Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Myrmidon wrote: Διαβάζω πολλά από εδώ και από κει. Θέματα με το update (τρώει bandwidth, έχει ασυμβατοτητες στους drivers) και έτσι δε θα τα εγκαταστήσω ακόμα. Το σύγκριση με τα 8 τη βρίσκω περιττή. Και οι δυο εκδόσεις έχουν παρόμοιο πυρήνα και εμφάνιση. Ο νέος browser είναι ακόμα νέος και ποιος ξέρει τι τρύπες ασφαλείας έχει. Η δε Cortana δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει εδώ στην Ελλάδα. Θα με ενδιέφερε κάποια σύγκριση με τα 7. Για την ώρα τα έχω δοκιμάσει σε tablet πάνω από 7. Ήταν κάπως ποιο "ελαφριά" αλλά σε μια tablet δε βλέπει κανείς όλες τις δυνατότητες. Άσε που έλειπε ο driver για την περιστροφή της εικόνας ανάλογα με την θέση της οθόνης. Το DX12 υπόσχεται πολλά, αλλά και αυτό χρειάζεται ανάλογη κάρτα γραφικών για πλήρη υποστήριξη. Σε αρκετές ιστοσελίδες φιγουράρει για παράδειγμα η έκφραση ".......the only gamers who could take advantage of DX12 would be those who purchased either a GCN 1.1, 1.2, or Maxwell GPU. Everyone else, including the millions of people with slightly older cards, would’ve been left out in the cold....." Επίσης μένει να δούμε και τι γίνετε με τα Mandle και Kronos/Vulkan (AMD/ATI και OpenGL). Αν μη τι άλλο, έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Myrmidon wrote: Επίσης μένει να δούμε και τι γίνετε με τα Mandle και Kronos/Vulkan (AMD/ATI και OpenGL). Αν μη τι άλλο, έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον.
zer0c00l wrote: επειδή σκέφτομαι να περάσω τα Ubuntu (64Bit) στα μηχανήματα που φοράνε ήδη τα Windows 10 Pro (64Bit) και φοβάμαι μην τυχόν έχω θέματα με την κάρτα γραφικών η μην κάνω καμία πατάτα μπορεί να βοηθήσει κανείς (βλέπεις είμαι και κάποιας ηλικίας και ξεχνάω) χαχαχα.
lucinos wrote:
zer0c00l wrote: επειδή σκέφτομαι να περάσω τα Ubuntu (64Bit) στα μηχανήματα που φοράνε ήδη τα Windows 10 Pro (64Bit) και φοβάμαι μην τυχόν έχω θέματα με την κάρτα γραφικών η μην κάνω καμία πατάτα μπορεί να βοηθήσει κανείς (βλέπεις είμαι και κάποιας ηλικίας και ξεχνάω) χαχαχα.
ειδικά για την κάρτα γραφικών, λογικά δεν θα έχει προβλήματα, αλλά... αν έχεις amd είναι συνήθως πιο σίγουρη επιλογή να μείνεις στούς ανοικτούς οδηγούς. (μην εγκαταστήσεις τούς κλειστούς). Το κακό είναι ότι δεν θα έχεις τις ίδιες δυνατότητες στα παιχνίδια.
lucinos wrote:
Myrmidon wrote: Επίσης μένει να δούμε και τι γίνετε με τα Mandle και Kronos/Vulkan (AMD/ATI και OpenGL). Αν μη τι άλλο, έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον.
To mantle είναι επισήμως νεκρό. Η ίδια amd προωθεί τα dx12 και vulkan. Επίσης μια διόρθωση. Το Vulkan δεν είναι OpenGL. Είναι καθαρά καινούργιο API. Η σχέση του με το OpenGL είναι ότι δημιουργείται από την ίδια κοινοπραξία (την Khronos).
Τώρα από κάθε πρακτική άποψη mantle, vulkan, dx12 και metal είναι σχεδόν η ίδια τεχνολογία (όλα στεγνή αντιγραφή τού mantle). Απλά το πρώτο το δημιούργησε η amd, υποσχόταν να το απελευθερώσει αλλά δεν το έκανε (αργότερα-αργότερα περάσανε δυο κότερα). Τελικά η microsft απηύδησε (εδώ τής δίνω και κάποιο δίκιο) και δημιούργησε το dx12. Αυτό είχε ένα καλό αποτέλεσμα, ότι έκανε την khronos και όσους ενδιαφέρονται αυτή την φορά να μην παραδώσουν το μονοπώλιο στην microsoft να καταλάβουν ότι πρέπει να βιαστούν αν είναι να έχουν εναλλακτική πρόταση, που τότε ονομάστηκε glnext (ακριβώς για να δηλώσει ότι αναπτύσσεται ανεξάρτητα από το opengl).
Στην κοινοπραξία μπήκαν οι πάντες με φωτεινή εξαίρεση την microsoft. Οπότε έχουμε μια κατάσταση microsoft εναντίων όλων. Τελικά μπήκε και η ίδια η amd και μπαίνοντας άλλαξε και το όνομα glnext σε vulkan. H microsft προφανώς γλυκαμένη από το μακροχρόνιο μονοπώλιο απλά δεν μπήκε (δεν είναι ότι δεν γνωρίζει την khronos, εξάλλου συμμετέχει στο webgl που είναι επίσης τής khronos) και προωθεί το δικό της dx12. Τεχνολογικά η microsoft δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα, απλά θέλει να κρατήσει το μονοπώλιο. Επίσης η apple ξέρει ότι δεν την παίρνει να μην συμμετέχει στο vulkan (και θα την δείτε στην κοινοπραξία) αλλά επειδή είναι apple και θέλει να διαφέρει, δημιουργεί και το δικό της metal.
πολύ πιθανό να κάνω λάθος. Δεν ξέρω από πού παραθέτεις την λίστα. Τελευταία φορά που είχα κοιτάξει η microsoft συμμετείχε στην khronos για πράγματα όπως το webgl αλλά έλαμπε δια τής απουσίας της στο vulkan.Myrmidon wrote: 3ον και σπουδαιότερο. Αυτά που γράφεις για την κοινοπραξία δείχνουν ότι δεν έχεις και τόσο καλή εικόνα του τι γίνεται .Η ακόλουθη λίστα παρουσιάζει τα μέλη και τι ρόλο έχουν στην κοινοπραξία.
επίσης από τον Μάρτη υπάρχουν αναρτήσεις μέσα από την amd που συμβουλεύουν τον κόσμο να κινηθεί προς Vulkan και dx122on Το APΙ έγινε διαθέσιμο επίσημα το Μάρτη που πέρασε. To mantle δεν είναι νεκρό.
το βασικότερο πρόβλημά μου, είναι ότι δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά οποιοδήποτε στοιχείο μιας ανάρτησης με ένα τέτοιο επικό λάθος.1ον Το Μantle προέκυψε από το Vulkan.