Λοιπόν, μετά από 4 ώρες ενασχόλησης, κυρίως σε οθόνη παρά φορητό επειδή ήμουν με παρέα έχω να πω τα εξής τεχνικά:
1) Λίγο προχειροδουλειά βγάζει η βάση
2) Το χειριστήριο που παίρνει τα Joycons θεωρώ πως θα μπορούσε να είναι 1-2 χιλιοστά πιο φαρδύ, πάντως παίζει αρκετά καλά και δεν απαιτείται απευθείας αγορά Pro Controller.
3) Τα Joycons μόνα τους για δυο παίκτες είναι κάπως μικρά, αν και σε ένα παιχνίδι co-op που το δοκιμάσαμε (Snipperclips) είχε απλοϊκά controls και δεν είχαν θέμα.
4) Σαν φορητό η οθόνη μάλλον χρειάζεται επιτακτικά μια επικάλυψη. Δεν φαίνεται μαλακιά, σαν του 3DS π.χ., αλλά τη φοβάμαι σε καθημερινή χρήση, πόσο μάλλον όταν τρίβεται με τη βάση.
5) Σε αντίθεση με κάτι που είδα online, δεν "κολυμπάει" η ταμπλέτα μέσα στη βάση και, αν κουνηθεί λίγο, δεν χάνεται το σήμα της οθόνης.
6) Προβλήματα με pixels κλπ σαν του βίντεο δεν είχα, τα χειριστήρια δεν έχασαν το σήμα τους και ας ήταν δίπλα σε 3 κινητά, wireless, laptop και δεν ξέρω τι άλλο. Αν συμβεί κάτι στο μέλλον θα ενημερώσω.
7) Ωραίο το e-shop και μου αρέσει αρκετά η μινιμαλίστικη οπτική.
Ένα θεματάκι που παρατήρησα όσο ήμουν στο shop ότι το Navigation με τον αριστερό μοχλό ίσως έχει ένα θέμα με υψηλή "αντίδραση" (δεν μου έρχεται ο σωστός όρος που είναι για το ποντίκι). Δηλαδή να κουνάω το μοχλό προς τα πάνω και αντί για ένα κουτάκι που υπολόγισα, να μου κουνιέται 2. Επίσης λόγω αυτού, αν το κάνεις στη λίστα των παιχνιδιών προς αγορά στα αριστερά, παίζει να σου ανοίξει το μενού του shop κατά λάθος. Ρώτησα και τους φίλους μου που ήταν εδώ αλλά δεν αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Ίσως ήταν απλώς άγαρμπες οι κινήσεις μου, αλλά άξιζε να αναφερθεί.
9) Το Ζέλντα είναι παιχνιδάρα. Από τις γύρω 4 ώρες που έπαιξα, την πρώτη ώρα παράτησα το main quest για να σκαρφαλώσω ότι έβρισκα, να κόψω δέντρα και να προσπαθήσω να βάλω φωτιά στο δάσος. Επίσης, πολέμησα ένα mini-boss που φυλούσε ένα chest, το οποίο δεν ήταν για τόσο early, και το κέρδισα χάρη στο environment, που είχε κοντά εκρηκτικά βαρέλια. Δεν συνάντησα κανένα framedrop όσο ήταν συνδεδεμένο στη βάση και στην οθόνη pc που έχω (δεν χρησιμοποιώ τηλεόραση, δεν ξέρω αν επηρεάζει αυτό).
10) Κατέβασα το demo του Snipperclips και παίξαμε διπλό. Πολύ έξυπνο και αστείο παιχνίδι στα 20 ευρώ. Μου ανέφερε φίλος πως αν πάρεις εξτρά set joycons, στο δίνουν δωρεάν και υποστηρίζω τετραπλό co-op. Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για αγορά, γιατί μου φάνηκε πάρα πολύ διασκεδαστικό με παρέα.
11) Το shop αυτή τη στιγμή έχει όντως πολύ λίγα παιχνίδια, από τα οποία πέρα από τα Zelda και Snipperclis στάμπαρα τα Fast Rmx και Shovel Knight που δεν έχω παίξει και I am Setsuna για όποιον είναι φαν (εγώ δεν νομίζω να ασχοληθώ).
12) Για κάποιον που δεν είναι φαν των φορητών, παιχνιδιών της Nintendo κλπ δεν είναι. Για κάποιον που θέλει να περιμένει να δει τίτλους κλπ, να περιμένει. Για κάποιον που θέλει το νέο Zelda ή, ακόμα καλύτερα, το νέο Zelda σε φορητό, το πήρε χτες.
13) Σόρρυ που ξαναγυρίζω σε τεχνικά, αλλά τώρα το θυμήθηκα και βαριέμαι να αλλάξω όλα τα νούμερα. Το "κουμπάκι" που ανοιγοκλείνει για να μπει η κασέτα φοβάμαι πως με τον καιρό μπορεί να φθαρεί αρκετά.
14) Έχει γίνει μια εξτρά βλακεία που δεν γνώριζα. Απ'ότι μου είπε φίλος, στα αγορασμένα εξτρά grip για joycons έχουν βάλει και είσοδο για φόρτιση των joycons, ενώ στο grip που δίνει το πακέτο δεν έχει. Φάουλ αυτό αν ισχύει, δεν το έχω διπλοτσεκάρει.
15) Ξέχασα να πω για την έλλειψη διάφορων applications, μεταξύ των οποίων και το σημαντικό για μένα της καταμέτρησης της ώρα παιχνιδιού. Δεν ξέρω αν υπάρχει και το έχασα, αλλά σίγουρα δεν το βρήκα.
Σε γενικές γραμμές, όπως λέμε τόσο καιρό, δεν είναι για όλους και, για όσους είναι, δεν είναι απαραιτήτως για τώρα. Προσωπικά, σκοπεύω να λιώσω το προσεχές διάστημα με Zelda, και ίσως κανένα ομαδικό Snipperclips. Αυτά.