Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Driver ΑΤΙ σε Windows 8

More
23 Nov 2014 16:08 #152552 by wavee
Καλησπέρα! Ενας φιλος μου εχει ένα λαπτοπ πολύ παλιο. Ειχε ενσωματωμένα τα Windows xp. Εβαλε τα 8 και τα windows δεν βρηκαν αυτόματα τα driver της καρτας γραφικων.

Η καρτα είναι ΑΤΙ x1400 PCI EXPRESS 512 HYPERMEMORY.

Ψαχνω στο site της ATI αλλα δεν την βρισκω ουτε για XP. Κατεβασα το αρχειο της ATI που βρισκει αυτόματα ποια driver εχεις αλλα ανοιξε μια άλλη σελιδα και επρεπε να βαλω το email και ηταν στα αγγλικα. Δεν καταλαβαινα τι ελεγε. Μπορειτε να με βοηθήσετε και να μου πειτε που θα βρω αυτά τα driver της καρτας γραφικων? Αν μπορειτε στειλτε μου το link γιατι ψαχνω σε αυτό το site και στα notebook δεν βρικσω τιποτα

support.amd.com/en-us/download

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Nov 2014 13:38 #152597 by Αντώνης Μπομπότης
Καλησπέρα φίλε μου!
Κατ'αρχήν, αυτό που σου λέει η σελίδα είναι να πας στη σελίδα του κατασκευαστή για να βρεις driver. Μπορείς να πας λοιπόν εκεί κι αν δεν έχει επίσημη υποστήριξη το λάπτοπ για Win 8, τότε δοκίμασε τον driver για Win 7, ή αν δεν έχει ούτε για αυτά, τότε δες για Vista. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να είναι συμβατός.
Αν δεν πιάνει αυτή η λύση, επειδή είναι πολύ παλιά η κάρτα γραφικών, μπορείς να κάνεις έλεγχο για ενημερώσεις στα Windows και είναι πολύ πιθανό να σου βρουν driver αυτόματα.
Αν δεν σου βρει την κάρτα το Windows Update, τότε δες εδώ:
Για 32 bit Windows:
support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=Legacy1&os=Windows%207%20-%2032
Για 64 bit Windows:
support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=Legacy1&os=Windows%207%20-%2064
Υπόψιν οτι είναι για Windows 7 οι drivers! Επίσημη υποστήριξη για Win 8, δεν έχει αυτή η κάρτα γραφικών.
Αν δεν πιάνει καμιά απο αυτές τις λύσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις το Driverpack Solution. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρεις βέβαια με αυτό το λογισμικό, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορείς να κάνεις απο εκεί και πέρα!

More
25 Nov 2014 15:05 #152601 by wavee
Replied by wavee on topic Driver ΑΤΙ σε Windows 8
Ειχα βαλει αυτά τα driver που μου εστειλες σε link. Γινοταν κανονικα η εγκατασταση(όπως και με αλλα driver καρτας γραφικων) αλλα τελειωνε πολύ γρηγορα. Όμως στην ουσια δεν εμπαινε τιποτα. Εκανα επανεκκινηση τιποτα. Μετα πηγα "διαχειριση συσκευών" και επελεξα τον φακελο που θα ψαξει και εβαλα στην ουσια τα ιδια driver να ψαξει αλλα από την διαχειριση συσκευών. Εβγαλε μηνυμα ότι είναι ενημερωμένα.

Εβαλα το πρόγραμμα που μου ειπες αλλα ενώ ειχε βρει την καρτα γραφικων κανοονικα, εκει που φορτωνε καπου στην μεση γραφει από κατω "προσπαθήστε με χειροκινητο τροπο" κατι τετοιο. Δηλαδη απ ότι φαινεται ηταν μεσα το driver αλλα δεν μπορουσε για καποιο λογο να μπει. Ξερεις τι παιζει?

More
25 Nov 2014 19:37 #152603 by Αντώνης Μπομπότης
Ναι. Πιθανότατα λοιπόν έχει "πειραγμένη" κάρτα γραφικών το λάπτοπ απο τον κατασκευαστή του, άρα μόνο ο κατασκευαστής του λάπτοπ μπορεί να σε βοηθήσει (ίσως). Κατέβασε απο τον κατασκευαστή τον πιο κοντινό σε Windows 8 driver και δοκίμασε. Αν δε γίνεται τίποτα, τότε επικοινώνησε με την εταιρία απ'ευθείας.

