Προσωπικά η φετινή Gamescom δε με άφησε παραπονεμένο. Η Microsoft θεώρησε ότι χρειαζόταν να κάνει την κίνηση με το Rise of the Tomb Raider και για αυτό προχώρησε στη συμφωνία. Ξέρει ότι μετά την αρνητικότητα που υπήρχε με τα αρχικά της πλάνα, έπρεπε να ρίξει χρήμα για να πάρει αποκλειστικότητες και άλλα τέτοια πραγματάκια. Μη ξεχνάμε ότι και η Sony το ίδιο πλάνο θα ακολουθούσε (με DRM και τα σχετικά), αλλά άλλαξε στάση τελευταία στιγμή μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε.
Από την μια βρίσκω λογικό να στεναχωριέται μια μερίδα των gamers για το Rise of the Tomb Raider, αλλά μιλάμε για εταιρείες που το πρώτο που κοιτάνε είναι η βιωσιμότητα των προϊόντων τους. Όπως και να το κάνουμε, αν δεν υπάρχει υγιής εξέλιξη για μια κονσόλα, το οικοσύστημά της δε μπορεί να βασιστεί για πάντα σε 2-3 games (εξαιρείται η Nintendo
).
Για τα υπόλοιπα που είδαμε, μου άρεσε αρκετά το Quantum Break και θεωρώ το concept του πολύ ενδιαφέρον. Όλο το θέμα με την διαχείριση του χρόνου έχει ψωμί να δώσει και πιστεύω ότι η Remedy βρίσκεται σε πολύ σωστό δρόμο. Οι ικανότητες του χαρακτήρα μου θύμισαν το bullet time των Max Payne (μη ξεχνάμε ότι η Remedy εισήγαγε ουσιαστικά αυτό το μηχανισμό στο gaming).
Περιμένω πως και πως να μάθω περισσότερα για το Silent Hills. Από τον τρόπο που διαχειρίζονται τον τίτλο (και με τα ονόματα που βρίσκονται από πίσω του), πιστεύω ότι φαίνεται από τώρα ότι έχει δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον αξιομνημόνευτο και αξιόλογο. Το Sunset Overdrive ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο στα μάτια μου. Χρειαζόμαστε τέτοιους τίτλους που πρώτο λόγο έχει η διασκέδαση και σε αυτόν τον τομέα φαίνεται ότι το έχει. Από την πλευρά της Sony, ελπίζω το The Order να βγει καλό γιατί το setting του έχει ενδιαφέρον.
Γενικά με κάλυψαν οι παρουσιάσεις, αν και περίμενα περισσότερα games για τώρα. Οι κονσόλες είναι τόσους μήνες στην αγορά και ακόμα δεν έχουν και τόσο πλούσια βιβλιοθήκη για να πεις ότι αξίζει με χίλια να δαπανήσεις λεφτά να τις αγοράσεις. Οι sports τίτλοι σώζουν κάπως την κατάσταση μιας και μπορείς να παίζεις ουσιαστικά μέχρι να βγει το επόμενο μέλος της κάθε σειράς. Από εκεί και πέρα, περιμένω περισσότερους τίτλους.