Διάβασα το
preview του PC Gamer για το νέο Thief
.
Μου φαίνεται τo σκοτώσανε κι αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει ούτε καν πλήκτρο άλματος (άκουσον-άκουσον, διότι δεν σε άφηνε να βυθιστείς στην εμπειρία το χοροπήδημα της κάμερας, λες και δεν ήταν επιλογή του εκάστοτε παίκτη να χοροπηδάει όταν δεν χρειάζεται, ή λες και το να αλλάζει σε κάμερα τρίτου προσώπου όποτε τους καπνίσει για να δείξουν τον χαρακτήρα να κάνει κάτι και τα QTE το επιτυγχάνουν αυτό). Μόνο όπου σου λέει το παιχνίδι θα μπορείς να πηδήξεις. Ούτε και τα βέλη με σκοινί για σκαρφάλωμα θα είναι κανονικός εξοπλισμός που θα μπαίνει σε κάθε ξύλινη επιφάνεια, αλλά και αυτά μόνο σε συγκεκριμένα προγραμματισμένα σημεία του επιπέδου θα χρησιμοποιούνται.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν φτιάχνουν νέα παιχνίδια αλλά προσπαθούν υποτίθεται να αναστήσουν κλασικές σειρές με αυτό τον αλλοπρόσαλλο τρόπο που δεν κρατάει παρά μόνο επιφανειακά στοιχεία και αχρηστεύει όλο το gameplay (αν όχι και την ατμόσφαιρα και ιστορία μαζί του) κάνοντάς το ένα και το αυτό με οποιοδήποτε άλλο "κινηματογραφικό action adventure" ή όπως θέλουν να το πούνε πια.
Κατά τα άλλα θα διαφημίσουν πάλι κανένα classic mode ή 1999 mode ή δεν ξέρω τι κάνανε στο Hitman και Bioshock Infinite που υποτίθεται θα ήταν για τους fan των παλιών παιχνιδιών αλλά στην ουσία ελάχιστα πράγματα αλλάζανε, εφόσον η εμπειρία συνολικά είναι φτιαγμένη όσο casual γίνεται, από τον σχεδιασμό των επιπέδων μέχρι τον χειρισμό και τις αντιδράσεις των εχθρών, και φυσικά δεν μπορεί να αλλάξει τόσο ριζικά μόνο με επιφανειακές αλλαγές στα options ή απαγορεύοντας την χρήση κάποιων δυνατοτήτων, που μάλιστα δεν ήταν πάντα σωστά υπολογισμένες για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στοιχεία των παιχνιδιών.
Και εγώ ο καημένος περίμενα να είναι κάτι καλύτερο και πιο hardcore από το Dishonored. Τουλάχιστον αυτό σε άφηνε να πηδάς όσο και όπου ήθελες, κι ας είχε προβλήματα αλλού. Τέλος πάντων, ελπίζω το παιχνίδι να έχει και καλά στοιχεία όταν τελικά κυκλοφορήσει (άλλωστε και το Bioshock Infinite το βρήκα συμπαθητικό, αν και όχι σαν διάδοχο του System Shock) αλλά με τέτοια νέα δεν μπορώ να είμαι πολύ αισιόδοξος...