To Switch είναι μια πανέξυπνη ιδέα που ΔΕΝ θα πετύχει λόγω αδύναμου hardware. Δεν γίνεται όταν όλοι κοιτάνε να ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ την τεχνολογία που σε αυτή τη γενιά έκανε τεράστια άλματα η Nintendo να κρατάει λογική 90s. Στα 90s μπορει να μην ενδιέφερε τον κόσμο αν θα εβλεπε πιο καλά sprites ή αν τα χρώματα θα ηταν πιο ζωντανα. Σημασία τότε είχαν τα exclusives Πλεον τα πράγματα δεν ειναι έτσι. Τα exclusives τίνουν να γίνουν πραγμα του παρελθόντως και κόσμος θέλει να παίζει ότι νεο κυκλοφορει. Θα μου πει κανεις "αφου ρε Μπιγκ Μπος η Νιντεντο εχει ενα σωρο exclusives!". Θα σου πω και εγω πως πραγματι ετσι ειναι ομως οταν το μηχανημα δεν μπορει να σηκωσει τους υπόλοιπους τίτλους ο περισσότερος κοσμος δεν θα το προτιμήσει. "Μα Μπιγκ Μπος το Wii ήταν πιο αδύναμο και ήταν η καλύτερη κονσολα σε πωλήσεις την προηγούμενη γενιά!" Ναι φίλε μου έτσι είναι αλλά όταν κυκλοφόρησε το Wii δεν υπήρχε άλλη πλατφόρμα για casual gaming, πλεον οι casual gamers καλύπτονται παίζοντας στα smartphones.
Όσο για αυτους που τους φαίνεται κακό ή περιεργο που η Nintendo γυρισε στα cartridge δεν τους καταλαβαινω. Ισα ισα που ειναι η καλυτερη κινηση μεχρι στιγμής! Oι μόνοι λόγοι που στο παρελθον περάσαμε από τις κασετες στους οπτικους δισκους ήταν το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής των κασετών ήταν μεγαλύτερο και ηταν δύσκολο τότε να χωρέσουν πολλά δεδομένα σε μια κασέτα. Πλέον σε μια μικροσκοπική micro sd χωράει μισο tera byte δεδομένων και η ταχύτητα αναγνωσης των δεδομλενων ειναι πολυ πιο γρήγορη. Τι σημαινει αυτο; Σχεδόν μηδαμινα loading times και πιθανως δεν θα υπάρχει η ανάγκη για εγκατάσταση δεδομένων στον σκληρο δίσκο. Εξάλλου το Switch ειναι και φορητό, δεν αξιζει να δημιουργήσουν κατι αντίστοιχο του UMD που κατέληξε να ειναι αποτυχία.
Πάντως έτσι οπως θα τα εχουν κανει με το hardware αν δεν πέσει ΠΟΛΥ χρημα και δεν γίνει σοβαρό marketing δεν το βλέπω να πηγαινει καλά.
I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.