Ο Bill Gates παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft
Θα αφοσιωθεί στην παγκόσμια υγεία, την εκπαίδευση και άλλους τομείς.
Ο Bill Gates, συνιδρυτής και τεχνολογικός σύμβουλος της Microsoft, αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε φιλανθρωπίες.
Οι φιλανθρωπίες του Gates αφορούν την παγκόσμια υγεία, το development, την εκπαίδευση και την καταπολέμιση της κλιματικής αλλαγής. Ο Gates ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2014. Μέχρι το 2000 ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε: "Ήταν τιμή μου και προνόμιο να έχω δουλέψει με τον Bill όλα αυτά τα χρόνια. Ίδρυσε την εταιρεία μας με πιστεύω στον εκδημοκρατισμό της δύναμης του software και στο πάθος επίλυσης των πιο σημαντικών προκλήσεων της κοινωνίας. Η Microsoft και ο κόσμος έγιναν καλύτερες μέσα από αυτά. Η διοίκηση έχει ωφεληθεί από την ηγεσία του Bill και το όραμά του και θα συνεχίζει να επωφελείται από το πάθος του για την τεχνολογία και τις συμβουλές του ώστε τα προϊόντα να πάνε μπροστά. Είμαι ευγνόμων για την φιλία μας και θα ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω μαζί του ώστε να δώσουμε την δύναμη σε κάθε άνθρωπο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη να πετύχει περισσότερα".
Ο Bill Gates δήλωσε: "Με σεβασμό προς την Microsoft, η παραίτηση από την διοίκηση δεν σημαίνει και παραίτηση από την εταιρεία. Η Microsoft θα είναι πάντοτε ένα σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής και θα συνεχίσω να είμαι συνδεδεμένος με τον Satya και την τεχνική ηγεσία για να διαμορφώσω το όραμα και να πετύχει η εταιρεία τους φιλόδοξους στόχους της. Είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για την πρόοδο που κάνει η εταιρεία και πως μπορεί να συνεχίσει να ωφελεί τον κόσμο".
Ο Bill Gates ίδρυσε την Microsoft το 1975, μαζί με τον Paul Allen, ο οποίος "έφυγε" από την ζωή το 2018. Όταν το 2000 έφυγε από την θέση του διευθύνωντος συμβούλου, τον διαδέχθηκε ο Steve Ballmer, τον οποίο αντίστοιχα διαδέχθηκε ο Satya Nadella το 2014, την ίδια χρονιά που ο Bill Gates έγινε πρόεδρος του ΔΣ.
Το 2020 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την Microsoft, αφού τον Δεκέμβριο θα λανσάρει το Xbox Series X.