Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ολυμπιακός 2010/2011

More
22 Jul 2010 20:19 #75555 by Bouzouxis7
Δηλαδη το οτι τα 2 τελευταια χρονια(φορες) που ειμασταν τσου λου και περασαμε στους 16 καλυτερους δεν το υπολογιζεις...Ειδικα φετος που καναμε και αξιοπρεπεστατες εμφανισεις με την μπορντω...Μην τα μηδενιζουμε ολα...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jul 2010 23:12 #75587 by Αντώνης Μπιθούλκας
Κοίταξε, δεν είναι ότι δεν τα υπολογίζω... δεν ξέρω αν διατύπωσα τη γνώμη μου λάθος πρίν, αλλά δεν προσπαθεί. Και όχι μόνο ο Ολυμπιακός αλλά κάθε Έλληνας. Γενικά είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής. Πάρε παράδειγμα με την Αργεντινή. Δε λέω ότι δεν είχανε καλή ομάδα οι Αργεντίνοι και δε λέω ότι εμείς δεν προσπαθούσαμε, απλώς ο Έλληνας δε βάζει στόχους, είναι της τελευταίας στιγμής. Γιατί αν ήθελε, θα κέρδιζε την Αργεντινή. Εκεί θέλω να καταλήξω!

More
23 Jul 2010 01:55 #75594 by lavezzi7
[center:3cxo1oej]Επεσαν τα τείχη![/center:3cxo1oej]

[center:3cxo1oej] [/center:3cxo1oej]

Ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΡΙΕΡΑ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...Απίστευτη υποδοχή. Φοβερός κόσμος. Για έναν παικταρά. Για τον Αλμπερτ Ριέρα. Πάνω από 5.000 φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν πάνω από 2 ώρες στο Ελ. Βενιζέλος για να υποδεχθούν τον Ισπανό άσσο. Τα τείχη έπεσαν και ο Ριέρα ήρθε στο λιμάνι.

Τέτοια υποδοχή δεν έχει ξανασυμβεί. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειξε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας ότι εδώ που ήρθε είναι... Πειραιάς!

Η εικόνα τα λέει όλα από μόνη της. Χωρίς λόγια...

[youtube:3cxo1oej]
[/youtube:3cxo1oej]

rednews.gr

[center:3cxo1oej]Έφερε… εξάρες![/center:3cxo1oej]

Η καλή... ζαριά που έριξε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Ριέρα συνεχίστηκε και στο άδειο Καραϊσκάκη καθώς σφράγισε την πρόκριση επί της Μπέσα με το ευρύ 6-1 και πλέον έχει το μυαλό του στην Μακάμπι.

Ένας Ολυμπιακός που... πέταγε φωτιές στο Β’ μέρος κατάφερε να διασύρει απόψε την Μπέσα με σκορ 6-1 στον επαναληπτικό των δύο ομάδων στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη και να πάρει την πρόκριση για την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Το μετριότατο Α’ ημίχρονο έδωσε την θέση του σ’ ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος όπου εκεί οι γηπεδούχοι... ξέσπασαν και η Μπέσα έμεινε απλά να βλέπει τα γκολ να μπαίνουν στα δίχτυα της...

Πως ξεκίνησε το πρώτο μέρος

Ο Λίνεν αποφάσισε να χρίσει βασικό γκολκίπερ τον Πάρντο αντί του Νικοπολίδη, καθότι επρόκειτο για ένα σχετικά αδιάφορο παιχνίδι και ήθελε να τον... τεστάρει. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους αμυντική τετράδα τους Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Γκαλίτσιο και Ρ. Μπράβο.

Αμυντικά χαφ άρχισαν ο αρχηγός Ντουντού και ο Μαρέσκα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μιραλάς και Ζαϊρί και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο Α’ μέρος και μάλιστα είχε μία πολύ καλή ευκαιρία για γκολ μόλις στο 4’ με χαμένο τετ-α-τετ του Μιραλάς. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ασκεί πίεση και από το κέντρο και από τα πλάγια με την Μπέσα να εφαρμόζει ως επί το πλείστον αμυντικογενή τακτική.

Στο 15’ ο Μιραλάς έπιασε ένα σούτ έξω από την περιοχή, που αφού βρήκε σε σώματα πέρασε κόρνερ. Στο 16’ ένα νέο σούτ του Μπράβο πήγε στην αγκαλιά του Μπακάι.

Σκληρό παιχνίδι των Αλβανών και ένας μετριότατος Ολυμπιακός

Χαρακτηριστικό ήταν πάντως το σκληρό παιχνίδι των Αλβανών με τον Μιραλάς να πέφτει... θύμα του αρκετές φορές, κερδίζοντας φάουλ. Στο 20ό λεπτό ο Βέλγος κάνει μία σέντρα με αποδέκτη τον Ρ. Μπράβο που όμως δεν πρόλαβε την μπάλα για να κάνει ένα καλό σούτ.

Πάντως ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα και στην ανάπτυξή του αλλά και στο να περάσει μπαλιές μες στην αντίπαλη άμυνα. Η εικόνα των γηπεδούχων παρά την πίεση που είχαν προς την Μπέσα ήταν μετριότατη τόσο στην μεσαία γραμμή όσο και στην επιθετική λειτουργία.

Στο 38’ ο Ραούλ Μπράβο έκανε ένα σούτ που δεν βρήκε στόχο. Γενικά πάντως λίγοι ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού που ξέφυγαν της μετριότητας, όπως ο Κέβιν Μιραλάς.

Τρία γκολ... μαζεμένα στην αρχή της επανάληψης!

Στο 46’ έμελλε να... μιλήσει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντουντού. Μ’ ένα δυνατό σούτ έγραψε το 1-0. Ωστόσο η απάντηση των Αλβανών ήρθε λίγο μετά. Στο 48’ ο Λαζαρέφσκι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1.

Ωστόσο ο Ντάρμπισαϊρ φρόντισε με ωραία προσωπική του ενέργεια να ξαναβάλει μπροστά τον Ολυμπιακό. Ο Άγγλος στράικερ με ένα καλό σούτ έκανε στο 53’ το 2-1.

Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές και ν’ αποδίδει σαφώς καλύτερα από την Μπέσα. Πατούσε πιο γερά στα πόδια του και είχε και πιο καλό ρυθμό και πιο καλή ανάπτυξη.

Επιθετικό... πάρτι

Και εκεί που όλα έμοιαζαν οριακά ο Ολυμπιακός πήρε για τα καλά μπρος και διέσυρε την αδύναμη Μπέσα. Στο 75' μετά από σέντρα του Μιραλάς ο Μαρέσκα έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 78’ ύστερα από φάση διαρκείας μες στα καρέ των Αλβανών και σύγχυση της αμυντικής γραμμής κατάφερε να κάνει το 4-1. Ο Μήτρογλου απέτυχε να σκοράρει από κοντά αλλά ο επερχόμενος Ντουντού καταφέρνει να βάλει γκολ από κοντά. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε και για άλλα γκολ, έχοντας ευκαιρίες.

6-1 με γκολάρα Φετφατζίδη και Μαρέσκα

Ο Ολυμπιακός δεν είχε... σταματημό. Στο 89’ ο νεαρός Φετφατζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας. Έκανε μία ωραία κίνηση και με ένα δυνατό σούτ έκανε το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Μαρέσκα με πλασέ στο 90’.

Man of the match: Οι Μιραλάς και Ντάρμπισαϊρ μοιράζονται τον τίτλο αυτό. Ο Βέλγος ήταν πολύ κινητικός και επικίνδυνος από την αρχή του αγώνα. Πάλεψε σκληρά και δημιούργησε ρήγματα. Ο Άγγλος από την άλλη εκτός από το γκολ βοήθησε σημαντικά επιθετικά και δημιουργικά.

Αδύναμος κρίκος: Για τον Ολυμπιακό υστέρησαν αισθητά κυρίως στην τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και της δημιουργίας οι Ζαϊρί και Όσκαρ. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Γκαλίτσιος. Από την μεριά της η Μπέσα είχε μεγάλα αμυντικά προβλήματα αλλά και έναν κακό γκολκίπερ.

Στο ύψος του: Ο Ντουντού εκτός από τα γκολ που έβαλε συνέβαλλε σημαντικά στην οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έδειξε πως βελτιώνεται αισθητά από ματς σε ματς και ότι αποτελεί μία πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του. Αρκετά καλός ήταν και ο Μαρέσκα που σκόραρε και δύο φορές. Για την Μπέσα ξεχώρισε ο σκόρερ της, Λαζαρέφσκι.

Η γκάφα: Γενικά η αμυντική γραμμή της αλβανικής Μπέσα ήταν και σήμερα γεμάτη από... γκάφες, όπως και ο γκολκίπερ της. Έξι γκολ δέχθηκε άλλωστε...

Το στραγάλι: Ο Άγγλος διαιτητής Λι Πρόμπερτ δεν υπέπεσε σε λάθη. Ήταν αρκετά καλός.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά από ένα μετριότατο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλό και σοβαρό πρόσωπο στην επανάληψη. Έτσι πήρε τελικά μία ακόμη άνετη και δίκαιη νίκη σε βάρος της Μπέσα. Το τελικό 6-1 συνιστά ένα εμφανές δείγμα υπεροχής για τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (46’ Μήτρογλου), Ντουντού, Ντιόγο 69‘ Φετφατζίδης), Ζαϊρί (46’ Ντάρμπισαϊρ), Μιραλάς, Μπράβο, Χολέμπας, Μαρέσκα.
Μπέσα: Μπακάι, Αλί Γιού, Γιακούπι (76’ Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χάντζμπιζιτς, Πότσι, Νέμπι (71‘ Στίνι), Σικαλέσι (85‘ Τράγκα), Ντος Σάντος, Οσμάνι.

gazzetta.gr

@ Φίλε Tony_Layjel,μπερδεύεις αρκετά πράγματα στα ποστ σου...άλλο θέλεις να πεις και άλλο γράφεις και τα περισσότερα δεν στέκουν.Ξεκινάς έναν συνειρμό από την ευρωπαική πορεία του Ολυμπιακού και καταλήγεις στο ότι ο έλληνας δεν έχει φιλοδοξίες... :? .Δεν ξέρω...ξαναδέστα μια...φιλικά πάντα... :wink:

More
25 Jul 2010 18:30 #75709 by Ιβάν
[center:swt4e0rv]Πλησιάζει σε Ολυμπιακό ο Μπαπτίστα! [/center:swt4e0rv]

[center:swt4e0rv] [/center:swt4e0rv]

Αν και το βλέμμα βρίσκεται στον Τζενάρο Γκατούζο, οι Ιταλοί επιμένουν πως ο Ζούλιο Μπαπτίστα είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. Η Ρόμα έριξε τις απαιτήσεις και τα σενάρια θέλουν συνάντηση με τους «ερυθρόλευκους» για να κλείσει θετικά το θέμα.

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να περιμένουν την συνάντηση της Τρίτης του Γκατούζο με τη Μίλαν, ωστόσο νέα ιταλικά σενάρια βάζουν... φωτιά, αφού αναφέρουν πως ο Μπαπτίστα πλησιάζει στον Ολυμπιακό. Τo «Sky» κάνει λόγο πως οι απαιτήσεις της Ρόμα έπεσαν κάτω από τα 5 εκ. ευρώ και μπορεί ακόμα και... αύριο να υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, αφού ο Βραζιλιάνος είναι θετικός στο να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Οι Ιταλοί πάντως αναφέρουν πως ο παίκτης της Ρόμα είναι κοντά στον Ολυμπιακό, για τον οποίο αναφέρουν πως είναι έτοιμος για το δεύτερο μεγάλο «χτύπημα» μετά τον Ριέρα.

