Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

To PC gaming αργοπεθαινει?

More
22 Jul 2009 22:33 #57200 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Οι πωλησεις στα PC οσο πανε και πεφτουν, με τους Developers να μην εχουν αλλες διεξοδους και να κατευθυνονται προς τις κονσολες. Ενδεικτικο παραδειγμα ειναι το επιτυχημενο Fallout 3 το οποιο πετυχε 4.5 εκατομμυρια πωλησεις, με το PC να παιρνει μεριδιο μολις 17% δηλαδη 760.000 κομματια.

Η πειρατεια ειναι ενας μεγαλος κινδυνος για το PC gaming και δυστυχως ουτε τα Windows Vista καταφεραν να απαλειψουν το προβλημα. Αναλογα προβληματα αντιμετωμισε και το καλυτερο παιχνιδι του PC, το Crysis, το οποιο πετυχε το πενιχρο ποσο των 1.1 εκατομμυριων αντιτυπων ενω την πρωτη βδομαδα στην Αμερικη πουλησε 87.000 κομματια.

Προσωπικα δεν μπορω να βρω εναν τροπο περα απο την μειωση τιμης των παιχνιδιων, ετσι ωστε τα PC να ανακαμψουν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jul 2009 23:07 - 22 Jul 2009 23:23 #57204 by Stathis Yannacopoulos
Το pc gaming περνάει όντως μια σημαντική κρίση και οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Βεβαια αν δεν βάλουμε το pc vs all consoles και το δούμε σαν pc vs xbox vs p3 vs wii κτλ στο γενικό και όχι σε υπο-περιπτώσεις πουλάει σαν οκ κονσόλα (εδώ θα ήθελα να δω ξεχωριστά τις γενικές πωλήσεις ανα κονσόλα για να δω τι παίζει σε σχέση με το pc) κάτι που δεν είναι κολακευτικό για το pc gaming το οποίο κάποτε είχε πολύ μεγαλύτερ μερίδιο στην αγοραστική πίτα. Νομίζω οτι κάποιες κατηγορίες games δεν έχουν μέλλον στο pc. Τα MMO, τα fps και τα strategy θα κρατάνε το pc gaming ζωντανό αλλά στις άλλες κατηγορίες μαύρα χάλια. Νομίζω η κατάσταση έχει πάρει μια τελική μορφή.

Tώρα η λύση? Υπευθυνότητα απο τους pc gamers. Να αγοράζουνε τουλάχιστον τα καλά παιχνίδια. Οι τιμές ήδη είναι μικρότερες απο τις κονσόλας πόσο μπορούν να πέσουν. Δηλαδή το pc game ξεκινά απο 20 ως 30 ευρώ πιο φτηνό και σε παλαιότερα παιχνίδια τα βρίσκεις σε άψογες ως αστείες τιμές. Αυτό που σκοτώνει το pc gaming είναι η πειρατεία.. Παιδιά μη γελιόμαστε.. Βρίσκεις ότι θέλεις λίγες ώρες αφού κυκλοφορήσει. Ακόμα και το online gaming στα καλά παιχνίδια έχει λυθεί και βρίσκεις τρόπους να παίξεις χωρίς key. Ο μόνος λόγος για να αγοράσεις ένα παιχνίδι original πλεον είναι οι ποικιλία στους servers και το anti-cheating tool που κατα βάση δεν υπάρχει στους cracked. Τέλος νομίζω οτι πρέπει να σοβαρευτούνε λίγο και οι εταιρίες και να σταματήσουν να φέρνουν στο pc άσχημα ports και μετά να κλαίγοντε οτι δεν αγοράζει ο κόσμος.

Ας δούμε 2 πίνακες

Ο πρώτος. Πωλήσεις pc game και ο δεύτερος όλων των κονσολών. ΜΟΝΟ στην Β. Αμερική. Το δείγμα όμως είναι ικανοποιητικό να βγάλουμε συμπεράσματα καθώς η Β. Αμερική αποτελέι την σημαντικότερη αγορά. Ακολουθεί η Ευρώπη και η Ιαπωνία (άσχετα αν λογικά στην Ιαπωνία έχουμε μεγαλύτερη αναλογία κόσμου/gamers)

US PC Game Software Sales
1998 - $1.8 billion
1999 - $1.9 billion
2000 - $1.78 billion (84.9 million units)
2001 - $1.75 billion (83.6 million units)
2002 - $1.4 billion (61.5 million units)
2003 - $1.2 billion (52.8 million units)
2004 - $1.1 billion (47 million units)
2005 - $953 million (38 million units)
2006 - $970 million

US Console & Handheld Game Software Sales
1998 - $3.7 billion
1999 - $4.2 billion
2000 - $4.1 billion (130.6 million units)
2001 - $4.6 billion (141.5 million units)
2002 - $5.5 billion (162.8 million units)
2003 - $5.8 billion (186.4 million units)
2004 - $6.2 billion (203 million units)
2005 - $6.1 billion (190.5 million units)
2006 - $6.5 billion

Εδώ βέβαια έχουμε pc vs all (μαζί με τις φορητές). Δεν έχω πιο πρόσφατα στοιχεία και δεν μπόρεσα να βρω επομένως με τον ρυθμό αυτό λογικά η ψαλίδα παίζει και να έχει ανοίξει. Μέχρι το 2006 λοιπόν οι πωλήσεις παιχνίδιών στις κονσόλες αυξάνεται σημαντικά ενω στο pc μειώθηκε σχεδόν 50%. Μεγάλο και δύσκολο θέμα τι έγινε πως έγινε και γιατί έγινε. To pc gaming δεν νομίζω οτι θα πεθάνει αλλά σίγουρα θα περιοριστεί.

