Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Έχω τιμονιέρα δε ξέρω που να την βάλω?

More
03 Dec 2012 14:58 #116070 by κωστας διγκας
Ειναι γεγονος οτι η αγορα μιας τιμονιερας ειναι μεγαλη σπαζοκεφαλια! Το δευτερο κυριο κομματι ειναι η τοποθετηση αυτης καπου που να μην ενοχλει εμενα αλλα και τους αλλους! ( εκτος αν ειμαι σαουδαραβας και σε καθε δωματιο εχω τα παντα κομπλε και χωραει μια πολη της Ελλαδος να μεινει στο σπιτι του) Η λυση ειναι πανω σε ενα γραφειο αλλα που θα κανω τα υπολοιπα? να παρω γραφειο πτυσωμενο? (υπαρχει)?
Να παρω το Humanracing gt μεγαλο κοστος ογκοδες! υπαρχουν πολλες και διαφορες λυσεις πιστευω. Αν καποιος γνωριζει, εχει δοκιμασει καποια λυση να μας ενημερωσει γιατι υπαρχουν πολλοι που θα ηθελαν να παρουν κατι ετσι ωστε το γραφειο να ειναι ελυθερο και να υπαρχει μεγιστη οδηγικη απολαυση! Ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα ερωτηματα ενος racing gamer!!!! Διοτι ολοι εχουμε καπου δοκιμασει ειτε με φθηνες ειτε με ακριβες τιμονιερες και το απολαυσαμε ιδιαιτερος! Αρα ηρθε η στιγμη να φτασουμε στον υψιστο βαθμο την απολαυση της οδηγησης!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Dec 2012 15:39 #116072 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
To czt είναι το "καλό" με το τούρμπο; :P

Είχα μια τιμονιέρα της Saitek γνωστής εταιρίας. Το τιμόνι βίδωνε μια χαρά πάνω στο γραφείο. Με τα πεντάλ είχα ένα θέμα, αλλά με ένα χαλάκι η με ένα στήριγμα δεν έφευγε την ώρα που πατούσες μύτη φρένο-γκάζι!
Ανάλογα και σε τί επίπεδο θέλεις να φτάσεις. Πιο σημαντικό ρόλο παίζει η καρέκλα (όπως και στο πραγματικό αμάξι) ώστε να μπορείς να έχεις σωστή θέση.
Απο την εμπειρία μου να σου πω πως δύσκολα χάρηκα τα παιχνίδια γιατί παρατήρησα ότι γενικότερα με τις τιμονιέρες δεν είχες καλή επαφή με το παιχνίδι. Μόνο στο colin mcrae και στο παλιό Most Wanted μου άρεσε. Δοκιμάζοντας άλλα ραλλάκια δεν είχα καλό έλεγχο!
Εσύ τι σκοπεύεις να αγοράσεις; Για PC;

More
03 Dec 2012 15:58 #116074 by κωστας διγκας
Ναι αυτο με το τουρμπο ειναι :)

Απο τα τοσα χρονια που επαιζα Gt ελεγα να ειχα μια τιμονιερα τελικα το δοκιμασα και ειδα οτι αξιζει παρα πολυ! Ειδικα στο Gt5 στους online αγωνες οι καλυτεροι χρονοι ειναι μεσω τιμονιερας. Το ζητημα ειναι που να τη τοποθετησω ετσι ωστε να εχω το μεγιστο σε απολαυση κλπ. Το θεμα τον πενταλ ειναι πολυ σημαντικο σε ολα τα συστηματα ανεξαιρετος γιατι ειναι το αλλο 50% στην οδηγηση! Ειδα μια λυση για το wheel stand pro που βγαινει σε διαφορες εκδοσεις αναλογα τη τιμονιερα αλλα υπαρχουν αλλες ποσες σε διαφορα κοστη! Ειναι καθαρα για τη τοποθετηση της τιμονιερας που ειναι για ολα η για εξιδεικευμενο συστημα. Τωρα για εταιρειες απο τιμονιερες εχω ανοιξη αλλο θεμα που ειναι σε ποια τιμονιερα να καταληξω.

πσ. απο θεσσαλονικη εισαι σωστα ? απο ποια περιοχη?

More
03 Dec 2012 23:07 #116178 by Γιώργος Λόλας
Αν έχεις την όρεξη, μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου sim racing cocpit. Το πώς θα το φτιάξεις, έχει να κάνει με το πόσο χώρο έχεις. Μπορείς να φτιάξεις κάτι απλό όπως τα παρακάτω:

http://insidesimracing.tv/forums/download/file.php?id=186&t=1

Αν θες να το πας πιο πέρα, μπορείς να φτιάξεις κάτι τέτοιο:

Βάζεις τον ξυλουργό της γειτονιάς σου να σου κόψει τα ξύλα στο σχήμα και στα μέτρα που θες και να σου ανοίξει τις κατάλληλες τρύπες για τις βίδες και μετά κάθεσαι σπίτι και το στήνεις ή βάζεις τον ξυλουργό να στο στήσει, ότι σε συμφέρει περισσότερο. Στη πρώτη φωτογραφία που έβαλα, αντί για ξύλο χρησιμοποιήθηκαν πλαστικοί σωλήνες PVC και δυνατή κόλλα.

Τα υλικά θα σου κοστίσουν από 50€ έως και 100€. Βρες καμια θέση οδηγού free από μάντρα αυτοκινήτων ή δώσε 10€ και πάρε καμία.

Ο τύπος που έφτιαξε το cocpit της τελευταίας φωτογραφίας, είναι σε άλλο επίπεδο. Δες βίντεο για να καταλάβεις τι έκανε!

[youtube:1kig36aj]
[/youtube:1kig36aj]

Και άλλο ένα βιντεάκι με το πώς έφτιαξαν το cocpit με τους σωλήνες PVC

[youtube:1kig36aj]
[/youtube:1kig36aj]

Τώρα, αν δε θες να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία, πάρε ένα γερό γραφείο και βάλε την τιμονιέρα επάνω. Πάντως, με λίγα παραπάνω λεφτά θα έχεις κάτι μοναδικό :)

More
04 Dec 2012 13:04 #116225 by κωστας διγκας
Ωραιες ιδεες το εχω σκεφτει ειδη αλλα η τιμες που πηρα απο ξυλουργους ηταν λιγο καπως ακριβες! πχ 200 ευρω . το γραφειο εχει το μειονεκτημα οτι δε μπορεισ να βαλεις τα πενταλ καπου που ειναι επισης σημαντικο ! εχω μπει και βρισκω καθημερινα ολο και περισσοτερες λυσεις αλλα το κοστος τους ειναι πολυ μεγαλο. Το πιο οικονομικο ειναι μεχρι τωρα μονο η σιδερια 120 με 140 ευρω. Το custom made μια θεση και σκελετος ειναι παλι ακριβει λυση! ο μανδρασ τα μπακετ τα δινει ακριβα γιατι ειδη σκεφτηκα αυτη τη λυση αλλα δεν ειχε αισιω τελος

More
04 Dec 2012 19:00 #116264 by Γιώργος Λόλας
Και όλα αυτά επειδή ζούμε στο Ελλάντα που βάζουν "καπέλο" μέχρι και στη τελευταία βίδα! Ψάξου και σε άλλα ξυλουργεία μήπως βρεις πιο φθηνά πάντως ή πάρτα λίγα λίγα να μη σου φανούν. Δε ξέρω αν στην Ελλάδα πουλάνε έτοιμα cocpits για να βρεις κάποιο φθηνό. Αν φέρεις κάποιο από εξωτερικό θα σου βγει πολύ ακριβό πιστεύω λόγω μεταφορικών.

Όσο για το κάθισμα, είναι να σου τύχει να βρεις κάποιο.

More
04 Dec 2012 20:10 #116269 by κωστας διγκας
To τη ψαξιμο εχω κανει δεν περιγραφετε αγαπητε φιλε πανω σε αυτο τη σε σιτε απο ελλαδα για καθισματα αυτοκινητου και με ειπε ακομη και τιμη των 1000 ευρω και με ελεγε κατι δικαιολογιεσ ασε. Το wheelstandpro το εχει φιλος αλλα λογω Τ500 και δυναμησ που εχει ενω ειναι μονο σκελετος με το red bull το σηκωνει θεαματικο! οικονομικη λυση αλλα χωρις καθισμα. Για εισαγωγη απο εξωτερικο χωρισ μεταφορικα παμε απο 400 μεχρι πολλα γιατι ειδα απο εναν κυριο που ειχε κανει μια ανακοινωση αν θυμαμαι στο θεμα το gt5 ειχε ενα cockpit που μαζι με ολα τα εχτρα παει σε πολλα χιλιαδες δυστυχως!

πσ. αν εχεις ps3 κατεβασε το νεο C7 test prototype corvette gt5 γιατι ειδα εισαι οπαδος των muscle cars

More
04 Dec 2012 21:10 #116274 by Γιώργος Λόλας
Τα cocpit που σου έδειξα (αν θες σου δίνω links και για άλλα) πάντως είναι επιπέδου 100-150€ σε υλικά. Η κατασκευή τους τώρα είναι πολύ απλή και εύκολη υπόθεση, οπότε ένας ξυλουργός δε θα σου έπαιρνε πάνω από 50€ εργατικά (και πολλά λέω). Στην ουσία, μια ένωση είναι όλων τον κομματιών, οπότε όπως σου είπα και πιο πριν, μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου. Είναι μια πολύ καλή λύση για να φτιάξεις κάτι τέτοιο και πολύ πιο φθηνό από τις έτοιμες λύσεις που υπάρχουν στο εμπόριο.