[right:swt4e0rv] gazzeta.gr [/right:swt4e0rv]

More
26 Jul 2010 00:49 #75728 by lavezzi7
[center:1nfv8gad]Όαση οι δύο «νέοι»[/center:1nfv8gad]

[center:1nfv8gad] [/center:1nfv8gad]

Ουσιαστικά, το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη έγινε κυρίως για να μπορέσουν ο Άριελ Ιμπαγάσα και ο Ντένις Ρόμενταλ να βάλουν ένα παιχνίδια στα πόδια τους, πριν από τις δύο αναμετρήσεις με τη Χάποελ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Έβαλντ Λίνεν μάλλον θα πρέπει να είναι θετικά, παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με μια ομάδα που ξεκίνησε πολύ αργότερα την προετοιμασία.

Κυρίως ο Δανός έδειξε σαφώς πιο έτοιμος στο σαρανταπεντάλεπτο (το πρώτο) που αγωνίστηκε, αφού κινητικός ήταν με ή χωρίς την μπάλα, και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού βοήθησε, και αρκετές φορές πλαγιοκόπησε από τα δεξιά την άμυνα των «κιτρινόμαυρων», δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Από την άλλη, ο Αργεντίνος έδειξε απλότητα στο παιχνίδι του, προσπάθησε να οργανώσει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού, πλην όμως υπολείπεται σε φυσική κατάσταση από τους υπόλοιπους.

Συμπερασματικά, δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη, η χρησιμοποίηση του Ρόμενταλ στο πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, σε αντίθεση με τον Ιμπαγάσα που αναμένεται να μείνει στον πάγκο.

Από εκεί και πέρα, το φιλικό δεν μπορεί να δεχθεί σοβαρή κριτική, αφού η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε την ώρα της διεξαγωγής του (παρά τη μετάθεσή της, λόγω της καθυστερημένης άφιξης στην Αθήνα της αποστολής του Εργοτέλη), επηρέασε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός είχε ορισμένα καλά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως από τις διεισδύσεις του Ρόμενταλ, πλην όμως δεν κατόρθωσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός.

Αντίθετα, οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Λίνεν στην επανάληψη, έδωσαν τη δυνατότητα στον Εργοτέλη να ισορροπήσει το παιχνίδι και, μάλιστα, να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στο 70’, όταν το σουτ του Καρέλη σταμάτησε στο δοκάρι του Πάρντο.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού περνάει και το γεγονός ότι το τελευταίο μισάωρο διεξήχθη υπό το... ημίφως, αφού ο ένας από τους τέσσερις προβολείς των εγκαταστάσεων του Ρέντη έσβησε.

Οι κυριότερες φάσεις:

86': Ο Δασκαλάκης αποκρούει το πλασέ του Ντάρμπισιρ και στην εξέλιξη της φάσης ο Νικλητσιώτης σούταρε άουτ.

83': Ο Πάρντο έπεσε στα πόδια του Καρέλη που έμπαινε στην περιοχή, μετά από πάσα του Λεάλ.

70': Το δυνατό σουτ του Καρέλη στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.

49': Το παιχνίδι διακόπτεται για δύο λεπτά, γιατί έσβησε ο ένας προβολέας του γηπέδου, πλην όμως ο διαιτητής Μάνταλος αποφάσισε τη συνέχισή του με τρεις προβολές, έπειτα από συνεννόηση με τους δύο προπονητές.

38': Ο Βερπακόφσκις μπαίνει από δεξιά, αλλά το πλασέ του δεν ανησυχεί τον Πάρντο που πέφτει και μπλοκάρει.

35': Σε σέντρα του Ρόμενταλ από τα δεξιά, η κεφαλιά του Μήτρογλου δεν βρήκε στόχο.

15': Ο Φετφατζίδης πέρασε και τον Δασκαλάκη, αλλά ανοίχθηκε στα πλάγια και η παράλληλη σέντρα που έκανε πέρασε ανεκμετάλλευτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης (46' Βασιλόγιαννης), Μοντεστό (Αβραάμ Παπαδόπουλος), Ποτουρίδης, Σοϊλέδης (46' Ζαϊρί), Γιάννης Παπαδόπουλος (68' Βάντερσον), Ιμπαγάσα (46' Όσκαρ), Φετφατζίδης (46' Κατσικόγιαννης), Ρόμενταλ (46' Νικλητσιώτης), Επστάιν, Μήτρογλου (46' Ντάρμπισιρ).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Κανδυλάκης, Τζούνιορ, Ολίσε, Ρομάνο, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Χαντί, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σασιασβίλι, Αλεξόπουλος, Μπερτόσα, Ρουμπάκης, Μπέτο, Ορφανός, Χρυσοφάκης, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Καρέλης.

sentragoal.gr

More
26 Jul 2010 09:59 - 26 Jul 2010 10:41 #75745 by Ιβάν
Αλμπερτ Ριέρα: «Το 77 για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του»

Μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι από το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλμπερτ Ριέρα, τον οποίο καλωσόρισε στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και στην ΕΛΛΑΔΑ ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος του παρέδωσε και την φανέλα με τον αριθμό 77, που ο Ριέρα επέλεξε προκειμένου να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την ομάδα και τον κόσμο που τον αποθέωσε χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

"Καλησπέρα", ήταν η πρώτη του λέξη σε άπταιστα ελληνικά στην αρχή της παρουσίασής του από την ομάδα μας ο Αλμπερτ Ριέρα για να συνεχίσει τονίζοντας:  "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα παίξω για ένα μεγάλο σύλλογο. Ήταν μία εύκολη απόφαση για εμένα. Αυτό που συνάντησα, ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου. Δεν περίμενα την υποδοχή αυτή στο αεροδρόμιο από τους φιλάθλους της ομάδας. Υπόσχομαι να ανταποδώσω την αγάπη, που μου δείχνει ο κόσμος, μέσα στο γήπεδο. Εκεί που πρέπει".

Μετά από τον πρόλογό του, ο νέος «ερυθρόλευκος» άσος δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. με την πρώτη να αφορά την μεγαλειώδη υποδοχή που του επεφύλαξαν οι φίλαθλοι στο αεροδρόμιο: "Είχα ενημερωθεί πως θα ερχόντουσαν φίλαθλοι, αλλά αυτό που είδα ήταν πολύ περισσότερο από αυτό που περίμενα. Δεν περίμενα τόσο κόσμο, ειλικρινά. Ήταν μία έκπληξη για εμένα. Είναι καλό για την ομάδα να υπάρχει ενθουσιασμός και φιλοδοξία από τον κόσμο. Η σεζόν που έρχεται, είναι πολύ σημαντική για το σύλλογο. Έχω καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να σε στηρίζει ο κόσμος. Είναι ανεκτίμητο, το συναίσθημα. Θα δουλέψω σκληρά για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του".

Ακολούθως ρωτήθηκε γα τους στόχους του με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: "Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόμουν στη Λίβερπουλ, με την οποία δεν κατάφερα να κερδίσω κάποιον τίτλο. Είμαι διψασμένος για τίτλους και διακρίσεις. Πήρα άνετα την απόφασή μου, καθώς θα παίξω σε μία ομάδα που κυνηγάει τρόπαια. Ήρθα για να κατακτήσω τίτλους, οι οποίοι λείπουν από την καριέρα μου".

Όσο για το τι γνωρίζει για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, είπε: "Για μένα είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη. Το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι να μπει η ομάδα στις δέκα-δεκαπέντε καλύτερες της Ευρώπης. Είχε ακουστεί ξανά το όνομά μου για τον Ολυμπιακό, ωστόσο τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθω".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το κατά πόσο μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα και το αν είναι έτοιμος να παίξει κόντρα στην Μακάμπι: "Η αλήθεια είναι πως δεν θα χρειαστώ πολύ χρόνο για να προσαρμοστώ. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και να μιλάνε κάποιοι παίκτες στα ισπανικά. Όπως οι Όσκαρ, Ραούλ Μπράβο τους οποίους γνωρίζω, αλλά και τον Ιμπαγάσα, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτης και στη Μαγιόρκα. Ωστόσο ξέρω και αγγλικά από το πέρασμά μου στη Λίβερπουλ και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, καθώς όλοι οι συμπαίκτες μου νομίζω ότι μιλούν αγγλικά. Δεν πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι. Απείχα από τις τελευταίες προπονήσεις της Λίβερπουλ, λόγω των διαπραγματεύσεων και γι' αυτό είμαι λίγο πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Μίλησα με τον προπονητή και λογικά από την επόμενη εβδομάδα θα είμαι έτοιμος να παίξω".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς του οποίου τη θέση παίρνει στην ενδεκάδα και απάντησε ως εξής:  "Ξέρω πως ο Τζόρτζεβιτς έχει γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και πως έχουν περάσει πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα. Θα προσπαθήσω να γράψω τη δική μου ιστορία. Δεν λειτουργεί αυτό ως πίεση, αλλά ως κίνητρο για να πετύχω".

Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει και ερώτηση για το τι του έχει πει ο αδελφός του, Σίτο Ριέρα, ο οποίος αγωνίζεται στον Πανιώνιο, για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό: "Ο αδερφός μου έχει εξηγήσει αρκετά πράγματα για την Ελλάδα. Πόσο θερμό είναι το κοινό του Ολυμπιακού, την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι. Είναι μεγάλη χαρά να παίζεις σε τέτοιο κοινό. Είναι ό,τι ζητάει ένας ποδοσφαιριστής. Ήταν ένα από τους λόγους που δέχθηκα να έρθω".

Δύο φορές 7 το 77 για τον κόσμο και την ομάδα

Ο ¶λμπερτ Ριέρα επέλεξε να φορέσει τον αριθμό 77, καθώς, όπως τόνισε, γνωρίζει το πόσο σημαντικός είναι ο αριθμός 7 για τους φιλάθλους της ομάδας μας: "Τον αριθμό 11, είχα σε όλες τις προηγούμενες ομάδες μου, όμως το έχει ένας άλλος συμπαίκτης μου (σ.σ. Ζαϊρί) και δεν ήταν σωστό να το ζητήσω από αυτόν. Γνώριζα πως το 7 είναι ο αγαπημένος αριθμός των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Για αυτό και επέλεξα το 77, που είναι δύο φορές το 7, (σ. σ. τον αριθμό 7 τον έχει ο Αριέλ Ιμπαάσα)

Μετά το τέλος της παρουσίασης του Αλμπερτ Ριέρα, μπήκε στην αίθουσα ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος παρέδωσε στον Ισπανό άσο τη φανέλα με τον αριθμό 77 και μιλώντας του στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασια της απόφασης του Ριέρα να πάρει τον αριθμό 77. "Το γεγονός ότι επέλεξες τον αριθμό αυτό, έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό. Σημαίνει πολλά για το σύλλογο", είπε ο κ. Μαρινάκης και αμέσως μετά ο Ριέρα φόρεσε τη νέα του φανέλα και ο κ. Μαρινάκης τον καλωσόρισε στον Ολυμπιακό, ευχόμενος το καλύτερο δυνατό στο νέο «ερυθρόλευκο» άσο.
Τέλος ο κ. Μαρινάκης ευχαρίστησε δημόσια τον στενό συνεργάτη του, κ. Σωκράτη Κομινάκη, τονίζοντας:  "Ευχαριστώ τον κ. Κομινάκη για την υπομονή και την επίμονη που επέδειξε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποκτήσουμε τον Ριέρα».

