Λένε ότι λέει !!! Από εκεί και πέρα να σου πω... !!! Είμαι λάτρης των βιβλίων του είδους !!! Τον Άρχοντα το διάβασα και το λάτρεψα !!! Από εκεί και πέρα έγινα φανατικός του Tolkien !!! Πήρα Silmarillion και Ατέλειωτες Ιστορίες !!! Να φανταστείς διάβασα μέχρι και το Ροβεράντο !!! Ακολούθησε άλλο πάθος με τον Harry όταν μου έφεραν κάποιοι συγγενείς από Αγγλία το πρώτο βιβλίο !!! Μόλις κυκλοφόρησαν μαζεμένα τα τρία πρώτα βιβλία στην Ελλάδα αγόρασα και τα άλλα δύο !!! Στη συνέχεια αγόρασα τα άλλα τρία βιβλία όταν κυκλοφόρησαν !!! Μέτα τα Χρονικά της Νάρνια και πάει λέγοντας !!!
Όσο για τις ταινίες και στις τρεις σειρές βιβλίων έγινε καλή δουλεία !!! 'Ντάξει βέβαια μιλάμε για Hollywood !!! Έχουν προστεθεί τα ρομάντζα σε όλες τις ταινίες κτλ... !!! Το βασικότερο βέβαια είναι ότι όπως και σε κάθε βιβλίο που μεταφέρεται σε ταινία "κόβονται" πολλές σκηνές (Ιδιαίτερα στους "Δύο Πύργους" του Άρχοντα είχε πέσει πετσοκόψιμο) !!!
Τέσπα για να έρθω και λίγο στο θέμα ακούγονται δύο απόψεις για το Eragon !!! Η μία, όπως θα παρατήρησες από τους προλαλήσαντες υποστηρίζει ότι είναι αντιγραφή, και η άλλη ότι είναι καθαρό-ολόφρεσκο μυθιστόρημα !!! Δε λέω !!! Σχεδόν όλα τα βιβλία έχουν τις επιρροές τους, δε πρέπει όμως και να τα "θάβουμε" !!! Το μόνο που με κάνει να σκέπτομαι αρνητικά γι' αυτό το βιβλίο είναι ότι ο συγγραφέας του είναι Αμερικάνος !!!
Λοιπόν επειδή όμως μου πέφτει αρκετό διάβασμα και ίσα που πρόλαβα να κάτσω λίγο για να σας γράψω όλα αυτά, το μόνο που θα σας πω είναι ότι όταν "κλέψω" λίγο ελεύθερο χρόνο (Μάλλον στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ των Χριστουγέννων) θα πάρω το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας της Κληρονομιάς (Έραγκον) θα το διαβάσω και θα σας πω νεότερα !!!