Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Driver ΑΤΙ σε Windows 8

More
27 Nov 2014 14:49 #152672 by Πας Παρτού
η γνώμη μου είναι γνωστή και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να την επαναλάβω (σε πολύ πιο αδύναμα μηχανήματα crunchbang, sparky κλπ πετάνε από προσωπική μου εμπειρία και σε δικούς μου υπολογιστές)

απλά ήθελα να σχολιάσω τις απαιτήσεις τής microsoft. Θυμάμαι όταν βγήκαν τα windows 95 η microsoft ανακοίνωσε ως απαίτηση 80386. Υπήρξε (πολύς μάλιστα) κόσμος που το πίστεψε και πήγε και τα αγόρασε για να τα εγκαταστήσει σε τέτοιους υπολογιστές. Ναι εγκαθιστόντουσαν και «έτρεχαν» αλλά τόσο απελπιστικά αργά που η χρήση του υπολογιστή ήταν αδύνατη. Το πάθημα έγινε μάθημα και από τότε όποιες απαιτήσεις βλέπει ο κόσμος να ανακοινώνει η microsoft απλά δεν δοκιμάζει καν αν δεν τις υπερβαίνει και αρκετά. Δεν περίμενα ότι αυτό το μάθημα θα είχε ξεχαστεί ακόμα και τώρα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Nov 2014 15:08 #152674 by wavee
Replied by wavee on topic Driver ΑΤΙ σε Windows 8
Windows 7 starter ε? Καλο ακούγεται. Αλλα ψαχνω στην σελιδα της Microsoft και γραφει γενικα για τις απαιτησεις 7,8 Vista. Ολες οι εκδοσεις θελουν 1ghz και 1 ram. Δεν εναφερει κατι για starter. Είναι σιγουρο αυτό που λες? Ότι δηλαδή είναι για αδυναμους υπολογιστες? Γιατι αμα είναι ετσι να τα βαλω και στου πατερα μου το λαπτοπ. που όπως ειπα κολλαει με τα XP

More
27 Nov 2014 17:24 #152687 by Αντώνης Μπομπότης
Η Starter έκδοση δεν κυκλοφόρησε εμπορικά ποτέ. Ήταν έκδοση που δόθηκε μόνο στους κατασκευαστές για τα Netbook, γι'αυτό δε λέει κάτι στην εμπορική σελίδα της Microsoft. Είναι σαν αναβάθμιση κατ'ευεθείαν απο τα XP. Έχε υπόψιν σου οτι έχουν κάποιους χαζοπεριορισμούς όμως (όπως η μέγιστη RAM που μπορούν να δουν, η αλλαγή wallpaper, το aero) οι οποίοι με καναδυο πειράγματα φεύγουν όμως. Θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά είναι ό,τι καλύτερο για παλιότερα μηχανήματα στα οποία θέλεις να βάλεις κάτι νεότερο απο XP...

More
27 Nov 2014 19:12 #152699 by wavee
Ισως γι αυτό είναι για αδυναμους υπολογιστες, επειδή υπαρχουν πολλοι περιρισμοι που λες.

Ασχετο ακουω ότι τα Linux ότι είναι καλα. Και ακουσα ότι το Ps3 εχει λειτουργικο παρομοιο με Linux. Δεν κολλαει εννοείται. Λες να βαλω αυτά? Θα μου αρεσε παντως ο υπολογιστης να μην χρεαιζεται συντηρηση. Σαν τις κονσόλες ένα πραγμα. Εχω κανει φορματ στον πατερα μου όπως σου ειπα 3 φορες. Στην αρχη δεν κολλαει και μετα από λιγο καιρο αργει στην εκκίνηση.Μιλαμε το αφηνεις ανοιχτο, κανεις τις δουλειες σου και μετα σταματάει να φορτωνει ο σκληρος και όλα στρωνουν καπως. Σε αυτό δεν φταει η Microsoft? Μηπως να περιμενω να του βαλω τα Windows 10 μπας και είναι αυτοματα? Στο τελος με τα πολλα φορματ φοβάμαι μηπως καει ο δισκος

Δηλαδη πανω που ελεγες, για registry, πρόγραμμα ανοιχτα στην εκκίνηση....Όλα αυτά δεν τα ξερει ο φιλος μου και ο πατερας μου. Δηλαδη και να του βαλω τα starter παλι αν είναι ετσι όπως τα λες, θα ξανα κολλησει γιατι δεν ξερουν από registry, προγράμματα στην εκκίνηση κλπ. Νομιζα ότι με τα Windows 8 είναι πιο αυτόματα και καταλληλα για απλους χρηστες.

More
27 Nov 2014 19:50 - 27 Nov 2014 19:52 #152700 by Πας Παρτού

wavee wrote: Ασχετο ακουω ότι τα Linux ότι είναι καλα. Λες να βαλω αυτά?