More
25 Nov 2014 22:19 - 25 Nov 2014 22:20 #152608 by wavee
Turbo x είναι λαπτοπ του 2004. Θα παμε καμια μερα πλαισιο να ρωτησω. Παντως καλα δεν εκανε που εβαλε windows 8? Εχει 2 ram. Μου ειχε πει ότι xp που ειχε ενσωματωμένα κολλαγαν πολύ.
Last edit: 25 Nov 2014 22:20 by wavee.

More
26 Nov 2014 15:41 - 26 Nov 2014 15:49 #152619 by Αντώνης Μπομπότης
Τα laptop Turbo-X είναι "βαπτισμένα" Clevo. Δες απο κάτω στο χαρτάκι το ακριβές μοντέλο, βρες το εδώ:
www.clevo.com.tw/clevo_down.asp?lang=en
και ψάξε για drivers.
Απο εκεί και πέρα, το οτι έχει 2GB RAM, δε σημαίνει οτι το λειτουργικό θα πετάει. Για να κολλούσαν τα XP, σημαίνει οτι είχαν προβλήματα όπως ιούς, προγράμματα που έτρεχαν στο παρασκήνιο κι έτρωγαν πολλή επεξεργαστική ισχύ, τεράστια registry, σκουπίδια κτλ .Με μια σωστή συντήρηση, θα πήγαιναν σφαίρα. Τα 8 είναι πολύ πιο "βαριά" απο τα XP, και το μηχάνημα έχει παλιό επεξεργαστή και αδύναμη κάρτα γραφικών. Άρα, πολύ σύντομα ο φίλος σου θα καταλάβει οτι το μηχάνημα θα "μπουκώνει" μόλις το ζορίζει λίγο....
Last edit: 26 Nov 2014 15:49 by Αντώνης Μπομπότης.

More
26 Nov 2014 17:22 #152625 by wavee
Οκ ευχαριστω.

Ναι αλλα μπορει τα xp να είναι πιο ελαφρια από τα 8 αλλα απ ότι φαινεται χρειαζoνται περισσοτερη συντηρηση από τα 8. Και ο φιλος μου δεν ξερει από υπολογιστες, οποτε σιγουρα θα ειχε κολλησει ιο και θα ετρεχαν προγράμματα στο παρασκηνιο. Νομιζω τα 8 δεν είναι πιο ολοκληρωμένα και αυτόματα?

Παντως στο site της Microsoft γραφει ότι τα 8 χρειαζονται 1 ram και 1 GHZ.

More
26 Nov 2014 20:59 #152633 by Αντώνης Μπομπότης
Η λέξη "συντήρηση" είναι κάτι πολύ γενικό. Όπως χρειάζονται τα XP καθαρισμούς απο σκουπίδια,έτσι χρειάζονται και τα 8. Όπως μεγαλώνει η registry με τον καιρό στα XP, έτσι μεγαλώνει και στα 8 (Ίσα - ίσα που στα 8 είναι 3 - 4 φορές μεγαλύτερη έτσι κι αλλιώς). Ένας ιός/spyware/adware που χτυπάει ένα μηχάνημα με XP, χτυπάει και ένα άλλο με 8, Η μόνη διαφορά που υπάρχει σε αυτον τον τομέα είναι οτι απο τον περασμένο Απρίλιο η Microsoft σταμάτησε να αναπτύσσει αναβαθμίσεις για τα XP (επίσημα τουλάχιστον). Γενικά, το λογισμικό παράγεται για να "κουμπώσει" στο υλικό. Τα XP κατασκευάστηκαν με βάση την τεχνολογία του 2001 - 2005. Αν π.χ. τα 8 κατασκευάζονταν το 2003, είτε δε θα τα είχε κανείς, είτε θα ήμασταν μια δεκαετία μπροστά αυτή τη στιγμή.... Θέλω να σου πω οτι το να βάλεις σε έναν τόσο παλιό υπολογιστή ένα τόσο σύγχρονο Λειτουργικό Σύστημα, είναι σα να βάζεις turbo σε ένα Smart! Στην αρχή θα πετάει, αλλά με τον καιρό, θα καταλάβεις οτι δεν έπρεπε να το βάλεις, αλλά να πάρεις ένα άλλο αυτοκίνητο με μεγαλύτερο κινητήρα... Τώρα όσον αφορά για τις ελάχιστες απαιτήσεις, νομίζω το παράδειγμα που σου ανέφερα μόλις τώρα, σου απαντάει.... 1GB RAM και 1 GHz CPU χρειάζονται απλά για ανοίξει η επιφάνεια εργασίας.... Απο εκεί και πέρα όμως τι γίνεται.... Σκέψου οτι τα XP χρειάζονται 256 ΜΒ (0,26 GB) RAM και 233 MHz (0,23 GHz) CPU...

