Επιτέλους σήμερα το πήρα στα χέρια μου Original (μέχρι τώρα είχα δοκιμάσει μόνο το demo).
Πιστεύω ότι στο παιχνίδι είναι πιο εύκολο να πιάσει ο παίκτης την σέντρα είτε ενώ παίζεται η μπάλα είτε από απευθείας χτύπημα κόρνερ (κοντινή σέντρα ασφαλώς). Αυτό είναι και το πιο σωστό μιας και στο Pro Evo 4, τουλάχιστον σε PC ήταν πολύ δύσκολο να βάλεις γκολ από σέντρα.
Γενικά είναι πολύ πιο ρεαλιστικές οι κινήσεις και οι αποφάσεις του διαιτητή. 1ο αγώνα που έπαιξα (ΠΑΟ-ΟΣΦΠ) ο Biscan δέχτηκε κίτρινη κάρτα και 15 λεπτά πριν το τέλος κάνει σκληρό τάκλιν από πίσω, η φάση συνεχίζεται και μετά από...2 λεπτά ο διαιτητής του δείχνει 2η κίτρινη! Αυτό ασφαλώς γίνεται και στο πραγματικό ποδόσφαιρο κι ήταν δικαιολογημένο.
2-3 λεπτά μετά όμως, αν και είχα 10 παίκτες, βγήκα μπροστά και με απευθείας χτύπημα φάουλ (το 2ο στο παιχνίδι) του ’γγελου έκανα το 1-0 (Αντωνάκη πάρτα!
)
Ασφαλώς αξίζει να αναφέρω ότι παίζω ΜΟΝΟ με 5 αστεράκια. Μετά το γκολ, από την σέντρα κατευθείαν και με 2-3 μπαλιές, να' το το ρημαδιασμένο το Handicap και ο γαύρος ισοφαρίζει 1-1! Το παιχνίδι πήγε παράταση και τελικά έχασα στα πέναλτι. Αλλά πραγματικά έχω να πω ότι είναι το καλύτερο ποδοσφαιράκι όλων των εποχών μέχρι το επόμενο. Αφού να φανταστείτε σε κάποια φάση κάνω φάουλ στον Rivaldo, πέφτει κάτω, διαμαρτύρεται στον διαιτητή σηκώνοντας τα χέρια ενώ είναι πεσμένος κι εγώ λέω "’ντε ρε μαλ****!" Πραγματικά ξεχνάς ότι παίζεις ποδοσφαιράκι κι έχεις την εντύπωση ότι βλέπεις πραγματικό αγώνα ποδοσφαίρου.
Στην επόμενη εκπομπή ελπίζω να προλάβω να παίξω το Master League αρκετά ώστε να προτείνω και παίκτες για αυτό.