Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κομπίνες σε καταστήματα με video games

More
15 Apr 2016 13:31 - 15 Apr 2016 19:09 #180022 by Omnibot
Είμαι χρόνια στο game hunting και ξέρω να ξεχωρίζω τα καλά από τα κακά καταστήματα. Είχα ποστάρει και στο blog άρθρο που αφορά καταστήματα από τα οποία ψωνίζω, οπότε δε χρειάζεται να πω από που να μην ψωνίζετε.

Αλλά έχω γίνει έξω φρενών όταν ένα κατάστημα, που συνέχεια προωθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις κομπίνες και την εκμετάλλευση του απλού και ταπεινού καταναλωτή.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε βοηθήσει στην άνθιση της πειρατείας στη χώρα μας (1998-2004) και είχε πάνω από 20 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Όταν έγινε όμως το μεγάλο ΜΠΑΜ με το internet στη χώρα μας και ο καθένας μας μπορούσε πλέον να γίνει πειρατής at home, το ένα μετά το άλλο άρχισε να κλείνει και έτσι, παρέμεινε μόνο ένα, το κεντρικό.

Προχθές πήγα να παραλάβω μια παραγγελία από τα Public και είδα τον ιδιοκτήτη να ψωνίζει used games από εκεί. Αυτά τα used games τα πήρε με τιμές από 0,98-4,99 και στο κατάστημα του τα πουλάει 10+. Και όταν είχε τύχει να είμαι μπροστά σε συζήτηση για τη τιμολόγηση των προϊόντων του, τα οποία κυμαίνονται από εξαιρετικά κακή έως μέτρια κατάσταση (ότι αφορά used), είναι ότι τα τιμολογεί σύμφωνα με τη σπανιότητά τους! Δεν έχω λόγια, ούτε bits και pixels για να σχολιάσω περαιτέρω το σκεπτικό αυτού του επιχειρηματία. Αλλά θεωρώ τραγικό να αγοράσει κάποιος used game από αυτόν, χωρίς original κουτί, χωρίς εξώφυλλο, χωρίς manual και ταλαιπωρημένο το CD/DVD στα 15Ε τη στιγμή που το ίδιο ακριβώς το βρίσκεις στο Public 4,99Ε και με 3 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας.
Τα σχόλια δικά σας.
Last edit: 15 Apr 2016 19:09 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Apr 2016 14:03 #180025 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Δεν γνωρίζω για ποιό κατάστημα μιλάς (και θα ήθελα να μάθω) αλλά συμφωνώ στο ότι είναι τραγικό να επιλέξεις να αγοράσεις game σε αυτήν τη κατάσταση χωρίς να κάνεις λίγο έρευνα αγοράς. Επειδή υπήρξα πειρατής και το μετανιώνω πάρα πολύ, τώρα ψάχνω παλιά παιχνίδια που έπαιζα να τα αγοράσω σε retail. Μέχρι τώρα τα Public ειδικά σε ότι αφορά used games με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.

More
15 Apr 2016 14:11 #180027 by Νικολής Ασημάκης
Συγνώμη κιόλας αλλά δεν βρίσκω κάποια λογική στις ανώνυμες κατηγορίες που πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας ποιον μπορεί να εννοείς. Πες για ποιο κατάστημα λες εξαρχής αν είναι.

More
15 Apr 2016 14:31 - 15 Apr 2016 14:33 #180028 by Omnibot

Zaratoth wrote: Συγνώμη κιόλας αλλά δεν βρίσκω κάποια λογική στις ανώνυμες κατηγορίες που πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας ποιον μπορεί να εννοείς. Πες για ποιο κατάστημα λες εξαρχής αν είναι.

Δε λέω μόνο και μόνο επειδή το δημοσιεύω στο site και δε θέλω να υπάρξει κάποιο θέμα δυσφήμισης κτλ. Eγώ το γράφω κι όχι το Gameworld. Απλά αναφέρω το γεγονός και ρωτάω αν το θεωρείτε λογικό αυτό που κάνει o συγκεκριμένος "businessman".
Last edit: 15 Apr 2016 14:33 by Omnibot.

More
15 Apr 2016 15:06 #180032 by Βασίλης Καλφούντζος
Καλό θα ήταν πάντως να το έλεγες προκειμένου να το αποφύγουμε και εμείς στο μέλλον

[align=center] GameWorld Facebook page [/center]

More
15 Apr 2016 15:13 #180033 by Γιώργος Λόλας
Ναι, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να αναφέρεις αν θες ποιο κατάστημα είναι. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για τιμές και όχι κάτι πολύ σοβαρό από την άποψη ότι μπορεί να είναι δυσφήμιση χωρίς λόγο.

Πάντως κι εγώ που είχα πάει να δω για κάτι μεταχειρισμένα στα Public, σε πολλές περιπτώσεις είχαν καλές τιμές. Στα Seven Χαλκίδας είχα βρει το Perfect Dark Zero για το Xbox 360 σε Steelbook στα 9 ευρώ. Δυστυχώς, πήγα πρωί χωρίς χρήματα και το είδα και το απόγευμα που πήγα να το πάρω είχε κάνει φτερά :(

More
15 Apr 2016 18:21 #180051 by Κατερίνα Μαρίνου
Καλο θα ειναι να μαθουμε ολοι ποιοι ειναι οι απατεωνες για να τους αποφευγουμε. ;) Στο οτι γινονται και τετοια στον χωρο του gaming λογικο μου φαινεται. Εχουν βρει ολοι την κριση ευκαιρια για να βγαλουν κερδος, δεν μου κανει εντυπωση. ;)

More
15 Apr 2016 18:25 #180053 by Νικολής Ασημάκης

Omnibot wrote:

Zaratoth wrote: Συγνώμη κιόλας αλλά δεν βρίσκω κάποια λογική στις ανώνυμες κατηγορίες που πρέπει να μυρίσουμε τα νύχια μας ποιον μπορεί να εννοείς. Πες για ποιο κατάστημα λες εξαρχής αν είναι.

Δε λέω μόνο και μόνο επειδή το δημοσιεύω στο site και δε θέλω να υπάρξει κάποιο θέμα δυσφήμισης κτλ. Eγώ το γράφω κι όχι το Gameworld. Απλά αναφέρω το γεγονός και ρωτάω αν το θεωρείτε λογικό αυτό που κάνει o συγκεκριμένος "businessman".

Όσο δεν είσαι συντάκτης ή με κάποιο τρόπο συσχετιζόμενος με το GW (εκτός από αναγνώστης), δεν θα έπαιζε κανένα θέμα να το πεις.

More
15 Apr 2016 19:36 #180055 by Myrmidon
Αν είναι να δοθεί το όνομα πάντως θα πρέπει μετά να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Το σωστό θα είναι λοιπόν να δοθεί η δυνατότητα κάπως να μας πει τη θέση του ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος.

More
15 Apr 2016 19:50 #180057 by Κατερίνα Μαρίνου
Τι να μας πει ο ιδιοκτητης. ? Αυτος την δουλεια του κανει, αγοραζει φτηνα, πουλαει ακριβα. Που να βλεπει το φορουμ και να γραφει τωρα. ;)