Κάθισμα είναι να σου τύχει όπως σου είπα. Εγώ για παράδειγμα, το βρήκα πεταμένο, ενώ ήταν σε τέλεια κατάσταση τόσο ως κατασκευή όσο και η επένδυση που έχει. Το μόνο που έχει είναι ότι έχει στραβώσει λίγο το ένα σίδερο από την αριστερή μεριά. Αυτό που "σέρνει" το κάθισμα μπρος-πίσω. Φτιάχνεται άνετα όμως. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά μήπως βρεις κι εσύ ένα κάπως έτσι ;)

Αυτός που σου είπε για 1000€ μάλλον ψάχνει κορόιδα. Από 10-50€ παίρνεις ένα ωραιότατο κάθισμα. Απλά είναι να είσαι τυχερός να το βρεις. Εγώ τυχαία το απέκτησα. Για την κατασκευή του PVC θέλεις λίγη παραπάνω δουλίτσα και δε γνωρίζω πόσο πάει το μέτρο. Είναι πάντως και αυτό μέσα στα cocpit των 100-150€.

Γενικά είναι μια ωραία διαδικασία. Να αφιερώνεις ξέρω γω 1-2 ωρίτσες την ημέρα μέχρι να το φτιάξεις. Θα έχεις και την ευχαρίστηση ότι το έφτιαξες μόνος σου. Το βάφεις και όπως θες, βάζεις αν θέλεις και διάφορα stickers επάνω και το κάνεις τέλειο.

Edit:
Από ότι βλέπω πάντως, τα απλά MDF κοστίζουν από 15€ το κάθε φύλλο (1.85x2.20x7). Δε θυμάμαι πόσο χρειάζεσαι, αλλά με 3 φύλλα πρέπει να είσαι οκ. Θα δω στα σχέδια που έχω βρει και θα σου πω αν είναι. Το PVC που βλέπω εδώ κοστίζει περίπου 2-2.5€ το μέτρο (διάμετρος Φ-63 έως Φ-70) και οι γωνίες 1.1€/κομμάτι.

More
04 Dec 2012 21:25 #116277 by κωστας διγκας
Κατι σε σιδερο δε θα ηταν καλυτερα και ποιο κινησημο? να πω την αμαρτια μου μεσω του isimracing που εχεις βαλει το βιντεο θυμηθηκα οτι εχει το καλυτερο cockpit αλλα βγαινει στα 800 ευρω αν θυμαμαι καλα και ειναι πολυ ωραιο σχεδιο. Επισησ μου αρεσε το Humanracing gt και περιφερειακα του αλλα τεραστιο κοστος. Η πρωτη φωτο που εβαλες απο τη ειναι φτιαγμενο? πολυ ωραιο σχεδιο!!! κατι τετοιο εχω στο μυαλο. Πιστευω οτι θελει και ενα καλο καθισμα για να αντεχεις στο πολυωρο παιχνιδι!

More
05 Dec 2012 00:06 - 05 Dec 2012 00:19 #116299 by Γιώργος Λόλας
Είναι φτιαγμένο από σωλήνες PVC, όπως αυτά που έχουν οι αποχετεύσεις :P (πλαστικό). Τέτοιο:

Δες και το δεύτερο βιντεάκι που έβαλα σε προηγούμενο post. Αυτό είναι το ίδιο, απλά στη φωτογραφία το βλέπεις τελειωμένο. Στο βίντεο σου δείχνει πώς ακριβώς φτιάχνεται. Το πολύ καλό είναι ότι (όπως και με το ξύλο) μπορείς να κάνεις αλλαγές και να προσθέτεις/αφαιρείς πράγματα εύκολα. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις βάση για πληκτρολόγιο (αν είσαι σε PC), βάση για κιβώτιο ταχυτήτων, βάση για να βάλεις το ποτήρι σου και ούτω καθεξής. :)

Αν γίνει καλή δουλειά με το ξύλο ή το PVC, θα είναι πολύ στιβαρό το cocpit. Και με το σίδερο θα έχεις την ίδια στιβαρότητα, αλλά ίσως θα είναι πιο βαρύ (ανάλογα με το σίδερο) και δε θα μπορείς να κάνεις εύκολα αλλαγές (κόψιμο σίδερου, προσθήκη κομματιών κλπ). Για τι σίδερο σκέφτεσαι εσύ; Κάτι τέτοιο όπως στο παρακάτω link;

SimRacing Cockpit 2.0

Αν ναι, τότε έχεις περισσότερη ευελιξία με αυτό το υλικό, από ότι ας πούμε αν έβαζες μπάρες από ατσάλι.

Άλλες ιδέες για σίδερο είναι αυτες:

http://insidesimracing.tv/forums/download/file.php?id=2392&t=1

και αυτή:

http://insidesimracing.tv/forums/download/file.php?id=2305&t=1

Γενικά μπορείς να κάνεις ΟΤΙ φανταστείς! Δες άλλο ένα από PVC

http://insidesimracing.tv/forums/download/file.php?id=2321&t=1

Το Humanracing GT μπορείς να το κάνεις και με PVC. Όρεξη να υπάρχει που λέμε :)

Πάντως, χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους που αγαπάνε τα racing games τόσο και ασχολούνται και με cocpits :D
Last edit: 05 Dec 2012 00:19 by Γιώργος Λόλας.