Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Σκληροί δίσκοι: Γενική συζήτηση/Απορίες

More
30 May 2009 18:14 #53604 by Haris
Πώς θα εγκαταστήσω ενα pc game στον εξωτερικό??Θα δώσω path σε αυτόν οταν μου ζητηθεί???.Να δημηουργήσω φάκελο program files??? :?: :?: :?:

8O :roll: 8O

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 May 2009 18:27 #53605 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Ναι, δημιουργησε ενα Program Files, για να μη γινεται χαμος και μετα δωσε το path του εξωτερικου και εισαι τζι τζι.

More
02 Oct 2011 21:33 - 06 Aug 2015 05:11 #99481 by alxlightning
Σκληροί δίσκοι SSD και κόστος
Γιατί είναι τόσο ακριβοί? Δηλαδή εντάξει, είναι καινούρια τεχνολογία και όλα τα σχετικά, αλλά παραμένουν απλά μέσα αποθήκευσης.
Αξίζουν όντως τα λεφτά τους?
Last edit: 06 Aug 2015 05:11 by Μάνος Γρυπάρης.

More
02 Oct 2011 23:12 #99487 by Γιώργος Λόλας
Ο λόγος που οι SSD είναι ακριβοί, είναι αρκετοί. Πρώτα από όλα, τα NAND Flash chips, τα οποία είναι μνήμες τύπου flash περίπου όπως αυτές που υπάρχουν και στις κάρτες μνήμης των κινητών ας πούμε (αλλά καλύτερης ποιότητας), κοστίζουν αρκετά. Όταν λέω αρκετά, εννοώ 2-3 δολάρια το καθέ chip, αλλά κάθε δίσκος έχει πάνω του 32+ πάνω του (το καθένα είναι του ενός gigabyte).

Μετά έχουμε το γεγονός ότι οι δίσκοι SSD είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία και όπως είναι φυσικό θα προσπαθήσουν να βγάλουν όσο περισσότερο κέρδος μπορούν. Μέσα σε όλα αυτά πληρώνουμε και την υποτιθέμενη τεχνογνωσία και τις έρευνες που έχουν γίνει (αν και τέτοιοι δίσκοι έχουν χρησιμοποιηθεί και παλιότερα για στρατιωτικούς σκοπούς).

Το αν αξίζουν, είναι υποκειμενικό. Όσοι χρειάζονται καλύτερους χρόνους στο read-write-copy-paste-move αρχείων, τότε δε θα κολλήσουν στην υψηλή τους τιμή. Αν πάλι κάποιος θέλει έναν SSD για games, τότε δε θα δει ταιράστιες διαφορές οι οποίες θα δικαιολογήσουν την διαφορά στο κόστος ανά gigabyte. Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση που απολαμβάνει κανείς έχοντας έναν ποιοτικό SSD στον υπολογιστή του είναι καλύτερη μιας και υπάρχει καλύτερη απόκριση από το λειτουργικό γενικότερα.

Η ερώτηση παραμένει πάντως. Χρειάζεσαι έναν SSD για να κάνεις πιο αποδοτικά την δουλειά σου; Τότε ναι, μπορείς να επενδύσεις σε έναν SSD, αλλιώς δεν αξίζει ακόμα να αγοράσεις έναν για γενική χρήση μιας και οι τιμές τους αν και έχουν πέσει, είναι αρκετά υψηλές για τον μέσο χρήστη.

More
06 Oct 2011 16:19 #99743 by Ανδρέας Γρυπάρης
Καθόλου υψηλές θα έλεγα, έχω SSD επι εποχής intel X25-M G2 και Corsair X64 (πάνε 2 χρόνια~). Τους έχω μέχρι σήμερα, και τους 2 τους πλήρωσα 230+220Ευρώ και δεν το μετάνιωσα, είναι κάτι που μένει χρόνια και δύσκολα χαλάει, και κατά τη γνώμη μου ακόμη και PC για games να αγοράσεις καινούριο, αν δεν βάλεις SSD πάνω και βάλεις απλό σκληρό δίσκο δεν αξίζει καν. Είναι σαν να βάζεις στο Datsun μηχανή Porche, ανόμοια πράματα. Καινούριος υπολογιστής και SSD πάνε πακέτο. Είναι η καλύτερη αναβάθμιση από οτιδήποτε άλλο.

More
06 Oct 2011 22:14 #99756 by Γιώργος Λόλας
Όταν λέω ότι είναι ακριβοί, εννοώ σε σχέση με τους δίσκους με κινούμενα μέρη. Επίσης, δε θα δεις ούτε ένα FPS παραπάνω σε games με έναν ssd. Απλά θα σου φορτώνει τις πίστες πιο γρήγορα. Αυτό για μένα προσωπικά (πάντα) δεν δικαιολογεί τα 150+ επιπλέον ευρω που θα δώσω για έναν τέτοιο σκληρό.

Τώρα, αν παίζεις κανένα WoW όπου γίνεται όλη την ώρα stream data, θα δεις μια πολύ πολύ μικρή διαφορά. Για το λειτουργικό και διάφορες εφαρμογές είναι κορυφή οι SSD, για gaming όμως όχι.

More
06 Oct 2011 22:30 #99759 by Γιάννης Μπόκας
Giga και ευρώ... no thanks:) Προτιμώ τον σκληρό μου και ας τον γυρνάω με μανιβέλα!

More
07 Oct 2011 07:41 #99778 by Ανδρέας Γρυπάρης

x_yannis wrote: Giga και ευρώ... no thanks:) Προτιμώ τον σκληρό μου και ας τον γυρνάω με μανιβέλα!

άλλο να περιμένεις 3' και 40 δευτερόλεπτα για boot time και άλλο 20 δευτερόλεπτα maximum με τον SSD. time=money πάντα, στα games fps δεν θα σου δώσει αλλά το Loading δεν θα θέλει σχεδόν καθόλου να περιμένεις. Δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου SSD και το λες αυτό, κάτσε σε ένα PC με SSD πάνω και θα πάρεις τα λόγια σου πίσω!

More
07 Oct 2011 09:12 #99783 by varadero loco
Τα μειονεκτήματα αυτά είναι αφενός το κόστος και αφετέρου η χωρητικότητα. Αυτήν τη στιγμή, οι δίσκοι SSD με χωρητικότητα 32GB και 64GB είναι μία συνήθης αγορά και το κόστος τους είναι εξαιρετικά προσιτό (περίπου 160€).

Να μου λείπει παίδες!!!! :P

More
07 Oct 2011 12:30 #99785 by Ανδρέας Γρυπάρης

varadero loco wrote: Τα μειονεκτήματα αυτά είναι αφενός το κόστος και αφετέρου η χωρητικότητα. Αυτήν τη στιγμή, οι δίσκοι SSD με χωρητικότητα 32GB και 64GB είναι μία συνήθης αγορά και το κόστος τους είναι εξαιρετικά προσιτό (περίπου 160€).

Να μου λείπει παίδες!!!! :P

Είσαι σίγουρος για αυτό που λες;
www.bestprice.gr/item/2152798903 ... Hard+Drive
γιατί εγώ άλλα βλέπω εδώ πέρα, Sata III SSD στα 60GB με 106,52Ευρώ (βάλε και 5€ ο κούριερ), τι άλλο θες;
Και με 60GB εγώ έχω χωρέσει 2 λειτουργικά μαζί και έχω περίσσεμα στον χώρο ακόμη για προγράμματα (στο laptop αυτά).

Μόλις με το καλό "πιάσεις" από κοντά PC με SSD θα καταλάβεις και λίγο τι γίνεται.