Το The Witcher 3:Wild Hunt είναι ένα Action RPG που δημιουργήθηκε από την πολωνική εταιρεία CD Projekt RED.Έλαβε πάρα πολλά βραβεία και από ότι είδα τα άξιζε όλα αυτά. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου του 2015.Αυτό είναι το review μου για το Wild Hunt.
Γραφικά
Έχει το πιο όμορφο περιβάλλον που έχω δει σε παιχνίδι. Μερικές φορές σταματούσα να παίζω για να χαζέψω τι πανέμορφο υπάρχει γύρω μου.Ειδικά όταν έχει ηλιοβασίλεμα , αυτό που αντικρίζεις είναι μοναδικό. Υποστηρίζει επίσης real time event.Μπορεί να έχει καταιγίδα , πολύ αέρα ή ηλιόλουστο καιρό. Οι χαρακτήρες είναι εξαιρετικά σχεδιασμένοι με αποκορύφωμα τον πρωταγωνιστή, Geralt Of Rivia.Πρόσεξα κάτι πολύ ρεαλιστικό. Όσο περνάει ο καιρός τα μούσια του Geralt μεγαλώνουν.Τα τέρατα που πολεμάς επίσης , είναι απίστευτα σχεδιαμένα.Οι Nekkers, τα Griffins (διάφορα τέρατα του παιχνιδιού) έχουν σχεδιαστεί με πολλές λεπτομέρειες. Αντιμετώπισα κάποια bugs και glitches που με εκνεύρισαν, αλλά παιχνίδι είναι λογικό να έχει κάποια προβληματάκια.
Σενάριο
Αν όχι το καλύτερο , είναι από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ. Όταν έπαιξα το Metal Gear Solid 4 και το τερμάτισα , νόμιζα πως δεν θα ξαναυπάρξει ένα παιχνίδι που θα με άγγιζε τόσο πολυ σεναριακά.Κι όμως το Witcher 3 κάνει την διαφορά και μπορώ να πω πως ξεπερνά το MGS4 σε αυτό το κομμάτι. Στην αρχή είστε με την Yeneffer σε ένα δωμάτιο και μετά συναντάτε τον Vesemir, τον θείο της Ciri.Μετά από αυτό θα προπονήσετε την θετή κόρη του Geralt, την οποία μετά θα πάρουν.Θα χρειαστεί να την βρείτε πρώτα από το Wild Hunt (έναν τεράστιο στρατό).Μπορεί να ακούγεται κλασικούρα αλλά δεν είναι καθόλου. Το σενάριο προχωράει με βάση τις επιλογές που έχετε κάνει.Αυτό είναι ένα δυνατό κομμάτι του παιχνιδιού. Το βασικό campaign κρατάει 40 ώρες περίπου. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλά ενδιαφέροντα side quests ,Witcher contracts (στα οποία κάνετε συμφωνίες με δίαφορα άτομα , τα οποία ζητάνε την βοήθειά σας και αν δεχτείτε σας δίνουν για αντάλλαγμα ένα ποσό)και treasure hunts.Όλα αυτά είναι πολύ καλά και καθόλου επαναλαμβανόμενα.
Πολλές ανατροπές και συγκινήσεις στην ιστορία.Επίσης θα χρειαστεί να παίξετε και με την Ciri,η οποία όπως θα παρατηρήσετε έχει πολύ δύναμη. Μου άρεσε πολύ αυτή η προσθήκη.
Gameplay
Πάρα πολυ καλό με νέο σύστημα μάχης .Έχετε στην κατοχή σας δύο σπαθιά και λίγο πιο μετά αποκτάτε και crossbow.Το ένα σπαθί είναι το Silver Sword , το οποίο είναι κατάλληλο για τέρατα, και το άλλο είναι το Steel Sword, το οποίο είναι κατάλληλο για ανθρώπους. Φυσικά στην διάρκεια θα πάρετε νέα Swords με περισσότερη δύναμη. Φοράτε επίσης το armor σας, το οποίο πάλι αναβαθμίζετε.Από την άλλη υπάρχουν τα signs ,τα μαγικά που κάνει ο Geralt για να αντιμετωπίσει ευκολότερα τους εχθρούς του.Αυτό που χρησιμοποίησα περισσότερο ήταν το Igni με το οποίο έριχνα φωτιά στους εχθρούς μου.Για τα Boss Fights χρησιμοποιούσα το Quen με το οποίο είχα διπλή ασπίδα. Θα σας πρότεινα να κάνετε loot τα πάντα στην αρχή για να μην αντιμετωπίσετε δυσκολίες αργότερα. Μπορείτε να πάτε σε κομμωτήριο για να φτιάξετε τα μαλλιά σας ή για να ξυριστείτε, να πάτε σε craftsmith για να αγοράσετε κάτι για το armor σας ή να κάνετε repair, craft σε κάτι.(Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη για να κάνετε κάτι που αν ξεκινήσω να τα γράφω θα μου πάρει πολύ ώρα).
Το σύστημα μάχης μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα που έχω καλά σπαθιά , ο Gerlat μπορεί να αποκεφαλίσει ή να κόψει τον εχθρό στα δύο με εντυπωσιακό τρόπο.
Υπάρχει και skill tree με το οποίο αναβαθμίζετε το combat και τα signs.Ακόμα στο Wild Hunt μπορείς να ανεβείτε level.Τα μέσα μεταφοράς είναι τα εξής:Το άλογο για την στεριά και καράβι για την θάλασσα. Το άλογό σας ονομάζεται Roach.Η Roach μπορεί να κουβαλήσει ένα από τα κεφάλια από τα τέρατα που έχετε σκοτώνει. Επίσης μπορείτε να της βάλετε και πανοπλία. Στον χειρισμό του αλόγου υπήρχαν κάποια bugs.Εδώ οφείλω να πω πως στο The Phantom Pain μου άρεσε περισσότερο ο χειρισμός σε αυτό το τομέα.
Το Map του παιχνιδιού είναι τεράστιο και περιλαμβάνει αυτές τις 5 μεγάλες περιοχές:White Orchard , Kaher Mohern, Novigrad, Velen και Skellige.Για να κλείσω με το gameplay θα ήθελα να πω πως στην αρχή συναντούσα μεγάλα loading screens αλλά μικρό το κακό.
Ήχος
Το Soundtrack του παιχνιδιού είναι επικό. Κάθε φορά που έμπαινα στο παιχνίδι , στο main menu υπήρχε απίστευτη μουσική.Το Voice Acting είναι επίσης εξαιρετικό .Την αντρική αυτή φωνή του Geralt υποδύεται ο Doug Cockle.
Διάρκεια
Μέχρι στιγμής έχω παίξει 52 ώρες το The Witcher 3.Τερμάτισα το βασικό campaign σε 40 ώρες και έχω ακόμα να κάνω δεκάδες δευτερεύουσες αποστολές.Το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει. Το πήρα 35 € μόνο για 200 ώρες gameplay.
Και σε αυτόν τον τομέα το παιχνίδι αζίζει τα συγχαρητήριά μου.
Φτάσαμε στο τέλος αυτού του review για το έπος που έκανε μια μικρή εταιρία από την Πολωνία. Τα πανέμορφα γραφικά του , το σενάριο που με καθήλωσε , το τρομερό gameplay και η επική του μουσική κάνουν το Witcher 3 το καλύτερο παιχνίδι που έχω παίξει μέχρι τώρα. Παρά τα όποια προβλήματα του το παιχνίδι περιγράφεται με δύο λέξεις:Αριστούργημα και έπος!
Must Have απλά! Δεν πρέπει να λείπει από το ράφι κανενός! Συγχαρητήρια CD Projekt Red!
Γραφικά: 9.5
Gameplay: 9.5
Σενάριο: 10
Διάρκεια: 10
Γενικά: 9.75
Υ.Γ:Δεν θα βαθμολογήσω τον ήχο γιατί δεν το έκανα στα προηγούμενα reviews .
Υ.Γ (2) Θα βάλω 9.5 στην αρχική βαθμολογία γιατί αν βάλω 10 σημαίνει πως το παιχνίδι δεν είχε κανένα λάθος. Γενικά το παιχνίδι πάίρνει ένα 9.75