Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Game development: Πως θα δημιουργήσετε video games

More
28 Oct 2011 16:38 #100798 by Γιώργος Λόλας
Δοκίμασε να φτιάξεις και levels για τα Crysis 1/2. Βέβαια, δε θα μάθεις coding, αλλά θα πάρεις μια γεύση από level design κλπ..

Κράτα και αυτά τά link για αργότερα:
Leadwerks Engine .
Wintermute Engine .

Καλό διάβασμα φίλε μου, περιμένουμε νέα για την "περιπέτειά" σου στο development ενός game :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Jul 2014 23:06 - 20 Jan 2015 01:00 #147147 by Μάνος Γρυπάρης
Tutorial: Πως θα δημιουργήσετε games
Η διαδικασία δημιουργίας ενός video game είναι κάτι που είχατε ζητήσει να αναλύσει το GameWorld κατά καιρούς, κάτι που υλοποιείται σήμερα μέσω του παρόντος άρθρου. Θα φροντίσουμε να αναλύσουμε τα βασικά μέρη δημιουργίας ενός παιχνιδιού και τι software αλλά και τι έμψυχο δυναμικό χρειάζεστε για να φέρετε εις πέρας κάποιο project.

Καταρχήν για να φτιάξετε ένα video game χρειάζεται μια διαδικασία που απαιτεί καλή γνώση και εφαρμογή διαφόρων επιστημονικών πεδίων καθώς και πολύ καλή οργάνωση. Απαιτείται μια ομάδα ανθρώπων που θα συνεργαστούν αρμονικά, καθένας από το πόστο του.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το άρθρο του GameWorld για την δημιουργία ενός παιχνιδιού

Στο topic αυτό μπορούμε να συζητάμε το οτιδήποτε. Τόσο ο Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου της Traptics που μας βοήθησε πολύ γράφοντας το άρθρο, όσο και η Χριστιάνα Θάνου που σπουδάζει game development, μπορούν να σας δώσουν μια πρώτη ιδέα των βημάτων που θα ακολουθήσετε.

Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε γνώσεις του αντικειμένου που θα ακολουθήσετε, είτε είναι προγραμματισμός (θέλετε καλό κώδικα), είτε design, είτε ακόμα και την engine όπως η Unity που χρησιμοποιείτε ευρέως τα τελευταία χρόνια.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 20 Jan 2015 01:00 by Μάνος Γρυπάρης.

More
29 Jul 2014 01:03 #147165 by Κώστας Προμπονάς
Πολύ καλό topic Μάνο και σε ευχαριστούμε Μιχάλη :icon

Έχω στο τάκα τάκα 4 ( :D ) ερωτήσεις που ίσως να έχουν και άλλοι αναγνώστες:

1)Θα με ενδιέφερε να μάθω περισσοτερα για τον τρόπο επικοινωνίας του game designer με όλους τους υπόλοιπους. Εννοώ για την μέθοδο με την οποία τους "περνάει" την ιδέα.. Φαντάζομαι χρειάζονται πολλές συναντήσεις και η δημιουργία mock ups, σχεδιαγραμμάτων κλπ. Υπάρχουν όμως κάποιοι στάνταρ τρόποι ή και dedicated προγράμματα που βοηθουν στο να γίνει αυτο σωστά;

2)Επίσης, ποιός είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος για να βρει κάποιος που έχει μία ιδέα στα σκαριά, τους κατάλληλους ανθρώπους για να στελεχώσει την ομάδα του;

3)Εμπειρικά, ποιος πιστέυτε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος σχετικά με την πληρωμή τους (πχ, καλύτερα να πληρώνονται μία και έξω ή με ποσοστα; ). Ας πούμε, για ένα iOS πρόγραμμα με 2d γραφικά και τελείως basic ήχο

4)Τέλος, υπάρχει "επίσημος" τρόπος να διασφαλιστεί ότι κάποια ιδέα (η οποία σήμερα μπορεί να είναι πολύ απλη), δεν θα κλαπεί από κάποιον άλλο με τον οποίο συνεργάζεσαι; Ή απλά είναι θέμα εμπιστοσύνης;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!

