Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Hideo Kojima: Γενική συζήτηση

More
07 Jan 2023 01:18 #268894 by Nikos Georgopoulos
Hideo Kojima: "Μετά τον θάνατό μου, μάλλον θα γίνω AI και θα συνεχίσω να φτιάχνω games"

Θα μας φτιάχνει και teasers για πάντα.

Ο Hideo Kojima πήρε θέση για το θέμα του θανάτου και τι θα..."άφηνε πίσω του". Ο Ιάπωνας game designer είπε: «Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ πραγματικά. Θα συνεχίσω να ηγούμαι όσο είμαι ζωντανός και το μόνο που έχει σημασία για μένα είναι ότι οι ρίζες μας όσον αφορά τη δημιουργία διατηρούνται ανέπαφες. Αλλά ξέρετε, πιθανότατα θα γίνω AI (τεχνητή νοημοσύνη) και θα είμαι τριγύρω. Θα πρέπει κάποιος να διεγείρεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αν θέλει να φτιάχνει νέα πράγματα, οπότε υποθέτω ότι θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με άλλους και να μιλάω για νέα πράγματα, ακόμα και αν γίνω AI».

Άραγε στα games πως θα υπογράφει; Ως..."KojimAI";

Ο Kojima συμπλήρωσε: «Έμαθα τόσα πολλά πράγματα στην Konami. Ήταν σπάνιο για έναν δημιουργό να ασχοληθεί τόσο με την ανάπτυξη όσο και με την επιχειρηματικότητα, αλλά δούλευα ακόμη και ως στέλεχος εκεί και μου έμαθαν διεξοδικά τα πάντα μέχρι το πώς να διευθύνω μια επιχείρηση Ήταν μια εταιρεία πρόθυμη να αφήσει τα πράγματα σε ανθρώπους που ανέλαβαν δράση οι ίδιοι και με δική τους ευθύνη».

Ο Kagemasa Kozuki, 82χρονος ιδρυτής και πρόεδρος της Konami, είχε αναγνωρίσει το ταλέντο του Kojima, προσπάθησε να το καλλιεργήσει και του επέτρεψε το 1996 να διευθύνει την δική του ομάδα ανάπτυξης (Kojima Productions), εντός της εταιρείας για το Metal Gear Solid. «Μου έδωσε μεγάλη ελευθερία κατά την δημιουργία νέων games», είπε ο Kojima. Όταν κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της Konami θέλησαν να προτείνουν στην Kojima Productions να συνεχίσει με τιμολόγια και όχι με εξαρτημένη σχέση εργασίας και ο Kojima όδευε προς παραίτηση, ο Kozuki τον στήριξε μέχρι το τέλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jun 2023 11:49 #271468 by Nikos Georgopoulos
Ντοκιμαντέρ Hideo Kojima: Connecting Worlds

Από τον Ιάπωνα game designer και το PlayStation.

Ο game designer Hideo Kojima και η εταιρεία ανάπτυξης Kojima Productions, ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Glen Milner, που παρουσιάζει την δημιουργική διαδικασία που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένα παιχνίδι, ειδικά κατά την διάρκεια της επέκτασης της ανεξάρτητης Kojima Productions, η οποία διέκοψε συνεργασία με την Konami.

Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστούν οι Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn, Grimes, George Miller, Norman Reedus, Woodkid, Chvrches κ.α.

Δείτε το τρέιλερ.

Στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ έχουν βοηθήσει και οι Filmworks και PlayStation. Ο Kojima έφυγε από την Konami τον Δεκέμβριο του 2015. Δυστυχώς το Silent Hills (P.T.) υπέστη ακύρωση, την οποία κλαίμε μέχρι σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ έρχεται σύντομα, σύμφωνα με το τρέιλερ.

Δείτε τι είπε ο Hideo Kojima για το Metal Gear Solid 4 σχετικά με πράγματα που βγήκαν αληθινά.

More
15 Jun 2023 23:08 #271630 by Nikos Georgopoulos
Ο Nicolas Cage επισκέφτηκε τα γραφεία της Kojima Productions

Στο τέλος ευχαρίστησε τον Kojima και την ομάδα του για την ξενάγηση.

