Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Windows 10: Αναβαθμίσατε; / Πώς πήγε η αναβάθμισή σας;

More
08 Aug 2015 00:59 - 08 Aug 2015 03:13 #167230 by Γιάννης Πετρόχειλος
Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος αυτό το thread θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να δούμε πόσοι χρήστες έχουμε αναβαθμίσει σε Windows 10 και αν πήγε καλά η αναβάθμισή μας. Προσωπικά εγώ έχω ήδη Windows 10 ως Insider εδώ και καιρό αλλά από 2 άλλα laptop τα νέα δεν είναι και πολύ καλά αφού στο ένα δεν έχει έρθει ακόμα η αναβάθμιση, ενώ στο άλλο αποτυγχάνει. Εσείς έχετε αναβαθμίσει; Πώς σας φαίνεται η διαδικασία;

Εννοείται πως αν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα μπορείτε να το γράψετε για να προσπαθήσουμε όλοι να βοηθήσουμε, feel free!
Last edit: 08 Aug 2015 03:13 by Γιάννης Πετρόχειλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Aug 2015 01:18 #167232 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Γεια! Πιο αργά ανοίγει το pc μου τώρα, σε σύγκριση με πριν που είχα τα 8.1 pro. Επίσης, τα browsers μου θέλουν κανά δυο φορές reload για να εμφανίσουν μια σελίδα. Τέλος, το pc μου μου φαίνεται σχετικά πιο αργό τώρα, όσον αφορά την εκτέλεση των διαφόρων εργασιών. Η 11η πληγή τού Φαραώ είναι τα Windows 10; xD Όσον αφορά τώρα τη διαδικασία αναβάθμισης, είναι αρκετά απλή και σχετικά γρήγορη, αλλά καλύτερα να θυμηθείς να φτιάξεις τις ρυθμίσεις, ώστε να μην παραβιάζουν την ιδιωτικότητά σου τα Windows 10.

More
08 Aug 2015 02:50 #167235 by Ilias Korolis
εγω που τα εβαλα με "καθαρη εγκατασταση" σε δυο σταθερους υπολογιστες κανενα προβλημα.

Με εκτίμηση

More
08 Aug 2015 02:57 - 08 Aug 2015 03:00 #167236 by Γιάννης Πετρόχειλος

TheLuckyShamrock wrote: Γεια! Πιο αργά ανοίγει το pc μου τώρα, σε σύγκριση με πριν που είχα τα 8.1 pro. Επίσης, τα browsers μου θέλουν κανά δυο φορές reload για να εμφανίσουν μια σελίδα. Τέλος, το pc μου μου φαίνεται σχετικά πιο αργό τώρα, όσον αφορά την εκτέλεση των διαφόρων εργασιών. Η 11η πληγή τού Φαραώ είναι τα Windows 10; xD Όσον αφορά τώρα τη διαδικασία αναβάθμισης, είναι αρκετά απλή και σχετικά γρήγορη, αλλά καλύτερα να θυμηθείς να φτιάξεις τις ρυθμίσεις, ώστε να μην παραβιάζουν την ιδιωτικότητά σου τα Windows 10.

Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν προβλήματα σε ένα τέτοιο launch! Δοκίμασες fast boot;

zer0c00l wrote: εγω που τα εβαλα με "καθαρη εγκατασταση" σε δυο σταθερους υπολογιστες κανενα προβλημα.

Καθαρή εγκατάσταση; Έλεγξες αν πήρες licence γιατί απότι ξέρω εαν δεν κάνεις πρώτα το upgrade δε παίρνεις licence, εκτός και αν τα αγόρασες! Πάντως και εγώ που είμαι με καθαρή εγκατάσταση δουλεύουν κομπλέ! Πώς σου φαίνεται σαν λειτουργικό με βάση τα προηγούμενα;
Last edit: 08 Aug 2015 03:00 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
08 Aug 2015 03:01 #167237 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Όχι. Απλά υπέθεσα ότι είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα στην αρχή και ότι θα φτιάξουν με το επόμενο update. :/

More
08 Aug 2015 03:06 #167238 by Γιάννης Πετρόχειλος
Σωστά υπέθεσες! It's gonna be a loooooong year! Έχουν γεμίσει τα forum της Microsoft με προβλήματα που κυρίως οφείλονται σε ασυμβατότητες hardware που εμποδίζουν το update ή δημιουργούν θέματα. Γενικά πάντως φαίνεται πολλά υποσχόμενο λειτουργικό κατα τη γνώμη μου!

More
08 Aug 2015 03:30 - 08 Aug 2015 03:40 #167239 by Ilias Korolis
ναι καθαρη εγκατασταση με το εργαλειο απο την ιστοσελιδα της MS αφου πρωτα εκανα αναβαθμιση στο ηδη υπαρχων λειτουργικο ωστε να ταιριαξει το κλειδι απο Windows 8.1 Pro μετα εφτιαξα το USB με το εργαλειο απο την ιστοσελιδα της MS και προχωρησα σε καθαρη εγκατασταση οπου περασε το κλειδι και μετα απο το ρεσταρτ ειχαν ενεργοποιηθει κανονικα.

προσωπικα τα βρισκω καλυτερα απο τα 8.1 Pro

Με εκτίμηση
Last edit: 08 Aug 2015 03:40 by Ilias Korolis.