More
29 Jul 2014 10:42 #147182 by Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου

Misfit wrote: Πολύ καλό topic Μάνο και σε ευχαριστούμε Μιχάλη :icon

Έχω στο τάκα τάκα 4 ( :D ) ερωτήσεις που ίσως να έχουν και άλλοι αναγνώστες:

1)Θα με ενδιέφερε να μάθω περισσοτερα για τον τρόπο επικοινωνίας του game designer με όλους τους υπόλοιπους. Εννοώ για την μέθοδο με την οποία τους "περνάει" την ιδέα.. Φαντάζομαι χρειάζονται πολλές συναντήσεις και η δημιουργία mock ups, σχεδιαγραμμάτων κλπ. Υπάρχουν όμως κάποιοι στάνταρ τρόποι ή και dedicated προγράμματα που βοηθουν στο να γίνει αυτο σωστά;

2)Επίσης, ποιός είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος για να βρει κάποιος που έχει μία ιδέα στα σκαριά, τους κατάλληλους ανθρώπους για να στελεχώσει την ομάδα του;

3)Εμπειρικά, ποιος πιστέυτε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος σχετικά με την πληρωμή τους (πχ, καλύτερα να πληρώνονται μία και έξω ή με ποσοστα; ). Ας πούμε, για ένα iOS πρόγραμμα με 2d γραφικά και τελείως basic ήχο

4)Τέλος, υπάρχει "επίσημος" τρόπος να διασφαλιστεί ότι κάποια ιδέα (η οποία σήμερα μπορεί να είναι πολύ απλη), δεν θα κλαπεί από κάποιον άλλο με τον οποίο συνεργάζεσαι; Ή απλά είναι θέμα εμπιστοσύνης;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!

1. Η επικοινωνια γινεται κυριως μεσω του λεγομενου game design document (GDD). Το συγκεκριμενο εγγραφο ειναι ο οδηγος για το πως θα σχεδιαστει ολο το παιχνιδι. Περιεχει τις δουλειες του καθενος και την προτεραιοτητα τους. Καποιοι πιο συγκεκριμενοι τροποι απεικονισης ειναι τα λεγομενα "flow charts" τα οποια αναφερονται στις αλληλεπιδρασεις που μπορει ο παιχτης να εχει με το παιχνιδι. Επισης σχετικα με την διαμορφωση του UI συνηθως υπαρχουν καποια mock up screens στα οποια στην συνεχεια παταει ο γραφιστας. Η συνολικη διαδικασια δεν ειναι ιδιαιτερα γραμμικη και διαφερει πολυ απο παιχνιδι σε παιχνιδι παντως. Αλλα σε καθε περιπτωση η σημαντικοτερη ιδιοτητα του game designer ειναι να ξερει να επικοινωνει με την ομαδα του.

2. Εγω ειχα την τυχη να εχω μακροχρονιους φιλους με τις απαραιτητες γνωσεις (ιδανικη περιπτωση). Περα απο γνωστους σας θα ηταν καλο να κανετε μια εγγραφη στον πανελληνιο συλλογο ελληνων game developers (HGDA) και να παρακολουθειται τις συναντησεις τους. Εχω γνωρισει αρκετους αξιολογους περιστασιακους συνεργατες εκει. Εντος του συλλογου τα game jams (διαγωνισμοι κατασκευης παιχνιδιων σε 2-3 μερες) ειναι αλλη μια πολυ καλη ευκαιρια να γνωρισεις ατομα και να τεσταρεις το δεσιμο μιας ομαδας σε πολυ intense καταστασεις.

3. Αν ψαχνεις για μονιμους συνεργατες θα σου προτεινα ποσοστα, αλλιως πληρωμη.

4. Μου εχει τυχη να υπογραψω εγγραφο το οποιο δε μου επιτρεπεται να μοιραστω ιδεα αλλου, αλλα ηταν απο εξωτερικο. Για εδω θα πρεπει να βρεις ενα καλο δικηγορο που να ξερει απο πνευματικα δικαιωματα. Αλλα θα σου προτεινα να μη μπεις σε αυτο το τρυπακι, ειναι χαζο το σεναριο του "σου κλεβω την ιδεα". Ολα ειναι θεμα εκτελεσης, οχι ιδεας.