Ο Hideo Kojima ανέβασε μερικές φωτογραφίες με τον Nicolas Cage, ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία της Kojima Productions.

Στην πρώτη ομάδα φωτογραφιών οι δύο τους ποζάρουν μαζί με τον Ludens που είναι η μασκότ της εταιρείας, ενώ στην δεύτερη ο γνωστός ηθοποιός γράφει σε έναν πίνακα: "Προς τον Hideo και την ομάδα, σας ευχαριστώ για το υπέροχο tour."

With our dear Nicolas Cage. pic.twitter.com/nOC3zcxzvS

— HIDEO_KOJIMA (@HIDEO_KOJIMA_EN) June 15, 2023

我らがニコケイにコジプロ恒例のサインボードへサインをいただきました??? pic.twitter.com/XhKnLxxhyS

— 小島秀夫 (@Kojima_Hideo) June 15, 2023

Μία πολύ λογική υπόθεση είναι ότι ο Cage θα εμφανιστεί σε κάποιο μελλοντικό video game της Kojima Productions, πιθανότατα το Death Stranding 2. Στο πρώτο Death Stranding υπήρχαν cameo εμφανίσεις από γνωστά ονόματα, όπως οι Conan O'Brien, Edgar Wright, Jordan Vogt-Roberts, Sam Lake και Geoff Keighley. Πρόσφατα ο Nicolas Cage εμφανίστηκε στο Summer Game Fest για να διαφημίσει την συμμετοχή του στο Dead by Daylight, που αποτέλεσε και την πρώτη του δουλειά στα video games.

More
16 Jun 2023 03:59 #271635 by Aνέστης Αδαμίδης
Είχα δει τη φωτογραφία που δείχνει τον Cage να γράφει το μήνυμά του, αλλά κάποιος έκανε meme τη συνέχεια και έβαλε από πάνω τη φράση "Please hire me".

Γέλασα αρκετά όταν το διάβασα, καθώς ήταν και σε γκρουπ σχετικό με το MGS.

More
19 Jun 2023 11:36 #271664 by Nikos Georgopoulos
Ο Hideo Kojima θέλει να φύγει από την Γη για να «φτιάξει ένα παιχνίδι που θα παίζουμε στο διάστημα»

Είπε "παρακαλώ στείλτε με στο διάστημα".

Ο Hideo Kojima είπε ότι θέλει να φύγει από την Γη και να φτιάξει ένα video game που θα μπορούμε να...παίξουμε στο διάστημα.

Μιλώντας στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Connecting Worlds, ο έμπειρος game director ερωτήθηκε από τον Geoff Keighley τι θα ήθελε να κάνει στο μέλλον. Ο Kojima απάντησε: "Θέλω να πάω στο διάστημα και να φτιάξω ένα video game που θα μπορείτε να παίξετε στο διάστημα. Οπότε παρακαλώ ας με στείλει κάποιος στο διάστημα".

At the NYC premiere for the Hideo Kojima documentary Connecting Worlds, Kojima is asked by Geoff Keighley what he wants to do in the future:

“I want to go to outer space. I want to go to outer space and create a game you can play In space…So please someone send me up to space.” pic.twitter.com/lbFd5VsNM6

— Stephen Totilo (@stephentotilo) June 17, 2023

Εσείς τι πιστεύετε; Το εννοούσε ή μας τρόλαρε;

Δείτε ποιος διάστημος ηθοποιός πήγε στα γραφεία της Kojima Productions.

More
17 Dec 2023 21:03 #274019 by Nikos Georgopoulos
Περίοδος προβολής

Το ντοκιμαντέρ Connecting Worlds του Hideo Kojima θα προβληθεί την άνοιξη του 2024.
Δυστυχώς ο Kojima διάλεξε την πλατφόρμα Disney+.

My documentary film "HIDEO KOJIMA: CONNECTING WORLDS" which had its world premiere at the Tribeca Film Festival in New York in June, will be distributed worldwide in the spring of 2024.
The film will be distributed exclusively on Disney+. Directed and photographed by Glen… pic.twitter.com/g56gUSWlw6

— HIDEO_KOJIMA (@HIDEO_KOJIMA_EN) December 8, 2023

Δείτε τι είπε ο Hideo Kojima για το Metal Gear Solid 4 σχετικά με πράγματα που βγήκαν αληθινά.

More
20 Dec 2023 19:09 #274111 by Nikos Georgopoulos
Hideo Kojima: "Όταν ανεξαρτητοποιήθηκα από την Konami οι συνάδελφοι ήταν αντίθετοι σε αυτό"

«Οι νέοι δημιουργοί πρέπει να έχουν ελευθερία επιλογής».

Ο Hideo Kojima δήλωσε στο Twitter ότι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από την Konami ως Kojima Productions «βρήκε αντίθετους συναδέλφους, άτομα ίδιου status με αυτόν, μέχρι και συγγενείς». Του είπαν ότι αυτό «δεν θα λειτουργούσε ποτέ».

Ο Kojima σκέφτηκε επίσης γιατί συνεχίζει να φτιάχνει games, λέγοντας ότι ένας από τους λόγους που έγινε ανεξάρτητος προγραμματιστής ήταν επειδή η δημιουργία παιχνιδιών «είναι ζωντανή» και «δεν είναι πλέον δουλειά».

The reason why I am independent and advocate a life-long career is because for me, "creating things" is no longer a job. That's why there is no retirement. Creating things is living. One more thing. In the game industry, there are very few people who have succeeded in becoming… pic.twitter.com/48v9uWOk01

— HIDEO_KOJIMA (@HIDEO_KOJIMA_EN) December 16, 2023

Ο Ιάπωνας δημιουργός είπε σε ένα εκτενές tweet: «Ο λόγος για τον οποίο είμαι ανεξάρτητος και υποστηρίζω μια δια βίου καριέρα είναι επειδή για μένα το να «δημιουργώ πράγματα» δεν είναι πλέον δουλειά. Γι' αυτό δεν υπάρχει συνταξιοδότηση. Το να δημιουργείς πράγματα είναι να ζεις. Στη βιομηχανία παιχνιδιών, υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθούν από ένα μεγάλο στούντιο παραγωγής παιχνιδιών, είτε στην Ιαπωνία είτε στο εξωτερικό. Ακόμη και πριν από οκτώ χρόνια , όταν ίδρυσα τη δική μου εταιρεία, αντιμετώπισα όλους, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μου, ατόμων που βρίσκονταν στην ίδια θέση με μένα, αλλά και των συγγενών μου, που είπαν, «Δεν θα λειτουργήσει ποτέ!» Είπαν ότι ήταν αδύνατο χωρίς την οικονομική και οργανωτική δύναμη μιας εταιρείας».

«Ωστόσο, κάποιος πρέπει να αποδείξει ότι αυτός είναι ένας παλιομοδίτικος τρόπος σκέψης», πρόσθεσε. «Οι νέοι δημιουργοί πρέπει να έχουν ελευθερία επιλογής. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζω να "δημιουργώ πράγματα"».

More
22 Dec 2023 12:25 #274169 by Nikos Georgopoulos
Ο Kojima δηλώνει "κουρασμένος και εξουθενωμένος τον τελευταίο καιρό"

Πιθανότατα επειδή ετοιμάζει 2 games και 1 ταινία.

Ο Hideo Kojima δήλωσε ότι είναι υπερβολικά κουρασμένος και εξουθενωμένος τον τελευταίο καιρό.

Ο Ιάπωνας δημιουργός είπε συγκεκριμένα: "Είμαι υπερβολικά κουρασμένος και εξουθενωμένος αυτές τις μέρες". Πιθανότατα ο λόγος είναι ότι πέρα από το Death Stranding 2, αναπτύσσει και το πρόσφατα ανακοινωμένο OD για λογαριασμό της Microsoft. Επιπλέον ασχολείται και με την ταινία Death Stranding για λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής A24.

I'm just too tired and exhausted these days.

