Η Virtus Pro απολύει τους social media managers για σεξιστικό tweet
Παρέπεμπε σε σεξουαλικό υπονοούμενο.
Η Virtus Pro απέλυσε τους social media managers, για ένα επιθετικό tweet στο οποίο εμφανιζόταν σε φωτογραφία οι παίκτες της ομάδας DotA 2 της Virtus Pro και μπροστά μία πορνοστάρ με το σήμα της Mercedes στο προσωπό της. Το tweet ανέφερε "Ποιος θα καβαλήσει την Mercedes φέτος";
Ως εκ τούτου, ο Paul Chaloner (Redeye), γνωστός σχολιαστής eSports, δήλωσε στο Twitter: "Ξέρω ότι είναι meme, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν μια ομάδα eSports θα πρέπει να κάνει tweet κάτι σαν αυτό. Μου φαίνεται άκομψο και δεν συνηθίζω να είμαι ευαίσθητος με το παραμικρό. Μάλλον το πήρα στραβά ή διαβάζω αρκετά για αυτό".
Σε απάντηση προς το tweet του Redeye, ο Roman Dvoryankin, γενικός διευθυντής των Virtus Pro, δήλωσε: "Paul, αυτό ήταν όντως απαράδεκτο και το tweet διεγράφη σε λιγότερο από 10 λεπτά αφότου δημοσιεύθηκε. Εκ μέρους των Virtus Pro θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και να διαβεβαίωσω ότι θα λάβουμε μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί". Στη συνέχεια, ο Dvoryankin, δήλωσε πριν από λίγες ώρες: "Σε συνέχεια του χθεσινού γεγονότος, θα ήθελα να ενημερώσω ότι διακόψαμε όλες τις σχέσεις που είχαμε με άτομα που διαχειρίζονταν τα social media της Virtus Pro το τελευταίο διάστημα. Επίσης, έχουμε επικοινωνήσει κάποια πρωτόκολλα εντός της εταιρείας για να σιγουρευτούμε ότι τέτοια πράγματα δεν θα ξαναγίνουν. Ζητούμε και πάλι συγγνώμη για αυτό".
Ο σεξισμός στη φωτογραφία δεν ήταν το μόνο θέμα του Dvoryankin, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος με τον social media manager του και για την συμπεριφορά του απέναντι σε χορηγό του τουρνουά. "Η Mercedes-Benz είναι χορηγός του ESL και προμηθεύει με αυτοκίνητα τους MVPs του τουρνουά, την στιγμή που το tweet υπονοούσε ένα διαφορετικού τύπου "καβάλημα". Οι Virtus Pro έχουν έδρα την Ρωσία και δραστηριοποιούνται στα eSports εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα έχουν ομάδες στα CS: GO, DotA 2, Fortnite και Paladins, με αρκετές πρωτιές σε πολλές διοργανώσεις.
Ο Αμερικανικός στρατός θα αποκτήσει ομάδα eSports
Ένα εκατομμύριο στρατιωτικοί είναι ήδη gamers.
Ο Αμερικανικός στρατός αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα eSports στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε στρατιωτικός της χώρας, μέσω προκριματικών τουρνουά που πραγματοποιούνται.
Στη φωτογραφία που βλέπετε αγωνίζονται δύο λοχίες. Ο Kalyntae Williams (πάνω) κέρδισε τον Deveon Landfair (κάτω) στο Street Fighter V και προκτίθηκε στην έκθεση PAX West για να αγωνιστεί με τα χρώματα του Αμερικανικού στρατού.
15 χρόνια μετά το FPS America's Army, το οποίο πραγματευόταν πραγματικούς στρατιώτες, ο στρατός της χώρας βάζει τους στρατιώτες σε διεθνή τουρνουά σε δημοφιλή games. Μάλιστα σκοπεύει να αυξηθεί κατά 500.000 μέλη μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, οπότε ένας καλός τρόπος διαφήμισης προς την νεολαία είναι τα eSports.
Υπάρχει επίσης το Military Gaming League, ένας οργανισμός eSports ειδικά για τους μόνιμους και τους βετεράνους του στρατού της Αμερικής, ο οποίος άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο. Έκτοτε προστίθενται σε αυτόν 100 μέλη/μήνα. Από τους 23 εκατομμύρια παίκτες των eSports, το ένα εκατομμύριο είναι στρατιωτικοί ή βετεράνοι στον Αμερικανικό στρατό.