Υ.Γ Για το crysis το πρόβλημα για τις σχετικά χαμηλές πωλήσεις είναι οι υψηλές απαιτήσεις στο hardware.
Last edit: 22 Jul 2009 23:23 by Stathis Yannacopoulos.

More
22 Jul 2009 23:08 #57205 by ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΖΑΒΕΛΟΣ
exeis apoluto dikio......syn tis allois oti to kostos anavathnishs einai terastio....mia xalaei h karta grafikwn mia o cpu, mia h ram etc.....kai auto apontharhnei vevaiws tous gamers na agorasoun pc games....epishs kai g'auto oi konsoles exoun tetoia epityxeia...kai tha e3akolouthsoun na exoun..... :o

More
24 Jul 2009 15:23 #57342 by Μάνος Γρυπάρης
Μόνο η πειρατεία φταίει για το ότι οι πωλήσεις στα PC πέφτουν. Κατά τα άλλα το gaming στα PC δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Και γι' αυτό να 'ναι καλά τα mouse που μας δίνουν Strategy, Manager Games, MMORPG και FPS. Στις κονσόλες ακόμα κι αν μπουν τα ποντίκια στην αγορά, κανείς δεν θα τα χρησιμοποιήσει γιατί η κονσόλα συνδέεται με τηλεορασούλα, άρα το να κάθεσαι εξ επαφής και να έχεις στο επιπλο της TV ποντικάκι είναι ΠΟΛΥ άκυρο.

+ οτι οι περισσότερο το σκέφτονται να επενδύσουν σε κονσόλα και προτιμούν την εύκολη λύση των PC. Υπάρχουν και οι πολύ casual gamers άλλωστε που την βγάζουν ακόμα και στα games του Facebook ή στο Zoo.gr .

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
24 Jul 2009 15:28 #57346 by Esperos
Για αυτο πλεον ολοι οι κατασκευαστες στρεφονται στα ΜΜΟ, ειναι τα μονα που δεν μπορεις να τα αντιγραψεις.

More
24 Jul 2009 22:05 #57366 by Ρωμανός Βογιατζής
Συμφωνώ τα pc έχουν παρα πολλά χρονια μπροστά τους μα παρα μα παρα μα παρα πολλά !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

More
24 Jul 2009 23:40 #57376 by Stathis Yannacopoulos

aposperittis wrote: Για αυτο πλεον ολοι οι κατασκευαστες στρεφονται στα ΜΜΟ, ειναι τα μονα που δεν μπορεις να τα αντιγραψεις.

Μπα.. πρόχειρα πρόχειρα μου έρχοντε στο μυαλό 2. Το Lineage και το WoW έχουν prive cracked servers.

More
24 Jul 2009 23:43 #57378 by Ρωμανός Βογιατζής

Panteiakos wrote:

aposperittis wrote: Για αυτο πλεον ολοι οι κατασκευαστες στρεφονται στα ΜΜΟ, ειναι τα μονα που δεν μπορεις να τα αντιγραψεις.

Μπα.. πρόχειρα πρόχειρα μου έρχοντε στο μυαλό 2. Το Lineage και το WoW έχουν prive cracked servers.

Έχω παίξει σε offcial και σε privat..... ʼAΛΛΟ ΤΟ ΈΝΑ ʼAΛΛΟ ΤΟ ʼAΛΛΟ καμια σχέση !!!!!

More
25 Jul 2009 00:07 #57384 by Stathis Yannacopoulos

Van Basten7 wrote:

Panteiakos wrote:

Έχω παίξει σε offcial και σε privat..... ʼAΛΛΟ ΤΟ ΈΝΑ ʼAΛΛΟ ΤΟ ʼAΛΛΟ καμια σχέση !!!!!

Άλλο αυτο. Μπορεί κάποιος να παίξει πειρατικό αντίγραφο σε MMO ναι ή οχι? Μπόρεί τουλάχιστον στα 2 παιχνίδια που ανέφερα. Το ζήτημα της ποιότητας είναι άλλο θέμα. Και COD 4 μπορείς να παίξεις και CSS απλά στο cracked server μπαίνει ο άλλος με cheat (ακόμα και ανιχνεύσημο) και δεν φοβάται τίποτα. Δηλαδή και στα υπόλοιπα υπάρχει θέμα ποιότητας στην σπασμένη έκδοση αλλά αυτο δεν είναι πρόβλημα για αρκετούς. Άλλωστε απάντησα βασικά στο επιχείρημα του aposperitis οτι τα MMO δεν αντιγράφοντε.

More
25 Jul 2009 00:33 #57386 by Νικολής Ασημάκης
TO PC GAMING
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ!

Τα κεφαλαία έχουν μπει επίτηδες! :P