Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Προτάσεις για αγορά τηλεόρασης

More
06 Sep 2016 00:57 #187210 by Aνέστης Αδαμίδης
Λοιπόν, ψάχνω για τηλεόραση σαλονιού και θα ήθελα μερικές προτάσεις. Έχω ακούσει για LG, Samsung, Panasonic ότι έχουν από τις καλύτερες στην αγορά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και πολύ ψαγμένος για να αποφασίσω μόνος μου. Επίσης, δεν ψάχνω για κάνα θηρίο τηλεόραση, το έπιπλο δε χωράει 42άρα οθόνη.

Θα ήθελα μερικές προτάσεις και θα κάνω μερικές ερωτήσεις για να καταλήξουμε σε αυτήν που θα πάρω.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Sep 2016 01:23 #187211 by Καλλινίκη

TheReaper wrote: Λοιπόν, ψάχνω για τηλεόραση σαλονιού και θα ήθελα μερικές προτάσεις. Έχω ακούσει για LG, Samsung, Panasonic ότι έχουν από τις καλύτερες στην αγορά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και πολύ ψαγμένος για να αποφασίσω μόνος μου. Επίσης, δεν ψάχνω για κάνα θηρίο τηλεόραση, το έπιπλο δε χωράει 42άρα οθόνη.

Θα ήθελα μερικές προτάσεις και θα κάνω μερικές ερωτήσεις για να καταλήξουμε σε αυτήν που θα πάρω.

Ναι και εγώ έχω ακούσει ότι είναι η Samsung και η LG. Η Samsung είναι καλή μάρκα και μιλάω εκ πείρας μιας και έχουμε 2 τηλεοράσεις και παίζουν μέχρι σήμερα, βέβαια έχουν κλείσει 5ετία και πάνω, αλλά επειδή είναι μηχάνημα ποτέ δεν ξέρεις και μπορεί να χαλάσει και ας είναι και καλή μάρκα. Εσύ τι ακριβώς ψάχνεις.

More
06 Sep 2016 18:55 - 06 Sep 2016 18:59 #187226 by Aνέστης Αδαμίδης
Όπως είπα και στο αρχικό μήνυμα, ψάχνω για τηλεόραση σαλονιού. Έχουμε ένα έπιπλο 1 μέτρο μήκος και 75 cm ύψος, οπότε κάτι που να χωράει σε αυτές τις διαστάσεις θα βόλευε. Από δυνατότητες, δεν χρειάζεται να είναι τίποτα φοβερό, σύνδεση με ίντερνετ προαιρετική θα έλεγα. DVD να παίζει για καμιά ταινία και καλή ευκρίνεια και χρώματα να έχει. Αν γίνεται να υπάρχει σε κάποιο μαγαζί για να πάω από κοντά να τις δω κιόλας.

Αν θέλετε άλλες λεπτομέρειες, ρωτήστε να απαντήσω, τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.
Last edit: 06 Sep 2016 18:59 by Aνέστης Αδαμίδης.

More
07 Sep 2016 01:23 #187240 by Καλλινίκη

TheReaper wrote: Όπως είπα και στο αρχικό μήνυμα, ψάχνω για τηλεόραση σαλονιού. Έχουμε ένα έπιπλο 1 μέτρο μήκος και 75 cm ύψος, οπότε κάτι που να χωράει σε αυτές τις διαστάσεις θα βόλευε. Από δυνατότητες, δεν χρειάζεται να είναι τίποτα φοβερό, σύνδεση με ίντερνετ προαιρετική θα έλεγα. DVD να παίζει για καμιά ταινία και καλή ευκρίνεια και χρώματα να έχει. Αν γίνεται να υπάρχει σε κάποιο μαγαζί για να πάω από κοντά να τις δω κιόλας.

Αν θέλετε άλλες λεπτομέρειες, ρωτήστε να απαντήσω, τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.

Μια τηλεόραση 32 ιντσών πιστεύω θα ταιριάζει. Πλέον όλες οι τηλεοράσεις έχουν καλή ευκρίνεια και χρώματα (μόνο οι Turbo-x είναι χάλια, αυτό βέβαια εξαρτάται και από το μάτι του καταναλωτή. Όταν λες DVD να παίζει εννοείς να συνδέσεις DVD player; Επίσης δεν ανέφερες και μέχρι πόσα διαθέτεις να δώσεις για την τηλεόραση.
Αυτή η τηλεόραση πιστεύω σου ταιριάζει. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά προτείνεται για ταινίες και εκπομπές.
www.bestprice.gr/item/2154854869/lg-32lh530v.html
The following user(s) said Thank You: Aνέστης Αδαμίδης, Πιέρρος Φουστέρης

More
07 Sep 2016 11:43 #187253 by Aνέστης Αδαμίδης
Το budget δεν είναι ιδιαίτερο θέμα, γι' αυτό ζήτησα γενικότερες προτάσεις για να δω. Η τηλεόραση που προτείνεις φαίνεται πολύ ωραία, αλλά δεν αναφέρει πουθενά για DVD. Είτε να συνδέεται συσκευή εξωτερική, είτε να έχει ενσωματομένο από μόνο του.

Αλήθεια, όταν λέμε για smart-TV, τι ακριβώς εννοούμε; Τι επιπλέον προσφέρει;

More
07 Sep 2016 12:39 #187256 by Καλλινίκη

TheReaper wrote: Το budget δεν είναι ιδιαίτερο θέμα, γι' αυτό ζήτησα γενικότερες προτάσεις για να δω. Η τηλεόραση που προτείνεις φαίνεται πολύ ωραία, αλλά δεν αναφέρει πουθενά για DVD. Είτε να συνδέεται συσκευή εξωτερική, είτε να έχει ενσωματομένο από μόνο του.

Αλήθεια, όταν λέμε για smart-TV, τι ακριβώς εννοούμε; Τι επιπλέον προσφέρει;

Ενσωματωμένο DVD player λίγες τηλεοράσεις λίγο που έπαιξα αλλά σου συνιστώ καλύτερα να μην αγοράσεις τηλεόραση με ενσωματωμένο DVD Player γιατί άμα χαλάσει και θέλεις να το φτιάξεις λογικά ο τεχνικός θα ανοίξει όλη την τηλεόραση. Σε όλες τις τηλεοράσεις συνδέονται DVD player μιας και έχει την θύρα SCART το αναφέρει στα χαρακτηριστικά (μέχρι και video μπορείς να συνδέσεις που παίζει βιντεοκασέτες... το θέμα είναι ότι δεν θα φαίνεται και τόσο ωραία).

Η Smart-TV είναι κάτι σαν μικρός υπολογιστής αλλά σε έκδοση τηλεόρασης μιας και έχει ενσωματωμένο WI-Fi άρα και λογισμικό πλέον.
Μπαίνεις στο ίντερνετ, η Samsung έχει TV Apps για εφαρμογές TV και Social TV. Επειδή στις Smart TV βγαίνουν με ακόμα καλύτερη ανάλυση, ευκρίνεια και χρώμα στην εικόνα σιγά-σιγά το Scart θα το βγάλουν όπως ήδη έχει αρχίσει μιας και πλέον υπάρχουν οι bluray players η ταινία εκεί δεν μπορεί να συγκριθεί με ενός DVD player.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, η τηλεόραση 32" LG 32LH590U Smart LED HD Ready
www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-32-l...rt-led-hd-ready/prod8050452pp/
Είναι HD Ready δηλαδή η ανάλυση της εικόνας είναι 1366 x 768 αλλά διαθέτει Scart που μπορείς να συνδέσεις και DVD player.

Ενώ 32" Samsung UE32K5500 Smart LED Full HD
www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-32-s...art-led-full-hd/prod8081273pp/
Είναι Full HD δηλαδή η ανάλυση είναι 1920 x 1080, διαθέτει Ultra Clean View (ακόμα καθαρότερη εικόνα) αλλά έχει μόνο HDMI και όχι scart άρα δεν μπορείς να συνδέσεις DVD player.

Η LG τηλεόραση παίζει ταινίες με ανάλυση 480p (640x480) και 720p (1280x720) ενώ η Samsung παίζει και 1080p (1090x1080).
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
08 Sep 2016 15:44 #187342 by Aνέστης Αδαμίδης
Υπέροχα, ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα κάνω κι εγώ μια βόλτα από τα μαγαζιά για να δω από κοντά, μήπως βρω κάτι ενδιάμεσο, δηλ. smart TV με υποδοχή scart.

In other news, τι την γυρεύω κι εγώ την τηλεόραση τώρα που θα κλείσουν τα περισσότερα κανάλια...

More
08 Sep 2016 17:26 #187350 by Καλλινίκη
@TheReaper Καλά θα κάνεις και θα πας να την δεις. Καλύτερα να πας να τις δεις κιόλας από κοντά, για να δεις και αν όντως είναι αυτή που θες.

Ούτως ή άλλως τα κανάλια δεν δείχνουν και κάτι αξιόλογο μόνο που και που. Μιας και θα έχεις dvd player θα μπορείς να βλέπεις ό,τι ταινίες θέλεις. Εγώ την έχω μόνο για να παίζω videogames ή να βλέπω ταινία.

More
08 Sep 2016 22:08 - 08 Sep 2016 22:11 #187366 by Aνέστης Αδαμίδης
Αλλαγή πορείας. Εξετάζοντας καλύτερα το χώρο που έχω, παρατήρησα ότι μπορώ να βάλω μέχρι 43" οθόνη. Είχα δει μια JVC 40" με 4Κ, smart-TV και SCART, όπως έψαχνα. Αλλά μιας και μπορώ να βάλω μέχρι 43" μήπως υπάρχουν τίποτα άλλες προτάσεις; Για τις κυρτές τι άποψη έχετε; Προσωπικά δε μου γεμίζουν το μάτι...
Last edit: 08 Sep 2016 22:11 by Aνέστης Αδαμίδης.

More
08 Sep 2016 23:23 #187372 by Καλλινίκη
Η τηλεόραση που βρήκες είναι ακόμα καλύτερη μιας και είναι 4K δηλαδή 4 φορές την ανάλυση 1090X1080. Τι 40 τι 43, είναι μόνο 3 ίντσες διαφορά, είναι βέβαια κάπως αισθητό αλλά είναι προς το μικρή διαφορά. Αν έλεγες από την 40 την 45, θα σου έλεγα διάλεξε την 45.
Όσο πιο μεγάλη τηλεόραση σε ίντσες σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις και αρκετά μεγάλο σαλόνι βασικά να απέχεις από την τηλεόραση τουλάχιστον 1,5 m και πάνω. Διαφορετικά κουράζονται τα ματιά σου και μπορεί να σου δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα.

Εδώ έχει διάφορες τηλεοράσεις στις επιλογές που υπάρχουν αριστερά μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να έχει και τι μάρκα να είναι. Για το αν περιέχει Scart θα κλικάρεις την τηλεόραση που θες και θα δεις τα χαρακτηριστικά της εκεί που λέει "Άλλες συνδέσεις"
www.skroutz.gr/c/12/television/f/236412_342156/Smart-TV-37-43.html

Οι κυρτές από την άλλη λέγεται ότι μειώνουν κάπως αυτήν την απόσταση του θεατή από την τηλεόραση, το μάτι εστιάζει καλύτερα και βλέπει πιο ξεκούραστα, βλέπεις ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες που δεν το βλέπεις στις κανονικές τηλεοράσεις.