[right:3s5oq0wl] olympiakos.gr [/right:3s5oq0wl]

[center:3s5oq0wl]Υπέγραψε ο Ριέρα, έρχεται ο Μπαπτίστα![/center:3s5oq0wl]

[left:3s5oq0wl] [/left:3s5oq0wl][right:3s5oq0wl]«Η υποδοχή του κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από τις προσδοκίες μου και υπόσχομαι πως θα κάνω μέσα στο γήπεδο ό,τι είναι δυνατό για να τους ανταποδώσω την αγάπη που μου έδειξαν», τόνισε ο Ριέρα στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού[/right:3s5oq0wl]
Μετά τον Αλμπερτ Ριέρα, «πιάνει λιμάνι» και ο Ζούλιο Μπαπτίστα; Αυτό αποκάλυψαν χθες τα ιταλικά ΜΜΕ, τα οποία έγραψαν ότι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πείστηκε για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, δημιουργώντας παροξυσμό στο λιμάνι από τις μεταγραφικές βόμβες της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Χθες ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Ριέρα, καθώς ο Ισπανός αριστερός χαφ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιό του για 4 χρόνια.

Πάντως, πριν πέσουν οι υπογραφές και χθες δημιουργήθηκε ένα μικρό θρίλερ, αφού ο Ισπανός ποδοσφαιριστής πήγε και δεύτερη φορά στην κλινική για συμπληρωματικές ιατρικές εξετάσεις, χωρίς τελικά να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Στη Λίβερπουλ έμεινα δύο χρόνια, αλλά δεν κέρδισα κανέναν τίτλο. Γι’ αυτό επέλεξα τον Ολυμπιακό, επειδή κάθε χρόνο κατακτά ή διεκδικεί το πρωτάθλημα και είναι κάτι που δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Η υποδοχή του κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από τις προσδοκίες μου και υπόσχομαι πως θα κάνω μέσα στο γήπεδο ό,τι είναι δυνατό για να τους ανταποδώσω την αγάπη που μου έδειξαν. Εχω ενημερωθεί από τον αδερφό μου για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αυτό ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθω στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Ριέρα, ο οποίος εξέφρασε την πίστη ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Ο Ισπανός, αν και ήθελε να πάρει τη φανέλα με το νούμερο 11, είπε ότι δεν είναι σωστό να το στερήσει από τον Ζαϊρί και επέλεξε το 77, επειδή, όπως είπε, το νούμερο 7 είναι συμβολικό για τον Ολυμπιακό.

[left:3s5oq0wl] [/left:3s5oq0wl]
Από την άλλη πλευρά, χθες τα ιταλικά ΜΜΕ έδωσαν μια άλλη διάσταση στην υπόθεση Μπαπτίστα και ήταν τόσο μεγάλος ο καταιγισμός των δημοσιευμάτων, που είναι δύσκολο να τον αγνοήσει κάποιος.

Σύμφωνα με την «Corriere dello Sport» ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είπε διπλό «ναι». Ενα στη γυναίκα της ζωής του, Σίλβια Κάλβο Νιστάλ, την οποία παντρεύτηκε χθες στη Μαδρίτη, και ένα στον Ολυμπιακό!

Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ο Μπαπτίστα είχε προχθές βράδυ συνάντηση με τον ατζέντη του, ο οποίος τον «έψησε» να αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το «ναι» του Μπαπτίστα στους Πειραιώτες χαροποίησε και τη Ρόμα, η οποία έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της συμφωνίας οι δύο ομάδες να δώσουν φιλικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη στις 13 Αυγούστου.

[left:3s5oq0wl] [/left:3s5oq0wl]
Για τη θέση του αμυντικού χαφ, πρώτος στόχος είναι ο Γκατούζο και από σήμερα εντείνονται οι επαφές με τον Ιταλό μέσο. Ο Ολυμπιακός τού έχει κάνει πρόταση για 3ετές συμβόλαιο έναντι 5 εκατ. ευρώ και πλέον περιμένει την απάντησή του. Ο ίδιος ζητάει 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να γίνει ραντεβού με τον ατζέντη του για να βρεθεί η «χρυσή τομή», ενώ «σταντ μπάι» βρίσκεται ο Σένα.

Από στιγμή σε στιγμή θα κλείσει και η μεταγραφή του Τ. Παπάζογλου, αφού οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία με τον Πανσερραϊκό.

Επίσης, ιταλικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον επιθετικό της Ουντινέζε Φ. Φορεστιέρι.

Πληροφορίες υπήρχαν χθες ότι το Ανόβερο ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μαρέσκα, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» θα ήταν καλοδεχούμενη μια πρόταση για τον Ιταλό μέσο.

[right:3s5oq0wl]ethnos.gr[/right:3s5oq0wl]
Last edit: 26 Jul 2010 10:41 by Ιβάν.

More
26 Jul 2010 10:25 #75749 by Ιβάν
[center:2u3p19yi]«Με πήρε τηλέφωνο ο Λίνεν»[/center:2u3p19yi]

Με τον Εβάλντ Λίνεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός άσος της Μίλαν εξέφρασε την επιθυμία του να έρθει στον Ολυμπιακό, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Ο 32χρονος μέσος μίλησε στον «Πρωταθλητή» για την συνομιλία που είχε με τον Γερμανό προπονητή των «ερυθρολεύκων». Αναλυτικά:

-Ο κ. Λίνεν σε πήρε τηλέφωνο για να σου μεταφέρει επίσημα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

«Μιλήσαμε το βράδυ του Σαββάτου και μου είπε πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Με ενημέρωσε για τις μεταγραφές και μου ξεκαθάρισε ότι αν κλείσω, τότε όλοι θα είναι πολύ χαρούμενοι στην ομάδα του Ολυμπιακού. Μου μετέφερε το ενδιαφέρον και ότι θα με ήθελε πολύ».

-Εκτός από τους παίκτες και οι φίλαθλοι της ομάδας θα γίνουν ευτυχισμένοι αν πεις το «ναι». Αποκάλυψες στον κ. Λίνεν τις προθέσεις σου;

«Του είπα ότι έχουμε πει στη συνέντευξή μας. Θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό και είναι η προτεραιότητά μου. Ωστόσο, πρέπει να συμφωνήσουμε και στο οικονομικό κομμάτι. Εγώ θέλω να έρθω γιατί θα είναι μια πραγματικά νέα πρόκληση στην καριέρα μου, αλλά περιμένω. Ίσως ο κ. Μαρινάκης ή ο Κοβάσεβιτς να μου κάνουν μια βελτιωμένη πρόταση τις επόμενες μέρες. Τηρώ στάση αναμονής».

-Κάποια δημοσιεύματα θέλουν τον ατζέντη σου να έχει επαφές με την Αλ Αχλί. Σε ενδιαφέρει να πας στο Ντουμπάι;

«Εγώ θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό. Το προτιμώ. Δεν τα κάνω όλα για τα λεφτά».

-Ξεκίνησες την προετοιμασία με τη Μίλαν; Τις επόμενες μέρες πρόκειται να συζητήσεις το μέλλον σου με την ομάδα;

«Ναι. Με τη Μίλαν δεν έχω κάτι να πω. Εγώ είμαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις».

-Ωστόσο, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μίλαν θα ζητήσει χρήματα για να σε αποδεσμεύσει

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα μείνω ελεύθερος. Η Μίλαν δεν πρόκειται να ζητήσει λεφτά και έχει ήδη συζητήσει με τον ατζέντη μου».

-Ξέρεις πότε θα υπάρξουν εξελίξεις;

«Ίσως τις επόμενες μέρες. Και εγώ περιμένω νέα από τον ατζέντη μου».

Αρνητικός ο Τίμοστσουκ

Ο Ανατολί Τίμοστσουκ είναι το νέο όνομα που έχει προστεθεί στη λίστα του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες, μετά την γνωστοποίηση ότι παραχωρείται από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ουκρανός μέσος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Λουίς Φαν Γκάαλ και είναι πιθανό να παραχωρηθεί δανεικός για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς το οποίο ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Στον Ολυμπιακό εξετάζουν με καλό μάτι την περίπτωσή του ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης δεν φέρεται διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Εξάλλου, έχει στα χέρια του αρκετές προτάσεις από Γερμανία αλλά και από άλλα πρωταθλήματα.

[right:2u3p19yi] gazzeta.gr [/right:2u3p19yi]

[center:2u3p19yi]Οι αντι-Γκατούζο και οι... Ρώσοι![/center:2u3p19yi]

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι δήλωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο ρόστερ της Μίλαν, όμως γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αναζήτηση του αντί-Γκατούζο, την ώρα που για τον υποψήφιο στόχο του Ολυμπιακού ηχούν ρωσικές σειρήνες!

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα από την Γαλλία, η Μίλαν κοιτάζει τον Ρίο Μαβουμπά της Λιλ που είναι αμυντικό χαφ και αποτελεί από τα σημαντικότερα εργαλεία των «λιλουά», ενώ έχει και έξι συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας. Παράλληλα, στο στόχαστρο των Ιταλών φέρεται να βρίσκεται και ο Ερόλντ Γκουλόν, ο 22χρονος μέσος της Λε Μαν.

Την ίδια ώρα, το μέλλον του Γκατούζο εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα. Ο Ιταλός μέσος θα έχει συνάντηση την Τρίτη με τον Γκαλιάνι, τον παράγοντα με τον οποίο έχει υπερβολική... οικειότητα στους πανηγυρισμούς! Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν δήλωσε ότι δύσκολα θα υπάρχει αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας και αυτό ίσως να είναι ένα μήνυμα παραμονής του παίκτη στο «Σαν Σίρο», όμως παράλληλα έχουν αρχίσει να ηχούν σειρήνες από την Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπαλέτι θέλει τον συμπατριώτη του στην Ζενίτ, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από την ΤΣΣΚΑ, όμως ο Γκατούζο δεν θέλει Ρωσία παρότι ενδεχομένως να καλύπτεται οικονομικά...

[right:2u3p19yi] gazzeta.gr [/right:2u3p19yi]

[center:2u3p19yi]Λίνεν σε Ρίνο: «Σε θέλω»[/center:2u3p19yi]

Το παιχνίδι τακτικής του Ολυμπιακού στην υπόθεση του Τζενάρο Γκατούζο συνεχίζεται, μόνο που από χθες τα πράγματα περιπλέκονται σε τέτοιο βαθμό που μπορεί μέσα στην εβδομάδα να αλλάξουν τα δεδομένα για τον Ιταλό μέσο.

Ο 32χρονος άσος είχε χθες μια πρώτη κουβέντα με τους ανθρώπους της ομάδας για το μέλλον του, όμως τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τρίτη στη συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση της ομάδας και εκεί θα φανεί αν τελικά θα μείνει ελεύθερος όπως αναμένεται και το κυριότερο αν φεύγοντας θα πάρει ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ από τη Μίλαν.

Ο Ολυμπιακός περιμένει στη γωνία, όμως -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν είναι πια η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα (καθώς υπάρχει και η Αλ Αχλί) που «παίζει» δυνατά για τον Γκατούζο.

Ο Ιταλός μάνατζερ του 32χρονου παίκτη, Ντ' Αμίκο, δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου κρούση από τη Ζενίτ, η οποία συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρόταση αγγίζει τα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ το χρόνο προκειμένου να πειστεί ο Γκατούζο να μετακομίσει στη Ρωσία, ποσό σημαντικό, που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα «θέλω» του Ιταλού και που δεν δείχνει διατεθειμένος να φτάσει ο Ολυμπιακός.

Ωστόσο, η πλευρά του παίκτη δεν βιάζεται, καθώς περιμένει να υπάρξει ρωσικό «ντέρμπι», με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αναμένεται να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, ενώ έχει πάντα στο «παιχνίδι» τον Ολυμπιακό, που τις τελευταίες μέρες δεν έχει προχωρήσει το θέμα τονίζοντας προς τον παίκτη και τον μάνατζέρ του να είναι σταντ μπάι για την τελική κίνηση.

Το τηλεφώνημα του Λίνεν

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν τον Γκατούζο, όμως ξέρουν πως η υπόθεση είναι δύσκολη και πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους. Ο Λίνεν πάντως θεωρεί ιδανικό το «πίτμπουλ» από την Ιταλία, γι' αυτό και χθες είχε μαζί του τηλεφωνική επικοινωνία μεταφέροντάς του τη μεγάλη του επιθυμία να συνεργαστούν στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες παρακολουθούν το θέμα του Γκατούζο με τη Μίλαν και περιμένουν να γνωρίσουν τις τελικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή εφόσον μείνει ελεύθερος. Ο Γκατούζο φαίνεται πως έχει πέσει από τις αρχικές του απαιτήσεις, όμως και πάλι το ποσό που θα ζητήσει θα είναι γύρω στα 2 εκατ. ευρώ, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει παράλληλα πως θα πρέπει να βρεθεί άκρη και για τον Μαρέσκα για να προχωρήσει με τον «Ρίνο» με μεγαλύτερη άνεση.

[right:2u3p19yi]SentraGoal.gr[/right:2u3p19yi]

More
26 Jul 2010 10:49 #75751 by Ιβάν
[center:2fag7gd3]«Δεν πάει πουθενά ο Ρόνι»[/center:2fag7gd3]

Τα σενάρια αναφορικά με το μέλλον του Ροναλντίνιο δίνουν και παίρνουν εδώ και καιρό με πιο πρόσφατο το ενδιαφέρον της Φενέρ, όμως ο Αντριάνο Γκαλιάνι τόνισε για μία ακόμα φορά πως ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στο «Σαν Σίρο».

«Είναι παίκτης της Μίλαν, δεν πρόκειται να τον δώσουμε. Δεν έχει ζητήσει ποτέ να πάρει μεταγραφή. Θα παραμείνει στη Μίλαν μέχρι το 2011 που λήγει το συμβόλαιο του και ελπίζω να συνεχίσει εδώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι».

Παράλληλα, ο Γκαλιάνι έδωσε... ελπίδες στους φίλους της Μίλαν για κάποια μεταγραφή μόνο αν υπάρχει κάποια απώλεια: «Η αγορά έχει κλείσει για εμάς. Αν δεν αποχωρήσει κανείς, τότε η ομάδα μας θα είναι αυτή που έχουμε τώρα. Αν κάποιος φύγει, θα έρθει κάποιος άλλος, ίδιας ποιότητας. Αλλά νομίζω τελικά πως αυτό θα είναι το ρόστερ μας», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, η Φενέρ φέρεται να έκανε πρόταση στον παίκτη για πενταετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ!

[right:2fag7gd3]gazzeta.gr[/right:2fag7gd3]

More
26 Jul 2010 10:54 #75752 by Ιβάν
Λίνεν: Σχεδόν έτοιμος ο Ρόμενταλ

Την πεποίθησή του πως ο Ρόμενταλ είναι σχεδόν έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης εξέφρασε ο Εβαλντ Λίνεν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κόντρα στην Μακάμπι. Λιγότερες ελπίδες για τον Ιμπαγάσα, που έδειξε πως χρειάζεται χρόνο ακόμα. Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο γερμανός τεχνικός έμεινε ευχαριστημένος από το πρώτο 45λεπτο.

"Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο αρκετά καλά. Είχαμε απέναντί μας σχεδόν την πρώτη ομάδα του Εργοτέλη, αλλά είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και δημιουργήσαμε έξι-εφτά ευκαιρίες", είπε αρχικά ο Λίνεν.

Αναφερόμενος στους Ρόμενταλ και Ιμπαγάσα, είπε: "Ο ρόμενταλ ήταν πολύ καλός. Έκανες πολλές προσπάθειες από τα δεξιά, είχε καλές ενέργειες. Του έκανε ο Ιμπαγάσα δύο καλές πάσες και τον έβγαλε από δεξιά. Ήταν πολύ καλός ο Ρόμενταλ.

Ο Μήτρογλου σε κάποιες περιπτώσεις ήταν στην περιοχή, αλλά είτε ήταν λάθος το βήμα του και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο πρώτο μέρος ελέγχαμε τον αγώνα και ο Εργοτέλης προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ευχαριστημένος στο πρώτο ημίχρονο".

Σχετικά με την ετοιμότητάς τους ενόψει Μακάμπι, είπε: "Ο Ρόμενταλ σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, έδειξε ότι είναι σχεδόν έτοιμος. Οι άλλοι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο, αλλά ο Ρόμενταλ δεν έκανε πολλές διακοπές. Μιάμιση εβδομάδα και ήρθε από το Μουντιάλ και είναι πιο έτοιμος από τους υπόλοιπους".

"Θα μας βοηθήσει η ομοιογένεια"
Ο Καραγεωργίου από την πλευρά του, τόνισε: "Θα μας βοηθήσει η ομοιογένεια γιατί δεν έχουμε πολλές αλλαγές. Αν δεν έχουμε τραυματισμούς θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Πολύ καλά που παίξαμε με τον Ολυμπιακό και ειδικά για τα παιδιά που πήραν εμπειρίες. Αναγκάστηκα να αλλάξω όλη την ενδεκάδα λόγω της ταλαιπωρίας από το ταξίδι".

Αναφερόμενος στους Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ, είπε: "Ο Ιμπαγάσα θα ομορφύνει το ελληνικό πρωτάθλημα. Έδειξε από κάποιες ενέργειες ότι θα το κάνει αυτό όταν θα είναι έτοιμος. Είναι πολύ καλός παίκτης. Ο Ρόμενταλ έτοιμος, πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αυτό μου έδειξε σήμερα. Αλλά πιστεύω ότι ο Ιμπαγάσα θα ομορφύνει το ελληνικό πρωτάθλημα".

[right:3g3vudff]sport.gr[/right:3g3vudff]

Αρεσαν Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, δοκιμές από Λίνεν

Με τους Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε σε φιλική αναμέτρηση, που διεξήχθη στου Ρέντη, ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Εργοτέλη. Καλές εντυπώσεις άφησαν οι δύο νέοι, ειδικά ο δανός, ενώ οι ερυθρόλευκοι, που παρουσιάστηκαν με 11άδες που δύσκολα θα ξαναδούμε, δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Με διαφορετικό σχήμα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Εβαλντ Λίνεν σε κάθε ημίχρονο. Αρχικά επέλεξε το 4-3-3 με τον Γιάννη Παπαδόπουλο αμυντικό χαφ και Ιμπαγάσα, Φετφατζίδη μπροστά του σε πιο δημιουργικό ρόλο. Ο αργεντίνος έδειξε τα εξαιρετικά του τεχνικά γνωρίσματα, βγάζοντας κάποιες καλές κάθετες, που τόσο πολύ έλειψαν πέρυσι.

Ηταν φανερό όμως πως χρειάζεται χρόνο και δουλειά ακόμα για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Ο Ρόμενταλ από την άλλη, είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, ξεχώρισε για την ταχύτητά του και ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες, αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει με το σύνολο. Στα θετικά κι η επιστροφή των Τοροσίδη και Αβραάμ, που αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο και ανέβαζουν κι αυτοί ρυθμούς.

Στο διάστημα του α' ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία, δημιούργησε κάποια ρήγματα από τα πλάγια, αλλά ο Μήτρογλου ήταν άστοχος και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στην επανάληψη ο Λίνεν επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1, αλλά προχώρησε σε πολλές αλλαγές, γεγονός που στοίχισε στην συνοχή και την ομοιογένεια. Ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και αφού ανέβασε την απόδοσή του, επέβαλε το παιχνίδι του. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει κερδίσει αλλά το σουτ του Καρέλη στο 70' κατέληξε στο δοκάρι.

Ολυμπιακός
1ο ημίχρονο: Πάρντο, Τοροσίδης, Μοντέστο, Ποτουρίδης, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Επσταϊν, Μήτρογλου
2ο ημίχρονο: Πάρντο, Βασιλόγιαννης, Α. Παπαδόπουλο, Ποτουρίδης, Επσταϊν, Γ. Παπαδόπουλος (65' Βάντερσον), Κατσικογιάννης, Οσκαρ, Νικλητσιώτης, Ζαϊρί, Ντάρμπισιρ

Εργοτέλης
1ο ημίχρονο: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Κανδυλάκης, Τζούνιορ, Ολίσε, Ρομάνο, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Χαντί, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις
2ο ημίχρονο: Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Αλεξόπουλος, Μπερτόσα, Ρουμπάκης, Μπέτο, Ορφανός, Χρυσοφάκης, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Καρέλης

[right:3g3vudff]sport.gr[/right:3g3vudff]

More
26 Jul 2010 11:03 #75753 by Ιβάν
Η λίστα των ποδοσφαιριστών που δηλώθηκαν στην UEFA για τους αγώνες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέστειλε σήμερα στην UEFA την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν για την 3η προκριματική φάση του Europa League.

Συγκεκριμένα στην λίστα Α δηλώθηκαν οι:

Ραούλ Σανφελίξ Μπράβο
Κόστα Βιάνα Βάντερσον
Μάθιου Αντονι Ντάρμπισιρ
Ντένις Επστάιν
Όσκαρ Χαβιέ Μάρκος Γκονζάλεθ
Έντζο Μαρέσκα
Μπάλαζ Αττίλα Μέγερι
Έρικ Όλοφ Μέλμπεργκ
Κέβιν Αντόνιο Μιραλάς Καστίγιο
Φρανσουά Ζοζέφ Ντομινίκ Μοδέστο
Ούρκο Ραφαέλ Πάρντο Γκόας
Ντιόγκο Λουίς Σάντο
Αλεξάντρο Σίλβα Ντε Σόουζα (Ντουντού)
Ζαουάντ Ζαϊρί
Χοσέ Λόιντ Χολέμπας
Ντένις Ρόμενταλ
Αριέλ Ιμπαγάσα
Γιώργος Γκαλίτσιος
Αντώνης Νικοπολίδης
Αβραάμ Παπαδόπουλος
Βασίλης Τοροσίδης
Γιώργος Κατσικογιάννης
Κώστας Μήτρογλου

Στην λίστα Β δηλώθηκαν οι:

Γιάννης Φετφατζίδης
Κώστας Κρητικός
Γιώργος Νικλητσιώτης
Γιάννης Παπαδόπουλος
Γιάννης Ποτουρίδης
Αριστείδης Σοϊλέδης
Γιώργος Βαλεριάνος
Ανδρέας Βασιλόγιαννης

*Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διατηρεί το δικαίωμα, βάσει κανονισμού της UEFA, να δηλώσει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου από τους δύο αγώνες της 3ης προκριματικής φάσης.

[right:1oanomb6]olympiakos.gr[/right:1oanomb6]