Μου φαίνεται πως η όλη ιστορία με τον Σπέισι είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να σταματήσουν την σειρά με έναν προφανέστατο λόγο. Απορώ, βέβαια, πως επέτρεψε ο ίδιος να καταστρέψουν την καριέρα και την φήμη του μ' αυτόν τον τρόπο, αλλά ποιος ξέρει...
In other news, το μενού έχει 5 σειρές και περιμένουμε 29 μέρες για να γίνουν 6. Συγκεκριμένα, παρακολουθώ τις:
Gotham, Hawaii Five-0, Stranger Things. The Big Bang Theory και The Walking Dead, ενώ, στις 29 Νοεμβρίου, ξεκινάει η νέα σεζόν του Vikings.
Αναλυτικότερα:
1) Gotham: Έχει ξεκινήσει αρκετά βαρετά, αλλά σιγά-σιγά προστίθενται νέα στοιχεία και χαρακτήρες, οπότε προβλέπω (ελπίζω, μάλλον), να γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Επιτέλους, βλέπουμε τον Batman (καλά, όχι τον Batman που ξέρουμε, αλλά τι να κάνουμε), αλλά, μεταξύ μας, ο Alfred κλέβει την παράσταση.
2) Hawaii Five-0: Μπορεί κάθε επεισόδιο, εδώ και 2-3 σεζόν, να μοιάζει ίδιο και οι υποθέσεις που αναλαμβάνει το crew και το πώς τις λύνουν να καταντάει μονότονο, αλλά την έχω λατρέψει την σειρά και, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν μου πάει η καρδιά να την σταματήσω. Υπάρχουν, φυσικά, οι στιγμές που μου αποδεικνύουν γιατί συνεχίζω και την παρακολουθώ, οπότε δεν πρόκειται να σταματήσω σύντομα να βλέπω τις ταρζανιές του McGarrett (sorry not sorry).
3) Stranger Things: Την στιγμή που γράφω αυτό το post, έχω μόλις τελειώσει το 2ο επεισόδιο της νέας σεζόν και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω ανατριχιάσει, τουλάχιστον, 10 φορές. Η συνέχεια προβλέπεται επική, θα προσπαθήσω να γράψω μία αναλυτικότερη απάντηση μόλις τελειώσω την σεζόν.
4) The Big Bang Theory: Πολλοί παραπονέθηκαν όταν οι γυναίκες των 3 μελών μπήκαν στην σειρά και, τώρα, αποτελούν βασικό κομμάτι της, γιατί αισθάνονται πως έχει ψιλοχαθεί η nerdίλα και το humour που έκανε την σειρά παγκοσμίως διάσημη. Δεν συμφωνώ, αλλά και δεν διαφωνώ. Είμαι κάπου στο ενδιάμεσο, γιατί ναι μεν οι άντρες είναι λίγο πιο ήπιοι κτλ, αλλά δόθηκε η αφορμή για δεκάδες νέα αστεία και σκετσάκια που δεν θα ήταν δυνατό να δημιουργηθούν χωρίς τις γυναίκες. Οπότε... win-win?
5) The Walking Dead: Μετά από έναν μαραθώνιο 2 εβδομάδων, τελείωσα, πριν από 3-4 μήνες, όλες τις σεζόν της επικότατης αυτής σειράς. Έβλεπα 3 και 4 συνεχόμενα επεισόδια την ημέρα και αναρωτιόμουν γιατί δεν το έκανα πιο πριν. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, το hype που είχα για τη νέα σεζόν ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Δε μπορώ να πω ότι δεν απογοητεύτηκα από το 1ο επεισόδιο (δεν έχω δει ακόμη το 2ο, αλλά ξέρω πως είναι μία απ' τα ίδια), γιατί ήξερα την στρατηγική του ABC, δηλαδή "δείχνουμε 1-2 πράγματα και σε αφήνουμε να περιμένεις τα επόμενα επεισόδια", το κάνουν από την αρχή της σειράς. Όπως και να 'χει, όμως, η μάχη μεταξύ Negan και του υπόλοιπου κόσμου είναι ένα must-see event και δε μπορώ να περιμένω. Θα προτιμούσα, πάντως, να είχα ακούσει τον αδερφό μου, ο οποίος αποφάσισε να περιμένει να βγουν μερικά επεισόδια πριν τα παρακολουθήσει. Κάτι ήξερε...
Επίσης, είδα τη νέα σεζόν του BoJack Horseman (νομίζω πως το έχω αναφέρει, αλλά δε βαριέσαι) και προτείνω, για μία ακόμη φορά, σε όσους γουστάρουν αυτό το είδος, να δουν την σειρά, γιατί αυτή η σεζόν είναι, για μένα, η καλύτερη. Επίσης, πριν κάτι μέρες, είδα το The Sinner με την Jessica Biel και τον Bill Pullman. Οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές απ' όλους και το σενάριο τόσο καλοδουλεμένο και τόσο απρόβλεπτο που αποτελεί must για όσους γουστάρουν τα drama/mystery/thriller (με την αληθινή έννοια της λέξης thriller και όχι την λάθος που έχει πάρει σήμερα, δηλαδή "τρόμος"). Τέλος, αφού δω την επόμενη σειρά στην λίστα μου, δηλαδή το Iron Fist (έχω, ήδη, δει τα Daredevil - Luke Cage - Jessica Jones και ο αδερφός μου θέλει να δούμε το Defenders), θα προσπαθήσω να βρω το κουράγιο να τελειώσω τα Black Sails, Fear the Walking Dead (κυρίως λόγω των επερχόμενων cross-over επεισοδίων με την αρχική σειρά) και το Westworld. Ναι, το Westworld. Δυστυχώς, δεν το τελείωσα ποτέ, αλλά όλοι λένε (και κάποιοι από 'δω μέσα μου το είπατε, δεν σας ξεχνάω) ότι είναι καταπληκτική σειρά και πως στα επεισόδια που μου έχουν μείνει γίνεται πιο διασκεδαστική/περιπετειώδης, αλλά, πολύ απλά, δεν έχω όρεξη. Έρχεται η νέα σεζόν, όμως, και δεν θέλω να μείνω πίσω, οπότε θα προσπαθήσω να το κάνω ASAP.
Σχολή, σου λένε μετά...
"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister