Doom: Αποκαλύφθηκε ο άνθρωπος του εξωφύλλου
Το εξώφυλλο του Doom αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά cover arts στην ιστορία του gaming. Απλό, ωραίο και ταυτοχρόνως επιβλητικό, παρουσιάζει έναν άντρα οπλισμένο να μάχεται ενάντια σε ορδές από δαίμονες. Ήρθε λοιπόν ο καιρός που αποκαλύφθηκε ποιος είναι αυτός ο άνδρας.
Ο John Romero, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του εξωφύλλου αυτού προχώρησε σε δηλώσεις που αφορούσαν ένα σκηνικό που συνέβη όταν συζητούσε με τον σχεδιαστή Don Punchatz στο στούντιο. Συγκεκριμένα είπε τα παρακάτω:
«Η σκηνή έλαβε χώρα στο art room στο οποίο σχεδιάζαμε το εξώφυλλο του επερχόμενου τότε Doom. Το μοντέλο που χρησιμοποιούσαμε ως βάση έβγαλε τη μπλούζα του και άρχισε να ποζάρει με το plasma gun παιχνίδι που του δώσαμε. Ο Don ζητούσε προτάσεις οπότε του είπα πως ο χαρακτήρας θα δεχόταν επίθεση από άπειρους δαίμονες. Θα ήταν cool να ήταν πάνω σε έναν λόφο και να τους πυροβολούσε όλους προς τα κάτω. Το μοντέλο κρατούσε το όπλο σε πολλές κατευθύνσεις ωστόσο καμία δεν φαινόταν ενδιαφέρουσα στα μάτια μου».
Αυτό γινόταν επί ένα δεκάλεπτο, ωστόσο τίποτα δεν άρεσε στους δημιουργούς ούτε προκάλεσε την εντύπωση τους. Το μοντέλο προσπαθούσε αλλά δεν κατάφερνε να φέρει εις πέρας όλα αυτά που είχαν στο μυαλό τους. Τότε έλαβε δράση ο Romero.
«Ενοχλημένος, πέταξα την μπλούζα μου και διέταξα το μοντέλο να μου δώσει το όπλο, να πέσει στο πάτωμα και να μου κρατήσει το χέρι σαν να είναι ένας δαίμονας. Στόχευσα με το όπλο σε ελαφρώς διαφορετική κατεύθυνση και είπα στον Don “Αυτό εννοώ”. Ο Don τράβηξε αρκετές φωτογραφίες. Στη τελική όλοι συμφωνήσαμε πως η φωτογραφία στην οποία μου τραβάει το χέρι είναι η καλύτερη. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο DOOMGUY (τουλάχιστον στο εξώφυλλο)».
Ενδιαφέρουσα ιστορία για ένα θρυλικό game του οποίου το artwork σίγουρα παραμένει στο μυαλό όλων και θα παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια.