Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Gamescom 2014

More
14 Aug 2014 20:37 #148020 by Μάνος Γρυπάρης
Ολοκληρώθηκε και η συνέντευξη τύπου της Konami. Η μάλλον...του Kojima solo.

Όσοι την παρακολουθήσατε μέχρι το τέλος και είδατε και το Q&A, θα πήρατε μάτι τις πληροφορίες που έδωσε και το σχετικό τρέιλερ. Το "P.T." σημαίνει τελικά "Playable teaser" κι ο μεγάλος Kojima για όσους από εσάς έχετε παίξει το demo στο PS4, ετοιμάζει μεγάλα πράγματα. Νομίζω ότι το P.T. είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον video game της Gamescom με την έννοια του ότι όσοι έχουμε PS4 και το παίζουμε αυτές τις μέρες έχουμε ήδη εκπλαγεί και τρομάξει.

Γενικά από πλευράς εντυπώσεων, νομίζω ότι ήταν μια χλιαρή Gamescom και προσωπικά απογοητεύτηκα γιατί κάθε χρόνο η Ευρώπη τρώει "σφαλιάρες" σε θέμα ανακοινώσεων, παρά το γεγονός ότι μαζεύει τον περισσότερο κόσμο σε σχέση με την πιο "corporate" E3.

Microsoft και Sony έδειξαν ένα κοντέινερ indie games και ειδικά η Sony περίμενα να μας δείξει gameplay videos ή έστω τρέιλερ βρε αδερφέ, από Uncharted 4, Shadow of the Beast και God of War 4. Κανένα από τα τρία. Είδαμε μόνο το Driveclub gameplay video που μας το χρωστούσε από την E3.

Με αυτές τις παρουσιάσεις λοιπόν πιστεύουν ότι ο κόσμος θα αγοράσει next-gen κονσόλα? Αν δεν δει ένα τούμπανο game του 9+ δεν νομίζω να το κάνει. Η κίνηση της Microsoft με το timed exclusive Tomb Raider έως τον Δεκέμβριο του 2015 έκανε αίσθηση και μαγκιά της...αρκεί φυσικά η Square Enix να μην αναπτύσσει από πίσω καμιά PS4 έκδοση και σκάσει τον Ιανουάριο του 2016.

Πάντως η Sony δεν είχε να δείξει πολλά αξιόλογα games αλλά άφησε μια θετική εντύπωση με το Shadow Play. Ανάλογη κίνηση ήθελε να κάνει και η Microsoft με το Family Share των 10 ατόμων αλλά μόνο υπό συνθήκες digital. Εδώ η Sony ζητάει μόνο συνδρομή PlayStation Plus. Μακάρι να μάθουμε περισσότερα σύντομα, προς το παρόν πλησιάζει το PlayStation Now για Ευρώπη.

Κι εδώ η press conference της Nintendo .

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Aug 2014 21:13 #148022 by Αποστόλης Αναστασίου
Νομίζω Μάνο πως έχεις δίκιο όσον αναφορά τις κονσόλες Next Gen , δεν υπάρχουν και πολλοί λόγοι μέχρι στιγμής να αγοράσεις μια κονσόλα 8ης Γενιάς αφού δεν υπάρχουν και Games να παίξεις . Νομίζω για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν μια , νομίζω θα ήταν απλή σπατάλη χρημάτων αφού οι τιμές θα κατεβούνε στο μέλλον και θα υπάρχουν και παιχνίδια να παίξεις .

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
15 Aug 2014 00:31 #148031 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic Gamescom 2014
Μπορουμε να βρουμε καπου τις press conference της activition & konami?
Εννοω ολοκληρη σε 1080p και ενα αρχειο.

More
15 Aug 2014 01:02 #148032 by Μάνος Γρυπάρης

fits79 wrote: Μπορουμε να βρουμε καπου τις press conference της activition & konami?
Εννοω ολοκληρη σε 1080p και ενα αρχειο.

Την Activision την βρισκεις απο το Youtube, στην εστειλα με PM για λογους δικαιωματων (ξένο game site).
Την Konami μέσα από το άρθρο

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
16 Aug 2014 03:38 #148052 by Γιώργος Λόλας
Προσωπικά η φετινή Gamescom δε με άφησε παραπονεμένο. Η Microsoft θεώρησε ότι χρειαζόταν να κάνει την κίνηση με το Rise of the Tomb Raider και για αυτό προχώρησε στη συμφωνία. Ξέρει ότι μετά την αρνητικότητα που υπήρχε με τα αρχικά της πλάνα, έπρεπε να ρίξει χρήμα για να πάρει αποκλειστικότητες και άλλα τέτοια πραγματάκια. Μη ξεχνάμε ότι και η Sony το ίδιο πλάνο θα ακολουθούσε (με DRM και τα σχετικά), αλλά άλλαξε στάση τελευταία στιγμή μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε.

Από την μια βρίσκω λογικό να στεναχωριέται μια μερίδα των gamers για το Rise of the Tomb Raider, αλλά μιλάμε για εταιρείες που το πρώτο που κοιτάνε είναι η βιωσιμότητα των προϊόντων τους. Όπως και να το κάνουμε, αν δεν υπάρχει υγιής εξέλιξη για μια κονσόλα, το οικοσύστημά της δε μπορεί να βασιστεί για πάντα σε 2-3 games (εξαιρείται η Nintendo 8) ).

Για τα υπόλοιπα που είδαμε, μου άρεσε αρκετά το Quantum Break και θεωρώ το concept του πολύ ενδιαφέρον. Όλο το θέμα με την διαχείριση του χρόνου έχει ψωμί να δώσει και πιστεύω ότι η Remedy βρίσκεται σε πολύ σωστό δρόμο. Οι ικανότητες του χαρακτήρα μου θύμισαν το bullet time των Max Payne (μη ξεχνάμε ότι η Remedy εισήγαγε ουσιαστικά αυτό το μηχανισμό στο gaming).

Περιμένω πως και πως να μάθω περισσότερα για το Silent Hills. Από τον τρόπο που διαχειρίζονται τον τίτλο (και με τα ονόματα που βρίσκονται από πίσω του), πιστεύω ότι φαίνεται από τώρα ότι έχει δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον αξιομνημόνευτο και αξιόλογο. Το Sunset Overdrive ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο στα μάτια μου. Χρειαζόμαστε τέτοιους τίτλους που πρώτο λόγο έχει η διασκέδαση και σε αυτόν τον τομέα φαίνεται ότι το έχει. Από την πλευρά της Sony, ελπίζω το The Order να βγει καλό γιατί το setting του έχει ενδιαφέρον.

Γενικά με κάλυψαν οι παρουσιάσεις, αν και περίμενα περισσότερα games για τώρα. Οι κονσόλες είναι τόσους μήνες στην αγορά και ακόμα δεν έχουν και τόσο πλούσια βιβλιοθήκη για να πεις ότι αξίζει με χίλια να δαπανήσεις λεφτά να τις αγοράσεις. Οι sports τίτλοι σώζουν κάπως την κατάσταση μιας και μπορείς να παίζεις ουσιαστικά μέχρι να βγει το επόμενο μέλος της κάθε σειράς. Από εκεί και πέρα, περιμένω περισσότερους τίτλους.

More
22 Aug 2014 11:12 #148102 by Πιέρρος Φουστέρης

Ανακοινώθηκαν τα games που έκλεψαν τις εντυπώσεις στην Gamescom που έλαβε χώρα στην Κολωνία της Γερμανίας το τετραήμερο 14 έως 17 Αυγούστου! Για περισσότερες πληροφορίες για το ποια games πήραν τα βραβεία, διαβάστε το σχετικό άρθρο από τον Γιώργο Λόλα!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister