Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βλάβη λογισμικού στο PS4

More
04 Feb 2015 16:37 #156350 by Γεώργιος Λούτος
Καλησπέρα!
Εϊναι ικανή μια βλάβη λογισμικού στο PS4 να προκαλέσει βλάβη στο hardware του PS4, όπως την κάρτα γραφικών ή την κάρτα ήχου του και αν για παράδειγμα προκληθεί η βλάβη-ειδικά στην κάρτα ήχου- γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον χρήστη του PS4;
Ευχαριστώ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Feb 2015 17:43 #156352 by Μάνος Γρυπάρης

Gewrgios1978 wrote: Καλησπέρα!
Εϊναι ικανή μια βλάβη λογισμικού στο PS4 να προκαλέσει βλάβη στο hardware του PS4, όπως την κάρτα γραφικών ή την κάρτα ήχου του και αν για παράδειγμα προκληθεί η βλάβη-ειδικά στην κάρτα ήχου- γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον χρήστη του PS4;
Ευχαριστώ

Οχι, το software δεν προκαλεί βλάβες στο hardware. Αν γινεις πιο συγκεκριμενος και μας στειλεις screenshots με προβλήματα που σου παρουσιάστηκαν τότε θα σε βοηθήσουμε. Αλλα αν χαλασει το hardware, απλά χάλασε.

Το οτι κάποιο παιχνίδι μπορεί να προκαλεί π.χ. υπερθέρμανση της CPU και "ζόρισμα" επειδή το σύστημα δυσκολεύεται, αυτό είναι κατι σπανιο και οσο κι αν ζοριζεται η CPU παλι θα πρεπει να εισαι πολύ άτυχος για να σου τύχει κάτι τέτοιο. Θυμαμαι θόρυβος και υψηλές θερμοκρασίες ειχαν γινει σε κανα δυο games του PS3 (εχω την εντύπωση και στο Skyrim).

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
04 Feb 2015 18:01 - 04 Feb 2015 18:02 #156356 by Γεώργιος Λούτος
Ευχαριστώ πολύ Μάνο. Δεν έχει πάθει κάτι η κονσόλα μου, αλλά ρωτάω θεωρητικά για να ξέρω τι μου γίνεται αν δω τίποτα περίεργο στην κονσόλα μου. Μια δεύτερη ερώτηση, σε παρακαλώ, αν μπορείς να μου απαντήσεις.
Όταν θέλω να βγάλω ένα δισκάκι από το PS4, πατάω κατευθείαν το "Remove Disc", χωρίς να πατάω το "Close Application". Αυτό μπορεί να κάνει κάποια ζημιά στην κονσόλα PS4;
Ευχαριστώ!
Last edit: 04 Feb 2015 18:02 by Γεώργιος Λούτος.

More
04 Feb 2015 19:40 #156363 by Παντελής Δασκαλέλος

Gewrgios1978 wrote: Ευχαριστώ πολύ Μάνο. Δεν έχει πάθει κάτι η κονσόλα μου, αλλά ρωτάω θεωρητικά για να ξέρω τι μου γίνεται αν δω τίποτα περίεργο στην κονσόλα μου. Μια δεύτερη ερώτηση, σε παρακαλώ, αν μπορείς να μου απαντήσεις.
Όταν θέλω να βγάλω ένα δισκάκι από το PS4, πατάω κατευθείαν το "Remove Disc", χωρίς να πατάω το "Close Application". Αυτό μπορεί να κάνει κάποια ζημιά στην κονσόλα PS4;
Ευχαριστώ!

Καμία απολύτως ζημιά, εκτός κι αν προκληθεί κάποιο πρόβλημα σε βάθος χρόνου, αλλά και πάλι απίθανο το κόβω.

More
05 Feb 2015 07:40 #156369 by Γεώργιος Λούτος
Καλημέρα!
Μια βλάβη στο λογισμικό του PS4, τι συμπτώματα μπορεί να παρουσιάσει στην κονσόλα PS4;
Ευχαριστώ!

More
05 Feb 2015 07:58 #156370 by Πας Παρτού

Gewrgios1978 wrote: Καλημέρα!
Μια βλάβη στο λογισμικό του PS4, τι συμπτώματα μπορεί να παρουσιάσει στην κονσόλα PS4;
Ευχαριστώ!

Μία γενική εντελώς προφανής απάντηση. Μια «βλάβη» (νομίζω αδόκιμος όρος) στο λογισμικό εξ ορισμού είναι εντελώς απρόβλεπτη (γιατί θα έπρεπε να είχε απλώς προληφθεί) ή είναι καταγεγραμμένο bug (που δεν έχει επιλυθεί ακόμα)

More
05 Feb 2015 08:07 - 05 Feb 2015 08:10 #156371 by Γεώργιος Λούτος
Ίσως να μην διατύπωσα σωστά την ερώτηση. Εννοούσα αν υπάρχει περίπτωση ο χρήστης του PS4 να προκαλέσει μια βλάβη στο λογισμικό του συστήματος PS4 και τι είδους βλάβη μπορεί να είναι αυτή.
Ευχαριστώ!
Last edit: 05 Feb 2015 08:10 by Γεώργιος Λούτος.

More
05 Feb 2015 09:12 #156374 by Πας Παρτού

Gewrgios1978 wrote: Ίσως να μην διατύπωσα σωστά την ερώτηση. Εννοούσα αν υπάρχει περίπτωση ο χρήστης του PS4 να προκαλέσει μια βλάβη στο λογισμικό του συστήματος PS4 και τι είδους βλάβη μπορεί να είναι αυτή.
Ευχαριστώ!

Θα σού πω τι ισχύει στο λίνουξ (που αποκλειστικά χρησιμοποιώ). Αν κάποιος μπορεί να κάνει ζημιά στο σύστημα «κατά λάθος» τότε αυτό είναι bug και μάλιστα ύψιστης προτεραιότητας. Για να κάνει κάποιος ζημιά θα πρέπει ή με δικαιώματα διαχειριστή να προσπεράσει με θράσος σοβαρές προειδοποιήσεις που δεν βγαίνουν για ψήλου πήδημα ή να δώσει επικίνδυνες εντολές στην γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει (ή θα έπρεπε να ισχύει) και στα υπόλοιπα λειτουργικά.

More
05 Feb 2015 15:13 #156381 by Γεώργιος Λούτος
Ο διαχειριστής είναι αυτός που έχει πρόσβαση στη δομή του λογισμικού ή εννοείς τον απλό χρήστη;

More
05 Feb 2015 16:12 #156382 by Πας Παρτού

Gewrgios1978 wrote: Ο διαχειριστής είναι αυτός που έχει πρόσβαση στη δομή του λογισμικού ή εννοείς τον απλό χρήστη;

Ο διαχειριστής έχει πρόσβαση να πειράξει το σύστημα. Ο απλός χρήστης όχι.