More
08 Aug 2015 10:51 #167248 by Myrmidon
Διαβάζω πολλά από εδώ και από κει. Θέματα με το update (τρώει bandwidth, έχει ασυμβατοτητες στους drivers) και έτσι δε θα τα εγκαταστήσω ακόμα. Το σύγκριση με τα 8 τη βρίσκω περιττή. Και οι δυο εκδόσεις έχουν παρόμοιο πυρήνα και εμφάνιση. Ο νέος browser είναι ακόμα νέος και ποιος ξέρει τι τρύπες ασφαλείας έχει. Η δε Cortana δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει εδώ στην Ελλάδα. Θα με ενδιέφερε κάποια σύγκριση με τα 7. Για την ώρα τα έχω δοκιμάσει σε tablet πάνω από 7. Ήταν κάπως ποιο "ελαφριά" αλλά σε μια tablet δε βλέπει κανείς όλες τις δυνατότητες. Άσε που έλειπε ο driver για την περιστροφή της εικόνας ανάλογα με την θέση της οθόνης. Το DX12 υπόσχεται πολλά, αλλά και αυτό χρειάζεται ανάλογη κάρτα γραφικών για πλήρη υποστήριξη. Σε αρκετές ιστοσελίδες φιγουράρει για παράδειγμα η έκφραση ".......the only gamers who could take advantage of DX12 would be those who purchased either a GCN 1.1, 1.2, or Maxwell GPU. Everyone else, including the millions of people with slightly older cards, would’ve been left out in the cold....." Επίσης μένει να δούμε και τι γίνετε με τα Mandle και Kronos/Vulkan (AMD/ATI και OpenGL). Αν μη τι άλλο, έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον.

More
08 Aug 2015 11:18 - 08 Aug 2015 11:19 #167250 by tsakos
μα καλά υποτίθεστε ότι είστε gamers και βάζετε windows χωρίς καθαρή εγκατάσταση :lol: :lol: :lol:
πάντως εγώ είμαι χειρότερος έβγαλα τα windows 8.1 και αντί να βάλω τα 10 έβαλα τα ubuntu και το πρόβλημα δεν είναι αυτό το πρόβλημα είναι πως μου αρέσουν πολύ. :cheer:
Last edit: 08 Aug 2015 11:19 by tsakos.

More
08 Aug 2015 11:44 - 08 Aug 2015 11:49 #167251 by Γιάννης Πετρόχειλος

tsakos wrote: μα καλά υποτίθεστε ότι είστε gamers και βάζετε windows χωρίς καθαρή εγκατάσταση :lol: :lol: :lol:
πάντως εγώ είμαι χειρότερος έβγαλα τα windows 8.1 και αντί να βάλω τα 10 έβαλα τα ubuntu και το πρόβλημα δεν είναι αυτό το πρόβλημα είναι πως μου αρέσουν πολύ. :cheer:

Για να πάρει το κλειδί πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις αναβάθμιση. Αν δεν κάνεις αναβάθμιση και πας για καθαρό install θα πρέπει να αγοράσεις licence για τα Windows 10. Καλά είναι τα ubuntu αλλά έχουν σοβαρά θέματα! Εγώ τα έχω portable σε στικάκι και αν χρειαστώ κάτι τα τρέχω από κει.

Myrmidon wrote: Διαβάζω πολλά από εδώ και από κει. Θέματα με το update (τρώει bandwidth, έχει ασυμβατοτητες στους drivers) και έτσι δε θα τα εγκαταστήσω ακόμα. Το σύγκριση με τα 8 τη βρίσκω περιττή. Και οι δυο εκδόσεις έχουν παρόμοιο πυρήνα και εμφάνιση. Ο νέος browser είναι ακόμα νέος και ποιος ξέρει τι τρύπες ασφαλείας έχει. Η δε Cortana δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει εδώ στην Ελλάδα. Θα με ενδιέφερε κάποια σύγκριση με τα 7. Για την ώρα τα έχω δοκιμάσει σε tablet πάνω από 7. Ήταν κάπως ποιο "ελαφριά" αλλά σε μια tablet δε βλέπει κανείς όλες τις δυνατότητες. Άσε που έλειπε ο driver για την περιστροφή της εικόνας ανάλογα με την θέση της οθόνης. Το DX12 υπόσχεται πολλά, αλλά και αυτό χρειάζεται ανάλογη κάρτα γραφικών για πλήρη υποστήριξη. Σε αρκετές ιστοσελίδες φιγουράρει για παράδειγμα η έκφραση ".......the only gamers who could take advantage of DX12 would be those who purchased either a GCN 1.1, 1.2, or Maxwell GPU. Everyone else, including the millions of people with slightly older cards, would’ve been left out in the cold....." Επίσης μένει να δούμε και τι γίνετε με τα Mandle και Kronos/Vulkan (AMD/ATI και OpenGL). Αν μη τι άλλο, έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον.

Πράγματι υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες με τους drivers. Πιστεύω θα λυθούν με Windows Update. Τώρα σε ότι αφορά το DX12, το γεγονός ότι δε θα μπορείς να επωφεληθείς από αυτό δε νομίζω ότι είναι λόγος για να μην αναβαθμίσεις...
Last edit: 08 Aug 2015 11:49 by Γιάννης Πετρόχειλος.