Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πωλήσεις σε games και κονσόλες

More
08 Jun 2009 15:05 #53920 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Οι πωλησεις των κονσολων για τον μηνα Μάιο:

Wii--> 953.000
Xbox 360-->453.000
Playstation 3-->403.000

Πλεον ειναι γνωστο το φαινομενο το Wii να πουλαει περισσοτερο απο οτι οι 2 αλλες κονσολες σε συνδυασμο μεταξυ τους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Jul 2009 16:24 #56125 by Nickltd
Οι πωλήσεις των παιχνιδιών στα PC πέφτουν αισθητά τα τελευταία χρόνια, ενώ στα παιχνίδια των κονσόλων αυξάνονται. Συγκεκριμένα από το 2007 μέχρι το 2008, οι πωλήσεις παιχνιδιών PC έπεσαν 14%.

Σύμφωνα με το άρθο του industrygamers.com, δεν είναι μόνο η πειρατεία, αλλά και τα ενοχλητικά μέτρα εναντίον της, οι τιμές των καλών PC, τα Vista(!) καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες που ρίχνουν τις πωλήσεις. Περισσότερες λεπτομέρεις παρακάτω:
www.industrygamers.com/galleries/opinion-who-killed-pc-gaming/

Προσωπικά δεν ξέρω αν συμφωνώ με το άρθρο. Υπάρχουν ακόμη παιχνίδια, εκτός των ΜΜΟ, που θα κάνουν τρελές πωλήσεις όπως το Starcraft 2 και το Diablo 3. Από την άλλη δεν ξέρω αν μπορεί η ανάπτυξη της αγοράς να στηριχτεί σε κάποια παιχνίδια και ίσως τλκ να υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Έχω σταματήσει να ασχολούμει με pc gaming εδώ και χρόνια κυρίως λόγο του κόστους αγοράς/αναβάθμισης pc, οπότε θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα.

More
11 Jul 2009 16:34 #56126 by Stathis Yannacopoulos
Αυτό το είχα ψάξει και εγώ πριν κάποιες μέρες. Το pc πουλάει σαν "μέτρια" κονσόλα. Γιατι το να βάλεις το pc vs ds,psp,xbox360,ps3, wii είναι κάπως άδικο. Καπου ειχα πετύχει και συγκριτικα ανα κονσόλα και εκεί δεν ήταν τόσο ψηλά. Τα αίτια τώρα είναι πάρα πολλά.. Δεν πιστεύω οτι είναι τα vista βέβαια έλεος.. ούτε και η microsoft. Τα pc ανέκαθεν είχε προβληματάκια απο την άλλη το xbox αν και ελατωματική μέχρι σήμερα κονσόλα πούλησε τρελά. Η πειρατεία? Σαφώς.. Για εμένα νούμερο 1 είναι η πειρατεία. Επίσης κάτι που δεν αναφέρει το άρθρο.. Η ΚΑΚΗ ποιότητα των games η οποία με την σειρά της οδηγεί στην πειρατεία με τα χαζά port κτλ κτλ.. Επίσης με το crysis και μερικά ακόμη παιχνίδια κάπου χάσαμε το μέτρο με τις απαιτήσεις. Οχι οτι δεν στήνεις pc με λίγα χρήματα απλά η μάζα δεν το γνωρίζει και όταν πάει στο μαγαζι και βλέπει μια σύνθεση 1000+ ευρώ λογικό είναι να ξενερώνει και να παίρνει κονσόλα. Πάντως είναι μεγάλο θέμα με πολλές πτυχές.

More
11 Jul 2009 17:26 #56139 by Alex
Το θέμα για μένα είναι απλό... Κάποιος που δεν ασχολείται με υπολογιστές (που είναι οι περισσότεροι) θα πει "θέλω να παίξω θα πάρω κονσόλα". Δεν θα κατσει να ασχοληθεί με το τι χρειάζεται για να τρέξει τα παιχνιδάκια του (ίσως και καλύτερα από κονσόλα) στο PC που μπορεί ήδη να έχει...
Πολλοί παίρνουν κονσόλες στα παιδιά τους που η εισαγωγή ενώς cd σε ένα μηχάνημα δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση... Βάζουν την κονσολιτσα στην τηλεόραση και ξεμπερδεύουν...
Η πειρατεία παίζει σημαντικό ρόλο όντως... Είναι πολύ απλό σε ένα PC να κατεβάσεις ότι θες, και πραγματικα με τη σαβούρα που κυκλοφορεί την δικαιολογώ... Και στις κονσόλες πολύ καταφεύγουν στην πειρατεία αλλά δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.
Η ποιότητα παίζει ρόλο βεβαιως. Δεν είναι τυχαίο Nickltd που ανέφερες δύο τίτλους της blizzard... Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν χρόνια, εποχής Diablo 2, που όταν βγήκε είχα σκοπό να το πειρατέψω από φίλο μου που το είχε μόλις αγοράσει... Είδα το εισαγωγικό βίντεο και μερικά λεπτά μετά ήμουν στο κατάστημα με τα χρήματα στο χέρι...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
11 Jul 2009 17:44 #56141 by Nickltd
Ναι, και εγώ κάπως έτσι το αγόρασα αυθεντικό το Diablo 2. Αλλα το Starcraft μου το έδωσε πειρατικό ένας φίλος και παίζαμε με dial up online. :D