Ελπιζω να σε καλυψα. Και καλη τυχη με οποιο εγχειρημα κανεις :)

More
29 Jul 2014 10:46 #147184 by Donnie Darko
Ολα αυτα τα χρονια νομιζα οτι η κατασκευη παιχνιδιου ηταν απλη.Μετα που διαβασα το αρθρο τοτε καταλαβα οτι η κατασκευη παιχνιδιου οποιαδηποτε πλατφορμας θελει υπομονη.Ευχαριστω τον Μιχαλη που εκανε το αρθρο και το ανελυσε!

Αν δεν με βρίσκετε στο Facebook η σε κανά σουβλατζίδικο ε τότε θα είμαι μέσα στο Site :) :) :)
ΥΓ:Έχω μόνο Facebook,skype,twitter,youtube :)

More
29 Jul 2014 11:30 #147185 by Μιχάλης Παπαγαθαγγέλου
Μπορει να απαιτει αρκετες γνωσεις αλλα μην αποθαρυνεστε. Το πρωτο μας game το καναμε σε 1 μηνα (εχοντας μηδενικη γνωση στα εργαλεια που χρησιμοποιησαμε ή στο τροπο με τον οποιο θα επρεπε να λειτουργησουμε). Και σιγουρα ειναι πολυ πιο ευκολο απο παλιοτερα :)

More
29 Jul 2014 11:41 #147188 by Cris Andres Seirlis
πολύ κάλο topic θα βοηθήσει πολλούς καθώς και εμένα που έχω μια έλξη ως προς την δημιουργία οπότε why not?

More
29 Jul 2014 12:26 #147194 by Νικολής Ασημάκης
Είχαμε προσπαθήσει με κάτι φίλους να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στη UDK αλλά η πίεση από σχολή/δουλειά δεν μας άφησε να προχωρήσουμε πολύ. Προσωπικά δεν έχω καμιά ιδέα από προγραμματισμό, και ούτε θα ήθελα να μάθω (δεν τα πάω καλά με τα μαθηματικά που χρειάζονται) και προσπάθησα έστω να κάνω ένα level στη UDK αλλά με έπιασε κυριολεκτικώς ζαλάδα στη 3D αποτύπωση της πίστας. Τώρα προσπαθώ δειλά δειλά να μαζέψω υλικό για lore/χαρακτήρες και σενάριο ενός cyberpunk κόσμου που θέλω να φτιάξω. Τώρα αν αυτό καταλλήξει παιχνίδι, βιβλίο ή ένα ακόμα ατέλειωτο project στο φάκελο των ατέλειωτων projects, το μέλλον θα δείξει.

More
30 Jul 2014 10:19 #147263 by Κώστας Προμπονάς

Versago wrote:
Ελπιζω να σε καλυψα. Και καλη τυχη με οποιο εγχειρημα κανεις :)

Με κάλυψες απόλυτα. Ευχαριστώ

Ps. Βρίσκω πολύ σωστά και τα όσα γράφεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του ρισκου "αν κλαπει η ιδέα". Προσωπικά σκέφτομαι ότι αν μου κλαπεί ποτέ μία ιδέα, χαλάλι.. θα επανέρθω με μία ακόμα καλύτερη ( :-) ) Πραγματικά στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι πόσα project ίσως να μην έχουν εκτελεστει ποτέ, ακριβώς λόγο αυτού του φόβου...

More
02 Sep 2014 21:56 - 20 Jan 2015 00:25 #148984 by Aggelos Axiotis
Η προσπάθεια μου για indie game development
Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω πολλές τέτοιες προσπάθειες από Ελλάδα και είναι κρίμα γιατί έχουμε πολύ καλά μυαλά...
Όπως και να 'χει εγώ είπα να το προσπαθήσω και μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά

igg.me/at/beaverland/x/8522156
Last edit: 20 Jan 2015 00:25 by Μάνος Γρυπάρης.