Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Naruto |
|
14 | 25% |
One Piece |
|
29 | 51.8% |
Bleach |
|
7 | 12.5% |
Δεν ξεχωρίζω κάποιο/δεν έχω δει κανένα/δέν απαντώ/δεν μας παρατάς? :P |
|
6 | 10.7% |
Total number of voters: 26 | |||
Only registered users can participate to this poll |
Shikabane_Hime7 wrote: Το bleach ενώ στα πρώτα τρία arc ηταν ωραίο μετα χάλασε. Απο ότι εχω διαβάσει/ακούσει ήθελε να το τελειώσει νωρίτερα ´αλλα δεν τον άφηναν και βγήκε αχταρμάς. Δεν ξερω κατα πόσο ισχύει.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Shikabane_Hime7 wrote: Και του one piece η ίδια ειναι η ιστορία κάθε φορά.
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Αν νομίζεις ότι το one piece δεν επαναλαμβάνεται και δεν γίνονται τα ίδια και τα ίδια τότε πες μου το γιατί. Δικαίωμα του καθενός να του αρέσει το οτιδήποτε ´αλλα αυτο δεν σημαίνει ότι αρέσει σε όλους. Πολλοί το έχουν αναφέρει αυτο το μειονέκτημα της συγκεκριμένης σειράς.TheReaper wrote:
Shikabane_Hime7 wrote: Και του one piece η ίδια ειναι η ιστορία κάθε φορά.
The closer you look, the less you see.
Μόνο αυτό θα πω.
TheReaper wrote: @Shikabane_Hime7: Θα σου κάνω μια ανάλυση, για να καταλάβεις πως το εννοώ. καλή ανάγνωση Οι υπόλοιποι εάν δε θέλετε να χαλαστείτε, μην διαβάσετε.
Warning: Spoiler!Όλη η μαγεία της σειράς είναι στο παρελθόν, όπως ανέφερες κι εσύ ο ίδιος. Δεν πρόκειται για το παρόν. Δεν πρόκειται για το θησαυρό. πρόκειται για την ιστορία. Ο χαρακτήρας της Nico Robin δεν προστέθηκε τυχαία στη σειρά. Μπορεί ο βασικός πρωταγωνιστής να είναι ίδιος με τον Goofy, αλλά δεν λειτουργούν όλοι ως comic-relief.
Από μέρος σε μέρος, δεν πάνε τυχαία. Ο Luffy, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιεί έως τώρα, χρησιμοποιεί τη δύναμη Breath of All Things. Το ανέφεραν κάπου στο Sabaody Archipelago arc, o Rayleigh αν θυμάμαι σωστά. Το είπε για τον Roger και καθώς ο Luffy έχει το ίδιο potency (ίσως και κοντινό γενετικό δέντρο), το έχει και αυτός. Και γιατί λέω ότι το έχει; Εάν θυμηθείς το επισόδειο που πέφτει η κιβωτός στο Fishman Island και ο Luffy για να το σταματήσει, αρχίζει να το καταστρέφει, υπάρχουν στιγμές όπου εμφανίζεται να ακούει φωνές εκεί που οι υπόλοιποι δεν ακούν τίποτα. Τότε οι Sea Kings αναπολούν την εποχή που ακόμη ένας περαστικός μπορύσε να τους ακούσει και μάντεψε ποιος ήταν...
Δεν υπάρχει πάντα ένας κακός που καταπιέζει τον κοσμάκη και έρχεται ο @@δάτος Luffy και τινάζει τα πάντα στον αέρα. Εδώ μιλάμε για μαφίες, μιλάμε για δίκαιο και άδικο. Ο Crocodile δεν ήταν ούτε δικτάτορας, ούτε βασιλιάς ούτε ζητούσε να κυβερνήσει. Ένας υπεράνω του δέοντος δυνατός μαφιόζος ήταν, ο οποίος την είδε κάπως και σχεδίαζε να αποκτήσει το πιο δυνατό όπλο που υπάρχει για να γίνει πιο πλούσιος. Έψαχνε περισσότερο να έχει στρατιωτική δύναμη, φήμη και να χρήματα. Ενώ κάποτε ήθελε να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών, από κάποιο σημείο κι έπειτα σταμάτησε να ενδιαφέρεται, καθώς έστρεψε την προσοχή του αλλού. Οπότε, όχι, δεν ήταν κάνας σοβαρός κατακτητής. Ήταν ένα εμπόδιο.
Και γενικά αν δεις, το μοτίβο όλο περιστρέφεται γύρω από συμμορίες. Μία από τις οποίες είναι και η συμμορία του Luffy. Να θυμήσω την πρώτη επαφή που είχαν με τον Aokiji; Νόμιζε ότι επειδή ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για κάτι άλλο πέρα του να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών, ότι είναι από τους καλούς της υπόθεσης. Όχι. Απλά δεν έχει τις βλέψεις της κυριαρχίας (Doflamingo), των χρημάτων (Buggy, Crocodile), της στρατιωτικής υπερτερίας (Crocodile, Kaido) ή της εθνοκάθαρσης (Hody Jones, Arlong). Είναι απλά ένα παιδί ακόμη. Κάνει το ταξίδι για την πλάκα του, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο τίτλος.
Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να κρυφτεί από τη μοίρα του, καθώς όντας ένας εκ των D είναι εκ γεννετής εχθρός κάποιων ορισμένων, οι οποίοι κυβερνούν αυτή τη στιγμή τον κόσμο. Ο ίδιος ο Luffy δεν έχει σκοπό να τους ανατρέψει. Δεν τους ξέρει καν και δεν τον ενδιαφέρει. Αλλά θα το κάνει κάποια στιγμή αναγκαστικά. Είναι το πεπρωμένο του.
Μου λες ότι έχει έναν κακό που πάντα έχει χρόνο για να νικήσει. Γι' αυτό πέθανε ο Ace; Επειδή είχε χρόνο να κερδίσει τους πάντες και να διαφύγει με τον αδερφό του; Ή μήπως είχε χρόνο για να προλάβει να διασώσει όλα τα μέλη του πληρώματος πριν τους σκορπίσει στις τέσσερις μεριές του χάρτη ο Kuma; Μήπως πρόλαβε να αποτρέψει τη ζημιά που προκάλεσε ο Moria σε όλους όσους είχε κλέψει τις σκιές τους; Όχι. Απλά κατάφερε να το αντιστρέψει, αν και αμφιβάλλω ότι το έκανε ηθελημένα. Κατά λάθος ήρωας γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων. Ένας νταής είναι, ένας ακόμη Batman, με λιγότερο σκοτεινή οπτική, που δεν θέλει να ακούει ότι υπάρχει άλλος δυνατότερος από αυτόν.
Ολοκληρώνοντας (κυρίως γιατί ξέχασα πολλά από αυτά που ήθελα να γράψω...), μου λες ότι υπάρχει κάποιος κακός πάντα. Χαίρω πολύ! Παντού υπάρχει ένας κακός. Ακόμη και σε ρομαντικές κωμωδίες υπάρχει ένας κακός, με την ευρύτερη έννοια. Είτε είναι ένα δεύτερο φλερτ, είτε είναι η μοναξιά του πρωταγωνιστή είτε ο,τιδήποτε άλλο. Όμως σε μια ιστορία όπως το One Piece, όλα συνδέονται. Πρέπει όμως να κοιτάζεις από μια μακρινή οπτική γωνία, ώστε να καταλάβεις το πως και το γιατί. Δε λέω ότι εγώ τα έχω καταλάβει όλα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι ίδιο με άλλες σειρές, όπου συναντάς έναν κακό, τον νικάς, κάνεις level up, unlock new skills και προχωράς στο επόμενο boss. Αν το βλέπουμε έτσι, τότε και όλα τα παιχνίδια είναι ίδια και απαράλλακτα.
Ακόμη διαβάζεις; Ωραία. Αυτά είχα να πω εγώ σχετικά με το γιατί πιστεύω ότι δεν είναι ένα generic show, αλλά έχει κάτι το ελκυστικό. Όπως είπα, πολλά που ήθελα να γράψω τα ξέχασα, οπότε μπορεί να επανέλθω σε περίπτωση που τα θυμηθώ.