογιστες. Ολοι εχουμε διαφορετικούς υπολογοσιστες από διαφορετικούς κατασκευαστες και όλα εχουν ένα ενιαια λειτουργικο συστημα. Θα μπορουσε η Google να απαγορευσει να το πειραζουν το λειτουργικο και να γινονται σε όλα τα κινητα το ιδιο. Τωρα γνωμες είναι αυτές :)

Με τo Driver μπορεις να με βοηθήσεις? Βρηκες τιποτα :)

More
01 Dec 2014 10:13 #152837 by Πας Παρτού
επιμένεις σε ένα επιχείρημα χωρίς νόημα και το οποίο απλά αρνείσαι να δεις ότι δεν έχει σχέση με τον ανοικτό και τον κλειστό κώδικα. Αφού δεν σού αρέσουν τα κινητά με android δεν είναι όλα ίδια τότε με την ίδια λογική δεν πρέπει να σού αρέσουν και οι υπολογιστές με windows γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ίδιοι. Γιατί ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποιο άθλιο υλικό θέλει να παρέχει άθλια υποστήριξη και να βάζει windows (και η προσωπική μου εμπειρία με υπολογιστή TurboX είναι εξαιρετικά αρνητική και φαίνεται ότι δεν είμαι ο μόνος γιατί σε αυτό το φόρουμ έχω δει ολόκληρο νήμα με αυτό το θέμα). Με αυτήν την λογική τα windows είναι άθλια αλλά φυσικά δεν την δέχομαι αυτήν την λογική.

Επειδή το android είναι σε μεγάλο βαθμό ανοικτού κώδικα η google δεν μπορεί να αποτρέψει άλλες ανεξάρτητες εταιρείες να χρησιμοποιούν τον ανοικτό κώδικα φτιάχνοντας είτε καλύτερα είτε χειρότερα προϊόντα. Ο ανταγωνισμός σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο καλός μπορεί να είναι. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει η google είναι να «προστατεύσει» το trademark. Δηλαδή θα μπορούσε αν ήθελε να πει: «μην χρησιμοποιείτε το όνομα android». Είναι επιλογή της να μην το «προστατεύει» πιθανότατα γιατί έχει νόημα να υπάρχει ένα κοινό όνομα που δείχνει ένα επίπεδο συμβατότητα τών κινητών ανεξαρτήτως αν έχει εμπλοκή ή όχι (όσο ξέρω συνδέεται μόνο με τα nexus όπως είπα πιο πάνω).

Να σημειώσω ότι και τα λειτουργικά τής apple περιέχουν σε μεγάλο βαθμό ανοικτό κώδικα και σε αυτό τον βαθμό ουσιαστικά μιλάμε για λίγο-πολύ κοινές τεχνολογίες με το λίνουξ.

More
01 Dec 2014 15:05 - 01 Dec 2014 15:06 #152856 by wavee
Όχι δεν καταλαβες τι ειπα. Μαλλον δεν το ειπα καλα εγω. Ας προσπερασω ανοιχτου-κλειστου κωδικα

Λες ότι και με τα Windows γινεται αυτό στο υλικο. Ότι δηλαδή είναι διαφορετικοι υπολογοστες. Δεν μιλαω για το υλικο. Δεν με πειραζει να εχουν διαφορετικο υλικο. Δεν μου αρεσει να εχουν διαφορετικο γραφικο περιβαλλον την στιγμη που εχουν ακριβως την ιδια εκδοση λειουργικου. Θελω να σου πω, ένα Toshiba με Windows 8.1 και ένα Acer με Windows 8.1 θα εχουν τις ιδιες λειτουργιες στο λειτουργικο, θα παρεχει η Microsoft ενημερώσεις σε όλα τα windows 8.1, οι ρυθμισεις θα είναι στο ιδιο σημειο και ο χρηστηες δεν χρειαζεται να ψαχνει. Τοσα χρονια εχουμε μαθει τα windows και ολοι εχουμε διαφορετικες μαρκες υπολογιστων αλλα παρολα αυτα ολοι εχουμε ένα κοινο λειτουργικο συστημα που σε ολους δειχνει το ιδιο χωρις να υπαρχουν ελλειψης. Το ιδιο συμβαινει και στα Windows phone 8.1

Σε αντιθεση με το android, που αγοράζεις ένα φθηνο κινητο(όχι μονο turbo x) και βλέπεις ότι μια δεν εχει play store, δεν γινονεται ενημερώσεις(σε πολλα κινητα της sony νομιζω περιοριζουν τις ενημερώσεις), σε αλλα κινητα δειχνει αλλιως, παρολο που εχουν ακριβως την ιδια εκδοση. Δηλαδη πληρωνεις ένα κινητο και στην πορεια μαθαίνεις τι ελλειψεις εχει και γενικα ποσο διαφορετικα λειτουργει το λειτουργικο από άλλο κινητο αντοιστοιχο. Δεν μου αρεσει αυτό. Είναι ωραιο να εχουμε ολοι ένα ενιαιο λειτουργικο συστημα. Δεν μιλαω για το υλικο. Μονο για το λειτουργικο.
Last edit: 01 Dec 2014 15:06 by wavee.