Kαλησπέρα φίλοι μου και καλώς σας βρήκα..
Έπειτα από αρκετούς μήνες αναμονής, μπήκα κι εγώ στην ουρά όπως πολλοί από εσάς για μία από τις λιγοστές κονσόλες του Ps4 που ήρθαν στην Ελλάδα και μαζί με αυτό αγόρασα το Fifa μαζί με το Nba2k14.Kαθώς ξεκίνησα λοιπόν το φρέσκο "κάψιμο" μου, αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με το Nba..
Πιο συγκεκριμένα, αφού εγκατέστησα τα δεδομένα των 44 gb και αφού κατέβασα το patch των 2,2 gb ξεκίνησα το παιχίδι.Χωρίς να έχω το παραμικρό κόλλημα σε loadings screens, framedrops κτλ όπως άκουσα από κάποιους, ξεκίνησα ένα quick game.Aυτό ήταν!Κάθε 20 με 30 δευτερόλεπτα είχα ένα σύντομο σπάσιμο στον ήχο.Ανησύχησα αφού στο Fifa δεν είχα το παραμικρό ελάττωμα όπως και σε όλα τα free online games που κατέβασα από το ps store (βλέπε πχ DC Universe online,Resogun) κι άρχισα να ψάχνω διεξοδικά στο internet μήπως και βρω κι άλλους παθόντες.Διάβασα λοιπόν σε κάποια αντίστοιχα ξένα fora πως υπήρχαν χρήστες με το ίδιο πρόβλημα με την διαφορά όμως πως όλοι τους είχαν συνδεδεμένη την κονσόλα τους μέσω optical.Kαλού κακού, άλλαξα κι εγώ δοκιμαστικά 3(!) Hdmi καλώδια με τις ίδιες επιπτώσεις που είχα αρχικά.Σε κάθε match τα σπασίματα ήχου ήταν υπαρκτά κάθε λίγο και πιο συγκεκριμένα όταν πανηγύριζε ο κόσμος μετά από κάποιο καλάθι.
Βρήκα κάποιον χρήστη που είχε αγοράσει κι εκείνος το ps4 με το Nba2k14 και ζήτησα την γνώμη του...Εκείνος αρχικά μου είπε πως αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα κι αφού έκλεισε το ps4 του αφήνοντας το σε standby mode, την επόμενη μέρα δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.Θεώρησε κατά την γνώμη του πως το δικό του ps4 συνέχισε το installation και με προέτρεψε να κάνω το ίδιο αφού εγώ δεν το άφηνα ούτε σε standby mode αλλά το απενεργοποιούσα εντελώς.Αφού αρχικά ξαναέκανα εγκατάσταση, δοκίμασα κι αυτό που μου πρότεινε, αλλά τα προβλήματα του Nba2k14 συνέχισαν να υπάρχουν.Η γνώμη του φίλου ήταν πως δεν φταίει το ps4 μου αλλά η copy του Nba2k14 μου.
Σήμερα το μεσημέρι επισκέφτηκα το κατάστημα απ' όπου αγόρασα την κονσόλα και τους είπα αναλυτικά όσα σας περιγράφω εδώ.Η γνώμη τους ήταν πως το πιθανότερο είναι να φταίει η κονσόλα μου (!) όπου και φρίκαρα.Λέω έπεσα σε κονσόλα της πρώτης παρτίδας που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα στην Αμερική και ήταν ελαττωματικές μόνο το 0,4%;Να παίξω τζόκερ τότε!Θεώρησαν πως καλό θα ήταν να δοκιμάσω το παιχνίδι σε κάποια άλλη κονσόλα για να ελέγξω αν συμβαίνει το ίδιο ή να νοικιάσω και κάποια άλλα παιχνίδια που όπως και το Nba2k14 καταναλώνουν μεγάλο χώρο στον σκληρό της κονσόλας για να ελέγξω αν παρουσιάσουν κι αυτά το ίδιο.Το πρόβλημα μου είναι πως ούτε δεύτερη κονσόλα βρίσκω για να δοκιμάσω το παιχνίδι μου αλλά και ούτε κάποιο video club κοντά μου που να έχει φέρει παιχνίδια για ps4.Να επισημάνω πως από τις ρυθμίσεις audio του ps4 δοκίμασα εναλλακτικά και τις 3 επιλογές που έχει χωρίς κάποια βελτίωση.Τα ερωτήματα μου λοιπόν, είναι τα εξής..:
-Χρειάζεται να ανησυχώ για σφάλμα της κονσόλας;
-Υπάρχει κι άλλος χρήστης με τα ίδια προβλήματα μετά από ακόμη και αρκετές ώρες ενασχόλησης;;
Πραγματικά έχω ξενερώσει απίστευτα...Έκανα αμάν για αυτή την κονσόλα και τώρα τη λούζομαι.Οποιαδήποτε βοήθεια σας είναι δεκτή και πολύτιμη.Σας ευχαριστώ πολύ..
Φιλικά Μάριος!