Δεν νομίζω ότι μας φέρνεις σε δύσκολη θέση. Ειπώθηκαν όλα σήμερα στον αέρα με την αρχή να γίνεται στην εκπομπή του Γιάννη Καραλή. Μετά την μη ανανέωση συμβολαίου του Βαγγέλη Μπραουδάκη την Δευτέρα, σήμερα ο Γιάννης ο Καραλής (που από τα πρώτα λεπτά μέχρι το τέλος δεχότανε τηλεφωνήματα-διαμαρτυρίας από τους ακροατές για τον Στέλιο και τον Βαγγέλη) αποκάλυψε ξεκάθαρα στον αέρα ότι ο Στέλιος Μαρκάκης δεν δέχτηκε το αίτημα της διοίκησης για μείωση του μπάτζετ του ραδιοφώνου (δηλ. περικοπές και απολύσεις) και υπέβαλλε την παραίτησή του. Ο Γιάννης το είπε ξεκάθαρα και μάλιστα πολλές φορές οπότε δεν έχει νόημα να καλύψουμε οτιδήποτε.
Θα σας πω και μια ιστορία για τον Στέλιο που ορισμένα παιδιά από εδώ την ξέρουν.
Πριν ακόμα ξεκινήσω να γράφω στο Computer Games One (πριν και από το Sporty ακόμα) είχα μιλήσε με τον Παναθηναϊκό Τριφύλλι για να αναλάβω την στήλη Gate Web, όπου το παιδί που την είχε αναλάβει -Θανάση τον έλεγαν- άφησε αυτό τον κόσμο κάπως νωρίς. Συζητάγαμε να γίνει μιάμιση σελίδα Internet και μισή σελίδα Manager Games. Πήγα τότε, μίλησα με τον Διευθυντή σύνταξης, συμφώνησα και στα χρήματα για το 2σέλιδο, στέλνω και το 1ο άρθρο (!) και λαμβάνω απαντητικό e-mail από τον Στέλιο Μαρκάκη όπου είχε 10-12 διορθώσεις στο άρθρο και μου έλεγε ότι "Όλα αυτά που γράφεις δεν στέκουνε". Του απαντάω στο e-mail μου ότι "Δεν μπορώ να αλλάξω παρά μόνο τα μισά απ'όλα αυτά. Η δουλειά σου είναι η δημοσιογραφία, η δικιά μου δουλειά είναι το Internet και πιστεύω ότι τα ξέρω καλύτερα". Ο υπεύθυνος σύνταξης τότε μου δίνει το κινητό του Στέλιο και μου λέει "Πάρτον να μιλήσετε". Κι εγώ από εγωισμό δεν τον πήρα...10 μέρες μετά μου απαντάει με e-mail "Ευχαριστώ για την συνεργασία". Την ιδέα μου αυτή την αντέγραψαν μέσω του επόμενου συντάκτη που ανέλαβε την στήλη Gate Web (και αργότερα κι αυτός σταμάτησε). Κι έλεγα "Κοίτα να δεις, εξαιτίας του Μαρκάκη έχασα τη δουλειά!". Και μιλάμε για πολύ καλά λεφτά!
Όταν έμαθα ότι ο Στέλιος θα ήταν διευθυντής στον Sportime δεν περίμενα καν ότι θα με δεχότανε. Τον συνάντησα πρώτη φορά Μάιο 2005, πάνω στον 4ο όροφο, κατεβήκαμε τις σκάλες μέχρι το γραφείο του στο Ισόγειο. Του λέω στο δρόμο "Καταρχήν συγγνώμη για την παρεξήγηση που είχε γίνει τότε στο Τριφύλλι". Μου λέει "Έεεελα μωωωωρέ". Μιλήσαμε κάνα 20λεπτο και μάλιστα με ρώτησε τι ώρα ήθελα να κάνω εκπομπή και του λέω Κυριακή βράδυ. Ύστερα από λίγες εβδομάδες ξεκινάμε Παρασκευή βράδυ 21:00-23:00. Τότε λοιπόν κατάλαβα τι λακα-μας ήμουνα που δεν τον είχα πάρει τότε στο Τριφύλλι ένα τηλέφωνο να του μιλήσω. Και πόσο λακα-μάδες είμαστε όλοι όσοι παρεξηγούμαστε μέσω του Internet χωρίς να έχουμε καν δει τον άλλο από κοντά. Μετά από όλα αυτά λοιπόν, με τον Στέλιο γίναμε φιλαράκια.
Μάλιστα, από τον Δεκέμβριο, μου έλεγε "Θα σας βάλω να κάνετε εκπομπή καθημερινά". Του λέω "Ρε Στέλιο είσαι σίγουρος? Μήπως γίνει καμιά στραβή και καούμε?". Μου λέει "Όχι, μην φοβάσαι. Θα τα πάτε μια χαρά". 2 μήνες μετά κατάλαβα ότι είχε δίκιο. Και να πω ότι ήταν ο μόνος άνθρωπος που στήριξε και πίστεψε τόσο πολύ αυτό που κάνουμε 2 χρόνια τώρα. Στον Sportime και την παλιότερη συχνότητα του Champions. Του χρωστάω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την καρδιά μου αν όπως δείχνουν τα πράγματα δεν συνεχίσει στον σταθμό.
Ο Στέλιος έφυγε για να μην πεινάσει κανένας από όλους εμάς!
"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)