Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
15 Jun 2012 18:28 #109244 by Άγγελος Φασούλης
Αποχωρεί η Carrefour από την ελληνική αγορά

Αθήνα
Ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour στην κοινή εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της ελληνικής αγοράς.

Η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής στο Παρίσι και σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού ομίλου πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει ότι ο όμιλος Μαρινόπουλου γίνεται ο master franchise για την Ελλάδα και Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες.

Η κίνηση αποχώρησης από την ελληνική αγορά γίνεται γνωστή δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου Ζορζ Πλασάτ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει στη γενική συνέλευση του ομίλου την Δευτέρα το σχέδιό του για την ανάκαμψη του ομίλου.

Η Carrefour είπε ότι η πώληση θα επιτρέψει στην κοινοπραξία, που δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα». Εκτός από την αγορά της Ελλάδας, όπου οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 16%, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλυσίδα λιανικής είναι επίσης εκτεθειμένη και στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της Carrefour Μαρινόπουλος σε Αλβανία, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία γινόταν μέσα από ένα επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο το 80% ανήκε στον ελληνικό όμιλο και το 20% στην Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ. Τώρα όλη αυτή η δραστηριότητα περνάει στην κατοχή του ελληνικού ομίλου.

Σύμφωνα με Το Βήμα, πηγές της εταιρείες έλεγαν ότι με τα νέα κεφάλαια τα οποία θα εισρεύσουν πρόκειται να περιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών, ενώ ένα μέρος εξ αυτών θα επενδυθεί στη διαμόρφωση των τιμών.

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων μεταξύ των δύο μετόχων υπήρξαν τριβές και συγκρούσεις οι οποίες αποδυνάμωσαν την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενώ μεταξύ των παρενεργειών τους ήταν και η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των προμηθευτών της, γεγονός που είχε προκαλέσει σχόλια, αντιδράσεις, ακόμη και μία έρπουσα φημολογία περί υπαγωγής της στο άρθρο 99.

in.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jun 2012 20:37 #109249 by Μάνος Γρυπάρης
Ο Bob...Μιχαλολιάκος!

[youtube:13mqjyzl]
[/youtube:13mqjyzl]

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
15 Jun 2012 20:51 #109250 by Ανδρέας Γρυπάρης

More
16 Jun 2012 10:39 #109268 by Αντώνης Παπαθανασίου
Ένα απλό αν και ετεροχρονισμένο σχόλιο για το συμβάν της Παιανίας, μιας και ακούω διάφορα χαριτωμένα περί αυτοάμυνας και για να προλάβω ατάκες του στυλ "να έχουμε όλοι ένα όπλο σπίτι μας".

Ο νεαρός δεν αμύνθηκε μέσα στο σπίτι του έτσι; Κυνήγησε τον ληστή και του την άναψε στον δρόμο. Άλλο η αυτοάμυνα, άλλο η εκδίκηση. Χωρίς να λεω οτι στη θέση του δεν θα έκανα το ίδιο πράγμα, η πράξη του ήταν 100% παράνομη και αδικαιολόγητη.

Αν την ώρα που βγήκε έξω έβλεπε και πυροβολούσε δυο άσχετους που άκουσαν τους προηγούμενους πυροβολισμούς και το έβαζαν στα πόδια φαντάζεστε τι είχε να γίνει;

Το θέμα της αυτοάμυνας στην Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Ο νόμος σου λέει πως νόμιμη αυτοάμυνα ορίζεται μόνο η χρήση ίσου ή κατώτερου μέσου από τον επιτιθέμενο: Αν σου την πέσει με μαχαίρι και του την μπουμπουνίσεις, πας μέσα για φόνο. Αν του ορμήξεις με δικό σου μαχαίρι από την κουζίνα η με φιλέτο κοτόπουλο είσαι κομπλέ.

Στα περι οπλοχρησίας τώρα, όπου αν και gun nut είμαι 100% αντίθετος, ένα μονο έχω να πω σε όσους κράζουν ναι στα όπλα για "αυτοάμυνα": Σοβαρευτείτε.

Φαντάζομαι κανείς από αυτούς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να σημαδέψει, να οπλίσει και να πυροβολήσει έναν αντίπαλο, ειδικά με την αδρεναλίνη να κάνει πάρτυ στον οργανισμό του. Πόσω μάλλον αν έχει το πιστόλι του ασφαλισμένο και άδειο (όπως θα όφειλε) και έχει να κάνει με εναν οπλισμένο αντίπαλο που πιθανότατα "το έχει ξανακάνει". Ο οποίος βέβαια στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θέλει να κλέψει και όχι να σκοτώσει. Εκτός αν απειληθεί ή τσαντιστεί.

