Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Παιχνίδι της Playmobil μαθαίνει τα παιδιά πως να κλέβουν

More
12 Feb 2013 23:20 #120289 by Βαγγέλης Καντιδάκης
Ούτε κι εμένα με ενόχλησε και πολύ, αλλά αν ήμουν μικρός 40 ευρώ/λίρες δεν θα έδινα (δεν θα έδινε η μαμά μου για την ακρίβεια) γι' αυτό το πράμα. Μάλλον θα προτιμούσα κανένα πειρατικό καράβι... yarrr!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Feb 2013 00:46 #120292 by Χριστιάνα Θάνου
Ρε παιδιά μην λέμε ότι θέλουμε τώρα! Είπαμε, πειρατές και στρατιώτες οκ. Όχι όμως και κλέφτες! Όσοι έχουν παιδιά και προσπαθούν να τους μάθουν τα σωστά πράγματα, πιστεύω ότι δεν το θέλουν αυτό το παιχνίδι στην αγορά!

More
13 Feb 2013 10:14 #120303 by Jester

Zaratoth wrote: Με την ίδια λογική και εγώ μπορώ να σου πω πως πρέπει να απαγορευτούν όλα τα πακέτα με ιππότες, πειρατές, άγρια δύση...

Οι πειρατές, ιππότες, άγρια δύση κλπ. έχουν χαρακτήρα ιστορίας/θρύλου και με αυτή τη μορφή χρησιμοποιούνται στα παιδικά παιχνίδια. Παίξε το playmobil pirates σε android για να καταλάβεις τι εννοώ. Οι πειρατές πολεμούν σκελετούς και ψάχνουν για θησαυρούς...αστεία πραγματάκια. Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω ότι είναι το ίδιο με το να παρουσιάζεις ως "παιδική" μια παράνομη πράξη που συμβαίνει σήμερα.

Zaratoth wrote: Δεν νομίζω κανένα παιδί να αρχίσει να κλέβει επειδή βγήκε αυτό.

Ούτε κι εγώ προφανώς. Απλά αναρωτιέμαι για την ηθική διάσταση του ζητήματος. Είναι λογικό να παρουσιάζεις σε παιδιά μέσω ενός παιχνιδιού μια παράνομη πράξη (οποιαδήποτε) της εποχής μας (το τονίζω) ως κάτι φυσιολογικό, απλό και σύνηθες (μέρος ενός παιχνιδιού); Τι εντύπωση τους δίνεις; Χμμμμμμμμμ...

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
13 Feb 2013 11:30 #120305 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Εγώ έμαθα πως θα κυκλοφορήσει και ειδικό σετάκι με Κολομβιανούς ντίλερ ναρκωτικών και ειδική ομάδα να τους καταβάλλει :P

More
13 Feb 2013 11:39 #120306 by Kostas Milonas
Μα δε το παρουσιαζει καποιος ως ηθικο παιχνιδι ή ως προτυπο ζωης. Το συγκεκριμενο σετ παει χερι με χερι με το αντιστοιχο πακετο των αστυνομων ωστε να εχει καποιο περισσοτερο νοημα.

Σε παρα πολλα παιχνιδια υπαρχει η δυνατοτητα να αγορασεις τους καλους και τους κακους, σε οποια μορφη και αν ειναι αυτοι, ωστε να παραταθει η ενασχοληση μαζι τους.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
13 Feb 2013 12:50 #120313 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
asmilon κανένα παιχνίδι δεν παρουσιάζεται ως ηθικό ή ως πρότυπο...

More
13 Feb 2013 13:10 #120318 by Kostas Milonas
E τοτε προς τι ο χαμος?

Ενα παιχνιδι ειναι που αν θες το παιρνεις αν θες δε το παιρνεις και στην τελικη δε προκειτα να διδαξι πως να κλεψεις (εκτος αν θεωρειτε πως με ενα πλαστικο κατσαβιδι ανοιγεις ΑΤΜ).

Ισα ισα που μπορει να ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια συζητησης με το παιδι σου για το τι ειναι καλο και τι ειναι κακο σε αυτες τις περιπτωσεις.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
13 Feb 2013 13:19 #120324 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Δες τα προηγούμενα μου ποστ και θα καταλάβεις. Μπορεί κανένα παιχνίδι να μην παρουσιάζετε ως ηθικό ή πρότυπο ωστόσο πάντα μα πάντα περνάει μηνύματα στο μυαλό - σφουγγάρι ενός παιδιού. Ακόμα και τα φαινομενικά άκακα μικυ μάους. Σίγουρα όλα είναι θέμα γονέων και το πως θα διαπαιδαγωγήσουν το παιδί τους, δεν παύει όμως να ασκεί περίεργη επιρροή το παιχνίδι είτε είναι ηλεκτρονικό είτε playmobil. Και τέλος δες το απο την άλλη πλευρά του νομίσματος. Στην περίπτωση που δεν εξηγήσει κανένας στο παιδί τί εστί ληστεία τί γίνεται;

More
15 Feb 2013 13:31 #120436 by Kostas Giagias
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λέτε για την τράπεζα !!!

I love racing because football and basketball require only one ball...
Hellenic Racing Team

More
15 Feb 2013 13:55 #120438 by Γιάννης Νικολάκης
η playmobil έχει μπει για τα καλά στα δεδομένα της εποχής, και πλεον θελει να μάθει στα παιδιά από μικρές ηλικίες πως θα καταλήξουμε ολοι στο μελλον.

Πέρα από την πλακά όμως, ειναι αδιανόητο μια εταιρια που απεφθηνεται σε παιδια κατω τον 10 ετων να τα ωθεί σε τετοιου ειδους πραξεις, και πρεπει καποιος υπεύθυνος να επεμβει.