Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Eragon

More
05 Dec 2006 22:37 #23264 by Νικολής Ασημάκης
Είπαμε ήδη μερικά, όπως LotR ( 3 βιβλία ), Sillmarilion, Το Χρονικό της Νάρνια ( 7 βιβλία ). Αυτά μου έρχονται τώρα. Αν ξεχνώ κάτι θα το συμπληρώσουν οι υπόλοιποι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Dec 2006 09:58 #23285 by Chris Zotos
Replied by Chris Zotos on topic Eragon
Δε μιλάω για τόπο καταγωγής !!! Μιλάω για ιδεολογία !!! Οι Αμερικάνοι έχουν στο νου τους μόνο το χρήμα και αυτό είναι επόμενο να παρατηρηθεί και σε ένα σχολιαρόπαιδο που ξεκινάει ένα μεταγενέστερο best-seller από την ηλικία των 14 χρονών (βλ. Paolini) !!! Δε λέω η Rowling ξεκίνησε να γράφει το Harry Potter σε δύσκολες ώρες... !!! Παρ' όλα αυτά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη σχολή των Tolkien και Lewis που έστησαν στην κυριολεξία στα πόδια της την Αγγλική λογοτεχνία μετά από ένα μεγάλο διάστημα "κενού" !!! Τώρα για πες μου !!! Ποια είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό όταν διαβάζεις ένα βιβλίο ενός νεαρού Αμερικανού λογοτέχνη που σε λίγες μήνες μετά την κυκλοφορία του "κατακτά" τον κόσμο ??? Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν στο κείμενό του διαπιστώνεις πολλά κοινά σημεία με βιβλία πολλών άλλων λαμπρότερων ονομάτων ??? :wink:

More
06 Dec 2006 12:42 #23292 by Βιβή Κεφαλωνίτη
Anyway, το θέμα μας δεν είναι η καταγωγή του εκάστοτε συγγραφέα, και στην τελίκη κανέναν δεν θα τον χάλαγε να χεστεί στο τάληρο επειδή έγραψε ένα βιβλίο, έστω και αντιγραφή.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, ο darkleader ζήτησε προτάσεις για βιβλία. Σε αυτό το στυλ, νομίζω σε κάλυψαν οι προλαλήσαντες. Αν όμως θέλεις να ξεφύγεις από την λογοτεχνία του φανταστικού αποκλειστικά, έχω να σου προτείνω βιβλία λογοτεχνίας τρόμου τα οποία προσωπικά λατρεύω.
Οτιδήποτε από εκδόσεις ΟΞΥ, σειρά ΚΟΛΑΣΗ, και κυρίως Graham Masterton. (Θεός ο άνθρωπος, φόβος που σου γυρνάει το στομάχι) Άλλος αρκετά καλός και λίγο περοσσότερο παραμυθάς, ο Graham Joyce.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες/προτάσεις, στειλε pm.

More
06 Dec 2006 14:15 #23297 by Νικολής Ασημάκης

Tilion\ wrote: Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν στο κείμενό του διαπιστώνεις πολλά κοινά σημεία με βιβλία πολλών άλλων λαμπρότερων ονομάτων ??? :wink:

Μπορεί να έχει πολλά κοινά σημεία, αλλά η βασική ιδέα είναι δική του. Και εγώ γράφω ένα βιβλίο ( κυρίως για να περάσω το χρόνο μου ) και έχω πάρει ιδέες από αυτά τα βιβλία, (όχι αντιγραφή, απλώς ιδέες) αλλά η βασική πλοκή είναι δικιά μου. Το ίδιο πιστεύω πως κάνει κι αυτός.

More
06 Dec 2006 14:36 - 06 Dec 2006 17:42 #23300 by Chris Zotos

Nikolis\ wrote: Και εγώ γράφω ένα βιβλίο

Ενδιαφέρον !!! Αν το περάσεις σε ηλεκτρονική μορφή στείλε κανένα απόσπασμα !!!