— HIDEO_KOJIMA (@HIDEO_KOJIMA_EN) December 19, 2023

Αρκετός κόσμος απάντησε ότι τον καταλαβαίνει απόλυτα ενώ ένας fan δήλωσε: "Συμπάσχω. Απλά να ξέρεις ότι η δουλειά σου εκτιμάται από εμένα και από πολλούς άλλους."

More
29 Jun 2024 02:30 #276441 by Nikos Georgopoulos
Παραγωγός της Konami θέλει να δουλέψει με τον Hideo Kojima για το Metal Gear Solid

Μόνο που ο Kojima δουλεύει ήδη για 3 games!

Ο παραγωγός της Konami, Noriaki Okamura, δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί με τον Hideo Kojima στο Metal Gear Solid!

Ο Kojima έχει σταματήσει να συνεργάζεται με την Konami από το 2015, όταν και η Ιαπωνική εταιρεία πρότεινε οι εργαζόμενοι της Kojima Productions να σταματήσουν να είναι μισθωτοί αλλά εξωτερικοί συνεργάτες, ενώ η Konami δεν επέτρεψε στον Kojima να παρευρεθεί στα Τηε Game Awards εκείνης της χρονιάς. Τώρα όμως, είναι η πρώτη φορά που ακούγεται από σημαντικό στέλεχος της Konami το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο παραγωγός του Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Noriaki Okamura, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Kojima κατά τη διάρκεια ενός livestream. Ο Okamura μοιράστηκε επίσης την επιθυμία του να επιστρέψει ο Kojima στο Metal Gear Solid στο μέλλον.

«Μιλώντας για τον εαυτό μου, προσωπικά, δεν θα ήθελα τίποτα καλύτερο από το να συνεργαστώ ξανά με τον κύριο Kojima και την υπόλοιπη ομάδα», είπε ο Okamura. «Αν μπορούσε να συμβεί αυτό, θα ήταν ένα όνειρο».

Ο Okamura επισήμανε τις παρατηρήσεις του σημειώνοντας ότι ο Kojima και η ομάδα του μπορεί να μην έχουν το ίδιο συναίσθημα σχετικά με την επιστροφή στην Konami. Παρά την έλλειψη συμμετοχής του Kojima με το remake του Snake Eater, η ιστορία του είναι ανέπαφη στο Metal Gear Solid Delta και το παιχνίδι θα περιλαμβάνει το αρχικό voice acting, συμπεριλαμβανομένης της ερμηνείας του David Hayter ως Naked Snake/Big Boss.

Βέβαια ο Kojima και η ομάδα του δουλεύουν ήδη στο Death Stranding 2 και το OD της Microsoft, αλλά και μια νέα σειρά για την Sony που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί επίσημα. Η αλήθεια είναι όμως ότι όλοι οι fans του Kojima θα ήθελαν να δουν ένα νέο Metal Gear Solid και ένα Horror σαν το P.T.

More
06 Nov 2024 14:25 #278898 by Nikos Georgopoulos
Hideo Kojima: "Θέλω να φτιάχνω games που θα εκπλήξουν τους εξωγήινους όταν τα δουν στο μέλλον"

"Μετά από αιώνες".

Ο Hideo Kojima δήλωσε σε Q&A  ότι θέλει τα games του "να εκπλήξουν μέχρι και εξωγήινους όταν τα δουν αιώνες μετά".

Συγκεκριμένα ο Ιάπωνας δημιουργός δήλωσε: "Αρχικά ο τρόπος με τον οποίο εκτιμάται η τέχνη αλλάζει με τους καιρούς. Όπως οι πίνακες εκτιμούνται 100 ή 200 χρόνια μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη, τα games και οι ταινίες θα περάσουν από γενιά σε γενιά μετά τον θάνατο των δημιουργών τους. Αν φτιάξω κάτι με το οποίο είμαι ικανοποιημένος, αιώνες μετά μπορεί να έρθουν εξωγήινοι και να πουν Αυτό είναι τέλειο. Αυτό σημαίνει να αφήνεις κάτι πίσω σου".

Η επόμενη κυκλοφορία του Kojima, το Death Stranding 2: On the Beach αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 στο PS5.