Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Darkfall: Γενική συζήτηση

More
29 Jan 2010 23:13 #68388 by Μάνος Γρυπάρης
Παρακάτω σας παραθέτουμε links για τις 6 φυλές του Darkfall, ώστε να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Humans-Dwarves-Mirdain είναι η μία συμμαχία. Orks-Mahirim η άλλη συμμαχία. Οι Alfar είναι μόνοι εναντίον όλων.

Humans
+ - Balanced χαρακτήρες. Συνδυάζουν όλων των ειδών τις επιθέσεις.

Dwarves
+ Physical Strength (2οι μετά τα Orcs)
+ Mining
+ Armorsmithing/Weaponsmithing
- Magic

Mirdain (Elves)
+ Magic και Intelligence (2οι μετά τα Alfar)
+ Bow
- Physical

Mahirim
+ Speed

Orks
+ Strength
+ Melee
- Magic

Alfar
+ Magic
- Δεν έχουν κανένα alliance

Τα παραπάνω θετικά κι αρνητικά αφορούν μόνο τα αρχικά attributes κάθε race.
Στο Darkfall δεν υπάρχουν classes, άρα όποιον χαρακτήρα κι αν έχετε, εξασκείστε σε ότι θέλετε.

Οι μόνες διαφορές ανάμεσα στις φυλές είναι στα προχωρημένα τους skills.
Δείτε τις διαφορές σε αυτά, στην ανακοίνωση του expansion που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Feb 2010 03:26 #68507 by Lucivatar
Παιδια το δοκιμασα και εγω,οχι για πολυ ωστοσο γιατι πιεζομουν χρονικα. Το παιχνιδι απο το λιγο που το ειδα μου αρεσε, ειναι κατι τελειως διαφορετικο σε σχεση με ο,τι εχουμε δει μεχρι τωρα. Ο κοσμος οντως τεραστιος,με το που loggαρα ενιωσα πολυ μικρος...δεν εχω ξανανιωσει πιο ελευθερος σε mmo...παντως,αφου ξεπερασεις το πρωτο ''σοκ'' και αρχιζεις κ συνηθιζεις σε κερδιζει ολο και πιο πολυ. Αν ειχα χρονο θα το αρχιζα...

Μπραβο στην Aventurine! :icon applaud:

More
04 Feb 2010 21:10 #68512 by nikos

Manos wrote: Το Guild Wars και το Asheron's Call μπορούσαν να μπουν στη 10άδα. Το LOTRO και κάτι D&D Online όχι, με τίποτα. Τελείως στατικό σύστημα μάχης.

Το αν είναι ένα παιχνίδι ένα χρόνο ή ένα μήνα στην αγορά δεν μου λέει κάτι. Δηλαδή πρέπει να "παλιώσει" για να εκτιμηθεί? Οταν λέει "Ιστορικό" ο συντάκτης εννοούσε πολύ απλά ότι "Συνέβησαν σημαντικά πράγματα για την ιστορία των video games". Το Darkfall είναι το 1ο MMORPG με real-time σύστημα μάχης, με πραγματικά ανεπτυγμένο A.I. στα τέρατα και με τον μεγαλύτερο κόσμο που φτιάχτηκε ποτέ. Α, και με full loot, το οποίο πολλοί εμίσησαν, την δόξα του loot όμως ουδείς! :D

Και για να μιλάμε πρακτικά, ποιο είναι το username σου στο Darkfall? Γιατί, για να διαφωνείς με κάτι θα πρέπει να το έχεις παίξει κιόλας.

Φίλε Μάνο,
επίτρεψε μου να διαφωνήσω σε ορισμένα θέματα
δεν είναι μόνο το σύστημα μάχης που καθορίζει ένα mmorpg , είναι πολλοί παράγοντες όπως το lore , combat style, utility ,trade , επικοινωνία παικτών κτλ.
δεν νομίζω ότι υπάρχει game σε αυτόν τον πλανήτη που μπορεί να φτιάξει μεγαλύτερο κόσμο απο αυτόν της ARDA του TOLKIEN, τουλάχιστον μέχρι τώρα:)
τι εννοείς όταν λες ότι το darkfall είναι το πρώτο mmorpg με real time σύστημα μάχης? δηλαδή το wow, το lotro η το everquest κτλ δεν έχουν real time μάχες? δεν νομίζω να παίζουν με turn based σύστημα :)
όσον αφορά την έννοια της λέξης "ιστορικό" τώρα, όπως το βλέπει κανείς.
Όχι δυστυχώς δεν έχω χρόνο για να παίζω darkfall αυτόν τον καιρό δυστυχώς ,αλλά πιστεύω σύντομα να το ξεκινήσω.
Συμφωνώ ότι αν δεν έχει εμπειρία μεγάλη κάποιος απο ένα game δεν πρέπει να μιλά απόλυτα για κάτι.όλα τα άλλα είναι απλά επιδερμική περιγραφή.
έχω μία τελευταία ερώτηση, instances έχει το darkfall? υπάρχουν εκατομμύρια gamers εκεί έξω που πιστεύουν ότι ένα game επιβάλλεται να έχει instances levelling και pvp. τα λέμε φίλε. :)