χρησιμοποιώ αποκλειστικά λίνουξ εδώ και χρόνια. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Θα μου αρεσε παντως ο υπολογιστης να μην χρεαιζεται συντηρηση. Σαν τις κονσόλες ένα πραγμα. Εχω κανει φορματ στον πατερα μου όπως σου ειπα 3 φορες. Στην αρχη δεν κολλαει και μετα από λιγο καιρο αργει στην εκκίνηση.Μιλαμε το αφηνεις ανοιχτο, κανεις τις δουλειες σου και μετα σταματάει να φορτωνει ο σκληρος και όλα στρωνουν καπως. Σε αυτό δεν φταει η Microsoft?

στην ευκολία συντήρησης είναι τεράστια η υπεροχή τού λίνουξ. Όλα όσα ξέρεις από τα windows απλά ξέχασέ τα.

το crunchbang και το sparky που ανέφερα πιο πάνω είναι ελαφριές διανομές που προσωπικά θα επέλεγα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να περάσεις από το φόρουμ τού mint
www.linuxmint.gr
ή από το φόρουμ τού ubuntu
forum.ubuntu-gr.org/
για να σε βοηθήσουν (το ubuntu και το mint είναι οι δημοφιλέστερες διανομές)
Last edit: 27 Nov 2014 19:52 by Πας Παρτού.

More
27 Nov 2014 21:32 - 27 Nov 2014 21:34 #152712 by wavee
Στο Linux γινεται και εκει να τρεχουν πρόγραμματα στην εκκίνηση? Σκεφτηκα το Linux με την προυποθεση να είναι ευκολα στην χρηση. Δηλαδη με το να υπαρχουν περιορισμοι, για τους αρχαριους χρηστες (όπως ο φιλος μου) είναι καλο. To λεω αυτό γιατι ο bobo ειπε ότι ο λογος που κολλαγε το λαπτοπ με τα xp ηταν η κακη συντηριση. Δεν ξερουν ολοι να απενεργοποιησουν τα toolbars, διαφορα προγραμματακια που μπαινουν στην εκκίνηση, αλλα και προσθετα στον browser που πολλες φορες ενας αρχαριος χρηστης αθελα του δεν καταλαβαινει ότι μπαινουν στον υπολογιστη.
Last edit: 27 Nov 2014 21:34 by wavee.

More
27 Nov 2014 22:14 - 27 Nov 2014 22:15 #152717 by Αντώνης Μπομπότης
Φυσικά και μπορείς να κάνεις ό,τι παραμετροποίηση θέλεις σε όλες τις διανομές του Linux. Μπορείς να δεις το Mint όπως λέει κι ο φίλος παραπάνω (προσωπικά στο Netbook μου τρέχω Windows 7 Starter + Mint 17 XFCE με dual boot), η πιο ελαφριά εκδοχή του είναι με το XFCE περιβάλλον. Μπορείς να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις. Η συντήρηση που χρειάζεται μια διανομή Linux είναι πολύ λιγότερη απ'οτι μια διανομή Windows σε οικιακή - απλή χρήση. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο εύκολα προσαρμόζεται ο φίλος σου σε κάτι διαφορετικό... Επίσης, αν θελήσεις να τρέξεις προγράμματα των Windows, εκεί θα αρχίσεις να χάνεσαι με Wine κτλ..... Αν παρ'όλα αυτά, ο υπολογιστής χρησιμοποιείται απλά για ίντερνετ, γραφείο, αναπαραγωγή μουσικής - βίντεο, δε θα χρειαστεί να ψάξεις και πολύ.... Υπάρχουν τα πάντα...
Last edit: 27 Nov 2014 22:15 by Αντώνης Μπομπότης.

More
27 Nov 2014 22:21 - 27 Nov 2014 22:27 #152718 by Πας Παρτού

wavee wrote: Στο Linux γινεται και εκει να τρεχουν πρόγραμματα στην εκκίνηση?

έχεις απόλυτη ελευθερία να το στήσεις όπως θέλεις.

Σκεφτηκα το Linux με την προυποθεση να είναι ευκολα στην χρηση. Δηλαδη με το να υπαρχουν περιορισμοι, για τους αρχαριους χρηστες (όπως ο φιλος μου) είναι καλο.

Το λίνουξ είναι μακράν ευκολότερο και καλύτερο στην συντήρηση. Επίσης εμπειρικά (αν και αυτό εξαρτάται σε κάποια σημεία και από κάποια χαρακτηριστικά τής διανομής) βλέπω ότι είναι ευκολότερο στην χρήση σε σχέση με τα windows.

Εν κατακλείδι, αν κάποιος άσχετος με τούς υπολογιστές θέλει να κάνει λίγα συγκεκριμένα πράγματα τα οποία είναι απλά στο λίνουξ (πχ διαδίκτυο, libre-office, ταινίες) το λίνουξ είναι η απόλυτη λύση στο πρόβλημα αν στηθεί σωστά. Από την άλλη το «οικοσύστημα» τού λίνουξ διαφέρει από τών windows και από εκεί πηγάζουν όλα τα «μειονεκτήματα» τού λίνουξ.

To λεω αυτό γιατι ο bobo ειπε ότι ο λογος που κολλαγε το λαπτοπ με τα xp ηταν η κακη συντηριση. Δεν ξερουν ολοι να απενεργοποιησουν τα toolbars, διαφορα προγραμματακια που μπαινουν στην εκκίνηση, αλλα και προσθετα στον browser που πολλες φορες ενας αρχαριος χρηστης αθελα του δεν καταλαβαινει ότι μπαινουν στον υπολογιστη.

Σε σχέση με το internet στο λίνουξ είναι ο firefox, ο googlechrome και ο opera (όπως και στα windows) αλλά και άλλοi. Στην πράξη όμως το σερφάρισμα είναι μακράν ασφαλέστερο από λίνουξ. Πρόσθετα μπορεί να εγκαταστήσει κανείς (αλλά ποτέ δεν γίνεται άθελά σου), να εγκατασταθεί κάτι στον υπολογιστή όμως είναι αδύνατον (δεν έχει τα δικαιώματα να πειράξει το σύστημα).

Αυτά που μπορούν να κάνουν ζημιά είναι δυσκολότερα στο λίνουξ σε σχέση με τα windows (πχ πρέπει να χρησιμοποιήσει γραμμή εντολών) και έτσι ένας αρχάριος δεν κινδυνεύει να κάνει ζημιά.

εδιτ: την απάντηση τού bobo την είδα εκ τών υστέρων.
Last edit: 27 Nov 2014 22:27 by Πας Παρτού.

More
27 Nov 2014 23:38 #152721 by wavee
Απ ότι βλεπω από τον δικο μου κυκλο, βλεπω ότι οι υπολογιστες , για καποιο λογο αργουν μετα από καποιο καιρο. Είναι που δεν ξερουν οι αλλοι καλα να τον χρησιμοποιουν... δεν ξερω. Θα επρεπε να υπαρχουν καποιοι περιροσμοι στο λειτουργικο ετσι ώστε ενας ασχετος να μην μπορει να τον επιβαρυνει. Ότι δηλαδή γινεται στις κονσόλες.

Με φωναξε ο θειος μου να του φτιαξω τον υπολογιστη και βλεπω, δεκάδες εικονίδια στην επιφανεια εργασιας, σφαλματα στην αρχη, προγράμματα που ουτε ο ιδιος δεν γνωριζει ότι εχει στην γραμμη εργασιων και τρεχουν στην εκκινηση, ανοιγω τον browser και βλεπω 4 γραμμες με toolbars. Και μου λεει γιατι κολλαει? Εκεινη την στιγμη τι κανω? Φορματ? Είναι λυση αυτή? Το θεμα είναι να μην χρειαστεί. Να μην γινει αυτό.

Αρα εφόσον τα Linux παλι είναι "ανοιχτα" αρα το ιδιο θα γινεται. Οποτε δεν συμφερει να το βαλω αφου δεν θα υπαρχουν πολλες εφαρμογες

More
28 Nov 2014 09:11 - 28 Nov 2014 09:18 #152731 by Πας Παρτού

wavee wrote: Αρα εφόσον τα Linux παλι είναι "ανοιχτα" αρα το ιδιο θα γινεται.

και όμως _δεν_ γίνεται το ίδιο! Αυτή την αρρώστια την βλέπω μόνο σε υπολογιστές με windows και σε όλους τούς υπολογιστές με windows.
(ακόμα και σε μένα τα παλιά μου windows είναι έτσι, το λίνουξ ποτέ δεν έγινε χάλι μαύρο, σε υπολογιστές συγγενών και φίλων το ίδιο και επειδή διατηρούν συνήθως παράλληλα και τα windows φαίνεται η διαφορά). Απλά τα γραφικά περιβάλλοντα έχουν λίγο διαφορετική λογική (κάπως σαν mac θα έλεγα)

Οποτε δεν συμφερει να το βαλω αφου δεν θα υπαρχουν πολλες εφαρμογες

Το «δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές» είναι σχετικό. Όπως είπα το «οικοσύστημα» διαφέρει. Το σωστό ερώτημα είναι αν καλύπτονται οι ανάγκες ενός χρήστη.
Last edit: 28 Nov 2014 09:18 by Πας Παρτού.