More
21 Aug 2009 19:27 #58621 by Μάνος Γρυπάρης

Μπορεί η Nintendo να έχει το πάνω χέρι στην αγορά, τόσο στις πωλήσεις κονσολών, όσο και στις πωλήσεις παιχνιδιών, αλλά συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, το 2009 την βρήκε να έχει μια πολύ σημαντική πτώση.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο τρίμηνο του 2009, η Nintendo σημείωσε πτώση πωλήσεων κατά 40%, συγκριτικά πάντα με το πρώτο τρίμηνο του 2008. Από τα 4,45 δισσεκατομμύρια δολάρια, ο τζίρος έπεσε στα 2,33 δισσεκατομμύρια δολάρια. Το κύριο πλήγμα ήταν στις πωλήσεις της Nintendo μέσω Internet, οι οποίες σημείωσαν 60% πτώση. Από 1,12 δισσεκατομμύρια δολάρια έπεσαν μόλις στα 442 εκατομμύρια δολλάρια.

Κύριος λόγος της παραπάνω πτώσης, σύμφωνα με την Nintendo, είναι οι ελάχιστοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2009. Ο μόνος επιτυχημένος τίτλος θεωρήθηκε το Pokemon Platinum. Πέρυσι, στο ίδιο 1ο τρίμηνο, είχανε το Mario Kart Wii και το Wii Fit.

Τέλος, η Nintendo μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2008 είχε πουλήσει 5,17 εκατομμύρια κονσόλες Wii, ενώ φέτος οι πωλήσεις έπεσαν στα 2,23 εκατομμύρια κομμάτια. Παρά την κυκλοφορία του DSi, ακόμα και η φορητή κονσόλα της Nintendo έχασε έδαφος. Το DS είχε πουλήσει πέρυσι στο 1ο τρίμηνο 6,94 εκατομμύρια κομμάτια. Φέτος, στο ανάλογο διάστημα, DS και DSi πούλησαν 5,97 εκατομμύρια κομμάτια.

Πλέον, χωρίς να υπάρχει κάτι ουσιαστικό στα σκαριά από πλευράς hardware, η Nintendo βασίζεται σε τίτλους όπως τα Metroid: Other M (Wii), Super Mario Galaxy 2 (Wii) και New Super Mario Bros (Wii), The Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS) και Modern Warfare: Mobilized (DS), οι οποίοι ευελπιστεί ότι θα ανεβάσουν τις πωλήσεις της.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
21 Aug 2009 19:43 #58625 by Μάνος Γρυπάρης
8.6 εκατομμύρια πωλήσεις για το WoW

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 8,6 εκατομμύρια πωλήσεις για το World of Warcraft (μαζί με τα expansions).
Η Blizzard έχει καταγράψει κέρδη 258 εκατομμυρίων δολλαρίων. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται οι συνδρομές που έχουν πληρωθεί έως σήμερα!

Οι συνδρομές που έχουν καταγραφεί είναι 11.5 εκατομμύρια κι αν υπολογίσουμε 15 δολάρια το μήνα για τον καθένα από αυτούς τότε εκεί φτάνουμε σε αστρονομικά ποσά.

Μετά από όλα αυτά, μπορεί κανείς να πει ότι "το WoW πέθανε" ή ότι "δεν αξίζει να βγει άλλο expansion" ? :mrgreen:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
21 Aug 2009 20:09 #58630 by Stathis Yannacopoulos
Το WoW έχει καταφέρει κάτι που δεν κατάφερε κανένα άλλο ΜΜΟ και ελάχιστα άλλα gamers ( με μικρότερο βαθμό κερδών). Το WoW είναι κομμάτι της pop culture παγκοσμία και αυτό δεν αλλάζει. Το να παίζουν WoW πάρα πολλοί άνθρωποι είναι σαν να μπαίνουν στο msn, facebook κτλ. Έχω παίξει ελάχιστα, το θεωρώ βαρετό αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την επιτυχία που έχει.
Όλοι οι επίδοξοι WoW slayers Αge of conan, Warhammer έπεσαν άνετα και το κεφάλι τους κατρακυλά ακόμα.. Το μεν Aoc έχει δεν έχει 50-60κ συνδρομητές το δε hammer 150 με το ζόρι. Γι'αυτό πλέον όλοι είναι μαζεμένοι με ΑΙΟΝ κτλ.. γιατί ξέρουν οτι σαφώς μπορεί να κάνουν μια σχετική επιτυχία αλλα το WoW απλά παίζει σε άλλη κατηγορία.

More
21 Aug 2009 20:12 #58632 by Νικολής Ασημάκης
Όντως. Ακόμα και εγώ που έχω σχέση μίσους και πάθους με τα MMO παραδέχομαι πως είναι επιτυχημένο. Και ας μου λένε πολλοί όταν το παρατάω πως πρέπει να φτάσω τέρμα level για να καταλάβω τη "μαγεία" του εμένα δεν μου φαίνεται τρομερό. 35 level holy priest μια χαρά πέρασα αλλά ως εκεί.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
13 Sep 2009 20:00 #37993 by a Guest
Σωστός αλλα αν είναι να πάρω έξτρα σκληρό, έξτρα USB HUB τότε το PS3 δεν θα μου κοστίσει τελικά 450 ευρώ (όχι 400 τελικά www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1025112 ), αλλα πολύ παραπάνω. Δηλαδή φτάνω στα 500 και κάτι ψηλά. Οπότε αλλάζουν τα δεδομένα