More
26 Nov 2014 21:51 - 26 Nov 2014 21:51 #152634 by wavee
Ναι αλλα πως με τα Mac δεν κολλανε ποτε? Παντως κι εγω που εβαλα 8 σε έναν παλιο υπολογιστη, κολλαγε. Μετα του εβαλα XP και ενώ στην αρχη πηγαινε σφαιρα, μετα από 1 μηνα περιπου, αργουσε παρα πολύ και ειδικα στην εκκίνηση. Μεχρι στιγμης του εχω κανει 3 φορες φορματ και εχω ξαναβαλει τα XP. Ολο αυτό γινεται. Στην αρχη παει καλα, και μετα ολο κολλαει. Σε αυτό δεν ευθυνεται το λειτουργικο? Θελω να πω ότι εχω δει πολλους χρηστες των XP να αναγκάζονται να κανουν συχνα φορματ. Εχω την την εντυπωση ότι με τα Windows 8 όλα είναι πιο ελεγχομενα και δεν χρειαζεται να αδιαζεις registry, ανασυγκροτηση, ιους κλπ. Θελω να σου πω δεν είναι λυση να γινεται φορματ. Υπαρουν mac που ποτε δεν κανουν φορματ. Αρα πιστευω ότι τα Windows δεν εχουν φτιαχτει καλα. Και ισως τα XP να μην είναι καταλληλα για αρχαριους. Τι πιστευεις?

Για τις απαιτησεις και εγω ετσι πιστευω αλλα ειχα διαβασει στο Internet ότι η Microsoft εχει πει ότι προσπαθει να πεισει τον κοσμο να βαλει νεα windows σε αυτους που εχουν XP. Όπως και να εχει γιατι τοτε δεν βαζει ελαχσιτες απαιτησεις πχ 4 ram και πολλα GHZ επεξεργαστη? Θελω να πω ότι με βαση την Microsoft που εχει δημοσιεύσεις τις απαιτησεις, τυπικα δεν μπορει να τρεξει windows 8 σε παλιο υπολογιστη με 1 ραμ?

Ο φιλος μου παντως μου λεει ότι τωρα παει καλυτερα από τα XP. Κολλαει λιγο αλλα το πρόβλημα είναι το driver που σου ειπα. Προτείνεις δηλαδή να του πω να βαλει παλι τα XP ε? Μηπως τα 7 είναι καλυετερα. Παντως οι απατησιεις των VISTA , 7 και 8 και 8.1 είναι ιδιες. Αρα με την λογικη της σελίδας της Microsoft με τις απαιτησεις, καποιος που εχει 1 ram είναι καλυτερα τα 8,1 Εσυ εμεπιρικα τι πιστευεις ότι πρεπει να κανει ο φιλος μου?
Last edit: 26 Nov 2014 21:51 by wavee.

More
27 Nov 2014 13:08 #152667 by Αντώνης Μπομπότης
Κοίτα, μη συγκρίνεις το MacOS με τα Windows. Τα Mac είναι κατασκευασμένα με διαφορετική λογική... Σκέψου οτι αν το λάπτοπ του φίλου σου ήταν Mac, κατά 99% δε θα μπορούσες καν να εγκαταστήσεις την τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί (με επίσημο τρόπο εννοώ, όχι μετά απο πειράγματα)... Ενώ τα Windows 8.1 μπορείς, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ είναι Mac! Η Apple δηλαδή, δουλεύει σε κάποια στάνταρ. Όταν ένα μηχάνημα λόγω παλαιότητας δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ που θέτει για μια νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος, πολύ απλά δεν το υποστηρίζει!! Με τα Windows δεν ισχύει αυτό. Αν θέλεις τη γνώμη μου, μετά απο 12+ χρόνια εμπειρίας στο χώρο, επειδή η απόδοση του λάπτοπ απ'οτι καταλαβαίνω θα είναι εφάμιλλη με αυτή των Netbook, νομίζω η καλύτερη λύση είναι να βάλει Windows 7 Starter Edition η οποία είναι κατασκευασμένη για τέτοιου είδους μηχανήματα. Απο εκεί και πέρα, η επιλογή φυσικά είναι δική του!!