Πάντως να σου πω κάτι γιατί άνοιξες μεγάλο !!! Εγώ 'ντάξει δεν πάω κόντρα στον Paolini και στο κάτω κάτω είπα ότι θα πάρω τα βιβλία του και θα τα διαβάσω για να καταλήξω στο δικό μου συμπέρασμα !!! Το θέμα είναι ότι παντού έχει επικρατήσει η εκμετάλλευση και αν γίνουν και τα βιβλία ένας από τους πόρους αυτής τότε άλλη μια πλήρης μορφή μόρφωσης-διασκέδασης θα καταρρακωθεί !!!
Last edit: 06 Dec 2006 17:42 by Chris Zotos.

More
06 Dec 2006 14:55 #23301 by Νικολής Ασημάκης

Tilion wrote:

Nikolis\ wrote:

Tilion\ wrote: Και εγώ γράφω ένα βιβλίο

Ενδιαφέρον !!! Αν το περάσεις σε ηλεκτρονική μορφή στείλε κανένα απόσπασμα !!!
Το θέμα είναι ότι παντού έχει επικρατήσει η εκμετάλλευση και αν γίνουν και τα βιβλία ένας από τους πόρους αυτής τότε άλλη μια πλήρης μορφή μόρφωσης-διασκέδασης θα καταρρακωθεί !!!

Μόλις το γράψω στο PC θα σου στείλω 2-3 κεφάλαια! Όσο για την αναφορά σου στην εκμετάλλευση κτλ κτλ, το ίδιο δεν συμβαίνει και με ορισμένα ονόματα στα βιντεοπαιχνίδια; ( π.χ. Star Wars, LotR κτλ. ) Από αυτούς μόνο τους τίτλους πρέπει να έχουν βγει πάνω από 15-20 ( μπορεί και παραπάνω, δεν ξέρω ) τίτλοι.

More
06 Dec 2006 15:10 #23303 by Nikos
Replied by Nikos on topic Eragon
Παιδια μπορει να με διαφωτισει κανεις με την σειρα των βιβλιων που εχει γραψει ο Τολκιν??? Ας μου πει κανεις ποσα ειναι, απο ποιο βιβλιο ξεκινανε κ.τ.λ. :!:

More
06 Dec 2006 15:36 #23308 by Βιβή Κεφαλωνίτη
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Με βάση την χρονολογική σειρά των γεγονότων, Σιλμαρίλλιον, Χόμπιτ (υπάρχει και σε μορφή κόμιξ) κι ύστερα η τριλογία του Άρχοντα.

More
06 Dec 2006 15:37 #23309 by Νικολής Ασημάκης
H ιστορία ξεκινά από το Σιλμαρίλλιον, που περιγράφεται η δημιουργία της Μέσης-Γης, τη δημιουργία των Ξωτικών, των Νάνων κλπ, όπως επίσης τις μάχες με τον πρώτο κακό. Η ιστορία συνεχίζεται με το Χόμπιτ, που εξιστορεί τις περιπέτειες αυτού του Χόμπιτ, πως βρίσκει το Δαχτυλίδι και πως ξεκινάει για μια περιπέτεια με κάτι Νάνους και με αντίπαλο ένα δράκο. Μετά υπάρχει η σειρά Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ( 1. Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού, 2. Οι δύο Πύργοι, 3.Η επιστροφή του Βασιλιά ) που εξιστορούν κυρίως τις περιπέτειες του ανιψιού του παραπάνω Χόμπιτ που η αποστολή του είναι να καταστρέψει το Δαχτυλίδι.

More
06 Dec 2006 16:30 #23313 by Chris Zotos

Nikolis\ wrote: Μόλις το γράψω στο PC θα σου στείλω 2-3 κεφάλαια! Όσο για την αναφορά σου στην εκμετάλλευση κτλ κτλ, το ίδιο δεν συμβαίνει και με ορισμένα ονόματα στα βιντεοπαιχνίδια; ( π.χ. Star Wars, LotR κτλ. ) Από αυτούς μόνο τους τίτλους πρέπει να έχουν βγει πάνω από 15-20 ( μπορεί και παραπάνω, δεν ξέρω ) τίτλοι.

Ok !!! Θα περιμένω για το βιβλίο !!! Πάντως για την εκμετάλλευση είπα ότι επικρατεί παντού !!! Δε θα ήθελα παρόλα αυτά να υπάρχει και στον τομέα των βιβλίων !!! :wink: