Παλιά ομολογώ ότι είχαν περάσει αρκετά πειρατικά από τα χέρια μου (games,music cd, dvd) και είχα φτάσει σε σημείο να μη ξέρω τι έχω! Ο λόγος που είχα πειρατικά; Άλλο 2000 δρχ και άλλο 22900!!! Σαν πιτσιρίκια, που θα τα βρούμε τόσα χρήματα; Αργότερα, όταν έγινε το BAM!!! και κάθε σπίτι απέκτησε internet και cd/dvd recorder τα πράγματα ξέφυγαν για τα καλά. Αφήστε και το γεγονός ότι σε ξένες χώρες πχ Συρία όπου κάθε χρονιά κατέβαινα για διακοπές (πριν ξεκινήσουν τα αίσχη των φανατικών μουσουλμάνων), υπήρχαν μαγαζιά που στις βιτρίνες τους πουλούσαν νόμιμα κόπιες για PC, PS1, PS2, DVD & CD!!!
Οι τιμές; 0,65 cent το πολύ!!! :icon bow: Ουσιαστικά ήταν σαν μονόδρομος. Είχα φτάσει σε σημείο η συλλογή μου σε games για PS1 μέσα σε 2 χρόνια να έχει φτάσει πάνω από 200 τίτλους και να μην έχω ασχοληθεί με κανένα είτε γιατί το game ήταν χάλια είτε γιατί η κόπια ήταν κακο-αντιγραμμένη. (Οι κόπιες της Συρίας ήταν τέλειες παρεμπιπτόντως :icon applaud: )
Όταν βγήκα στην αγορά εργασίας το 2003 και έβγαζα χρήματα (όχι τα ψίχουλα που μας δίνουν τώρα τα γ@W!d!@) και δεν είχα υποχρεώσεις, ξεκίνησα να αγοράζω αυθεντικά cd μουσικής τα οποία έβρισκα σε απίστευτες τιμές σε ένα κατάστημα (όνομα δε λέμε αλλά δίνω ένα hint: η επιχείρηση που διαφημίζει το
ΤΖΑΜΠΑ και τώρα ληστεύει κόσμο.
) Όταν συνειδητοποίησα τη διαφορά μεταξύ original & copy τα 'χασα με τον εαυτό μου. Σιγά σιγά κατάφερα να αποκτήσω όλα τα cd που ήθελα σε απίστευτες και λογικές τιμές και ξεφορτώθηκα όλες τις κόπιες. Το ίδιο έκανα με τις ταινίες και τα games. Ομολογώ ότι για Dreamcast, όλη η συλλογή που έχω είναι κατά 99% κόπιες, αλλά δυστυχώς τη περίοδο που το απέκτησα δεν έβρισκα games προς πώληση. Αν τύχει και βρω κάτι θα το τσιμπήσω σίγουρα. Επιπλέον, έχω κρατήσει καμιά δεκαριά κόπιες για συναισθηματικούς λόγους (Συρία) αλλά όλα τ'άλλα είναι original. Και πιστέψτε με, είναι πραγματικά άλλο πράγμα το original.
Χαίρεσαι να το βλέπεις και να το χαζεύεις. Από το εξώφυλλο, το manual μέχρι και το ίδιο το δισκάκι.
Δυστυχώς βέβαια οι τωρινές εκδόσεις είναι πολύ φτωχές σε σχέση με τις παλιότερες αλλά και πάλι έχουν τη χάρη τους.
Στη τελική, το γνήσιο ξέρεις ότι θα λειτουργεί ενώ η κόπια είναι 50-50...