More
04 Feb 2010 21:13 #68513 by Μάνος Γρυπάρης
Οταν λεω ότι είναι το πρώτο με real-time σύστημα μάχης, εννοώ πραγματικό real-time! Δηλαδή σου στελνουνε βελος? σου στελνουνε μαγεια? Κανεις στην ακρη και την αποφευγεις! Σε κανενα αλλο MMO δεν υπαρχει αυτο. Παντου υπαρχουν αυτοματισμοι.

Instances υπαρχουν πολυ λιγα, στα dungeons. Ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει μηδενικο χρονο φορτωσης. Ενω ας πουμε αν πας να παιξεις GUild Wars ειναι το τελειιιιως αντιθετο. Ανα 100μετρα κανει κι απο ενα download!

Για να μιλαμε πρακτικα, στειλε ενα e-mail στο info@gameworld.gr και ζητα trial καρτα για το darkfall. Free ειναι. Θα το δεις και θα βγαλεις συμπερασμα ο ιδιος. Τοση ωρα που συζηταμε θα ειχες παρει ηδη την πρωτη γευση!

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
05 Feb 2010 15:01 #68516 by altair
γεια σας και απο εμένα

νομίζω είναι απλα τα πράγματα

-αν είσασταν οπαδος του ultima online, του asherons call αλλα και του oblivion
-αν σας αρέσει η ελευθερία στο game σας και να καθορίζετε εσεις την τύχη του κόσμου. Αν για την ακρίβεια προτιμάτε το game σας να ειναι κάτι παραπάνω απο θεματικό πάρκο και να είναι κόσμος
-αν έχετε βαρεθεί τους imba players που έχουν λιώσει στο grind για τα μωβάκια τους και θεωρούν ότι έχουν skill επειδή έχουν μάθει να ακολουθούν ένα addon ή ενα alt-tab.
-αν θεωρείτε τις αρένες , και το insta-fun ότι είναι e-sport και οχι mmorpg
-αν θέλετε να μετρηθείτε στα ίσια με τους καλύτερους pvpers.
-αν δεν φοβάστε να χάσετε οπλα και πανοπλίες που φοράτε αν σας σκοτώσουν
-αν θεωρείτε τον ευατό σας eve, wow, lineage, lotro, warhammer , aoc, swg precu veteran.
-αν θέλετε το Lore του κόσμου να είναι dynamic και να αναπτύσεται λίγο λίγο με live events
-αν σας αρέσει ο ενιαίος κοσμος και όχι τα instances...

τότε...welcome to darkfall !

ΥΣ. τα παραπάνω τα υπογράφει ένας μέτριος pvper :)

More
06 Feb 2010 21:09 #68533 by nikos

Manos wrote: Οταν λεω ότι είναι το πρώτο με real-time σύστημα μάχης, εννοώ πραγματικό real-time! Δηλαδή σου στελνουνε βελος? σου στελνουνε μαγεια? Κανεις στην ακρη και την αποφευγεις! Σε κανενα αλλο MMO δεν υπαρχει αυτο. Παντου υπαρχουν αυτοματισμοι.

Instances υπαρχουν πολυ λιγα, στα dungeons. Ολος ο υπολοιπος κοσμος εχει μηδενικο χρονο φορτωσης. Ενω ας πουμε αν πας να παιξεις GUild Wars ειναι το τελειιιιως αντιθετο. Ανα 100μετρα κανει κι απο ενα download!

Για να μιλαμε πρακτικα, στειλε ενα e-mail στο info@gameworld.gr και ζητα trial καρτα για το darkfall. Free ειναι. Θα το δεις και θα βγαλεις συμπερασμα ο ιδιος. Τοση ωρα που συζηταμε θα ειχες παρει ηδη την πρωτη γευση!

Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να αποφεύγεις spells, κάθε άλλο. Να μου πεις για spell resistance ναι αλλά το να αποφεύγεις μαγικά μου ακούγεται παιδικό.
Όσον αφορά την ικανότητα να αποφεύγεις τα βέλη αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε όλα τα mmorpg μπορεί να γίνει αυτό. που είναι το πρωτοποριακό δεν μπορώ να καταλάβω.Μην μου πεις για γραφικά ,γιατι τα γραφικά και το animation δεν καθορίζουν το gameplay ως γνωστόν.
Όταν θα έχω πιο ελεύθερο χρόνο ίσως το δοκιμάσω το darkfall αν και σε κανένα χρόνο έρχεται το game που θα φέρει τα πάνω κάτω και το όνομα αυτού STAR WARS : the old republic .
I have a bad feeling about this , ξεφύγαμε και λίγο απο το κυρίως θέμα μας. :)

More
08 Feb 2010 09:53 #68559 by altair

greenman wrote: Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να αποφεύγεις spells, κάθε άλλο. Να μου πεις για spell resistance ναι αλλά το να αποφεύγεις μαγικά μου ακούγεται παιδικό.

Βεβαίως παίζει ρόλο το magic resistance (mr). Spell όμως μπορείς να αποφεύγεις και λόγω επιδεξιότητας. Πχ σου στέλνει ο αντίπαλος σου ένα fireball (elemental school, evocation school, you name it), αν ο χώρος δεν είναι κλειστός και έχεις δυνατότητα να κανεις μία κίνηση αποφυγής, είναι δυνατό να πάρεις λίγη ή καθόλου ζημιά. Είναι λάθος το γεγονός ότι σε κάποια mmo κανένα spell δεν αποφεύγεται.

Στα mmorpg τα ποιο συνηθισμένα επιθετικά spells από όλες τις σχολές μαγείας, ανήκουν στην κατηγορία αυτών που εν μέρη είναι δυνατόν να τα αποφύγεις. Γενικά η μαγεία στα mmo δεν παίζεται με τον παραδοσιακό τρόπο του pen and paper (google wizard's spell compendium volumes 1-9). Και μόνο το γεγονός οτί ένας μάγος για να παίξει πρέπει να είναι εντός του πεδίου της οθόνης που παιζει τον αντίπαλο του είναι αρκετό :(

More
08 Feb 2010 17:52 #68577 by Μάνος Γρυπάρης

Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να αποφεύγεις spells, κάθε άλλο. Να μου πεις για spell resistance ναι αλλά το να αποφεύγεις μαγικά μου ακούγεται παιδικό.

Και για να προσθέσω σε αυτά που λέει πολύ σωστά ο Altair...
- Από που κι ως που παιδικό? Άμα έρθει ένας στο δρόμο και σε πυροβολίσει από τα 100 μέτρα, πρέπει οπωσδήποτε να φας τη σφαίρα? Άμα σκύψεις δεν θα την αποφύγεις? Ρεαλιστικό είναι λοιπόν. "Παιδικά" είναι τα MMORPG της NCSoft που κλικαρεις μια φορα κι αυτο το αποκαλεις "συστημα μαχης". Αν δεν αντέχεις τον ρεαλισμό το Darkfall δεν είναι για σένα.
- Ρωτάω για 2η φορά. Ποιο ειναι το username σου στο Darkfall? Βρες χρονο να το παιξεις πρωτα και μετα πες τη γνωμη σου ελευθερα και οτιδηποτε αλλο σε χαλασε. Όταν σε ρωτούν για κάτι και δεν το γνωρίζεις, καλό είναι να μην εκφέρεις γνώμη. Όπως έκανα κι εγώ προχθές στην εκπομπή όταν με ρωτήσανε PC vs Mac. Και δεν εννοώ να το παίξεις για μία ώρα. Γιατί το Darkfall στις πρώτες του ώρες ξενερώνει πάνω από τους μισούς χρήστες αλλά στις επόμενες μέρες τους μαγεύει.

Trials έχουμε και μάλιστα ατελείωτες. Στέλνετε e-mail στο info@gameworld.gr και σας τις στέλνουμε ηλεκτρονικά.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
10 Feb 2010 01:00 #68618 by nikos

Manos wrote:

Και για να προσθέσω σε αυτά που λέει πολύ σωστά ο Altair...
- Από που κι ως που παιδικό? Άμα έρθει ένας στο δρόμο και σε πυροβολίσει από τα 100 μέτρα, πρέπει οπωσδήποτε να φας τη σφαίρα? Άμα σκύψεις δεν θα την αποφύγεις? Ρεαλιστικό είναι λοιπόν. "Παιδικά" είναι τα MMORPG της NCSoft που κλικαρεις μια φορα κι αυτο το αποκαλεις "συστημα μαχης". Αν δεν αντέχεις τον ρεαλισμό το Darkfall δεν είναι για σένα.
- Ρωτάω για 2η φορά. Ποιο ειναι το username σου στο Darkfall? Βρες χρονο να το παιξεις πρωτα και μετα πες τη γνωμη σου ελευθερα και οτιδηποτε αλλο σε χαλασε. Όταν σε ρωτούν για κάτι και δεν το γνωρίζεις, καλό είναι να μην εκφέρεις γνώμη. Όπως έκανα κι εγώ προχθές στην εκπομπή όταν με ρωτήσανε PC vs Mac. Και δεν εννοώ να το παίξεις για μία ώρα. Γιατί το Darkfall στις πρώτες του ώρες ξενερώνει πάνω από τους μισούς χρήστες αλλά στις επόμενες μέρες τους μαγεύει.

Trials έχουμε και μάλιστα ατελείωτες. Στέλνετε e-mail στο info@gameworld.gr και σας τις στέλνουμε ηλεκτρονικά.

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα απο αυτά που λέει ο altair.
Φίλε Μάνο, προφανώς δεν διαβάζεις προσεκτικά αυτά που γράφω.
Τι σχέση έχει το παράδειγμα που έδωσες με τον πυροβολισμό και αυτό με τη μαγεία. Καμία.
Εγω δεν έχω τίποτα με το darkfall και το κάθε darkfall.Απλά πιστεύω ότι είναι κάπως νωρίς για να χαρακτηριστεί ως ιστορικό. Τελεία σε αυτό.
Με ρωτάς συνέχεια ποιό είναι το account μου στο darkfall. .Απάντηση: Δεν έχω account.
Έχω όμως κρίση και μπορώ να πω αν κάτι είναι ρεαλιστικό η όχι με βάση την κοινή λογική και όχι την λογική των mmorpg.Ρεαλιστικό δεν σημαίνει απαραίτητα και καλό κατά την γνώμη μου ,πάντα ειδικά στα games. Δεν μου λες όταν σκοτώνεσαι στο darkfall και όχι μόνο στο darkfall ξεκινάς τον χαρακτήρα απο την αρχή, ή απλά συνεχίζεις και απλά ξαναπαίρνεις τα items που σου πήραν?
ΥΓ. κάτσε να σε σημαδέψει κάποιος έστω και απο απόσταση και θα σου πω αν θα σκύψεις για να αποφύγεις την βολή. μόνο αν αστοχήσει θα γλυτώσεις (κάποιοι το λένε και hit rating) :)

More
10 Feb 2010 11:35 #68626 by Μάνος Γρυπάρης
Όχι, δεν έχεις "κρίση". Αυτό λέγεται "εκτίμηση".
Όταν δεν ξέρεις κάτι λέγεται "εκτίμηση".
Όταν παίζεις κάτι λέγεται "κρίση". Κι έτσι μπορείς να γράψεις αντίστοιχα και "κριτική".
Όταν θα παίξεις το Darkfall, τότε θα κρίνεις αν ήταν "ιστορικό". Αυτή τη στιγμή δεν ξέρεις απολύτως τίποτα για το παιχνίδι. Είναι κάτι αντίστοιχο με το να βλέπεις τρέιλερ μιας μεγάλης ταινίας, π.χ. "Avatar", να μην την έχεις δει και να λες "Ελα μωρέ δεν βλέπω επιστημονικής φαντασίας, σιγά την ταινία".

Όταν σκοτώνεσαι στο Darkfall χάνεις τα items που είχες εκείνη την ώρα πάνω σου. Οτι εχεις στη Bank δεν στο πειράζει κανείς.
Αnyway, το ξαναλέω για 2η φορά, όταν το παίξεις για καμια εβδομάδα να το δεις καλά, έλα και γράψε μας εδώ για ποιον λόγο δεν είναι ιστορικό.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)