Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Eragon

More
05 Dec 2006 15:06 #23242 by Nikos
Eragon was created by Nikos
Παιδια σκεφτομαι να αγωρασω την τριλογια eragon για να διαβασω... :D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Dec 2006 15:26 #23243 by Βιβή Κεφαλωνίτη
Δεν τα έχω διαβάσει φίλε Darkleader, αλλά έχω ακούσει ότι θεωρούντε αρκετά καλά. Να είσαι προετοιμασμένος όμως να διαβάσεις ένα βιβλίο το οποίο έχει αρκετές έως πολλές επιρροές από το Lord Of The Rings κυρίως (κάτι που φαίνεται και στην ταινία).

More
05 Dec 2006 15:31 #23244 by Nikos
Replied by Nikos on topic Eragon
Ναι και εγω το εχω ακουσει αυτο....αντιγραφει σε πολλα σημεια τον Αρχοντα.... :!:

More
05 Dec 2006 15:58 #23247 by DrC
Replied by DrC on topic Eragon
Guys, to Eragon einai ena kako copy apo Harry Potter kai Lord of Rings

O tipos ekatse kai eipe: giati i Rowling na troei olo to money? Giati na min fao kai ego?
Ekatse kai egrapse mia allagmeni ekdosi paromia me HP kai xaris tin stiriksi oson den prolaban na paroun meros sto megalo fagopoti apo to

More
05 Dec 2006 16:12 #23249 by Nikos
Ως ενα σημειο εχεις δικαιο αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα..... :Armata tank2:

More
05 Dec 2006 17:17 #23251 by Βιβή Κεφαλωνίτη
Δεν χάνεις τίποτα πάντως να το διαβάσεις, τον πρώτο τόμο κι αν είναι μούφα, απλά δεν διαβάζεις τα υπόλοιπα! Δες και την ταινία (αν και για μένα δεν είναι κριτήριο), κι αν δεν ξενερώσεις ή νομίζεις ότι κάτι θα σου προσφέρει το βιβλίο, το διαβάζεις!
So simple..

More
05 Dec 2006 17:25 #23252 by Νικολής Ασημάκης
Καταρχήν έχουν βγει τα 2 πρώτα βιβλία στην Ελλάδα. Τα έχω διαβάσει και μου αρέσουν πάρα πολύ. Για να μην αρχίσουν όμως άλλοι να μου λένε για τα LotR και HP, τους προλαβαίνω λέγοντας πως τα έχω διαβάσει όλα. Κατά προσωπική μου άποψη κατατάσω πρώτο το LotR, δεύτερο το Eragon και τρίτο το Harry Potter ( που άρχισα να το βαριέμαι από το 4 και μετά ). Το Eragon όντως έχει κάποια κοινά σημεία με τα LotR και HP, αλλά και με τα Star Wars, γιατί οι δρακοκαβαλάρηδες στο βιβλίο, είναι οι φύλακες του καλού που ένας δικός τους τους πρόδωσε και έγινε βασιλιάς ( όπως συνέβη με τους Jedi ). Πάντως παρόλα αυτά είναι μια πολύ καλή προσπάθεια που εμένα μου άρεσε πολύ.

More
05 Dec 2006 19:49 #23256 by Chris Zotos
Replied by Chris Zotos on topic Eragon
Λένε ότι λέει !!! Από εκεί και πέρα να σου πω... !!! Είμαι λάτρης των βιβλίων του είδους !!! Τον Άρχοντα το διάβασα και το λάτρεψα !!! Από εκεί και πέρα έγινα φανατικός του Tolkien !!! Πήρα Silmarillion και Ατέλειωτες Ιστορίες !!! Να φανταστείς διάβασα μέχρι και το Ροβεράντο !!! Ακολούθησε άλλο πάθος με τον Harry όταν μου έφεραν κάποιοι συγγενείς από Αγγλία το πρώτο βιβλίο !!! Μόλις κυκλοφόρησαν μαζεμένα τα τρία πρώτα βιβλία στην Ελλάδα αγόρασα και τα άλλα δύο !!! Στη συνέχεια αγόρασα τα άλλα τρία βιβλία όταν κυκλοφόρησαν !!! Μέτα τα Χρονικά της Νάρνια και πάει λέγοντας !!!

Όσο για τις ταινίες και στις τρεις σειρές βιβλίων έγινε καλή δουλεία !!! 'Ντάξει βέβαια μιλάμε για Hollywood !!! Έχουν προστεθεί τα ρομάντζα σε όλες τις ταινίες κτλ... !!! Το βασικότερο βέβαια είναι ότι όπως και σε κάθε βιβλίο που μεταφέρεται σε ταινία "κόβονται" πολλές σκηνές (Ιδιαίτερα στους "Δύο Πύργους" του Άρχοντα είχε πέσει πετσοκόψιμο) !!!

Τέσπα για να έρθω και λίγο στο θέμα ακούγονται δύο απόψεις για το Eragon !!! Η μία, όπως θα παρατήρησες από τους προλαλήσαντες υποστηρίζει ότι είναι αντιγραφή, και η άλλη ότι είναι καθαρό-ολόφρεσκο μυθιστόρημα !!! Δε λέω !!! Σχεδόν όλα τα βιβλία έχουν τις επιρροές τους, δε πρέπει όμως και να τα "θάβουμε" !!! Το μόνο που με κάνει να σκέπτομαι αρνητικά γι' αυτό το βιβλίο είναι ότι ο συγγραφέας του είναι Αμερικάνος !!!

Λοιπόν επειδή όμως μου πέφτει αρκετό διάβασμα και ίσα που πρόλαβα να κάτσω λίγο για να σας γράψω όλα αυτά, το μόνο που θα σας πω είναι ότι όταν "κλέψω" λίγο ελεύθερο χρόνο (Μάλλον στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ των Χριστουγέννων) θα πάρω το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας της Κληρονομιάς (Έραγκον) θα το διαβάσω και θα σας πω νεότερα !!! :wink:

More
05 Dec 2006 21:31 #23259 by Νικολής Ασημάκης

Tilion\ wrote: Το μόνο που με κάνει να σκέπτομαι αρνητικά γι' αυτό το βιβλίο είναι ότι ο συγγραφέας του είναι Αμερικάνος !!!

Ήμαρτον καλέ, ούτε εγώ πολυγουστάρω τους Άγγλους, όμως λατρεύω τον Tolkien. Δεν παίζει ρόλο από που είναι ο σγγραφέας!! Αν το Eragon το είχε γράψει ακόμα και ένας που γεννήθηκε στην Ζιμπάμπουε, πάλι θα μου άρεσε!!

More
05 Dec 2006 22:12 #23261 by Nikos
Παιδια εχετε να μου προτεινεται αλλα βιβλια σ' αυτο το ειδος????