Εδώ έμπειροι αστυνομικοί και στρατιώτες δυσκολεύονται σε turn and shoot drills σε συνθήκες εκπαίδευσης ακόμα και κοντινές αποστάσεις, ο ανεκπαίδευτος πολίτης που πήρε πιστόλι και την είδε ράμπο θα τα πάει καλύτερα;

Παραβλέπουμε βέβαια βολικότατα και το λεγόμενο risk compensation. Όταν κάποιος νοιώθει (λανθασμένα) ασφαλής, τόσο περισσότερες μαλακίες κάνει. Και στην προκειμένη, δυο-τρείς βολές σε σκοπευτήριο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το να αντιμετωπίσεις έναν ζωντανό, κινούμενο, εμπειρο, ίσως και εκπαιδευμένο αντίπαλο. Για effective kill zone και τα ρέστα, ούτε λόγος.

Αν το δούμε καθαρά νομικά, και πάλι η οπλοχρησία δεν ορίζεται σαν νόμιμη άμυνα παρα μόνο όταν και ο άλλος οπλοφορεί και αυτό υπο προϋποθέσεις (να πυροβολήσει πρώτος). Αν ποτέ κακή ώρα χρειαστεί να αμυνθούμε, ό,τι και να κάνουμε, από πολεμικές τέχνες μέχρι rpg, όχι μόνο θα πρέπει να το δικαιολογήσουμε (οτι κινδύνευε η ζωή μας ή τρίτου δηλαδή) αλλά και να αποδείξουμε οτι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να απωθήσουμε την όποιααπειλή. Αν είναι ένοπλος, τον πυροβολήσω πρώτος και τελικά τον εξουδετερώσω, πάλι θα πρέπει να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας. Και βέβαια η Σήμανση δεν πρόκειται να ασχοληθεί παραπάνω. Πολύ γκρίζα ζώνη, δεν την πλησιάζω καν.

Η οπλοκατοχή ως άμυνα είναι ιδιαίτερα κακή ιδέα, τουλάχιστον όταν δεν συνοδεύεται από τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Οι οποίες δεν είναι μόνο το χαρτί ψυχιάτρου και δυο-τρείς σκοπευτικούς αγώνες τον χρόνο. Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην οπλοκατοχή (πέρα από την σωστή φύλαξή του -εννοείται-) είναι η σωστή χρήση του, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο μέσω σωστής εκπαίδευσης. Η οποία, επίσης, για τον μέσο Έλληνα, είναι αυτά βλέπει στο Call of Duty και στο CSI. Γιατί για τον μέσο Έλληνα, όλοι μας μπορούμε ξαφνικά να γίνουμε τέρατα ψυχραιμίας και ευστοχίας στο λεπτό.

Ένα σύστημα συναγερμού, πόρτα και κουφώματα ασφαλείας, κάγκελα σε παράθυρα και λοιπά είναι αρκετά για να προστατευτούμε από τον κοινό διαρρήκτη. Αν είναι επαγγελματίας το όπλο απλά θα τον τσαντίσει περισσότερο.

just my 2c.

More
16 Jun 2012 12:09 #109273 by Kostas Milonas
Φιλε akpe πραγματικα χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ατομα που σκεφτονται νηφαλια και προσγειωμενα. Με βρισκεις απολυτα συμφωνο.

Πρσωπικα οταν ακουω καποιον να το παιζει καουμπόης θα του δινω να διαβασει το κειμενο σου μπας και καταφερει να αλλαξει μυαλα.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
16 Jun 2012 12:14 #109274 by Γιάννης Παναγιωτίδης
akpe αν κινδυνέψει η οικογένεια σου, θα δεις τι όπλο-μαχαίρι κρατάει ο ληστής/επίδοξος δολοφόνος για να πάρεις ίσο ή κατώτερο μέσο ή θα προσπαθήσεις να την προστατέψεις με κάθε μέσο που έχεις στη κατοχή σου?

More
16 Jun 2012 12:25 #109275 by eliminator
Συμφωνώ με akpe και εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην οπλοκατοχή/οπλοχρησία στους απλούς πολίτες αλλά είμαι υπέρ στον πλήρη οπλισμό της αστυνομίας και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα στο σήκωμα όπλου για την παραμικρή απειλή για αυτούς. Αν εφαρμόζοταν αυτό δε θα είχαμε τέτοια εγκληματικότητα.

More
16 Jun 2012 12:35 #109276 by Kostas Milonas

IloveGames wrote: akpe αν κινδυνέψει η οικογένεια σου, θα δεις τι όπλο-μαχαίρι κρατάει ο ληστής/επίδοξος δολοφόνος για να πάρεις ίσο ή κατώτερο μέσο ή θα προσπαθήσεις να την προστατέψεις με κάθε μέσο που έχεις στη κατοχή σου?

Σου λεει τι προβλεπει η νομοθεσια, οχι τι πρεπει να κανεις.

Παντως αν ποτε -χτυπα ξυλο- βρεθεις σε τετοια θεση και εχεις καποιο οπλο πιστευεις ειλικρινα οτι μπορεις να λειτουργησεις τοσο σωστα και γρηγορα ωστε να προλαβεις καποιον που σε εχει αφνιδιασει και πολυ πιθανον ειναι πιο εμπειρος απο εσενα? Στις ταινιες ωραια ειναι αυτα, στην ζωη ομως αμα ατυχησεις δεν εχει να το "ξανατραβηξουμε"...

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι του πεις "παρε οτι θελεις και μην πειραξεις κανενα", οτιδηποτε αλλο μπορει να μην εχει καλη καταληξη.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
16 Jun 2012 13:25 #109278 by Αντώνης Παπαθανασίου

IloveGames wrote: akpe αν κινδυνέψει η οικογένεια σου, θα δεις τι όπλο-μαχαίρι κρατάει ο ληστής/επίδοξος δολοφόνος για να πάρεις ίσο ή κατώτερο μέσο ή θα προσπαθήσεις να την προστατέψεις με κάθε μέσο που έχεις στη κατοχή σου?

Κοίτα, τώρα που το σκέφτομαι ψύχραιμα αν μπει ληστής το τελευταίο πράγμα που θα κάνω είναι να κάνω τον μάγκα -απρόκλητα-. Ο οπλισμένος (έστω και με μαχαίρι) ή μη ληστής χέστηκε για το αν θα με σκοτώσει ή όχι, το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην συλληφθεί ή σκοτωθεί. Αν νοιώσει πως απειλείται θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει, αν δει πως δεν απειλείται θα μου πάρει το λαπτοπ και θα την κάνει.

Το "πάρε ό,τι θες αλλά άσε μου το ντιβιντί για παρηγοριά" μπορεί να ακούγεται υποτακτικό για κάποιους, σώζει ζωές όμως.

Εννοείται βέβαια οτι αν μου/μας επιτεθεί θα προσπαθήσω να αμυνθώ με κάθε τρόπο. Το όπλο δεν παίζει ρόλο αφού για εμένα (και δυστυχώς όχι για τους περισσότερους) προέχει η αποσόβηση της επίθεσης και η ακινητοποίησή του ληστή και όχι η εκτέλεσή του. Σε περιπτώσεις τύπου "εγώ η αυτός" θα τον έστελνα άνετα, αλλά δεν θα του την ανάψω κιόλας αν μου επιτεθεί με μπουνιές.

Προτού όμως σκεφτώ να πάω να αγοράσω πιστόλι ή καραμπίνα για αυτοάμυνα που ξέρω πως κατα 140% δεν θα καταφέρω να τα χρησιμοποιήσω εκείνη τη στιγμή, θα έχω φροντίσει να προστατεύσω το σπίτι και την οικογένειά μου με πιο "συμβατικούς" τρόπους. ;)

More
16 Jun 2012 16:41 #109286 by Μάνος Γρυπάρης
Δείτε τι γίνετε στις συγκεντρώσεις Σαμαρά-Βενιζέλου που δεν δείχνουν τα κανάλια

Εδώ φαίνεται από πλάνα ότι ο κόσμος στο Σύνταγμα στην ομιλία Σαμαρά ήταν ελάχιστος.

Για να δούμε την Κυριακή...

Προς το παρόν πάρτε λίγο Τσίπρα...
[youtube:2y6po426]
[/youtube:2y6po426]

Και την διακαναλική του Πάνου Καμμένου...
[youtube:2y6po426]
[/youtube:2y6po426]
(Πηγαίντε στο 48:15 να δείτε το λαμόγιο ο δημοσιογράφος τι λέει. Όταν ο Σαμαράς κι ο Τσίπρας παίρνουν 1 ώρα πρόλογο, την είπε στον Καμμένο που πήρε 45'. Αν είναι δυνατόν)

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)