Για να αρχίζουμε , το παιχνίδι είναι απλά ένα έπος! Το τελευταίο του Kojima αλλά αν όχι το καλύτερο είναι σίγουρα από τα καλύτερά του παιχνίδια! Με πολλές προσθήκες στο gameplay και όχι μόνο σου προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία που θα εξηγήσω παρακάτω.
Γραφικά
Καταρχάς τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά. Το είχαμε καταλάβει ήδη από το Ground Zeroes.Ιδιαίτερα καλόφτιαγμένος είναι ο Snake αλλα και πολλοί άλλοι χαρακτήρες.Βέβαια και οι τοποθεσίες είναι το ίδιο .Η φύση επίσης φαίνεται πολύ καλή είδικα αν ανεβείς σε ψηλό μέρος.Ακόμη όταν βλέπεις να βρέχει η βροχή πέφτει ρεαλιστικά και αν παρατηρήσετε το αυτοκίνητο γλιστράει.Καλη δουλειά έχει γίνει και στην άμμοθύελλα.Επίσης πολυ ρεαλιστική.
Gameplay
Το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού κατά την γνώμη μου! Πρώτο και πιο βασικό είναι ότι έχεις απόλυτη ελευθερία στις κινήσεις σου.Μπορείς να πας όπου θες!Αν θέλεις πας με full stealth ή αλλιώς πας με full action.
Επίσης μπορείς να οδηγήσεις αμάξι ή και φορτηγό. Όπως ανάφερα παραπάνω υπάρχουν πια διάφορες καιρικές συνθήκες.Κάνεις ακόμη τους εχθρούς σου fulton.Δηλαδή τους πηγαίνεις στην Mother Base με ένα αλεξίπτωτο. Την mother base μπορεί να την αναβαθμίσεις. Η ποικιλία όπλων είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Γενικά το gameplay αυτού του game ειναί από τα καλύτερα !
Story
Το βασικό μέρος ενός Metal Gear. Σε αυτό έχω κι εγώ ανάμεικτες απόψεις. Η εισαγωγή είναι απο τις καλύτερες που έχω δει.! Είσαι στην Κύπρο, ακούς κυπριακά και βλέπεις έναν ταλαιπωρημένο Big Boss.Μετά όμως αρχίζει και σε μπερδεύει λίγο και το τέλος δεν σε αφήνει εντυπωσιασμένο.Σίγουρα το Metal Gear Solid 4 ήταν ανώτερο σε αυτό το θέμα. Καλό αυτή τη φορά είναι ότι ο Kojima δεν σε κουράζει με τα cutscenes.Όμως από την άλλη οι βασικές αποστολές είναι λίγο επαναλαμβανόμενες.Με το ελικόπτερο συνέχεια πήγαιν'έλα.Το story σίγουρα δεν είναι κατά την γνώμη μου το πιο δυνατό κομμάτι του παιχνιδιού!
Διάρκεια
Η μεγαλύτερη με διαφορά σε Metal Gear Solid.Εκεί που στο 4 χρειαζόσουν περίπου 25 ώρες για να τερματίσεις όλο το παιχνίδι , τώρα στο 5 χρειάζεσαι 150 ώρες με τα side quests! Σίγουρα μεγάλο θετικό σε αυτό το game.
Γενική άποψη
Για εμένα το δεύτερο καλύτερο Metal gear solid μετα το 4.Με το απίστευτο του gameplay και τα τρομερά γραφικά του είναι για εμένα απο τα καλύτερα games που έχω παίξει!Δεύτερο καλύτερο stealth σίγουρα. Ο προκάτοχός του ήταν πολυ καλύτερος σε θέμα story.
Θετικά:
Απόλυτη ελευθερία
Gameplay απίστευτο
Ρεαλιστικότητα
Εκλπηκτικά γραφικά
Τεράστια διάρκεια
Μεγάλη ποικιλία όπλων